Vopseaua aia e cost of doing business…

Au vopsit niște dorei o balustradă în Otopeni și vopseaua a căzut pe mașinile parcate ilegal sub pod. Asta e taxa pe parcat acolo ani de zile.

Asta e tot. Oamenii vor folosi economiile făcute la parcare ca să își vopsească mașinile.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

 1. Tunning

  00
 2. iese la polish

  00
 3. Eu cred că vor fi despăgubiți indiferent că au parcat ilegal. Dacă cine parchează ilegal nu îmi dă dreptul să ii distrug masina, exista instituții care să îl pedepsească.

  00
  • Depinde, in principiu da, dar trebuie sa fie dati in judecata cei ce au vopsit podul.

   Caz concret, unde locuiam acu 10 ani era facut peste bloc o mansarda, vai de steaua ei dar isi facea treaba (sa nu se infiltreze apa 2 etaje la ploi). Fara autorizatie sau ceva, cei de la ultimul etaj, din disperare, au pus mana de la mana si au rezolvat problema. Mansarda era din placi de azbociment, care se mai rup. La o furtuna a cazut o bucata peste o masina, ceva luneta sparta si capota zgariata. Dar masina era parcata pe spatiu verde. Cei de la asociatie au refuzat orice discutie din acest motiv. Proprietarul masinii avea casco, dar si cei de la casco nu au vrut sa il despagubeasca, ii ramanea sa dea el in judecata asociatia. Si stim cat dureaza un proces in Romania, a lasat balta totul. Ce mi s-a parut mai amuzat e ca unul din cei 4 care facusera acea mansarda, in dreptul caruia se rupsese placa, ii tot spunea pagubitului ca daca ar fi pus toti vecinii bani, ar fi putut fi facut ceva de calitate si nu mai cadeau bucati necaieri, si avea dreptate mai ales ca uneori se infiltra apa si pana la etajul 1.

   00
  • Nu înțeleg de ce a refuzat casco reparația. Acuma, sunt o droaie de clauze într-o poliță casco da’ avarii datorate unei construcții ilegale care se dezmembrează pe mașină, nu cred c au prevăzut ăștia.

   00
  • Casco despagubeste doar accidentele de pe drumul public.

   00
  • @Ted
   Ăla nu a fost accident ci avarie, citește legea

   00
  • Nu era parcat pe drum public. Era pe spatiu verde. Asta a fost explicatia celor de la casco. Bine, probabil gaseau si alte explicatii pentru refuz (nu e accident de circulatie de ex).

   00
  • Eu mi-am facut casco special pentru grindina. De-aia e casco, despagubaste orice avarie, in afara de forta majora.

   00
  • Casco acoperă ce zici să acopere, pentru asta plătești. Singura chestie pe care n au acoperit o a fost off-road și avarii datorate unei eventuale recuperări din off-road.
   În rest, mi le au băgat pe toate pe gât, am platit de mi au sărit ochii. Puteam parca mașina în grădina zoologică ca să se cace elefanți pe ea, nu era nici o problemă.
   Pe de altă parte, pentru vandalism (o zgârietură cu cheia pe aripă pe care am fost prost sa fac dosar) m au încălțat cu 100 de euro n plus. Dar nu m a întrebat nici dracu unde a fost parcată mașina.

   00
 4. Vopseaua de pe parbriz se poate scoate cu creme de curățare din comerț, dar e ceva de frecat acolo. Tabla e altă poveste, posibil să fie nevoie de revopsire totală sau parțială a elementelor afectate.

  00
  • si tabla poate fi „frecata” cu solutiile din comert. Si uite asa, o sa aiba un „DeLorean” romanesc!

   00
  • Un aparat de sablare si il scoate cybertruck ;)

   Follow me up for more DIY tips :D

   00
  • Ma, nu stiu .. eu am stat si stau cu cativa stropi de-astia de mai mult de 8 ani de zile pe parbriz. Stergatoarele mi se strica mai repede si nici nu curata bine. Am incercat toate solutiile.

   @vali
   Masinile care erau in trafic ce vina au avut?

   00
 5. Confuzezi parcarea ilegală cu parcarea moca. Oprirea e interzisă PE poduri, PE și SUB pasaje denivelate și PE viaducte. Cu alte cuvinte dacă nu trebuie să treacă nimic pe sub acel pod nu e interzis să parchezi.
  În altă ordine de idei, în locul mașinilor puteau fi alte chestii, prin țările cu apă caldă au ăia poduri peste cartiere întregi, cum ar fi să se trezească într-o dimineață cu viața roșie din cauza unui Dorel pe care îl doare în pl de tot ce îl înconjoară. Altfel, dacă vine mâine un dorea să vopsească bordurile la tine și îți vopsește porțile, casa, geamurile etc?

  00
  • Ce e moca pare ilegal, iar ce e ilegal e invizibil.
   Cel puțin în București.

   00
  • @Irositu:

   Fals. Este interzis sa parchezi sub podul acela si tocmai de aceea Brigada Rutiera a sanctionat proprietarii care au parcat neregulamentar sub pod.

   Parcare este permisa acolo unde este semnalizat acest lucru. Unde sunt locuri trasate. In rest, spatiul public nu este parcare.

   Vezi stire pe G4: https://www.g4media.ro/foto-si-au-gasit-masinile-vopsite-dar-platesc-amenda-290-de-lei-pentru-parcare-neregulamentara.html

   00
  • Brigada rutiera a sanctionat parcarea ilegala cu 290, corect.
   Dar vopsitorii vor plati neglijenta, fie prin intelegere amiabila, fie in urma unui proces lung si costisitor. Unde cred ca pe langa civil, se poate merge si in penal pentru distrugere.
   De exemplu daca un bou iti parcheaza in poarta, suni la militie si intre timp ii aplici niste chei de jur imprejur, politia il amendeaza pe el pentru parcare, dar tu raspunzi pentru distrugerea facuta.
   Ca ala cu sandero probabil nu se deranjeaza e una dar ala cu mertzul poate are banii si timpul necesare pentru o distractie.

   00
 6. Cica ar fi zis responsabilii ca e vopsea cazuta peste praful masinii, se ia. Au gasit bine scuza :)

  Din pacate pentru eu, economia de la parcare nu acopera costurile. Mi-e mila de ala cu merțul.

  00
 7. Asa merita cine lasa rotile asa cand stationeaza

  00
 8. Au destul praf pe ele si iese la prima spalare

  00
 9. alta masina. aia e.

  00
 10. Din poze mie imi pare praful cazut de la curatatul metalului de vopseaua veche. Probabil cu jiste vopsea proaspta peste.

  00
 11. Ba stai, aia au vopsit cu pistolul în aer liber niste garduri formate din țevi??

  • Da. Si au fost plătiți. Probabil șefii lor (de obicei la doi muncitori sunt cel puțin 3-4 sefi)erau pana la ikea la un hot dog cu muștar.

   00
 12. Aia e vopseaua veche pe care au scos-o cu flexul. De vopsit au vopsit la pensula. Aplecati in exterior fara nici un fel de asigurare.

  00
 13. Cine v-a lucrat domne’ aici?

  00
 14. Nr. 1 Locul de parcare NU trebuie să fie, cu excepția rezidenței „la botul calului”. Nr. 2 Nu există vreo obligație legală ca o administrație publică să creeze locuri de parcare pentru toate autovehiculele, oricâte, oriunde, oricând. Pur și simplu posesia autovehiculului nu naște dreptul la loc de parcare. Nr. 3 Multe autovehicole sunt proprietate a unei/unor companii, dar se cere ca pe bani publici, să li se asigure loc de parcare rezidențială. Nu este corect. Nr. 4 Nu parchez decât acolo unde sunt semnalate locuri de parcare. Sub acel pod sunt câteva segmente semnalate, dar nu acolo. Nr. 5 Nicio asigurare nu te acoperă dacă autovehicolul era undeva aiurea, în peisaj. Nr. 6 Da, s-a lucrat prost acolo și este simbolic pentru România. Un exemplu pe care trebuie să îl explice dacopații. Că, se știe, suntem cel mai inteligent neam, nu?

  00
  • Lumea radea de mine ca parchez masina la o distanta de o statie de tramvai fata de casa. Si sunt si persoana cu dizabilitati cu plamanii varza si tot mergeam pe jos ceva distanta. Si comozii sanatosi se plang ca nu pot parca masina sub geamul de la apartament. Dupa aia se plang ca nu pot alerga 50 de metri.

   00
 15. Si eu fraier ca platesc garaj in Arad la o masina de 5500 de euro! Daca nici bucurestenii nu au bani.👈🤦‍♂️🤨

  00
 16. Firma asta cu doreii a fost cea mai cinstita! Unii pun in contract 10 galeti de vopsea, folosesc 2 si 8 le ia seful. Aici au pus 10 in contract si au folosit 10 desi pentru pod trebuiau DECAT 2 :)

  00
 17. Podul ala parca e foarte aproape de niste parcari cu plata si de unde se returneaza masinile parca de la Sixt, din cate tin minte. Ideea e ca se parcheaza tot timpul acolo, e amuzant ca politia de abia acum s-a sesizat sa dea niste amenzi ca a venit televiziunea.

  00
 18. bai, dar mie imi place ca aia au vopsit TOT. nu numa masinile :)

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile