Aș vrea ca localurile să se definească…

Pe feisbuc, o duduie se plânge că nu a fost primită  într-un local scump și de hipsteri, că avea copii la ea. Dunno, n-aș merge acolo de bună voie.

Dar profit de prilej să vă expun o problemă: aș vrea ca localurile să înceapă să se definească, și în titlu și în meniu.

Restaurantele să nu mai fie pub-uri, pub-urile să nu mai fie pizzerii și bistro-urile să nu mai fie restaurante.

De zeci de ori am văzut oameni venind în pub-uri cu copii mici. Și nu e OK, pentru că de obicei părinții sunt tembeli și vor liniște sau limbaj civilizat într-un pub.

Sau oameni care vor pizza și bere la halbă într-un restaurant. Sau care vor un ceai cald în pub.

Ca să nu mai existe dubii.

Și, pe cealaltă part, clienții să înțeleagă că, dacă merg la un local de tipul X, nu vor mânca Y sau Z.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. Degeaba se definesc. Românul nu înțelege care-i diferența dintre pub/restaurant/terasa de bere.

    • Ei nu înțelege…La terasa de bere mergi cu pretenarii, la restaurant cu nevasta, la pub cu gagica

      00
    • NOU
      #3

      Alex has it all !

      00
    • Da, in general romanul e confuz cand il intrebi repede ce vrea si vrea de toate. Iar chestia cu copii care fug primtre mese, oribil. Am patit recent la un restaurant f bine cotat in Cluj, Boema, aer provencal etc si plozi de expati si de romani snobi. Eram cu doi francezi care au laudat mancarea, dar erau nedumeriti ce cauta copiii acolo. Drept pentru care seara urmatoare ne-am mutat la Baracca, antifonata si fara copii…

      00
  2. Ce plm cauta aia cu copiii seara prin carciumi?

    00
  3. …like zoso blog feșăn și topoare. măcar știi o treabă

    00
  4. Nu poti, pentru ca la noi clientii nu sunt nișati. Trebuie sa ai de toate, ca nu stii exact ce vor.
    Pe de alta parte si clientii determina nișa. Acum vreo zece in cartier s-a deschis o pizzerie eleganta. Au avut clienti cateva luni dupa care au inceput betivii din zona sa isi faca veacul pe acolo. Clientii fini au disparut si acum s-a transformat intr-o bodega de cartier, nici nu mai are pizza.

    00
    • la noi, dacă stabilești că mergi la băut, jumătate vin cu mașina. dacă mergi la italienesc, jumătate vor ciorbă de fasole. dacă mergi la tradițional românesc, jumătate comandă pizza.

    • …iar dacă stabilești că mergi la vot, jumătate plus unu votează pesede

      00
    • Eu deduc 2-3 exemple de logică coerentă în idiosincrasia asta.

      1) Să zicem că nu-ți plac pizzele la un restaurant italienesc. Pur și simplu, nu-ți place modul cum le prepară ei, acolo, dar îți place cum e preparată într-un restaurant tradițional românesc. Parcă gustu-i mai bun pentru tine.

      Motto #1: De ce să bei șampanie & să mănânci caviar, cu scârbă și nod în gât, dacă ție-ți place salata de icre pe pâine cu vin/bere/apă minerală? Păi nu?

      2) Hai să zicem că-ți plac pizzele făcute la restaurantele italienești. Însă, te uiți la prețuri șiiii… parcă nu îți mai e așa poftă când îți faci calcule. De exemplu: „Mă, dacă plătesc X pentru pizza asta la italieni, mă scarpin în buzunar. Dacă mă duc la localul de dincolo, nu numai că plătesc mai puțin (chiar dacă e aceeași pizza dar nu-n esența rețetei ca la italieni), îmi mai rămân bani să-mi iau și altceva dacă poftesc, poate la pachet pentru acasă sau poate mâine îmi cumpăr o pâine, niște roșii, un salam, o apă & mai trăiesc pentru încă niște zile cu banii care-mi rămân. Mda, cu altă ocazie atunci, eject și arrivederci.”

      Motto #2: Că modic-nemodic, te doare mai rău la portofel, judeci dpdv cantitativ decât calitativ și lucrurile gustoase, în cazul de față, sunt mai degrabă o poftă decât un moft… dar nu acum, altă dată, să fim mai lucrativi, că nu ne permitem neapărat acum.

      3) Așa, bine, hai să zicem că-ți place pizza la italieni și nici n-ai probleme cu prețurile (chiar dacă ești nebun să plătești mult pentru o pâine cu chestii pe ea), bun, nicio problemă… dar… dacă de curiozitate, ai vrea să cumperi o altă pizza decât aia/ălea pe care ți-o/ți le cumperi de obicei? Ai vrea să riști? Chiar ai vrea asta? Teoretic și alții fac aceeași pizza, dar n-ai încercat niciodată aici, la italieni, mereu ai mâncat la alții felul acela de pizza.
      Dacă nu o să-ți placă? Nu e problemă cu banii, am stabilit de la început asta, dar de ce să arzi bani degeaba, ca prostu’, dacă s-ar putea să nu-ți placă? Să irosești așa banii… Pe urmă te enervezi că n-ai avut altă treabă.
      Poate că nu ești un connoisseur și vrei să ții la banii tăi, chiar dacă nu-s probleme, pur și simplu, nu vrei să riști. Nu e chestie de a fi sau nu avar, pur și simplu, știi mai bine cum vrei să-ți administrezi banii. Mai bine mănânci o pizza cu care te-ai obișnuit la italieni & ailantă (care la italieni e mai scumpă și nici nu știi dacă o să-ți placă) o mănânci altundeva unde te-ai obișnuit că prețul e mai rezonabil.

      Motto #3: Calitatea costă, ai de unde, dar senzația de cheltuitor orb (a se citi „prost”) te apasă un pic și te gândești că diferența de bani îi poți folosi la altceva. De exemplu, îi adaugi la banii pentru benzină, că de foamete nu mai porți grijă, de ce să irosești ca prostul pentru o pizza la suprapreț? Vorba aia, lasă-i pe alții să scoată milioane pentru o șampanie de dragul șicului, tu rămâi & te mulțumești cu echidistanța dintre calitate & cantitate, că doar așa poți să pui deoparte mai mulți bani pentru viitor, pentru o altă mașină, pentru un apartament/casă etc.

      00
    • Pai trimiteti jumatatile cu probleme acasa! A, nu puteti fara femei?

      00
    • Aia e – greu sa faci ceva nisat care sa reziste pentru ca la noi e doar ideea de iesit „in oras”… ca e pub/resturant/pizzerie/cafenea e aproape irelevant pentru o majoritate covarsitoare.
      Ca exemplu: ma strang cu 2 amici sa bem un vin (asta era obiectivul clar, la care toti am concis cand am stabilit iesirea); toate bune, vine ziua respectiva, ajungem in local – Marvin Wineshop (pana si numele spune tot), se trezeste unul dintre ei: „Cum, bere nu aveti? Eu vreau bere”, ca mai apoi „Ce local era ala, fratilor, sa nu aiba bere” nuff said

      00
    • da, ăsta e clientul român. te duci la trabucshop cu el și el vrea să bea Redds sau ursus cooler.

    • @alupigus nu știu cum reușești dar după mine ai reușit sa susții pdv al lui zoso. Exact pentru ce zici e mai ok:
      – sa mergi acolo unde au ce vrei tu la prețul așteptat.

      Nu de alta, dar când ieși în oraș cu unul sau altul știți unde mergeți. Daca nu știi meniul, te uiți pe net. Dacă accepți sa mergi la pizzeria aia, mergi știind ce au nu ca hai sa vad, poate au și ciorba.

      00
    • @Andrei

      nu știu cum reușești dar după mine ai reușit sa susții pdv al lui zoso.

      N-am zis că n-are dreptate.

      Problema stă altfel: dacă aceeași pizza (după rețetă) la italieni e 40 lei și la un local românesc e între 10-15 lei (chiar dacă e preparată altfel, conform aceleași rețete, teoretic), tot mai puțini oameni vor mânca pizze (inclusiv de la italieni) sau vor cumpăra din ălea congelate sau vor mânca altceva decât pizze; în momentul în care (și dacă) la localul ăla românesc nu se va mai face pizza aia de 10-15 lei. E un paradox, „…o poftă decât un moft…”.

      Soluția e asta (conform capitalismului, Mâna Invizibilă, piață liberă și alte polemici de felul ăsta; nu-mi aparține mie soluția, da?): localul ăla italienesc să scadă prețul la 10-15 lei fără să-i devalorizeze calitatea.
      Dar nu se-ntâmplă așa, localul ăla italienesc nu vrea să-i facă concurență localului românesc la prețuri. Ceea ce înseamnă altceva: localul ăla italienesc face pizza pentru un grup select de clienți, „de nișă”, și pentru clienți care vin o dată pe lună să mănânce „la calitate”. Așadar, nu e nevoie să scadă prețul pentru că există deja oameni care nu afectează serviciul prestat de a servi pizze la suprapreț.
      Însă, în momentul în care nu se va mai face pizza aia de 10-15 lei, se va întâmpla un lucru din două posibilități:

      #1 – Localul ăla italienesc va scădea pizzele la supraprețul de 40 lei la 10-15 lei, exact cum era la localul românesc (ceea ce nu se va întâmpla și vezi la #2)

      #2 – Localul ăla italienesc nu scade prețul la pizze, suportă „lovitura” de a pierde acei clienți care vin o dată pe lună să „mănânce la calitate” (și așa „nu-și permit”), se bazează pe acei clienți „de nișă” & bagă la greu cu publicitate sau stau cuminți pe locul lor, iar cei care obișnuiau să mănânce pizza aia de 10-15 lei (și aia de 40 lei o dată pe lună) fac o pauză indefinită la pizze sau își cumpără din ălea congelate.

      Exact pentru ce zici e mai ok:
      – sa mergi acolo unde au ce vrei tu la prețul așteptat.

      N-am scris asta pe nicăieri, recitește-mi comentariul & ghicește cine pierde pe termen lung.

      Nu de alta, dar când ieși în oraș cu unul sau altul știți unde mergeți.

      E o glumă foarte bună.

      Daca nu știi meniul, te uiți pe net. Dacă accepți sa mergi la pizzeria aia, mergi știind ce au nu ca hai sa vad, poate au și ciorba.

      Andrei să te învăț o chestie tare mișto: în momentul în care intri într-o pizzerie și ceri un meniu să vezi ce vrei să comanzi (pe bune, ăștia îți dau un meniu, fără să te oblige să te uiți pe internet, acasă sau pe telefon, înainte să intri), dacă nu vrei nimic, poți să pleci fără să comanzi ceva. Știai asta, că nu ești obligat să cumperi ceva ce nu-ți convine, chiar dacă nu te-ai uitat pe internet?

      Le ceri meniul, te uiți la prețuri, la pizze, dacă nu-ți place ceva, zici pa și pleci. Atât de simplu.
      Dacă ți-e jenă sau te-au prostit anturajele cu superficialități, te dezvățăm noi aicea. :mrgreen:

      00
  5. Mda, ca de obicei, nimeni n-a observat ca e plin de MILFete printre comentatoare…. :D

    00
  6. Din cate vad, patroana, sau ce o fi, i-a explicat ca era o situatie mai deosebita. De altfel au zis cateva ca au fost cu plozii si nu au fost probleme…dar ea e una dintre alea care considera ca asa ceva e imposibil cand la usa apare o familie cu copii. cum adica, nu s-a induiosat nea ala cand le-a vazut mutrisoarele si sa uite de toate si sa ii primeasca?ntzntzntz. Ma intreb ce o fi cu localul ala, de a tanjit femeia respectiva sa intre acolo timp de un an intreg?

    00
  7. Astia parca au statui si alte chestii „de arta” expuse inauntru, nu?
    Well, then… there you go! De-asta nu e voie cu copii.

    00
  8. La cât de groupie e scris postul (a așteptat o viață să ajungă într-un birt) cred că nu din cauza copiilor au descurajat-o să plece.

    00
  9. Nu-s hater, rasist nimic, dar… am fost zilele trecute sa mananc mancare chinezeasca, la un restaurant chinezesc, ca-s fan. Acolo atmosfera e mereu linistita, cu muzica chinezeasca in surdina, sa poti purta discutii cu cei de la masa fara sa zbieri. La doua mese de noi erau doua cupluri cu un copil mic in carut, de cateva luni probabil. A fost ok pana s-a trezit si a inceput sa urle, iar vita doar impinginea carutul si isi vedea de conversatii. Aveam asa de multi nervi, incat imi venea sa ii dau un scaun in cap cand vedeam ca nu face nimic. Din momentul ala, s-a futut toata seara, si ospatarilor le era frica sa ii spuna ceva, ca nu stii cum scrie pe facebook imediat.

    00
  10. Nu e piață pentru toate și de aia sar pârleazul de la unii la alții pt că, în general, nu-și permit să refuze clienți. Poveștile astea sunt excepții!

    00
  11. eu aici văd o oportunitate de afaceri… condiții standard de prestare a serviciilor: poți să vii cu copii la local dar dacă faceți scandal la nota de plată se adaugă o taxă de tulburare a liniștii, de 200% din valoarea inițială a notei de plată, dar cu un minim de 100 lei.

    chestia asta ar calma instant pe multă lume dar le dă posibilitatea celor cu copii civilizați să iasă unde vor.

    00
  12. cât de refulat să fii să „aștepți niște ani să mănânci la un bistro”, ce-are bistroul ăla, e poleit cu aur? coantă gătește chestii simple, poate sunt bune, poate sunt ca la bunica acasă, wtf! îi felicit pe patronii care au curajul să aplice politica „interzis copiilor”, poate n-am chef de toți boracii să-și sufle mucii pe lângă mine când mănânc. sau să alerge. sau să țipe, nu contează. Pe de altă parte sunt puțini patroni care își asumă politica asta deschis și-ar fi ideal s-o facă chiar dacă vor curge lăturile oprobriului public rromânesc. https://www.inc.com/gene-marks/a-restaurant-sees-a-50-increase-in-sales-after-banning-children.html

    00
    • De unde refularea? Simplu:
      1.Din plangerea doamnei se simte de la distanta mirosul basinilor pretioase de sange albastru. Cineva (culmea culmilor, din provincie) nu a dat doi bani pe „valoarea” ei si i-a facut vant.
      2. Vad din ce in ce mai multi parinti care-si considera rodul… inmultirii sa-i zicem, cel putin un Mesia care trebuie doar adorat si niciodata „judecat” sau corectat. Evident, toti ceilalti copii nu i se ridica nici pana la glezne iar lactatia mamei (sau in unele cazuri chiar si a tatalui – da, in ziua de azi multor barbati le-a crescut un vagin dupa ce le-a nascut nevasta) e stimulata de fiecare miscare a progeniturii ( si nu ma refer la sugari)
      Ai indraznit sa fii de alta parere? Nu mai valorezi in ochii lor nici cat un rahat deshidratat.

      00
  13. heh, am patit asta cu plodul la … nu mai stiu cum ii zice, restaurantul / pub din pasajul de langa kfc, brasov. am intrat inauntru cu copilul in brate sa cer o apa plata si fara sa ma asculte ce vroiam picolita a chemat seful de sala care mi-a explicat tot fara sa ma lase sa zic nimic ca e un restaurant mai intim (asa si era atmosfera chiar romantice) nu e potrivit pentru copii. i-am zis ca doar vreau o apa plata pentru copil si mi-a una fara sa ma lase sa o platesc, cerandu-si scuze in continuare :).

    hahah, acu am dat click pe linkul din articol, exact acelasi restaurant, bistroul de arta.

    serios vali din vasta ta experienta, nu ai nici o solutie pentru colorblind people ? linkurile tale sunt invizibile.

    00
  14. Mă, boss, 3 copii sunt 3 copii… îți dai seama ce bahaos făceau ăia pe acolo?

    00
  15. O alta situatie care pe mine ma scoate din sarite cu localurile astea asa-zis nisate: merg la un restaurant cu specific, sa zicem chinezesc, decorat in stilul lor traditional si in boxe e Smiley si Ina. La libanezi e muzica latino si la traditional romanesc Justin Bieber. Acum, nu ma dau eu in vant dupa muzica din China sau Liban, dar daca tot merg la ei parca as vrea „the full experience”. Sau poate am eu pitici pe creier.

    00
  16. Ba sa nu se definească, cel puțin pizza sa existe peste tot :). Dacă mergi intrun local cu prietenii și nu iti place mâncarea măcar alegi pizza, cu pizza nu poți da dai greș. Glumesc.

    00
  17. doamne fereste, acum am citit comentariile de la postarea tipei. incredibil de interesant e sa ii vezi infierati pe toti parintii ca, SURPRIZA, nu toata lumea moare dupa copii si unii pur si simplu NU ii vor in preajma. inacceptabil, ce sa zic. :))))

    00
  18. Eu nu mai înțeleg din articol cine înțelege greșit ce e un pub. Clientul cu copii după el sau patronul care-și numește pub stabilimentul? Adică în Anglia ii clar că pub ii un loc unde bei, dar poți să și mănânci uneori destul de variat. Si daca ești mai working class așa, vii și cu puradeii. Ca barul tapas in Spania. Dar știu locuri din astea foarte eclectice la mine in oraș și se potrivește combinația.

    00
  19. Teoretic, legal, nu poti sa-ti selectezi clientii (Astalos, rasa, sex, religie, oreientare sexuala, etc.).
    Dar exista portite – sunt restaurante/birturi unde pe fiecare masa e pusa o tablita cu rezervat. Daca ospatarului ii place fata ta te pofteste la masa, daca nu ….stiti aici are rezervat Gigel, dincolo e Costel, etc.
    Mai e varianta cu clubul – stiti aici e un club; aveti legitimatie?

    00
  20. Serif , in Anglia ,aia de au pub-ul, ești servit cu ceai fără probleme

    00
  21. felicitari tuturor birturilor/restaurantelor care aplica regula „interzis boraci”

    00
  22. Aici clientii sunt de vina. Cei care au pub-uri/restaurante vor sa faca vanzare. Din pacate, clientii lor vor de toate, ca asa au fost obisnuiti sau asa le place.

    00
  23. Am mers si eu in Viena, cu sotia si fetele, cand ele (gemene) aveau 8 luni, intr-un pub d-asta. Galagie, muzica, bere, cele mai bune coaste de porc pe care le-am mancat vreodata, lume vesela, lumea venea sa le admire si sa ne intrebe de ele :) Ele n-au stiut nimic, au dormit tot timpul ala. Deh, vest…

    00
    • la baie aveai masă de schimbat copilul?

    • De ce sa schimbi copilul, crezi ca altu-i mai bun?

      00
    • Nu, oricum n-a fost cazul, aveam hotelul foarte aproape de pub-ul respectiv. Daca se intampla ceva, dadeam o fuga la hotel, schimbam copilul, ma intorceam. Am luat in calcul de la inceput lucrul asta, cand ai copii mici nu prea e loc de eroare :D

      00
    • „Coaste de porc”. Se dadeau la metru?

      00
    • Ciprian pot să te întreb ceva? Nu te oblig să-mi răspunzi. E un pic ciudată întrebarea.

      În cazul în care vă duceți și când vă duceți la mare, vara, voi stați cu gemenele de dimineața până după-amiaza? Faceți o pauză de la ora 10:00 – 10 și ceva, până pe la un 14:45 – 15:15?

      Adică, vă duceți pe plajă de la (nu știu, să zic) 07:00 dimineața până pe la 10, plecați și vă întoarceți pe plajă pe la un 14 fără ceva, sau 15 fix și ceva?

      00
  24. Sunt locuri unde copiii nu au ce cauta, pentru ca este posibil sa îi deranjeze pe ceilalti participanti. Nu sunt parinte, inca, dar si sa fiu, nu vad de ce al meu i-ar deranja cu plansete si chițaieli pe ceilalti, veniti
    poate sa se relaxeze sau sa discute ceva. Desigur, nu vorbesc de situatii in care efectiv, nu ai alternativa ( o calatorie cu avionul, spre exemplu, plansul copilului noaptea ), dar ce se poate evita, de bun simt ar fii sa evitam. Copiii se pot distra foarte frumos in locuri unde sunt si alti copii.

    00
  25. eu vreau sa vina hooters in romania

    00
  26. Am citit si eu postarea cu plangerea. Mie mi se pare corect corespunzator ce a facut restaurantul. Tonul ferm probabil a fost folosit ca sa fie mesajul unanim, tipa pare genul “cicaleste pana cedeaza adversarul” . Eu nu am copii inca, si stiu de pe acum ca nu ii voi duce la restaurant decat cu rezervare inainte si cu acordul patronilor. Asta pentru ca am un minim bun simt. Sa zicem ca ma duc la
    un hot date cu tipul in Brasov. Si cum flirtam noi asa romantic la un vinisor, sa vina copiii altora sa strice mood-ul. Pai boss , nu e frumos! Copii se duc la Mickey D si la spatii pt copii. Nu mi se pare ca facerea de copii te innobileaza cu vreo meritocratie. Bine i-au facut ca au blocat-o.

    00
  27. Damn, cam greu să explici unele chestii clienților „speciali”. Câte discuții stupide am purtat cu diverse ‘teligente care voiau, la 1 noaptea, vinerea, într-un pub plin până la refuz, ceai sau un latte, măcar un fresh sau o ciocolățică caldă. Când le arăți că până și în meniu scrie mare că NU poți comanda asta seara în weekend, evident că insistă, pentru că toți, dar TOȚI sunt speciali și merită să facem o mică excepție. Nu insistă oamenii care lasă mii de lei la noi într-o lună, dar insistă mu*știi care stau 2 ore la o bere.

    00
  28. pub-ul este în esență un loc în care te lăchești, in nici un caz un loc pentru copii

    00
  29. Vârsta copiilor face diferența în cazuri de genul ăsta. Dacă sunt suficient de mari, peste 8 ani, să zicem, e stupid să refuzi familia. Un copil de 8- 10 ani nu se mai comportă deranjant in public, nu plânge, nu urla, nu aleargă, stă la masă și mănâncă.

    00
    • „Un copil de 8- 10 ani nu se mai comportă deranjant in public, nu plânge, nu urla, nu aleargă, stă la masă și mănâncă.”
      S-o crezi tu.

      00
  30. Punctul meu de vedere:
    a. Carciumareasa trebuia sa admita ca ceva nu a fost ok, sa-si ceara scuze si sa incheie drama. Adica sa incheie totul undeva pe la jumatatea primului raspuns pe care l-a postat. Facand-o pe desteapta tot ce-a rezolvat a fost sa starneasca un shitstorm si sa-i faca pe probabil suficient de multi sa nu mai vrea sa puna piciorul in locul respctiv. E cea mai rapida metoda de te ingropa pe termen mediu – gura va bate curul.
    –-
    b. Definirea localurilor asa cum o vezi tu e imposibila cand nici ei nu stiu ce vor sa ofere, nici consumatorii nu stiu ce vor sa consume si nici unii nici altii nu au de unde sa aiba educatie in sensul asta. La noi oricine crede ca stie cum sa faca si sa tina un restaurant. De altfel exista si scoli pentru invatat de la profesionisti cum se face asta corect, dar ce nevoie avem noi sa ni se explice chestii? Merge si asa.
    –-
    c. Ea vrea alt public decat parintii cu copii, ca nu-s cool si-i strica feng-shui-ul. Ok, no problem. De ce nu spune asta clar? Pentru ca, statistic vorbind, oamenii cu familii si copii au mai multi bani de cheltuit in carciumi decat parlitii hip. Fact of life, like it or not. Asa ca toti carciumarii prefera ambiguitatea in privinta asta. Personal mi se pare amuzant ca in vreme ce la Le Louis XV ma pot duce cu copiii oricand vreau, o carciumioara romaneasca de provincie e mai selectiva de-atat.
    –-
    d. Ii ador pe toti cei care zic „eu inca n-am copii, dar cand o sa am, intotdeauna o sa… / niciodata n-o sa…” Mda. See you when you get there.
    –-
    e. La fel de adorabili sunt si cei care o tot dau cu pub-ul in sus si-n jos – ma intreb de cate ori au fost la pranz sau dupa amiaza in pub-uri in Anglia. Ca eu de cate ori am fost la ore de-astea am vazut familii cu copii. Seara nu, dar nici povestea de aici nu s-a intamplat seara.

    00
  31. daca ar scrie ca nu vrea copii acolo, sigur s-ar gasit o asociatie de mamici sa faca pe istetii si sa mearga acolo sa faca scandal cu ceva presa, etc … discriminare, asa ca nu se poate

    ambele localuri din zona aia sunt scumpe si atrag in general turisti de-astia fitzosi de genul bogdanei (cred ca parintii au vrut baiat).

    anway, acum vreo 3-4 zile la Got, intr-o tinuta de schi ma asez la o masa si vine chelnerul, ne masoara usor si zice „azi nu servim pizza”, ma uit la el „stai relax frate, sari cu 4 Guinness” :))

    00
  32. Puburile de cartier sunt asa o chestie unde mergi cu familia si prietenii, uneori printre ei se afla copii mai mici sau mai mari, nu ii poti lasa acasa si ii duci cu tine. Unde locuiesc eu sunt 2 pub-uri, ziua vezi familii cu copii, dar nu am vazut niciodata seara, cred ca e o chestie de bun simt. Unul dintre puburi are si o pajiste, mare, cu mese, cand e vreme faina, e plin de copii care alearga si fac scandal, dar nu am vazut pe cineva sa se simta deranjat de asta. Eu cred ca uneori, oamenii in Romania, exagereaza si fac din tantar armasar fara motiv. Eu am copii si sunt perfect de acord sa existe locuri (puburi, restaurante, baruri, carciumi, cluburi, etc) unde accesul cu copii sa nu fie permis!

    00
  33. Noi mergem cu copilul in restaurante, acum are 2 ani si 5 luni.
    De cele mai multe ori e cuminte, nu face scheme :)
    Cand face scheme o linistim si reluam masa, daca nu reusim sa o linistim, plecam.
    Daca nu ne primeste intr-un restaurant (pana acum nu s-a intamplat), merg in urmatorul, nu-s asa sensibil incat sa scriu pe facebook.
    @ Alupigus
    Mersul la mare: cand avea 9 luni mergeam dimineata si dupa amiaza la plaja, la amiaza mergeam de regula la masa si apoi la somn.
    Cand avea 2 ani, plecam spre plaja in jur de 11, la pranz o culcam sub umbrela, pe sezlong.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)