Vreți o dovadă că oamenii își fac singuri rău?

Foarte puțini oameni vor da o căutare pe Google înainte de a cumpăra un apartament în Greenfield sau oricare alt complex rezidențial. Dacă aceasta practică ar fi mai frecventă, ar fi mult mai multe rezidențiale falimentare. Sau ocolite. Sau cu oameni care știu în ce se bagă.

Pentru că fiți atenți aici:

Deşi situaţia drumurilor nu s-a rezolvat, complexul Greenfield din sectorul 1 a continuat să se extindă, iar numărul de locuitori – să crească. Mai mult, planul este dezvoltarea şi mai departe, fiind conturat un proiect până în 2028, când complexul ar urma să ajungă la circa 7.000 de apartamente, potrivit site-ului de prezentare a proiectului. În prezent, se lucrează la dezvoltarea unei faze numite Ansamblul Teilor, cu 1.732 de apartamente în 23 de blocuri, iar în perioada 2023-2028 se va lucra la Ansamblul Castanilor, cu 1.324 de apartamente în 15 blocuri. (sursa)

 

Situația e așa din 2017 și apartamentele se construiesc și se cumpără în continuare. DIN 2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Am dat zilele astea peste situația asta de la Arad. Povestea e lungă și complicată, dar e din 2020. Și oamenii au cumpărat în continuare.

taxa-acces-drum

Sigur, trebuie menționat că toți sunt la fel, toți dau vina pe oricine altcineva decât pe ei pentru rahatul situația în care s-au băgat. Și dacă statul ar interveni să îi oprească pe proști din a fi proști înainte de a fi proști, proștii vor sări că nu au ei nevoie de așa ceva.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 35180
    • Nu sunt deranjati.. doar pana cand le inchide statu drumul ilegal prin padure.

      Comentariu apreciat.1687
    • Asa e, e deranj sa faci un minimum de research inainte sa te inhami la credit pe 20-30 de ani pentru cosmelii indezirabile. Prosti si nederanjati, nu va strofocati prea mult, va ajuta sfantu’ duh pe mai departe.

      Comentariu apreciat.8817
    • @Deea de unde stii ca majoritatea sunt cu credit? am o oarecare tangenta prin diversi interpusi cu domeniul iar proprietarii sunt destul de multi cu banul jos, cumpara apartamente ca sa bage banii in ceva. in multe complexuri rezidentiale sunt o gramada de Solomon, Moshee, Varga , if you know what i mean, si Spoitoru, Vijelie, Semafor si Piramidon, care cumpara cate o coloana intreaga de apartamente si apoi le inchiriaza. Multi nici nu vin sa le vada fizic. Sunt imens de multi bani negri in piata. Senzatia mea este ca astia sunt mult mai multi decat cei cu credit si care cumpara o casa pt ei si pt viitorul lor.

      Comentariu apreciat.9917
    • Laurentiu are dreptate, pe un anume principiu biblic.
      Fii ca Laurentiu si nu te mai plange, nimic nu te va [mai] deranaja.
      Sau poate prea putine.
      Din pacate, multi gandesc la fel ca el, deci daca alegi sa fii ca Laurentiu, nu te plange ca esti ca Laurentiu.
      Magar atat! :P

      Comentariu apreciat.316
    • Mai exista si varianta in care dezvoltatorul iti faciliteaza obtinerea creditului de la banca.
      Valabil si pentru notar.
      Nu toata lumea se incadreaza usor la un credit (din diverse motive).

      Indecis. Tu ce zici?529
    • Dl. Gyros, poate ne explicati cum este viata la Peles. Sau cum poti trai fara compromisuri…
      PS: am o vaga idee pe unde e grinfild ala.

      522
    • @maxp: Bineînțeles că le închiriază pe sume modice de tipul celor de stat?
      Nu?

      Incredibil!
      🤢

      66
    • @notnowm25 ceea ce pentru tine e pădure, pentru alții e o boschetărime, nu toți suntem la fel.

      Ceea ce pentru tine e ilegal, pentru alții e legal. Nu suntem la fel.

      94
    • De fiecare data cand aud scuza asta cu imobiliarele „Ceea ce pentru tine nu este OK, pentru altul s-ar putea sa fie” parca il si vad pe respectivul dand din maini dezinteresat „nu ai tu treaba boss, am gasit eu o combinatie, te bagi tu repede sa imi strici mie socotelile”. Apoi cand se trezesc tepuiti o dau cu „sunt cetatean european si am drepturi”, „platesc taxe si impozite, statul ce pazeste?!” :)))

      Comentariu apreciat.315
    • Mie îmi plac aia care cred ce va spune cineva. Parca prevăd neprevazutul dinainte…

      111
    • @maxp – poti sa imi explici te rog partea cu bani negri in imobiliare? Si intreb serios, nu la misto, pentru mine bani negri inseamna ca nu le poti justifica provenienta, ca sa avem aceeasi definitie.

      Sa admitem ca m-am rugat cu foc cu Becali si imi da o punga cu 1 milion de euro, cash. Daca ma duc si cumpar 10 apartamente nu o sa ramana mereu in istorie, vizibil pentru oricine ca Bigbear a cumparat 10 apartamente cu 1 milion de euro, nu poate oricand oricine sa ma intrebe de unde am avut eu milionul ala sa il bag in imobiliare?

      Eu credeam ca banii negri se spala, retin o faza din Narcos in care spuneau ca Escobar avea cea mai profitabila firma de taxi, cu 3 masini facea nu stiu cate milioane pe an, pe hartie.

      La mintea mea daca ai un milion si nu poti explica provenienta (ca facuti ilegal sau ocolesti taxele) trebuie sa ii introduci legal in economie, gen iti deschizi o shaormarie si vand 100 de shaorme pe ora, 12 ore pe zi – cash si in acte, cu 30 de lei shaorma.

      30 de lei shaorma x 100 pe ora x 12 ore pe zi de vanzare x 30 de zile x 12 luni – 1 milion de lei pe an vanzare pe hartie. Daca te joci prin cifrele astea o sa vezi ca undeva la 4-5 shaormerii reusesti sa vii cu acel milion in hartii, ca e greu de controlat daca tu vinzi 100 de shaorme sau 50 cand totul este cash.

      Sau o firma de inchiriat sezlonguri la mare – nu ai decat sa spui ca tot plateste omul 50 de lei si pleaca dupa cate ore, il inchiriezi de 3 ori pe zi si uite cum ai un profit maxim.

      Tu zici ca primarul Vasile ia spaga 1 milion de euro si isi cumpara 10 apartamente din spaga aia?

      125
    • @bigbear
      1M sunt maruntis.
      Sunt zeci de M€ care circula in imobiliarele romanesti pentru ca aici nimeni nu intreaba de provenienta, poti lejer tranzactiona cashul cu valiza. Sunt companii construite special pt businessul spalarii de bani in imobiliare, OneDevelopment e una de frunte.
      Banii provin in special de la politicieni, functionari de rang inalt si altii pentru care veniturile seamana cu aisbergul: ce vezi in „alb”/deasupra e cam 10% din ce incaseaza.
      Plus bani negri de la politicieni si oameni de afaceri care fenteaza fiscul la greu pe afara: Grecia, Cipru, Israel sunt Top 3 surse de clienti cu bani negri, mari dar necunoscuti investitori in imobiliarele autohtone. Peste astea se pun niste momeli in carlig gen influenceri locali si vedetute care dau „valoare” si imagine investitiei si care atrag niste molii cu bani cash si ceva credite bancare din noua nomenclatura kkorporatista. Asta e reteta. Functioneaza. Nimeni nu verifica, toti sunt pe felie, prostii guralivi sunt scosi de urechi din clasa.

      165
    • @Tom – tot nu inteleg concret, daca tu iei spaga 1 milion in punga, ai salariu de o mie sa spunem, de ce ai cumpara imobiliare de 1 milion unde oricand, peste 1-5-10-30 de ani vede oricine ca ai cheltuit acel milion si te intreaba de el?

      A spala inseamna altceva, daca ai putea sa ii dai o punga cu un milion cash la constructor si ala sa iti dea factura pe 10 apartamente cu 1 mie fiecare, total 10 mii – atunci da, totul e roz. Insa nu are nici ala cum sa investeasca 6-7 sute de mii si apoi sa vanda cu 10 mii, nu? Vorbim de hartii aici.

      92
    • Bigbear,
      Oamenii au vazut multe filme si nu traiesc in viata reala.
      Auzi,un milion de euro e maruntis..Pentru cine domne,vreau sa-l vad si eu.
      Exista investitori in imobiliare,nu neaparat din bani gri-negri.
      Eu personal am o cunostinta care a avut un teren.Nu a avut bani decit de acte(care au durat 4 ani) s-a asociat cu un investitor si a ramas(prin contract)cu 7 apartamente.Am inteles ca a reusit sa inchirieze 3,cu o suma modica,mult mai putin decit i se vehiculeaza.Asta e un exemplu.
      Fetele de la videochat si cei care muncesc afara cumpara,Studentii si cei care ramin un orasele mari cumpara.Astia sint baza nu aberatii cu zeci de milioane de bani negri.
      Nu zic ca nu exista,spun ca sint exceptia,nu regula.

      144
    • De aia oracaiti peste tot sa va faca statul drum prin padure. Ca va convine situatia cu accesul din DN1.

      01
  2. Tot la Arad.🤭 Într-un același cartier cu probleme(nu mai dau numel că se inflamează proprietarii) o parcelă de 350-450 de mp se vinde cu 36 de mii.
    3,5 km mai încolo(3 min cu mașina) este o altă zonă care aparține tot de Arad unde o parcelă se vinde cu 20 de mii 1000 de mp.

    Cu toate astea lumea cumpără case în primul cartier cu probleme căcălau, unde „dezvoltatorul” le face case cu 2-3000 de euro/mp. De ce?

    Părerea mea este că, locuind într-un cartier așea mai boem să zicem, când cineva te întreabă unde locuiești îți vin probabil niște senzații în zona inghinală.
    De asta ignorând problemele destul de grave cumperi și recomanzi și prietenilor cu căldură. Poate de asta și accepți să te umilească un interlop pe banii tăi…etc

    …sau o fi din prostie? Nu cred.

    Comentariu apreciat.488
    • Nu le iau apararea oamenilor care cumpara in cartierele astea cu probleme, dar ce spui tu este putin complicat:

      1. Este o diferenta intre a avea o casa intr-un cartier si a avea o casa in camp unde nu este nimeni.
      La casele in camp este nevoie de izolatie suplimentara si in plus te vei lovi de tot felul de probleme cand este vorba de instalarea serviciului de internet de exemplu.

      2. Bancile sunt mult mai reticente cand este vorba de un credit de constructie fata de un credit pentru achizitia unei case deja construite. Asadar pentru majoritatea nu este o optiune sa cumpere terenul ala mai ieftin si sa construiasca singuri.

      Indecis. Tu ce zici?2514
    • Terenul ala cu 20E/mp are aceleasi utilitati ca si ala de 100E/mp in Arad?

      Indecis. Tu ce zici?239
    • @Andrei G: cartierul minunat nu-ți vinde case construite decât recent sau dacă le-a făcut între stâlpi de înaltă tensiune și nu le vrea nime’. În general tu-ți alegi modelul și ei ți-o construiesc. Cum pot🤭. Faza cu parcelele de vânzare e nouă, înainte nu puteai să-ți cumperi așa ceva. Probabil au scăzut clienții.

      Al doilea nu e în câmp. Este la intrarea într-un sat, la 20 de Mt mai precis. Casele din primul cartier tot în câmp sunt construite…cele despre care vorbim acum. Care se cumpără as we speak.

      @Laurentiu:

      Zona cu 20/mp aparține de „muncipiul” Arad. Canalizarea, curent, internet totul este la poartă sau la câțiva metri.
      Urmează gazul care este la 3 km și vine mai greu. Pt că România. Dar și în primul cartier a ajuns după 12 ani, doar la cererea locatarilor(scandaluri din cauza facturilor imense la curent) și în unele zone pă banii lor.

      165
    • Se vinde si pamant pe luna. Ieftin. :) 2-3 minute de mers cu masina inseamna 3-4 km poate. Inseamna o ora de mers pe jos, niet utilitati, niet internet, niet taxi sau uber la pret de cocaina.

      1611
    • Nu am mai văzut teren cu 20 euro mp in comunele de lângă Brașov din 2019. Nici măcar fără utilități

      55
    • @ciocanul: stimabile, în Arad nu există zonă limitrofă „muncipiului” fără utilități. Orice comună sau sat care este lângă Arad are apă, curent, canalizare, internet(fibră digi) + transport în comun.

      Cu gazul e mai complicat. Nu-l au toate dar în rest…

      PS: satul meu are canalizarea doar pe jumătate. 😂 …și gaz deloc. Este la 3 km. Prea departe.
      …dar noi suntem o comunitate aparte, care ne merităm soarta. Noi am făcut biserică…teren de fotbal. Chestii.

      167
    • Ba da ce ti-au facut aia din cartier de esti asa pornit?

      49
    • @Bogdan: Păi zoso ce are cu ăia din Greenfield? Îi știe? I-au făcut ceva? Io cred că prostia in creștere îl sperie și pe el ca și pe mine.🤭

      ‘nfine…bă! 🤭

      …deși Nu ți-am spus prima dată… Ești virusat cu „rezidențiabil”. Un virus foarte periculos. Orice aluzie, insultă sau vorbă necuvenită adusă cartierului te râcâie. 😂

      Ai zis că pleci la Tm. Poate mai ai o șansă. Evită totuși Dumbrăvița. Am auzit că „rezidențiabilul” a lovit crunt comunitatea. Ai grijă.😉

      73
    • Cred ca ai o impresie foarte gresita despre ce ma racaie pe mine in viata. Ce zice cineva pe net este foooooarte jos pe lista de prioritati.

      Mi se parea doar ca esti foarte pornit sa convingi lumea ce de cacat e cand nah, pentru unii poate chiar e acceptabil. Da, in mod clar are niste neajunsuri, unul fiind pozitionarea, altul fiind lipsa trotuarelor, asa la prima ocheada. In rest, casele sunt care cum s-au nimerit, unele mai bune, altele mai rele.

      Oricum prin Arad nici restul cartierelor rezidentiale nu sunt mult mai rasarite, din pacate. Iar si daca stai in oras, hai sa fim corecti, transportul in comun din Arad e pe nicaieri. Au ajuns zone cu tramvaie o data la 30 de minute.

      In fond si la urma urmei atata timp cat esti multumit cu viata ta, poti fi si in apartament din bloc vechi, si la casa veche, si in rezidential.

      Nu inteleg de ce unii tin neaparat sa convinga pe altii ca de fapt au facut o alegere
      gresita.

      Dar oricum, intentia mea nu era sa ma cert. Cand se mai incalzeste vremea propun sa bem o bere, undeva mai in oras.

      95
    • @Aradean, stai să vezi cum se duc prețurile în sus când o fi gata scoala aia nouă! 😅 Deși problemele vor fi tot aceleași sau mai nasoale.

      31
  3. Las următorul link ca exemplu de ce am văzut pe un grup de Facebook, cred că se potrivește destul de bine cu tema de azi.

    https://imgur.com/a/snInx7j

    252
    • Cel putin 2 redflag-uri* acolo, insa autorul postarii inca trage nadejde.

      *Daca autorul postarii vede comentariul asta, cele 2 redflag-uri sunt:
      1) refuzul BRD pentru finantare, pe motiv juridic
      2) grupul de facebook unde ar fi putut posta, a fost sters.

      181
    • “e un termen acum in martie 2021”

      toata faza e de acum aproape doi ani, si e destul de putin probabil ca autorul postarii sa vada comentariul tau, @CP

      57
  4. “The risk I took was calculated, but man, am I bad at math.”

    Random Greenfielder

    Comentariu apreciat.892
  5. @oxymoron: oamenii ăștia merită statuie. 🤭

    51
  6. nu sunt proști, sunt ticăloși. cumpără știind problemele, dar bazându-se pe presiunea milogelii populare și a corupției și a politicienilor slabi

    Comentariu apreciat.384
  7. Langa Greenfield, practic dupa gard, acelasi dezvoltator va construi Wokefield, care e tot un fel de Greenfield, Netflix adaptation gen.

    Comentariu apreciat.403
  8. E mai simplu sa cumperi aiurea în tramvai o teapa imobiliara care a primit autorizație la mișto deși nu respecta nicio norma de construcție sau măcar planul initial, și apoi sa freci la ridiche primarul pe Facebook sa iti facă drum, parcări, sa iti rezolve instalația sanitara și cea electrica subdimensionate, sa iti construiască grădiniță, școală, pod etc. Preferabil primarul municipiului, sau cel de sector deși tu locuiești în comuna din afara orașului.

    Comentariu apreciat.664
    • Preferabil primarul municipiului, sau cel de sector deși tu locuiești în comuna din afara orașului.

      true story.

    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 640
    • <>

      Asta i-asa o tampenie, daca eu cand ma duc la magazinul de pantofi, imi cumpar fix din magazinul ala, prima pereche de pantofi pe care o vad, numai ca sa nu umblu descult?! A, sau stai, daca te bat pantofii nu poti sa umbli, daca iei un rezidens idiot, bataturile la creier nu se simt, pentru ca nu-l ai?

      Inseamna ca esti nabab de-ti permiti sa arunci 10 ani de munca pe gunoaie.

      222
    • modelul asta se practica in toata tara, dar e si vina primariei , trebuie sa semneze actele doar cand drumurile, utilitatile,….. sunt gata, dar vorba : semnezi ca primarul de ambele parti.

      63
    • Vad ca unii nu știu sa citească un text.

      Esti prost sau nu iti pasa, sau ambele, și cumperi o petarda de apartament în voluntari sau chiajna.

      Apoi vrei sa vina primarul sectorului 6 sau al sectorului 1 sau primarul general sa iti facă drum, școală, chestii:

      1. în alta localitate decât cea pe care o administrează.

      2. pe proprietate privata, deținută de dezvoltator.

      Repet, Voluntari sau Chiajna sunt localități, nu sunt București. Sunt provincie, la tara, la porumb, nu cartiere în București.

      Poate e, poate nu e vina primarilor din Voluntari, Chiajna, Popești-Leordeni, Bragadiru, ca se dau autorizații pt ghetouri pt idioți construite la mișto cu materiale la mișto. Deși nu știu cât se pricepe un primar la puzuri, arhitectura, și alte povesti.

      Insa primarii din Oradea, New York, Medgidia, Însurăței, Măcin sau București nu sunt și primari in megalopolis Voluntari sau Chiajna, aceste maidanuri pt provinciali analfabeți functional si zero educație care tipa pe Facebook sa le facă Nicusor Dan spital regional, liceu, grădiniță, universitate, parcări, bulevard și metrou. Altfel nu îl mai votează. Ca și cum ca locuitor în satul Voluntari poti vota primarul capitalei.

      Mai limpede de atât nu pot sa fiu.

      43
  9. Nu, multumesc.
    Nu ma intereseaza masochistii.

    Ai ceva bun/interesant/vesel de spus?
    Un banc bun, o chestie interesanta, o poveste amuzanta, etc.

    1111
  10. Dacă nu mă înșel este deja al patrulea sau al cincilea articol pe acest site, pe tema asta în nici o lună. Cu toate astea aici printre comentarii sunt oameni care mai caută circumstanțe atenuante celor țepuiți. Motivele nu contează.

    Pentru toți ăștia eu am stranii bănuieli in ceea privește capacitatea voastră de a înțelege un text.
    Fără supărare.

    😉

    Comentariu apreciat.538
    • Marea majoritate a comentatorilor sunt IT-iști. Ei utilizează o formă specială de gândire analitică, au altă formă de înțelegere a ,,e multe în jurul meu,,. :)

      Indecis. Tu ce zici?2027
    • Oameni care traiesc cu frica de tot ce-i inconjoara, nu-si cunosc drepturile, nu cunosc legile, si nu-s interesati sa le afle pentru ca au trecut pe langa scoala („la ce-mi trebuie mie literatura, compuneri, rezumate, limite de siruri, microeconomie, nu-mi folosesc in viata reala”).

      Dar au „scoala vietii”. Si se mira ca esueaza. Ii recunoasteti usor: sunt suparati pe tot si toate si tot timpul refuleaza.

      233
    • @hash. cineva poate să își cunoască drepturile și în același timp să admită că există constrângeri reale; toată lumea ar vrea mai bine, nimeni nu vrea să aștepte un deceniu. deocamdată, ăsta este și cazul Bucureștiului: se cere și se premiază cantitate și viteză – și dezvoltatorii știu asta, și eu zic că și clienții lor știu foarte bine în ce se bagă.

      87
    • Clientii nu asteapta sa cumpere un proiect cu extras de Carte Funciara, care ar prezenta garantia trecerii prin toate formele legale – proiect avizat, cu respectare PUZ, semnatura constructor, certificari etc. Lipsa acestora determina nu neaparat un pret scazut, asa cum ar crede multi, ci mareste in mod artificial marja de profit.

      Concluzia mea este ca sunt o gramada de oameni care nu se respecta pe ei insisi.

      101
    • @hash. majoritatea cumpărătorilor sunt tineri, prin definiție grupa de vârstă care are probleme uriașe cu verbul „a aștepta”. îi interesează să se mute cât mai repede, urmând ca ulterior să se plângă de condițiile în care locuiesc. eu zic că greșești dacă crezi că problemele discutate (și) aici sunt o surpriză pentru cineva. mai exact, sunt surprize cunoscute și asumate, ceea ce nu te împiedică să fii cât se poate de vocal împotriva dezvoltatorului, primăriei, nato, etc. dar după ce te muți.

      73
  11. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1066
    • la aia cu pestele poti sa adaugi si mirosul de pisica si urina de pisica, pereti pictati pe casa scarii lifturi vai mortii lor, etc,
      Sa mai vorbim de gandaci, fatade care stau sa cada, ghene pe fiecare etaj?
      Nuuuu, blocurile noi sunt naspa toate, alea construite acum 50 de ani sunt luxul suprem. Aha…

      Indecis. Tu ce zici?727
    • Problema e ca „tipa ne-a povestit” si tu ai crezut. Ai cautat puz-uri sa vezi daca e in plan vreun drum si daca poate face fata dezvoltarii ulterioare? Sunt informatii gratis sau la un mail distanta.

      Un exemplu asemanator este cel al zonelor inundabile. Sunt zone cu rauri, parauri, canele si lumea cand isi cumpara casa sau teren in zona cel mult se duce pe acolo si intreaba vecinii si aia le spun ca totul e ok, ca de cand stau ei nu s-a intamplat nimic ca na, e mai bine cand moare si capra vecinului. Dar pe site la Apele Romane e o harta de risc interactiva in care vezi cat de probabil e ca zona aia sa se inunde.

      252
  12. Cam asa e si pe langa Brasov, satele limitrofe: Sanpetru, Harman etc. Asfalt prin centrul satului si cam atat, restul dumnezeu cu mila: masini infecte de la noroi si gropi. Primarii se caca pe ei ca drumul nu e cedat in totalitate, dar nici cand se intampla asta tot nu fac mare lucru. Niste tarani…

    111
  13. Pt unii este și o alegere.
    Adică oricum nu găsești locuința perfecta (in bugetul disponibil) și ai de ales ce compromis(uri) faci. Unii aleg apartament vechi, alții aleg casa la porumb sau o situație incertă.
    Fiecare speră că alegerea o sa fie bună și că se rezolvă. Pt unii înseamnă să nu vina cutremurul sau sa fie consolidat blocul sau înlocuite țevile, pt alții să nu aibă peturi și otel turcesc in structura de rezistență sau sa se facă drum/canalizare/strada in 3/5/10 ani.
    Într-o societate normala multe situații nu apăreau de la stadiul de proiect. Dar, cum trăim în România…

    102
  14. De fapt, nu vrea nimeni ‘o țară ca afară’…sau ‘vrea’ doar din gură…realitatea e că de fapt meltenismul și țigănia sunt mult mai puternic înrădăcinate în ADN…

    113
  15. Apropo de oameni care isi fac singuri rău, gândește-te ca cineva a cumpărat casa lui Cătălin Francu după ce a fost avertizat de el cu privire la câinii din jur.

    Povestea întreaga : https://catalin.francu.com/blog/zgomot/

    33
  16. Personal consider absurda dorinta obsesiva de a fi proprietar. Sunt atatea oportunitati, circulam liber prin lume, de ce sa fim legati de un apartament …

    11

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube