Webdesign în 2016: noobz.ro

Noobz.ro e proiectul a doi oameni de la România TV, Cristian Gănescu și Elena Mădălina Muche. Experiența lor anterioară include Feminis.ro, PSD și CadouriHaioase.ro.

Gănescu este cel care a desenat tema, sau cel puțin așa scrie in CSS. Dar să trecem la treabă.

Prima chestie, la orice site care se respectă, un popup mare, cât ecranul, care plătește probabil 1€ la 1.000 afișări. E primul semn că avem de-a face cu un site serios.

Apoi, ni se afișează articolul. Cam 1/3 e conținut, restul e o reclamă pe post de related posts și apoi 12 related posts. Pentru că așa se face engagementul serios, cu multe opțiuni. Cele două related posts înainte de ultimul paragraf sunt și ele de mare angajament.

Desigur, sursa nu este prezentă, dar la termeni și condiții suntem avertizați ca nu cumva să furăm conținutul. Site serios, vă zic.

Apoi, dacă ați dat scroll până pe la jumătate și nu vă atrage nici unul dintre related posts disponibile, nu vă faceți griji, un tâmp a decretat că un popup cu alte related posts e tocmai ce vă trebuie.

Te doare creierul de atâta usability. Nu au date de trafic publice, dar presimt că au cel puțin 100.000 unici pe zi. Se vede asta și din setări, au plugin de minify și de cache, ca toate blogurile care au 10 unici pe zi.

Fonturile? Oribile cu spume. Ilizibile cu spume.

Copii, nu faceți ca noobz.ro. Puneți două sau maxim 3 related posts, clare, într-o singură zonă. Trei alegeri la final de articol sunt de ajuns, credeți-mă. Cu cât îi dai omului mai multe opțiuni, cu atât va alege mai puține.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. Esti cam departe cu aproximatia ca trafic, siteul are media de 5000 vizite pe zi… pe departe 100.000 … si e in scadere fata de lunile trecute.

  00
 2. Păi nu degeaba li se zice noobz :)

  00
 3. Fun fact – eu nu dau click pe „alte articole” decat daca vad țâțe. Daca sunt mai mult de trei… o well, le iau pe rand.

  00
 4. Am crezut ca mi s-a stricat pc-ul. E scris in paint?

  00
 5. Acel pop-up e de afiliere. Fiindca noobz.ro nu este un site nisat pe jocuri de noroc castigurile sunt probabil destul de mici, adica intre 50-300 euro pe luna, cu fluctuatii majore de la o luna la alta, de cele mai multe ori spre minus sau zero absolut.

  Din cauza ca este un pop-up foarte intruziv si nu ruleaza cu adblockere activate, rata de inregistrare scade dramatic, ambele motive afectand grav rata de signup. Daca aveau putina inspiratie puneau un pop-up cu o reclama hostata la ei pe server care sa ii trimita pe betano cand utilizatorul da click, iar asa treceau lejer peste adblock, dar nu si peste uBlock, unde este nevoie de interventia vizitatorului.

  00
 6. dar Cristian Ganescu cand isi face curaj sa faca o data nunta cu Elena Muche? sunt logoditi de peste 3 ani.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile