"Aș vrea să subliniez, dar să nu fac nimic" cu Dragoș Stanca

Știți deja că nu sunt tocmai deștept, de aia îmi aleg bătăliile în care, deși câștig și par deștept, pierd. Iată mai jos un asemenea exemplu: Dragoș Stanca, care în timpul liber conduce o agenție care vinde reclamă în online și face un festival care pretinde că schimbă totul, opinează despre cum industria online aleargă după afișări.

Eu, din nou, idiot, îi indic ce ar putea să facă pentru a schimba un pic: să nu mai reprezinte două site-uri de rahat. Răspunsul lui e dezamăgitor, dar ilustrează foarte bine nu doar indstria online, ci și România: eu vreau să se schimbe lucrurile, dar nu cumva să fac eu ceva sau, doamne ferește, să pierd bani pe termen scurt (și să câștig infinit pe termen lung).

Asta e tot.

Și e enervant că e o problemă cu rezolvare simplă. Sunt 10.000 siteuri de știri (generaliste, auto, sportive, mondene…). Din ele, minim 50% fură de rup de la cele legitime. E simplu să refuzi să le reprezinți, ele vor fi nevoite să monetizeze prin Adsense, care plătește puțin, deci dispar când realizează că nu rentează să existe. Rămân câteva finanțate de partide, dar grosul banilor se duce la cele legitime, care sunt astfel validate și finanțate și împinse să fie mai bune, mai rapide, mai onorabile. Simplu. Nu oprești site-urile legitime să crească finanțând jeguri și ciorditori.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

 1. Cica e nevoie de proceduri, nu se rezolva de azi pe maine.

  Acum aproape 15 ani, cand am avut eu tentative sa vand “reclama pe site” era aceeasi problema: unii care-si copiasera inclusiv numele de pe afara, nu doar textele, vindeau si eu ma credeam aparte cu continut original :))

  00
 2. Esti rau, te iei de un om care are responsabilitati, e parte dintr-un intreg, sistemul e mai complex. Insa uite ce frumos a identificat problema, nu e destul?*

  00
  • da, practic el a expus problema, e treaba altora să o rezolve. nu a lui, care face parte din sistem, și ar putea. a altora. nu știe știe.

 3. Ha ha ha, deci vrea schimbare dar nu de la el…ca deh il afecteaza la buzunar.

  00
 4. S.O. Vîntu: Măi Dragoş Stanca…
  Dragoş Stanca: Nu, zic ca idee.
  S.O. Vîntu: Ce-ai tu în cap? Rahat?

  Oldies but goldies :))

  00
 5. Macar a recunoscut (indirect) ca aia sunt jegosi.

  00
 6. Să se revizuiască primesc…dar să nu se schimbe nimic :)

  00
 7. L-ai făcut vedetă și p’ăsta. „Datele sunt noul petrol” a zis el plin de înțelepciune după ce a citit ceva, undeva, pe net.

  00
 8. Care sunt cele doua siteuri care ar trebui date afara?

  00
 9. Pt toti ăștia „jurnalistii” nu conteaza decât banii. În perioada de intensă mediatizare a scarbei ipocrite numite mandachi, Stanca făcea pe profesionistul invitându-l la radio sau discutând in alte emisiuni despre „sieu” cu susținători ai mișcării ce pozau in neangajati. Una era stie-tot aia jamilla azazi care o dadea cu stanca inoreuba ce meseriaș e mandachi. Apoi am aflat ca azazi era pr platit, ca mai apoi să o vad la tedx cluj in gasca de lingai sustinatori ai speakerului mandachi. Deci sa nu sexokanga dragos stanca. Si el o suge pe bani dandu-sr fata mare dar tehnica e mai puțin relevantă.

  00
 10. Ah, de câte ori nu vezi retorica asta la rumâneți de succes mediu. Pe bune, nu știu unde în lumea civilizată ai putea spune, fără rușine, public, chestii de genul ăsta „hey, aș vrea să fiu onest și cinstit, dar lumea nu vrea asta, vrea mizerii”, și dup-aia să te mai recomanzi biznismen.

  Am auzit retorica asta și la handicapatul ăla simpatic de Enache care e acum redactor șef la libertatea.

  Băi, măcar de ochii lumii, nu spui că planeta e plină de nașpeți. Și nu, pentru că tu faci baie într-un mediu de căcat nu înseamnă că în viață nu poți reuși dacă te comporți civilizat, moral și cinstit. Sunt sute de mii de biznismeni de succes care-ți pot spune că au reușit pentru că și-au dat seama că cei cărora li se adresează nu sunt niște maimuțe amorale ci, dimpotrivă, ceva mai mult decât atât.

  Căcat pansat, „adevărul nu vinde”. De unde dracu’ știi, ai încercat vreodată să spui adevărul și te-a ignorat lumea?

 11. S-au dus pe pl sansele tale la milionul ala din cont :/

  00
 12. Ce repede a dat-o pe ”așa merg lucrurile”, ”suntem în România”. Exact exemplul perfect de ce nu se schimbă lucrurile: că majoritatea dintre cei care se declară ”bun”, ”altfel”, ”care vor schimbare” nu fac ceea ce susțin, dar își găsesc scuze la infinit, când este vorba despre interesul personal imediat. Și mai dovedește lipsă de viziune pe termen lung, inclusiv pentru profitul propriu în cazul de față. Aș spune: ”just cut the bull˙ıt”. Sau cum spunea Caragiale: suntem de acord cu schimbarea dar să nu se schimbe nimic, cum era?

  00
  • „Şi nu te mai turbura, neică, pentru fitece mişelie. Nu vezi tu cum e lumea noastră? Într-o soţietate fără moral şi fără prinţip, nu merge s-o iei cu iuţeală, trebuie să ai (cu fineţă) puţintică răbdare… „

   00
 13. Mi se pare mie sau a sters postarea?

  00
 14. Multumesc. E priceless. Sare si Costi Mocanu la cap.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile