ING vrea ca oamenii să nu mai scoată salariul de pe card…

Și oferă comisioane 0 la retrageri de la bancomat:

ING anunță un comision zero, din 5 iulie, pentru retragerea banilor de la bancomatele oricărei bănci, indiferent de țară, condiția fiind ca salariul/venitul să fie încasat la ING în sumă de minimum 700 de lei și să fie efectuată o plată pe lună, indiferent de cuantum. (sursa)

Așa îi prinzi. Azi o plată, îi obișnuiești cu ea, mâine două, poimâine patru și află românul că nu mai trebuie să scoată toți banii de pe card în ziua de salariu și Romică, vecinul care a pățit-o că i-au furat hoții banii de pe card fără ca el să facă nimic, a mințit și a luat ceva keylogger de pe siteuri de pornăciuni.

Acum, dacă și câteva magazine mari online introduc plata cu cardul pentru cumpărături mai mari de 1.000 lei, deja am făcut un salt uriaș.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

99 comentarii

  1. NOU
    #1

    Dezaprob vehement aceasta politica comunisto-securisto a ING-ului.Pe termen lung afacerile mele vor avea de suferit(librar amator).Nu se gandesc si la micii intreprinzatori locali?!?!?

    • Pentru ca tu refuzi cu vehementa sa ti iei un pos chiar daca in curand va fi si o lege in directia asta sau ce?

    • ne pare rau ba geani ca nu-ti mai merge camatareala cu tranzactii online folosind cardul dar nu te speria, exista bitcoin si le iei dobanda la fraieri fara sa te caute anafu

    • Cat mai sunt comisioanele la plata cu cardul pentru magazin? 1-2-5 lei? Daca vinzi o carte de 12 lei, cu ce mai ramai ?

    • @Quadroq: ori esti un mare intreprinzator care ruleaza sume mari de bani si nu se uita la comisioanele bancilor, ori habar nu ai despre cum functioneaza sistemul si cat de greu este sa acoperi comisioanele bancilor cand este un mic intreprinzator.
      Totusi, tind sa cred ca habar nu ai.

    • Nu e treaba unei banci private sa se gandeasca la tine. Te gandesti singur si incerci sa anticipezi unde se duce piata.

    • @Dragos peste tot pe Terra comerciantii mici si foarte mici adauga costul tranzactiei la suma de plata. in Romania de ce nu se poate?

    • Unei banci frantuzesti un imm mic plateste intre 0.80 bani si 13 lei pe operatiunea de incasare a mai mult de 150 lei lei la care se adauga comisionul transferului banilor din contulul pos in contul curent , fiecare pos are cont separat….deci un pachet de tigari la 16 lei se vinde moka, nu mai vb de paine, la aia se ieie pe minus daca e incasata cu cardul.
      Ca si comparatie, o firma(benzinarie de cartier) din NJ plateste 0,05 (zero virgula ZEROcinci) % din totalul incasarilor pe card odata la 3 luni ptr antepenultimele 3 luni iar daca depaseste aceeasi perioda a anului trecut primeste bonus de la banca…bineinteles are linie de credit deschisa permanent cu limita 1 milion, ia incercati sa luati un imprumut pe firma la noi, e ca si cum te-ai impusca in picior cu un cutit neascutit. Si ruginit.

    • Zic eu: la Banca Transilvania (cică ar fi aia pentru de-al de Giani), plătești abonament minim 90 lei / lună + 2-3%/ tranzacție (diferă în funcție de rulaj). Mi se pare enorm, iau ei mai mult decât statul, fmm.
      Cred că plata cu cardul e cadoul dat că au băgat darea în plată…

    • @Dragos
      Ce comisioane platesti la incasare ? Eu 4.20 la BT ,e nasol ca incasez multe plati mici, intre 50 si 100 de lei

    • @kmlx: Normal ca se poate si in Romania, asta am si facut. Insa exista doua probleme:
      1. cand esti mic, nu poti negocia cu banca comisioanele. Daca intra un nene pe site si iti cumpara de 3 RON, in cel mai fericit caz platesti comisionul si nu mai ramai cu nimic.
      2. concurenta. Daca vede la tine ca este cu 1 RON mai scump, se duce si ia din alta parte. Adica in scurt timp esti out de pe piata.

  2. Sincer? E o masura buna. Ofer un serviciu online care se poate plati online foarte simplu, fie prin procesator de plati, fie prin paypal, fie prin transfer bancar, cum vrea muschiul persoanei fizice. 9 din 10 clienti sunt tartani dinaia care vin 5-15-25 km ca sa-mi aduca banii „ca-i mai simplu asa”

    Nu stiu cat mai rezist, cred ca o sa mai apara in curand cateva siteuri de genul Cocoon, Comisarul, etc.

    • Noi avem clienti care inca insista sa plateasca ORICE suma prin banca.

      10 Lei, lunar? OP!

      Sa moara gigi.

    • Scopul final la care viseaza baietii cu adevarat destepti este eliminarea banilor cash. Asta se face gradual:
      – obisnuiesti oamenii sa nu foloseasca cash
      – reduci bancomatele disponibile
      – interzici utilizarea cash ptr anumite tranzactii
      – Si marea realizare: elimini cash de tot !

      Dupa asta poate incepe adevarata petrece:
      – dobanzi cu adevarat negative: sa zicem ca ai -20% pe an. Ce faci, iti scoti banii din banca ?
      – taxe serioase: platesti la negru prin transfer bancar ?
      – te vede la protest? pai hai sa le blocam conturile infractorilor. Aici ai o solutie: prieteni care sa-ti poata plati un avocat din contul lor.

      Fara bani esti 0 barat. Fara cash esti la mana statului, doar prietenii te mai pot ajuta (daca ii ai).

    • Marian nu te frustrează când vezi cum turma se lasă controlată cu zâmbetul pe față. Omul ar trebui să poată dispună de banii lui nemijlocit. Nu pot intelege cum unii accepta ca banca să le bage mâna în buzunar de fiecare dată cand fac o tranzacție. Cat de prost sa fii. De ce frate să am banii prin banca pulii, de ce sa nu fiu singurul stăpân al banilor mei.
      De ce merită statul atâta putere de control bai oilor ?

    • Sper sa vadă clienții tăi ce parere ai despre ei șmechere, poate poate nu o sa mai vina ca tărtanii sa iti dea banu, poate nu mai vin deloc. Sigur isi pot face site-uri și la alții mai puțin aroganți.

    • @Marian: Și cardul bancar, ca orice card, se știe, are un ‘666’ undeva, acolo! Dar dacă există o conspirație d-asta cum că să nu mai folosim cash, te-ai gîndit vreodată că ești deja robul ‘cash’-ului? Adică, fiind tu așa convins că a ține banii în cash, cum de nu te întrebi ”bă, eu am banii ăștia sub saltea, dar dacă mîine BNR va tipări de un catralion de ori mai mulți?”.
      Bine, o să zici, dar cu ce ajută băncile aici? Cu nimic, ți-aș răspunde, doar că mă miram și eu de ce ai vrea să-ți ții economiile în cash și nu în aur (de exemplu)…

    • Ai fost la protest? Face recognition => blocheze cardul cateva zile. Tu suni la banca… banca zice are dificultati tehnice si se va reolva repede… doua saptamani dupa tot nu se rezolva… si nici apa nu mai poti bea daca n-ai card.

  3. Dar cu ce te ajuta pe tine daca lumea plătește sau nu cu cardul?

  4. daca banii trec prin banca e mai greu cu venituri neimpozitate: din combinatii sau spagi sau munca la negru

    • Bine colega, dar tu daca esti platit la negru nu cred ca angajatorul e idiot si o sa’ti puna banii pe card ca apoi sa fie nevoit sa justifice operatia. La fel si cu spaga. In plus, se practica foarte mult cu minimul in acte (deci prin banci) si o restul la negru.

    • @m, dar dar cand vezi ca unul cu salariu de 1000ron cumpara chestii online de 3000ron pe luna atunci, incepi sa mirosi ceva si ai si evidenta salvata in contul bancii.

    • @Nix Banii de cumparaturi ii am de la o matusa. ;). Iar la cumparaturile online le platesc ramburs, daca e cazul, caci nu am sa ma duc la banca sa pun banii (obtinuti la negru) pe card ca apoi sa platesc obline. Plus nu e neaparat nevoie de banca. Daca is anchetat, statul stie ce salariu am, ca doar ii platesc impozit.

    • Mda, nu cred ca ar fi bine ca bancile (si deci bancile nationale) sa stie in orice moment cati bani lichizi ai (pentru ca bani lichizi ar insemna doar bani in cont). E bine ca numerarul adevarat sa nu fie deloc ingradit in tranzactii (in afara de alea mari cu adevarat, de exemplu 100000 lei pt o pers.fizica). Eu m-as simti un pic sclav daca ar disparea numerarul. In plus, la urmatoarea criza pot sa-ti confiste o suma mult mai mare decat daca ar exista si numerar, daca cine stie cine mai trebuie salvat atunci.

  5. Un salt urias inspre ce?

    • Spre venituri mai mari pentru Visa si ING, doar nu pentru asta muncim, pentru comisioane.

    • bancile fac un profit undeva intre 6 si 19% pe luna, bine, la sfarsit de an ei declara un modest 18.9%, restul s-au cheltuit pe vacante si infrastructura noua :)

    • NIX, realizezi ca 19% profit pe luna, timp de 12 luni, sunt tot 19% profit, nu?

    • Dragos, ai auzit de constanta lui Euler? Vezi aplicativitatea ei în economie.

    • NOU
      #33

      @Dragos

      Tu realizezi ca o dobanda lunara de 19% inseamna 806% pe an, si nu tot 19% pe an nu? Daca o banca ar avea profiturile astea, ar fi camatari fara nici un fel de dubiu!

  6. Mi se pare ca BT a trecut pragul pt firme la oricîte plati, oricîte incasari in UE.

  7. m-a amuzat nota de final.

    Poti sa bati moneda cat vrei tu pe tema asta, cat timp nu e mai convenabil sa fac plata cu cardu, poate sa zica orice vorbe dulci o vrea magazinul online.

    Plm, daca imi iau talpasita iau prime fara sa ezit. Aici am patit destule cu toti musterii sa stiu ca rambursul e sfant.

    Clientul nu e prost, dupa prima teapa se reorienteaza. Daca vrei un bun studiu de caz, vezi cum functioneaza serviciile de curierat in Ghana.

  8. Îmi asum anticipat atributele de înapoiat, cu ochelari de cal etc, precum și minusurile aferente.

    Chiar dacă primesc bani pe card, nu folosesc decât cel mult 10% pentru plăți online (facturi și mici cumpărături). V-am mai spus, mentalitate de ev mediu, dar eu personal mă simt mult mai bine când știu că am banii în casă/buzunar/portofel, când îi am fizic în posesie. Da, știu, avantajele de a face plăți online, de a nu sta cu grija banilor la purtător, le știu, nu le contest. Însă poate n-am ajuns eu la gradul ăla de încredere în bănci și carduri încât să stau liniștit cu banii pe card. Au mai făcut-o unii în Cipru și acum își dau singuri pumni în cap.

    • Nu ne zici si noua adresa ta? Poate iti facem o vizita :P

    • si ca tine sunt majoritatea din ro, generatii de romani care nu au inteles capitalismul si finantele.
      bancile ofera niste solutii pentru investii, carduri de credit, conturi de savings, fx s.a. extrem de valoroase (de ex. exista un produs de protectie fx. mai tineti minte povestea cu CHF? exista asigurari impotriva schimbarilor bruste de curs)
      daca stii cum sa te folosesti de instrumente moderne de finantare ajungi sa aduni o avere destul de impresionanta intr-un timp relativ scurt. de asemenea ajuta sa ai rezidenta fiscala in cat mai multe tari. astfel o sa poti sa te folosesti de diverse oferte regionale ale diverselor banci.
      in schimb, banii la saltea sunt cel mai prost instrument pentru finantele tale. cash in cont e un instrument puternic, dar in mana? nu prea spre deloc.
      oricum interesant: tu n-ai incredere in banci. aceleasi banci pe care altii le folosesc ca sa faca bani. multi bani.

    • Ma simt mult mai bine sa vanez cu piatra le-a spus ultimul din neamu lui catre arcasii care plecau la vanatoare

    • @Zarax Nu confunda mentalitatea pe care mi-am asumat-o deja cu prostia :) Pentru adrese de oameni cu bani a se vedea facebookul, unde apar des… oameni de afaceri cu bani in diverse pozitii: evantai, imprastiati pe pat etc.

      @kmlx Nu stiu de ce ai luat atatea minusuri. Insa iti aduc aminte ca m-am autodeclarat „pensionar” care odata ce stie ca i-a intrat pensia pe card, sta la coada la ATM sa-si ia banii. Deci nu e de nivelul meu discutia. Poate daca la ce suma imi intra pe card mai reusesc sa adaug un zero la urma, intru si eu in secolul 21 dpdv financiar.

      @nelu Misto, doar ca nu prea vad cum se aplica. Nu-i impiedic pe altii sa vaneze cu ce vor ei. Am spus doar ce fac eu, nu am si un ong care sa spuna ca daca il citesti invers, cuvantul card = drac.

    • @kmlx si nelu – Lucraț la BCR?

    • Nu inteleg de ce te scuzi atata. Ce, daca iti spun zoso si inca trei ‘civilizati’ de astia ca e o virtute sa platesti totul cu cardul, trebuie sa fie si adevarat? Astia sunt aceeasi care n aveau 5 lei sa plateasca o cola la mega cand a picat ING’ul. Un tip mi a cerut 1 leu la casa in ziua aia, cum ar fi sa fi fost unul din aparatorii evolutiei de pe aici?

  9. O treaba si mai tare e ca statul nu isi plateste angajatii doar pe card, ci le ofera si alternativa blestemata de a-si lua banii in plic. Acelasi stat care se preface foarte interesat de a scoate la lumina banii negri.
    Daca o firma privata reuseste sa obtina deal-uri foarte avantajoase pt angajatii care isi primesc salariul pe card (fara sa aiba alternativa cashului)…oare ce oferte ar putea obtine statul pentru sute de mii de angajati?

  10. Ha!? Adica la alocatia lui fiu-meu primeste 82 lei si plateste 7 lei / luna – comision de 9% ?!?

    • gresit, nu doar 7 lei pe luna, ci in plus si 3 lei daca vrei sa-i scoti de pe card……
      desi e post, cred ca s-au umplut frigiderele la ing cu carne…..

    • De ce nu i-ai facut card de elev? Al meu are comisioane 0, taxe 0, internet banking moka.

    • Si dupa 5 iulie tot asa va fi, comision 0? Lai ei pe site nu gasesc card de elev. Inca nu i-am facut, mai e un pic pana face 14 ani.

  11. Inca nu imi e clar la ce se refera plata aia? Intra in calcul si plata la POS sau un transfer intre conturi?

  12. Nu ca am eu bani de ma-nerveaza, dar in ultimele luni in portofel daca am avut rulaj mai mare de 200 de lei e mult.

    Avantajele actiunii agresive ING si a serviciilor lor, in general, pentru mine individ:
    – nu stau sa pierd vremea dupa bancomate
    – nu astept rest la magazine
    – fac plati pe unde vreau gratis (transferuri in alte banci de ex.)
    – nu-mi iau bani pe nimic, nu ca jeanghinele alea de la BT si/sau BRD care iau 4 lei pe fiecare transfer intrat in cont
    – vreau sa vad pe ce am aruncat banii, am rapoarte oricand nu caut bonuri
    – nu ma fura netrebnicii, ca n-au ce face cu plasticul

    Dezavantaje:
    – Vede domnu Trump tot ce fac cu banii
    – Imi taie macaroana daca nu-i convine
    – in timp daca nu am cum sa scot bani (cand o devenit mai avantajos) ma pot rupe la comisioane

    Overall, sincer sa fiu, eu inteleg partea asta cu hai sa educam lumea renuntand la comisioane dar azi cand am citit-o si pe-asta cu 0 si in strainatate, mi se-aude a faliment, mi se pare ca renunta la prea multi bani – cei din comisioane. Un fel de RDS care da cartele de 4E numa numa le creste baza de clienti. Ori asta, ori un destept the C level manager care se uita numai pe rapoarte si vede ca nu mai e chiar asa exponentiala cresterea ca-n Q3 ’16…

    La final vroiam sa va zic ca nu ING e viitorul. Nici macar. Banca o sa fie in telefon, fara sucursale, fara bancomate ale lor etc. Aruncati un ochi pe https://n26.com/en-de/. Asta cand or vedea ca si Romania exista pe harta.

    • Uitați fraților cine plânge după profitul băncilor, săracul andu ce trist e el când se gândește câți bani pierd saracele banci din comisioane.

      Bă desteptilor, băncile primesc bani gratis, desteptilor. Ce dracu înseamnă dobânda 0 deștepților ? Ce înseamnă relaxare cantitativă ? Ei primesc bani gratis bai și voi plângeți dupa profitul lor. Vă urăsc cu patimă

    • 0 comision la orice bancomat din strainatate cu un curs euro „preferential”… mai mare cu 2-3% fata de altii.

    • Adrian, nu stiu ce intelegi tu prin faptul ca bancile primesc bani gratis dar e pe langa. Primesc bani pentru un serviciu. Acel serviciu a necesitat investitii man. Numai securitatea sistemelor au implicat o mare parte din investitii, dar tu nu stii ca trebuie sa existe si asta. Also, ca tu nu esti capabil sa faci diferenta ca dai un ban pe un cartof pe care il tii in mana si il mananci si un serviciu care nu are ceva fizic tangibil, dar are un beneficiu, asta e alta poveste. Auzi, primesc bani gratis. Bine ca miliardele de oameni care folosesc bancile in lumea asta sunt niste idioti, si dau bani gratis la banci si iau *ue inapoi.

      Mie mila de banci? Nu cred ca ai citit acelasi mesaj. Este suspicios cum ei renunta la acest venit si ca sa fii baiat destept, treuie sa te gandesti la lucruri din astea dinainte nu sa plangi ca ti-a luat apa casa cand tu stai in mijlocul baltii si an de an e aceeasi poveste. Despre ce vorbim?
      Da un google despre Citibank in Romania. Ei au fost primii care au dat carduri persoanelor fizice cu taxe zero si retrageri gratuite de la bancomate. Ce s-a intamplat? Cativa ani mai tarziu au inchis partea de PF si au vandut-o la Raiff. De ce? Pentru ca au fost fraieri si nu si-au calculat cum trebuie la ce renuntau, adica comisioanele. fii serios te rog. A, si fii destept.

      PS. Dobanda zero e zero doar pentru ala care nu stie sa citeasca. Las-o-n măsa cu povestile si RTFM.

      Bodgan, s-a discutat si mai sus referitor la asta. Fiecare banca trage din alea si ING nu e mai departe de ceilalti: ING vinde EURO cu 4.6894, Raiffeisen cu 4,6507, BRD: 4.5950, BCR: 4,5950 (nu am gasit special de card), BT la fel, nu am gasit special de card…

      ING (tabul Curs Valutar): https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar
      Raif (click pe Tranzactiile cu cardul): https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/curs-valutar/

  13. Si partea a doua a mesajului ai vazut-o?
    Adica, daca nu bagi salariu si ai cardul pentru alte scopuri, te usuca de bani…

    Si daca totusi nu-ti incasezi salariul si nu faci o plata?

    Grabeste-te, pentru ca incepand cu 5 iulie 2017, vei plati:

    ING Bank

    7 lei/luna
    pentru administrare ING Card Complet

    ING Bank

    3 lei/tranzactie cand scoti bani de la bancomatele ING sau ale oricarei alte banci din Romania

    ING Bank

    4 euro/tranzactie
    cand retragi bani de la un ATM din strainatate

    Dar de ce sa platesti pentru toate astea, cand poti sa le ai pe gratis?

    • De ce ai avea card la ING daca nu ai minimele respective? E mai mult pentru speriat ce zic ei dar daca ai un pic de cap, nu te doare pentru ca stii clar ca inchizi cardul decat sa dai 7 lei. hai sa nu fim nebuni.

    • E mai comod boss nu auzi și dacă tot e mai comod hai să obligăm pe toti să o facă…

    • Nu prea ma ajuta retragere/sau plati gratuite la POS in afara atata timp cat cursul e de 4.7RON/eur, iar daca fac schimbul din homebank catre cardul de eur, cursul este de 4.58.

  14. Ganditi-va ca smecherii de la ANAF sau taxe locale va pot bloca TOATE cardurile in cazul in care aveti vreo datorie la ei. Sau chiar pentru cine stie ce amenda care trebuia sa fie prescrisa demult dar smecherii se trezesc ca vor s-o recupereze acum (caz real; s-a intamplat unui prieten). Oamenii stiu o chestie: ce-i in mana nu-i minciuna, de asta este o reticienta in folosirea cardurilor.

    • Caz real, mi s-a intamplat mie. ANAF a avut bunavointa sa ma anunte ca mi-a blocat conturile la o saptamana dupa ce a facut-o. Mai bine zis ei au trimis adresa, dar mareata Posta Romana trimite postarita de 3 ori inainte sa iti dea recomandata. care postarita de cauta dimineata de parca tu esti padisah si nu te duci la serviciu.
      Nici macar banca nu a avut decenta sa imi de aun telefon de avertizare.
      Stii ce e aia sa fii prost luminat ca esti in sec XXI si nu tii bani dupa tine ca ai card? Doua zile nu am putut sa cumpar nici paine, pana au intrat banii nevestii si am putut scoate de acolo sa platesc amenda aia si sa pot sa ii dau mumos in judecata.

      Si da, amenda era pentru ceva din 2011.

  15. Din februarie ING-ul a facut comision 2EUR / luna pentru fiecare cont in valuta. Mi se pare urias comisionul ala, dar pe asta au bagat-o mai pe sub pres.

  16. Visez la ziua in care pot sa platesc cu cardul la curier…

  17. Vreau sa aduc doar in memorie „accidentul” si ultimele teste ale datacenterului ING, cand de exemplu unii au ramas in pompa dupa ce au alimentat pentru ca nu mergea sistemul de carduri corespunzator. Un simplu search pe gogu pentru mai multe detalii.

  18. Mă bucur că la astfel de modificări fac tam-tam, dar când au modificat modul de calcul pentru plățile în valută din 20 februarie nu au zis nimic (nici acum nu găsesc anunțul public). Bănuiesc că era greu de explicat cum îți vindeau ei 1 euro cu 4.71 lei în loc de 4.5 cât era normal. Cu așa curs valutar e normal să nu mai ceară și comision nici în afară.

    Încet, încet se transformă într-o bancă tipic românească, zero comisioane pe față, dar o grămadă de rahaturi ascunse în metode de calcul. Îmi plăcea mult mai mult de ei acum 6-8 ani când totul era transparent.

  19. Da, o fi gratis retragerea din afara tarii.
    Dar fiti atenti aici care e schema: de vreo luna, cred de cand au eliminat ei ceva comision de 2% de schimb valutar, toate tranzactiile cu cardul pe care le faci in valuta (adica inclusiv retragere de Euro, ca n-o sa primesti lei in jermanica) se fac la un curs standard ING, diferit si mult mai mare fata de vechiul curs standard ING. Astazi de exemplu este 4.6894, adica vreo 3.15% peste cursul VISA.
    Mai stie cineva cat era comisionul inainte la retragere de la bancomat? Ca nu cred ca sarea de 3%.

  20. Ing sa faca si o reclama la cursul de il practica la plata in eur cu cardul de lei (gen bilete la tarom).
    https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar – tabul din dreapta.

  21. Plata cu cardul e ok, dar atat timp cat retailerii isi bat jos de cei ce fac prostia sa plateasca inainte nu ma mai risc.

    De doua ori am facut prostia sa platesc online la Emag si produsele au ajuns dupa 2-3 saptamani (dupa multe telefoane si stat ca fraierul 5-10 minute asteptand sa raspunda un reprezentant). As fi dat vina pe curieri dar cand status-ul e „in depozit” timp de 2 saptamani nu mai am ce zice (nu era de black friday, revolutia preturilor sau alta balarie similara).

    Ultima data am facut un experiment, doua comenzi separate, una cu plata ramburs cealalta cu cardul. Comanda ramburs a ajuns a doua zi, cea platita inainte cu cardul a plecat din depozit dupa doua saptamani (telefoane, asteptat dupa reprezentanti, etc).

    De atunci am comandat numai cu plata ramburs si comenzile au ajuns mereu in max 2-3 zile. De atunci m-am invatat, scot banii numai cand am coletul in fata.

    Asadar si prin urmare, cum poti obisnui cumparatorul roman sa plateasca cu cardul atunci cand se intampla frecvent mizerii de genul celor scrise mai sus?

  22. Eu am plecat de la ing cand au vrut sa imi schimbe cu forta tipul de cont de la vechiul meu cont(cam 48 ron pe an comisionul) la contul asta de tip ‘adu salariul la noi si nu te taxam’. Pe an iesea cam 70 de lei. Cand am intrebat ce se intampla daca nu aduc salariul la ei(noua firma imi cerea sa am la bt) m-au innebunit ca e gratis daca aduc la ei. Nu mi-a placut felul in care prezentau lucrurile, plus ca au vrut sa imi schimbe cu forta si cardul. Deja nu mai era ing-ul serios de pana atunci(eram de vreo 8 ani la ei), parca erau niste samsari romani. Asa ca am plecat, am ramas doar cu bt. Astia au o aplicatie de telefon care costa si e mult mai proasta decat la ing si nici nu poti edita direct debitul de pe ea. Plus ca au taxe mari(prea mari), dar asta e.

    • firma nu poate sa te oblige bt. ai dreptul sa incasezi salariul in ce cont vrei tu

    • Nu ma poate obliga firma, dar ei lucrau cu bt si eu aveam deja cont si la bt. Asa ca am trecut la bt, ca ma enervasera aia de la ing si nu imi placea directia pe care o luasera.
      Interesante minusuri. Or fi postaci ing? :)

    • Ai luat minusuri pentru ca tu cu mana ta ai scris ca ai plecat la BT desi au aplicatie pe bani si proasta si comisioane mai mari. Deci ai ceva probleme de logica.

  23. Treaba asta are vreo 3 ani, atunci am dat si eu Raiffeisen pe ING. Si nu e nevoie sa-ti intre salariul, poate fi orice fel de venit (si daca nu ai 700 RON/luna nici un fel de venit atunci e grav…).
    Da sincer pt. mine au contat alte 2 avantaje mari (pe care nu prea le-am gasit la celelelte banci):
    – comision 0 la transferuri/plati inter-bancare (unde BT de exemplu te rupe)
    – online banking respectiv mobile banking gratuite (la Raiffeisen e 4 RON/luna x cateva sute de mii, poate chiar 1 milion de clienti, se aduna ceva bani)

    Cursul valutar e intr-adevar la jecmaneala da’ nu le poti avea pe toate…

    Ca e posibil sa vina mai incolo cu tot felul de taxe? Nu e singura banca, chiar daca in momentul asta e cea mai comoda (ca poti sa ai de-a face aproape exclusiv cu masini si eviti factorul uman – care si la ING te poate face sa te intrebi cum au supravietuit angajatii aia pana acum, la cat sunt de gramada).

  24. Cate fite… ce dracu au banii ? Eu platesc totul doar cash si nici nu mai dau bancilor bani…

  25. Eu am card la ING de vreo 10-11 ani. Și sunt foarte mulțumit. Eu chiar nu va înțeleg. Voi vreți totul gratis? Dar ei din ce cacat mai trăiesc?
    Mi se pare super fain sa ai totul gratis, și trebuie doar sa îți între lunar minim 700 lei pe card.
    Și va mai plângeți ca trebuie sa faci minim o plata. Pai ce cacat e asa greu? În orice supermarket și benzinărie poți plăti cu cardul. Pai cam ăștia sunt minim 700 lei pe luna. Deci?
    Zoso cumpără alimente dintr-o data de vreo 550 lei. Era un post acu vreo un an parca. Deci?

  26. Căcat. Stimularea plăților cu cardul se poate face foarte simplu: statul dă lege precum că TVA-ul se reduce cu 2%, poate 5%, pt orice produse cumpărate cu plata prin card bancar. Și încă o lege (dacă e nevoie) prin care elimină mizeria aia numită ”loteria bonurilor fiscale”.
    Rezultat:
    1. ce se plătește cu card e facil sub controlul fiscului (mult mai facil decît emiterea bonurilor fiscale)
    2. cetățenii sunt recompensați mult mai just decît prin ”loterie”: fiecare cîștigă, PE
    LOC, ceva (procentul redus din TVA)
    3. orangutanilor care se gîndesc să sară pe motiv de discriminare (cum că orășenii pot plăti ușor cu cardul dar sătenii nu): dacă așa o lege s-ar face, n-ar dura prea mult pînă cînd un magazin local ar face pe dracu-n patru să se poată (pt că e o rețetă sigură de a-și atrage mai mulți clienți). Ceilalți vor copia, dacă vor să reziste-n piață.
    4. orangutanilor care se gîndesc să sară pe motiv de discriminare (cum că cei din vîrf de munte nu vor fi egali cu cei de la cîmpie): vor fi și acolo oameni dispuși să investească în soluții (ele există, doar că-s mai scumpe). Din experiența proprie, ca turist, la munte toate cele sunt mai scumpe (pe vremea lu’ Ceau, se zicea că e ”spor de înălțime”), ceea ce în multe cazuri e absolut OK (costurile de transport, care, în unele cazuri, se fac cu caii). Dar, în aceste cazuri, nu putem vorbi despre vreo discriminare (în arealul lor, cu ”piața” lor, ei vor fi egali în continuare căci nu concurează cu cei de la ”cîmpie”). Evident, și ei au posibilitatea de a investi bani într-o soluție de internet (dacă vor considera necesar)

  27. Eu am conturi la ING și vreau sa ma mut, dar nu am găsit o alta banca care sa merite. Nici ING nu merita, dar din păcate nici altele.
    Inițial aveam un card de student la ING. Toate bune, nu plăteam nimic. Între timp mi-am mai făcut un cont în euro plus unul de pfa. La fel, inițial nu plăteam nimic. A trecut studenția, am trecut la deal-ul firmei cu ING, pe pfa plăteam 5 lei (rezolvam cu 5 transferuri într-o luna) și 3 lei internet banking.
    De anul trecut au început sa bage comisioane. La contul de euro, la internet banking. Fără sa anunțe, cică au trimis mail, nu a ajuns nimic. Am zis ca nu e asa mult… Hai ca mai rămân.
    Anul acesta la fel. Comision mai mare la contul în euro, internet banking mai scump. La fel, nu au anunțat, nu am primit niciun mail. Am întrebat colegii, ei cu aceleași contracte de munca nu aveau în continuare nimic :)).

    Dar, ce a pus capac, am plătit impozitul pt PFA cu transfer bancar. 3 plăti, care pe unde trebuie, totul ok. Seara vad în cont 500 de lei în plus… Pfff, cine mi-a trimis bani? :))). Când colo, ghiciți ce, banca mi-a anulat o tranzacție, ca să îmi facă o plata veche de 3 săptămâni, la un restaurant. Nu mai apărea ca și tranzacție în așteptare, credeam ca e plătită. Dar nu, banii au întrat înapoi și tranzacția nu mai apărea nicăieri. Nu au anunțat ca ce au făcut, au văzut eu din raportul de tranzacții…
    No, fmm, aici am zis ca vreau sa schimb, dacă nu eram atent, luna viitoare și vedeam anaf-ul ca îmi blochează conturile ca eu nu am plătit….

    Sau plătiți la un comerciant din afara tarii… Ebay, AliExpress, chiar și wizzair și urmăriți cât va ia. Sa vedeți ce conversii valuta-euro-lei fac ei, ca să mai fie un comision în plus… Chiar și lei-euro-lei am prins :)) ca doar de ce sa retragă lei, and pot plăti comisionul pt doua schimburi valutare. Și dacă cumva nu ai bani în cont, lasă că iau din ala de economii, nicio problema :))

  28. Aseara, sa-mi incarc telefonul de pe card ING, card blocat in ATM…sunat la ei, au blocat cardul etc…concluzia : CASHUL ESTE SFANT!

  29. Dezaprob cele mai multe teorii ale conspiratiei, dar asta cu „ce bine ar fi sa nu mai avem bani cash” mi se pare una din cele mai mari prostii. Mai tineti minte cum stateau acum 3 ani grecii la cozi la bancomate sa scoata cei x euro maxim admisi la retragere? Cum bancile le pusesera sechestru pe bani? Sau Cipru? -10% la toata lumea. La dobanzile actuale, banii stau bine si la saltea.

  30. N26 vine din urma si va scoate de pe piata toata bancile astea cu comisione imense.

  31. Plata cu cardul pentru cumparaturi peste 1.000 lei? Slabe sanse… Nu cred ca o sa vedem asta in viitorul apropiat. Am observat ca exista o teama generala la plata cu cardul. Nu prea inteleg de ce.

    • Sa vedem …

      Scoti anumite sume lunar. Faci o plata mai mare, card blocat. Ca s-a speriat banca si s-a gandit sa te protejeze (normal, fara sa te mai anunte). Te trezesti ca in cont ai o tranzactie de 2.75 de dolari facuta undeva prin Nevada. Nu ai calcat vreodata acolo, la momentul tranzactiei nici atat. Noroc ca te cautai prin online banking si ai observat. Se rezolva, dar oricum ai niscaiva emotii.

      Mergi la cumparaturi, pui una-alta in cos. Nu merge POS-ul. Asa e, se intampla din an in paste, dar tot iti pica prost. Noroc ca esti penibilul ala care cara si cash, asa ca nu te faci chiar de cacat in fata tuturor (si nici nu incurci inca vreo 10 cumparatori asezati cuminti la coada).

      Mai vorbim de comisioane? Ca am prostu’ obicei sa-mi notez una-alta si sa vad la final de an ce a platit. Si, cand vad SUTE de lei dati ampulea bancii doar pentru ocazia unica de a-mi rula banii la ei, ma apuca dracii.

  32. Sunt singurul care vede chestia asta ca o perdea de fum ca sa acopere investigația din olanda de spălare de bani si coruptie?

  33. Se intrebau unii de comisionul perceput comerciantului la plata cu cardul. Si daca tot vb de ING, sa vb de comisionul lor. Pana acum un an era cam 1,7%, acum e 0,9% sau mai putin( in fct de cat rulezi si cum negociezi ). Mai vorbea cineva ca fiecare POS e cu propriul cont.. da, e adevarat, da, e optional si nu, nu exista comision pt transferuri intre conturile societatii.

  34. Eu rar cand folosesc cash. E prea comod cu cardul, mai ales cu contactless, unde nici nu am nevoie de pin la tranzactii mici (rapid la Auchan pentru 2-3 chestii). Si da mi-e mai comod sa nu mai stau sa astept restul, sau sa astept sa numere X banii etc. Card, pin daca e nevoie, si pa. De-abia astept sa am ocazia sa ma joc cu Android Pay sincer.
    Nu zic ca imi convin diversele comisioane sau etc, zic doar ca mi-e mai comod sa am doar un card la mine si sa pot sa imi cumpar orice vreau. Iar alte balarii cu urmariri si te miri ce chestii… nu cred ca e atat de interesant ca am cumparat ieri un Lenor si alaltaieri mi-am luat un suc.

  35. mai nou dacă scoți banI la ing Îți dă doar bancnote de 50 lei. a mai văzut cineva de 200 lei?

  36. De-acu’ subiectul a devenit de actualitate, ca tocmai au trimis mail ca s-a lansat pe 5 iulie. Intre aprilie si iulie ati fi avut timp si posibilitatea, conform OUG 113/2009 art 101, sa renuntati la serviciile lor fara nicio plata daca nu v-ar fi convenit aceasta modificare, adica trecerea cardului la Card Complet, adica plata a 7 lei pe luna, precum si anumite cuantumuri de comisioane la retragerile de la bancomat daca nu aveti incasari recurente de tip salarial si nu faceti nicio plata in cadrul unei luni.

  37. Vai ce privilegiu pe capul clienților,faptul ca nu mai plătesc comisioane ca sa aibă acces la proprii lor bani.:)))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile