Nu știu când naiba s-a întâmplat asta, dar e de porc: acum când comanzi un ceai undeva, nu mai e banalul și normalul ceai simplu, cu plicul și zahărul alături. Nu, nene! E ditai producția: cană joasă, a doua cană unde e plicul și apa și o torni în prima și pana mea!
Ce s-a întâmplat cu paharul simplu sau cana, fierbinte?
“ceai” via shutterstock
Eu aveam aceeași problemă cu cafeaua la un moment dat, când nu puteau să ți-o dea până nu făceau un ursuleț în ea din spumă. Apoi nu m-am mai dus în barurile alea.
Intrebarea este ce cautai in baruri de gay in primul rand?
Eftimie intra intr-un bar. Vrea sa se …
Il cauta pe piticu.
… spuma.
Esti cam pretentioasa. Daca vrei inimioara, spune-i chelnerului dinainte.
Băi zoso, ai în ultima perioadă numai articole de zici că ești la ciclu
menupauza mah nu ciclu, in curand urmeaza sa isi cumpere si un chopper sau motor.
Trebuie sa poata justifica 10Lei o apa fierbinte…
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/tripadvisor-manager-leaves-searing-response-to-rude-customer-who-left-bad-review-of-york-restaurant-a6811386.html
Cam lunga explicatia pentru o idioata. Pana mea, ea e „on a budget”, da’ vrea sa bea ceai in centru. Daca n-ai bani, nu te duci acolo unde un ceai costa 2 lire, ci stai acasa.
Restaurantul e o afacere și plătești nu doar pentru ce ingerezi ci și pentru scaunul pe care îl ocupi oarecare durata de timp. Pentru căldura muzica etc.
Cat timp bea cineva un ceai altul poate manca un produs mult mai scump care aduce venit localului.
de fapt 2 lire e relativ ieftin.
ce s-a intamplat?
o gramada de javre au crezut ca poa’ sa vina in restaurant cu plicul de-acasa si sa ceara gratis o cana cu apa calda si lamaie.
https://thebitchywaiter.com/2016/01/another-restaurant-rips-apart-an-online-reviewer.html
my bad nu vazusem ca ai pus in link despre aceeasi chestie.
Ușor ușor intrăm în zona lui „era mai bine pe vremea mea”.
Servirea ceaiului a evoluat. Nu mai suntem in comunism.
cu patrunjel.
As vrea un articol în care sa prezinți cum așez cana ca sa înțeleagă ospătarul ca am terminat sau ca vreau și desert.
Ba io mi-am luat teapa cu ceaiurile astea sofisticat servite, iau capacul, nu intelegeam de ce am doar un shot de apa in cana si ceva ierburi, da cica ala era infuzoru, iau si infuzoru’ dau de apa, bag infuzoru inapoi, da apa pe-afara.
Sunt de la țară.
asta cu datu apei p-afara o patesc de fiecare data pentru ca beau de foarte putine ori ceai in localuri si uit cum sta treaba. Ma simt ca un cioban cand e balta pe toata masa…
VladAndrei, incearca sa nu mai bei direct din carafa.
Bine că nu suntem în Japonia, să fim nevoiţi să şi dăm cu pămătuful special şi să apucăm cana învîrtind-o după un algoritm complex. Să ne facem naibii de ruşine că nu ştim să bem un ceai.
Ceaiurile de la Carturesti sunt foarte bune si au tot felul de sortimente
pai hai prin Timisoara, inca e moda veche pe la noi, cu plicul direct in apa, si mierea in capsule langa cana
The way it should be!
Nici pantalonii matlasați nu mai sunt ca pe vremuri. Acum au tot felul de catarame, găici, capse, plm.
Nici masinile nu mai sunt ca pe vremuri, acum nici nu stiu unde e jigler-ul sa suflu in el….:)
Ceai cu patrunjel?
Depinde de local. În Sibiu găsești și ceai normal și ceai diy.
Vreti ceai, duceti-va intr-un restaurant turcesc: primiti unul gratis din partea casei si e din ala negru.
Ala e un refugiat, nu e ceai.
Eu aș vrea mai puține articole cu sintagma „e de porc”. Păi ce-are-a face bietu’ animal cu chestiile astea. Ori cu orice chestii.
unde e berea cu sampon. Acum vin burghejii astia cu 10 tipuri de nu stii ce sa mai alegi
Inseamna ca nu ai fost in ceainarii. Nu stiu unde ai baut ceai pana acum, dar eu am fost in doua si am de gand sa mai vizitez cateva. „Camera din fata” este una. Iti aduce cana/ceasca, impreuna cu ceainicul in care este pus ceaiul la facut. Iti spune sa astepti atat cat e nevoie, in functie de ceaiul comandat si apoi iti poti turna in cana/cescuta. Preturile sunt in jur de 7-8 lei pt un ceainic din care bei o cana sau 2 cescute. La „Ramayana”, iti aduce o tava cu ceainicul, mai mare decat la „Camera din fata”, si o ceasca. Ceaiurile incep de la pretul de 13-14 lei si bei 4 cesti din ceainicul ala. Deci preturile sunt asemanatoare, doar ca daca vrei sa bei mai putin ceai, te duci la „Camera din fata” sau cumperi doar un ceainic de ceai si rogi sa iti aduca doua cesti, in caz ca mai esti cu o persoana. Atmosfera e fenomenala in ambele cazuri. „Camera din fata” este mica, intima, cu muzica veche, frumoasa, decorul este cu obiecte de pe vremea lui Ceausescu. Pe cei trecuti de 30 ani ii emotioneaza atmosfera de acolo (probat cu unchii mei, care au peste 40 ani). La fel si daca esti tanar si ai predilectie spre vintage, spre atmosfera relaxanta. La „Ramayana” e mai intim, e stil turcesc, ai incaperi diferite si o muzica placuta. Wifi ai in ambele locuri daca vrei sa lucrezi acolo, precum si prize. Dispui, intr-adevar de putina mancare (si mai scumpa, peste 10 lei) in ambele parti, pentru ca sunt ceainarii, nu restaurante.
Iti recomand cu caldura, daca vrei sa bei un ceai bun, sa incerci in aceste doua locatii.