Ați vrea să primiți cardul bancar acasă?

Mă uitam pe oferta unei bănci și mi-a atras atenția la un moment o fază de genul "trebuie să te deplasezi până la noi doar o data la 5 ani, ca să îți ridici cardul, restul poate fi făcut online".

Cum vi se pare faza cu cardul trimis prin poștă? Ați avea încredere că îl primiți? Țin minte, când locuiam la Berlin am primit de la Deutsche Bank cardul în căsuța poștală într-un plic și codul PIN în alt plic, în zile diferite. Era card de debit, dar orișicum.

Pentru că viitorul este, cum vă spuneam, cât mai puține sedii.

 

posta

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Deschis cont acum o saptamana. Chiar m-am mirat ca trebuie sa merg la banca din nou zilele astea pentru a lua cardul. Macar pinul vine pe telefon.

    Am primit anul trecut card de la Skrill. Trimis din Anglia cu posta lor, Royal Mail, preluat la noi de posta noastra, ajuns fara probleme. Nu mai stiu pinul, parca l-am primit online. Mult mai simplu sa primesti acasa. Ar trebui bancile sa ofere mai des optiunea asta. Nu stiu cat de sigur e sa trimiti prin posta carduri, bancile ar trebui sa aiba situatii de astea, insa ma gandesc ca se poate conditiona folosirea cardului de o activare facuta pe numarul de telefon al utilizatorului cumva.

    00
    • NFC/RFID pe smartphone o sa inlocuiasca cardurile bancare. Bucurati-va de card prin posta si PIN prim SMS/e-mail.

      00
  2. Ar fi frumos să lăsăm Poșta Română să moară în propria incompetență.
    24000 de angajați?!

    00
    • Astept de ceva vreme un colet din Singapore,Posta Romana se face ca ploua,coletul este ajuns in Romania din 26.03.2018,conform 17track.Ai nostri nu stiu nimic despre AWB ul trimiterii.Mai am un colet care a intrat in Romania pe data de 2 aprilie,iar conform saitului Postei Romane,coletul se afla in prelucrare la BSI.Ce cacat ii fac de atatea zile,ce dracu prelucreaza la el,il iau la strung???
      Evit intotdeauna Posta Romana pentru incompetenta de care da dovada,sa moara lent si in chinuri!!!

      00
  3. Sa vezi ce de kkat e sa mergi la banca si constati ca au pauza de masa, ok, vii la 17, dupa job, este coada pana afara ptr ca au doar o tanti la ghiseu, iti vine randul, cauta si nu gaseste cardul tau.

    Este ok sa primesc PIN pe telefon si cardul prin posta. Oricum se activeaza doar la prima utilizare a bancomatului/pos ului.

    De rest, la ING ti l printeaza pe loc cand il ceri.

    00
  4. Cardul sau documentele de identitate se trimit de obicei cu regim special si se predau in baza de semnatura. Aici in Spania documentele de identitate precum buletin, pasaport, permis vin pe posta si cardurile bancare la fel. De fapt pana si consulatele romanesti trimit mai nou pasapoartele pe curier rapid aici…

    00
  5. Da si cred ca asa ar fi normal.

    00
  6. Citeste despre Revolut.
    Daca-ti faci cont si vrei card „fizic”, iti vine in posta in maxim 2 saptamani, din Frankfurt.
    Nu mergi la banca, nu ai taxe.

    00
    • Vine din mai multe tari in functie de comanda.
      Eu am 2 si primul mi-a venit din Polonia si celalalt din Germania.
      Unu Mastercard si unu Visa.

      00
    • Revolutul asta e bun si daca ai incasari sau doar pentru plati? Adica poti da un iban cuiva si sa-ti vireze bani in contul ala, pentru ca tu apoi sa dispui de ei (card/virament)? Comisioanele cum vi se par? Probleme ati avut?

      00
    • Cred ca depinde daca ai cont standard sau premium.
      La Premium iti vine custom card in 2-3 zile cu DHL, din UK.

      01
    • in acest moment poti da un IBAN insa , cel putin la mine, este un IBAN general de Germania. In OP – trebuie sa specifici un cod de client ( ti-l da in aplicatie). Nu poti sa-ti transferi pe un cont care incepe cu DE RON – tre sa trasferi EUR ( sau probabil alta moneda). In consecinta nu am facut decat top-up de pe cardul meu ING. Am auzit insa ca intr-un viitor destul de apropiat vei avea IBAN-ul tau – insa va fi probabil aceeasi problema daca vei sa transferi RON.

      00
    • Eugen, ai IBAN personal pt EURO. Pt lei/alte monede poti primi plati pe niste conturi generice, cu referinta de plata un cod unic. Deci probabil angajatorul nu-ti va accepta contul pentru plata salariului, dar pentru plati ocazionale de la diversi nu cred ca e o problema sa le dai datele si sa le spui sa fie atenti sa bae si codul ala.
      Pentru sume suficient de mici nu exista nicun fel de comisioane: incasari 0, incarcare cu alt card ca o plata online normala (deci nu platesti comision de transfer nici la banca ta), plati 0, schimb valutar 0 (cu o limita lunara maricica, niste mii de euro, nu mai stiu exact) si curs excelent, retrageri bancomat 0 in orice moneda pana in 200 de eur/luna (la premium creste limita, cred ca la 400).
      E un card foarte bun de vacanta, poti sa platesti direct in moneda locala si iti fac ei conversia direct lei-puli botswaneze, fara sa mai treaca prin euro, deci iese un curs mai bun decat la orice alt card.
      Vezi ca a avut Cetin vreo 2 articole cu Revolut, da si el detalii, afli foarte multe si din comentarii.

      00
    • Franta . Am un coleg care are un cont N26.com cu IBAN de Germania si primeste salariul francez in contul german . E o lege europeana care te obliga sa accepti acest lucru in zona euro , tu ca angajator . Probabil in afara zonei euro nu e obligatoriu , trebuie studiata legea pentru a le da peste nas celor care te refuza poate nejustificat .

      00
  7. mie imi cautau vecinii prin gunoaie, iar administratorul m-a informat care este soldul cardului meu bancar, reținuse un plic cu soldul lunar pe care mi-l trimitea banca pe vremea aia, și pentru că nu am fost acasă și nu a înțeles adresa, a deschis el plicul, ce om bun! după asta mi-am cumpărat distrugător de documente și acum am ib cred că își taie venele că nu mai au acces la scrisorelele mele

    00
  8. O explicație primită la un moment dat a fost că au avut cazuri cu scandal când câte o nevasta a descoperit un cont de care nu știai. Asta de la BCR și i-a determinat să renunțe la trimisul prin posta …. Funny, dar insistau să îi vizitezi daca vroiai discretie

    00
  9. In Olanda e la fel. Cardul intr-un plic si pinul in alt plic. Eu, din pacate, am primit ambele plicuri o data in cutia postala

    00
  10. Citibank asa emitea toate cardurile, debit si credit, pana cand au vandut partea de retail acum cativa ani la Raiffeisen. Exclusiv prin curier rapid, ca nu erau salbatici sa trimita prin posta romana. Deseori la birou, nu acasa, din motive evidente(la ce adresa completa clientul ca vrea) Si pin-ul prin alt plic, alt curier, alta zi. Parca trebuia si activat prin telefon, la call center, ca un strat suplimentar de securitate, inainte de a fi folosit prima data.

    00
    • Ulterior au renuntat la plicul cu pin. Primeai doar cardul si iti setai pinul dorit prin call center, la robot.

      00
  11. Mai nou, se pot trimite și pașaportul și permisul de conducere (nu știu CI) prin poștă. Deci n-ar fi o problema sa vina și cardurile.

    00
  12. e o mare prostie sa nu il poti primi. acum il poti activa sau seta codul prin aplicatia de telefon de exemplu. nu vad absolut nici un motiv sa nu il poti primi acasa

    00
  13. La Unicredit poti opta sa vina prin curier,mi-a si venit o data asa fara sa fac nimic.

    00
    • Asta nu a fost cumva când au schimbat numele băncii? Că atunci au oprit cardurile vechi doar pentru că … nu știu.
      Era și culmea să plimbe clienții pe la sedii numai pentru că le-a venit lor cheful să oprească niște carduri de o culoare și să dea altele.
      Mi-a venit tot cu curierul :)

      00
  14. Să presupunem că nu mai există decât 1-2 sau 3 sedii în oraș sau județ și e propusă emiterea prin poștă. Nu sunt împotriva niciunei variante, evident, să fie, este o alternativă.

    În cazul meu, mi-ar ajunge dacă aș ridica/lua cardul de la poștă decât să-mi vină acasă (separat sau nu cu PIN-ul într-un alt plic). Că și așa, eu mai am câte-o treabă cu poșta din când în când, iar dacă e o dată la 5 ani, n-am probleme/blocaje.

    00
  15. In Belgia primesti cardul prin posta. Eu am primit cardul de credit, cat si cel de debit, prin posta. Solicitate cu ajutorul aplicatiei de pe mobil. Banca KBC. Nu stiu daca la orice banca se poate asta.
    Din pacate, esti obligat sa mergi la un ATM sa-l activezi.

    00
  16. monzo? revolut? alea-s viitorul.

    00
  17. Ar fi ok macar sa-ti fie prezentată aceasta opțiune, cu mențiunea de a fi trimis inactiv, urmând să-l activezi printr-un apel in call center la ei. Simplu ;)

    00
  18. Cardul de credit de la Alpha Bank a venit prin Cargus.

    00
  19. Client Unicredit aici, am aflat unde e sucursala careia sunt arondat doar cand mi-am pierdut token-ul si am trecut sa cer altul. Altfel carduri, primul token, toate au venit la adresa aleasa de mine (birou). Prim data vine cardul si dupa cateve zile vine si PIN-ul.

    00
  20. permisu’ l-am gasit infipt in poarta. Postasul s-a gandit ca e ok sa-l lase acolo.

    Acum cativa anisori, a trebuit sa ridic un card de la bcr, madam de la ghiseu mi-a dat plicul desfacut… cica asa au ajuns toate de la “centru” … no shit!

    00
  21. Cardurile trimise prin posta pot fi interceptate si clonate, avertizeaza US Secret Service:
    https://krebsonsecurity.com/2018/04/secret-service-warns-of-chip-card-scheme/

    00
    • cam mici sansele sa se intample asa ceva si cam multa munca din partea criminalilor, acum nu stiu in us, daca ti-l lasa in cutie postala din aia de pe gazonul din fata casei care poate fi deschisa de oricine e un risc mai mare

      00
    • „debit cards issued to large corporations”
      Cred ca suntem ok. O firma mare intr-adevar isi da seama mai greu ca din contul cu milioane de dolari au disparut cateva zeci de mii.
      Ar trebui ca USSS sa-i ia la scuturat pe unii angajati ai postei lor, ca doar cardurile alea nu ajung la hoti cu ajutorul magiei.

      00
    • Si cum il activeaza fara pin?

      00
    • Probabil le cloneaza si asteapta sa le activeze proprietarul, apoi le folosesc online/contactless.

      00
  22. Mda… ceva ce in alte tari pare un lucru banal, la noi trebuie sa o complice cât mai mult, sa implice cât mai mult timp pierdut și NEAPARAT sa îți faci ceva nervi. Și aici nu mă refer doar la cardul bancar.
    De ce nu ar trimite cardul ăla prin posta nu înțeleg ? Pentru ca, oricum nu poate fi folosit pentru cumpărături online fără sa fie activat. Ahhh… pentru ca, Romanica! D’aia!

    00
  23. Da, eu chiar nu am avut nasoale cu posta romana si am trimis sute de colete in ultimii opt ani. Toate au ajuns la destinatie in stare buna, fara intarzieri sau chestii dubioase.
    Si cand am primit colete, la fel, totul ok.
    Ba chiar mai multe angajate au facut tot posibilul sa imi recuperez niste bani ramburs care se ratacisera, intrucat completasem eu ceva gresit.
    Apropo de trimiterea de carduri si documente prin posta, anul trecut mi-am reinnoit permisul de conducere si l-am primit dupa 4-5 zile prin posta, prin serviciul lor prioripost. Totul civilizat, elegant, cu telefon inainte de la oficiul postal sa ma intrebe daca sunt disponibil, apoi cu telefon de la curier sa ma anunte ca a ajuns.
    Posta ar fi peste multe firme de curierat daca ar avea o conducere competenta si nu ar fi capusata de toate firmele de partid, daca ar fi informatizata real si oamenii un pic instruiti cu noile tehnologii.

    00
  24. Securitatea cardului tine de mai multe chestii decat cum iti este livrat. Tine si de cum il folosesti, unde, in ce bancomate il bagi, pe ce site-uri hadicapate platesti cu el etc.
    Eu cardul de debit principal il tin cu minim de bani (<50 lei) permament. Restul tin in contul de economii. Nu pentru dobanda inexistenta ci pur si simplu, daca cineva incearca sa plateasca cu el sa ii dea deny si sa uite de el. Cand am de facut plati bag homebank imediat si transfer instant cat am nevoie.
    Pe langa asta am activate notificari si nebunii si stiu cand sunt plati neautorizate si sun la banca imediat.

    00
  25. inca iti dau pinul ? nu poti sa il alegi tu ?

    00
    • Iti dau un PIN pe care poti sa-l schimbi cand vrei tu la bancomat. Poti sa ramai si cu ala la anumite banci dar la altele (de exemplu ING, BT) te obliga sa schimbi pinul initial la activarea in bancomat.

      00
  26. Aș vrea să pot aplica online pentru card, chiar dacă este nevoie să mă duc să îl ridic după o săptămâna de la ei. Mi se pare mai util să poți aplica online pentru card decât să îți vină acasă prin poșta.

    00
    • Libra face asta de cativa ani, a venit cardul cu o firma de curierat si pinul cu alta (nu inteleg de ce nu puteu trimite pinul pe mail, mi se pare mai safe). Intre timp a mai aparut si la alte banci macar optiunea cererii cardului fara sa te deplasezi la banca.
      S-a zis mai sus de Revolut, dar pe ala nu l-as folosi drept card principal, daca il pierzi astepti o saptamana sa iti vina altul, fara nicio alternativa de acces la banii din cont.

      Oricum, problema sigurantei trimiterii prin posta e falsa, daca iti vine plicul deschis sau cu urme de „tampering”clar ceri anularea si alt card.

      00
  27. ING, card pe loc:)

    00
  28. În țările cu apă caldă chiar și cardul de credit se trimite prin curier/poștă…

    00
  29. Primit deja de 2 ori cardul prin curier rapid. PIN-ul l-am stabilit eu, cand am facut contul in cauza acum 8 ani si se intampla sa fiu in tara respectiva. Acum, daca am terminat momentan plimbarile pe acolo, cand expira cardul, mi-l trimit ei pe cel nou.

  30. Se intampla si in Romania. Am primit saptamana trecuta un card prin FanCurier, pinul a venit prin Urgent Cargus.

    00
  31. Nustiu, Unicredit m-au anuntat ca mi s-a emis noul card si sa vin sa il ridic de la sucursala, dar nu au asteptat mult si l-au trimis la fostul meu serviciu, unde inca sunt dubiosi comunisti, care cand au concediat un coleg, i-au cerut sa predea cardul de salariu (cardul lui personal), sau care in ziua de salariu stau la coada la bancomat si scot toti banii pana la zero. Deci momentan prefer sa ii sun sa le zic sa trimita cardul langa cea mai apropiata sucursala de mine si sa il ridic personal, pentru ca si prin posta parca am un sentiment ca se „poate pierde”.

    00
  32. NOU
    #56

    Predarea cardului cred ca e ultima problema a bancilor.

    Aplici online pentru card de credit, esti chemat sa vii, stai 40 minute ca sa.. nu stiu ce sa faca cu nu stiu ce hartii, apoi afli ca limita de credit urmeaza sa vina. Si astepti zile si….. nu mai vine pentru ca pitong. 40 minute, un drum pana la banca si zile intregi de asteptare pentru nimic. Ti se spune nonsalant ca poti arunca plasticul :D

    00
  33. Eu il primesc numai prin posta . Da , Franta . Oricum cardul vine neactivat iar daca nu ii stii pinul nu poti sa il activezi , in caz ca il gaseste cineva „intamplator” pe jos .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile