Voi cocktailuri?

Mă uitam la episodul doi din Alconaniseur și mă gândeam că mi-am făcut o singură dată acasă un cocktail, după care mi-am dat seama că stric vodca dacă tot torn suc în ea și e păcat.

Dar sunt curios. Voi beți cocktailuri? Când ieșiți în oraș sau vi le faceți și acasă? Impresionați fetele/soțiile cu arta voastră de a turna tonic în gin? Sau băieții cu aptitudinile de a doza corect Redbullul turnat în whiskey? Aveți un shaker acasă?

Am rămas surprins să văd că în România se beat mult rom, Havana Club fiind pe primul loc, și bănuiesc că nu sunt mulți care îl beau gol, îl beau mixat cu ceva.

Deci, ce cocktailuri beți?

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

109 comentarii

  1. Desigur, Cuba Libre, Mojito, Gin Tonic.. nevastamea a lucrat in domeniul barmaniei hh

    00
  2. Apă Valenciană: suc de portocale, vodka, șampanie.

    00
  3. pe vremea cand se faceau paranghelii, am fost la o nunta cu staif, din aia cu viori la inceput, cu trei formatii diferite, cu echipa de filmare de la Antena 3, camera cu macara :) si cantareti extra de la Vocea Romaniei. ei, aveau aia un barman acolo…toata noaptea a fost coada la el. de acolo m-am cam molipsit eu de cocktail-uri.

    00
    • Si în concluzie ce cocktail consumi?

      Ai procedat exact ca o gagica ce m-a agățat într-un club și când a venit vorba sa bem ceva mi-a zis ca vrea cocktail, am întrebat-o iar ce cocktail și mi-a răspuns: cocktail, știe barmanul.

      00
  4. Cu rom Havana făceam submarine.
    Din 6 din alea pluteam că viermele.
    Singurele cocktailuri acceptate. Restu-s pentru fătălăi, s-o citez pe Dana.

    00
  5. Numa beau, nu-mi fac și acasă, Tequila Sunrise.
    Acasă rom, căpitanul spiced, uneori cu gheață, alteori cu cola și gheață. Rafinament și eleganță, ce p**a noastră.

    Din articol: „Am rămas surprins să văd că în România se beat mult rom”. Așa de dimineață se beat mult rom? Sau e deja weekend, zi scurtă ca la bugetari 🤭

    00
  6. Cand am vrut sa fac o aroganta si sa bag un comentariu rautacios de reclama mascata la un alt vanzator de alcool( incepe cu f si se termina cu store :) ), cum credeam eu( pt ca nu dau click pe linkuri) ce vad in josul articolului? Exact!
    Ehhh, din punctul meu de vedere e altceva si trebuie apreciat.

    00
  7. Rom cu bere.

    00
    • Cocktail-ul asta se numeste „Bere cu scara” . Nu am inteles initial legatura intre nume si coktail. Mi-a explicat-o un machitor profesionist – Se urca la cap mai repede decat berea simpla – de asta e „cu scara”

      00
    • Noi le numim submarine.
      Scufundam un pahar de rom in halba cu bere. După câteva din alea, dracu ne lua.

      00
    • După câteva din alea, dracu ne lua.

      dacă vă aducea înapoi, vă întrebati care e valoarea voastră de fapt? :D

    • Acuma maestre Vali. Ne aducea înapoi dărâmați până seara, când ne dregeam tot cu niște beri, să nu pierdem firul narativ al sticlei.

      00
    • unii ar putea sa scrie si carti: „Din amintirile unui drojdier”

      00
  8. Nevasta-mea bea Aperol cu proseco, sprite si portocala. In rest nu bem cocktail-uri.

    00
  9. Gin tonic e preferatul meu și-al soției, mai ales cu Hendricks. Nu am shaker, mai cer uneori musafirii un campari orange, sau un cuba libre și nu consider că mi-ar fi de folos.

    00
  10. Cuba libre, Mojito, alte cateva simple, pe care stiu sa le fac, din studentie.
    In ultimii 10 ani, nu pot sa beau alcool mai mult, dar vreau, asa ca in oras comand numai Cocktailuri iar acasa incerc sa le imit. Surubelnite (basic, na), Cafea Irish, putin alcool pun si in prajituri..cam atat.
    Acum 3 ani am descoperit un bar unde pot bea cocktailuri sub forma de shot, 3-4 nu sunt de ajuns sa ma trimita la somn, asa ca ocazional mergeam in Shoterie cu prietenii/colegii si gustam niste chestii.
    Jack Daniels Honey era baza, dar nu as putea incerca asta acasa.
    Daca nu e cocktail, am minipahare de vin (175 ml) si ma alint cu vinuri de la Cricova, sau Tohani, si cu frizante/Lambrusco/ Prosecco demi-dulci. Zic ca ma alint pentru ca desfacem o sticla si bem din ea 3 zile. Cred ca mai mult degustam 😀

    00
  11. Manhattan, mi-l fac acasă din când în când și-mi place să-l încerc peste tot pe unde ajung și îl au. La început toate par la fel, după o vreme începi să îți dai seama de diferențe, ce și cât s-a pus, ce calitate are marfa.

    00
  12. Pahar de 620 ml
    500 ml Ursus cooler grepfruit rece ca gheata
    120 ml gin irlandez

    Chiar daca nu iti place nici ginul nici cooler-ul, mixul o sa iti placa sigur.

    00
  13. Rom cola cu lime, havana din ăla brun
    Votca beau cu portocale, urăsc combinația cu suc de mere

    00
  14. vara merge cel mai bine un mix de vin alb sec (sarba, zghihara,etc) cu borsec/bucovina carbo si zeama de lamaie. am uitat cum se numeste :))))

    00
  15. Eu sunt unul din aia care bea Havana simplu… cand s-o incalzi afara mi-am zis ca o sa incerc o aroganta sa-l „combin” cu pufaitul unui trabuc ca cica ar fi bine.

    Sotia isi mai face gin tonic si aperol sprit.

    Am un shaker primit cadou prin dulap undeva, cred ca l-am folosit 1 data in 5 ani :)

    00
  16. Cuba Libre, Mojito, Gin Tonic

    00
  17. busuioaca de bohotin cu cola

    00
  18. – Drambuie+Suc de grapefruit
    – cuba libre
    – rom+bere de ghimbir+limeta

    00
  19. Gin tonic (nordes, knut, gin mare etc)
    Cuba libre (legendario si altele, nu s doar havana pe piata:)
    Calimocho (mai rar)
    Fernet & Cola
    Whiskey & Cola.
    Aplic regula de 2. Doar 2 ingrediente.

    00
  20. Eu anul trecut am descoperit ginul tonic. Și îl fac la fel ca la cârciumă, frumos, în pahar cu picior, experimentez cu fructe diverse. Cam o data pe saptamana e răsfățul meu.

    00
  21. Hugo, gin tonic si rom cu cola

    00
  22. Variez intre Mojito, Vodka Cranberry, Cuba Libre, Aperol Spritz si Campari Orange.

    Si nu, nu imi pasa de ce opinii au altii ca beau cocktail-uri :))

    00
  23. Ecuador: 50ml gin, 20ml piure de mango, 1/2 lamaie, apa tonica
    e reteta care a transformat-o pe nevasta’mea in consumator de cocktail :)

    00
  24. NOU
    #40

    Dintre preferatele mele, pe care le fac usor in casa:

    White Russian = vodka + lichior cafea + lapte/smantana lichida. E bun, si usor de facut (e destul de dulce de la lichiorul de cafea)

    B-52 = un shot cu lichior cafea, Baileys si triplu sec (si aceste e dulce). Foarte interesant la gust.

    00
  25. Daca bei Rom de dimineata esti pirat, nu alcoolic(de pe net) ! :)

    00
  26. am uitat sa adaug negroni.

    00
  27. Cred ca havana e băut doar în cocktailuri pt ca altfel e foarte rău la gust(ma refer la ala de 60j de lei)

    00
  28. Prin oras beau… beam :(… cocktailuri daca nu aveam chef de bere. Am avut o tentativa sa invat arta asta de a turna vodka in suc pe vremea cand stateam in chirie cu inca doi prieteni, am cumparat gin, vodka, triplu sec, kahlua, baileys, rom, pahare inalte, lingurita din aia speciala pentru facut straturi in bauturi… Singurul lucru care mai lipsea era shakerul. Dupa cateva zile de gin tonic, Caipiroska, B52, screwdrivere s-a terminat bautura si am zis ca nu putem avea incredere in noi cu atat alcool in casa, asa ca n-am mai cumparat. Intre timp mi-a mai si pierit pofta de preparat, dar nu si cea de baut.

    Singurul cocktail care nu mi-a placut deloc a fost Martini.

    00
  29. Din cand in cand imi fac Daiquiri: o parte rom, o parte suc de la o lamaie/lime stoarsa, o parte suc de fructe (merge cu orice, dar preferabil ceva tropical).
    O varianta interesanta este sa inlocuiesti sucul cu apa, sa adaugi o banana mica si sa pui totul la blender. Iese un fel de smoothie alcolizat.

    00
  30. Mariciu, ai legatura

    00
  31. Am in casa mereu rom alb (bacardi sau havana) si rom anejo ( diplomatico mai nou). Alb in mojito sau cola, negru neat.

    00
  32. Acasa imi fac White Russian, Old Fashioned, Aperol Spritz, Kir Royal, Margaritas si vara tot felul de mixuri in blender cu rom (dark) si fructe fresh (deobicei am si in frigider cuburi de mango pe care le folosesc in loc de cuburi de gheata). Mai stiu sa fac si vreo 3-4 tipuri de shot’uri (am shaker, strainer, pahare de shot).

    Ah, si uneori imi fac un cocktail pe care se pare ca l-am „inventat” intr-un bar in Portland: o halba de Guiness (sau un black porter) si unul (sau doua) shot’uri de Jack Daniel’s Tennessee Honey. Funny story: i-am intrebat dupa cativa ani de comandat „Black Beehive” in baruri si nimeni nu stia ce vorbesc – ei bine, cica n-au avut asa ceva niciodata, asa ca probabil m-am imbatat si asta a fost cea mai buna idee de atunci. Vi-l recomand :)

    Pe langa bauturile „de colectie” (bourbon sau whiskey, in majoritate plus vinuri), „pentru consum” am intotdeauna in casa vodka, rom, Kahlua, Cointreau, Angostura Bitters, mai multe siropuri Monin (fructe exotice) si smantana lichida (15%). Daca am vreo pofta anume sau invitati, ma duc si-mi iau ce-mi trebuie pentru fix atunci :)

    00
    • Ah si fac si Mojito vara (mi-am adus aminte colegii) – da’ le fac special ca sa se oftice aia care dau cu minus! (ca…. ce?) :)))

      00
  33. NOU
    #51

    Gin Tonic , Rom cu gheata, suc de portocale,lime si apa minerala.

    00
  34. Vodka Martini, shaken not stirred – cand vreau sa ma simt ca James Bond
    Long island Ice tea – pentru cand vreau sa ma imbat si trebuie sa fie scandal
    Moscow mule – pentru scandal
    Penicilin – pentru imbatat
    Pisco sour – cand vreau sa ma simt fancy
    Cuba libre – pentru cand sunt lipsit de inspiratie
    Orice bazat pe Mezcal – cand vreau sa ma fac muci
    Aperol spritz – cand ies ca fetele

    Nu fac cocktail-uri acasa ca mi-as bate joc de bautura

    00
  35. Bloody Mary n-ar fi zis nimeni.

    00
  36. Eu beau cocktail doar Cuba Libre.
    In rest, totul nediluat, sec.

    00
  37. sprite cu vodka e foarte bun

    00
  38. NOU
    #57

    Dupa 2 ani si jumatate in care am lucrat ca si barman in SUA si inca ceva timp in Romania iti spun sincer ca am doar cateva cocktailuri pe care mi le mai fac din cand in cand, dar iubesc un Old Fashion ( il poti face si cu rom ), desi imi place vinul si toate spumantele (exista lucruri mai ieftine si mai bune ca „sampania”).In viitor cred ca toata lumea va consuma din ce in ce mai multa tequila (fara calorii foarte gustoasa in special cand o amesteci cu suc proaspat de citrice)

    00
  39. 90% din timp le beau afara, pe o terasa, de preferat la mare cand este cald
    Eu le vad avand un singur scop: sa bei ceva racoritor cu alcool pe o perioada mai lunga fara sa te imbeti. Da stiu ca poti sa te imbeti daca bei multe sau bei numai long island ice tea.
    prefer: cuba libre, pina colada, mojito, gin tonic, intr-o perioada era o locatie unde ziceai cam ce astepti de la un cocktail ex: fresh, cu alcool si aromat. Barmanul facea o reteta pe loc si intr-o zi mi-a facut ceva cu bere de ghimbir, de atunci caut cocktail-uri cu bere de ghimbir in meniuri:)

    00
  40. Vin alb cu sifon….e tot amestec,nu?(intre atitia oameni subtziri si plini de staif,era nevoie si de-un “ cocktail pentru saraki”).

    00
  41. gin tonic facem toata vara, intro vreme am avut o tentativa de facut cocktailuri dar sincer prea multa bataie de cap pentru ce rezultate aveam

    00
  42. Bere rece cu vreme calda. Best cocktail in town.

    00
  43. Eu cand ies imi comand cocktailuri, da. Le prefer pe alea mai ne-dulci. Vara trecuta, cum era mai complicat cu iesitul prin oras, am comandat o gramada de alcooluri ca sa ne facem cocktailuri acasa. Dar nu m-am documentat suficient inainte si nu am comandat tot ce trebuie. De cate ori cautam cate o reteta de cocktail mai special, ma trezeam ca ba nu am X, ba nu am Y. Asa ca facem de obicei aceleasi, mai simple – gin tonic, mojito, margarita, martini.
    Un produs pe care l-as cumpara ar fi un pachet care sa contina ingredientele, ustensilele si indicatii detaliate pt., sa zicem, 10 tipuri de cocktailuri. Ar putea sa aiba si niste youtube videos. Pt mine e complicat sa caut toate ingredientele, retetele, sa nu stiu exact despre ce fel de alcool sau whatever ingredient vorbesc aia in reteta si sa fac search sa ma dumiresc si despre aia. Sis a comand dupa aia, poate nu gasesc tot ce veau in acelasi loc, si asa mai departe. Deci, daca ar veni cineva cu un pachet complet de cocktailuri, mi-as face abonament.

    00
    • intri pe iba sau google classic/famous cocktails, scoti cateva retete (eu am vreo 20 scrise pe post-ituri, prinse de un magnet pe frigider), cumperi ingrediente si alte accesorii si there you go… recomand: hemingway daiquiri (cel mai bun cocktail ever, hemingway baiat destept), cosmopolitan, tequila sunrise, mojito, kamikaze, margarita, negroni, vodka martini etc etc, dupa gusturi, iti trebuie un shaker, masura alcool, pahare diverse si mereu gheata la dispozitie; shakerul poate fi foarte usor inlocuit cu un blender de bucatarie;

      00
  44. Acasă facem cocktailuri mai mult vara și majoritatea sunt bazate pe prosecco: Aperol Spritz, Hugo, Martini Royale. Ultimul pare să ni se urce cel mai repede la cap. 😂

    Soția mă mai roagă din când în când să-i fac câte un Amaretto Sour.

    Tot vara mai bem (dar rar) Cuba Libre, Mojito sau Pimm’s.

    Pe vremea când mai puteai savura un cocktail în oraș, comandam inevitabil White Russian sau Old Fashioned

    00
  45. In horeca autohtona bag rar un negroni, long island, aperol spritz sau hugo deoarece idiotii folosesc gheata d’aia ieftina care-ti face bautura pisat.
    Frecvent rom sau cognac.

    00
    • Daca si la gheata exista mai multe calitati, chiar ne-am dat dracu cu consumerism l.

      00
    • Nu știu ce înțelege Ciprian prin „gheață ieftină” în România, dar într-un articol de sfaturi de călătorie prin țări tropicale/exotice am întâlnit sfaturile: să bei doar apă îmbuteliată, dacă o vrei rece, cere-o de la frigider, nu pune gheață; dacă vrei sucuri sau altceva, cere-le reci, nu pune gheață. Gheața e făcută cu apă de la rețea și poate destabiliza serios un stomac european, chiar și unul „vaccinat” cu apă de la rețeaua românească. :)

      00
  46. Cocktail-ul meu preferat e Godfather, e foarte simplu de facut, whiskey + amaretto in 50/50.

    00
  47. eu va invidiez pe astia de puteti consuma alcool asa, de placere.

    cel mult eu beau la ocazii unde se consuma altfel nu e de mine.

    00
  48. Inainte de pandemie cand ieseam…ehee ce vremuri … imi luam mereu un cocktail pe care il alegeam in functie de locatie , daca era mai shady un Mojito /Cuba Libre ma uitam ce rom au iar daca era un loc mai mistocut incercam sa gasesc ceva nou in meniu sau chiar vorbeam cu barmanii sa imi prepare unul :) Acum acasa da , tot pe baza de rom : Cuba Libre cu Santiago de Cuba sau Strawberry Daiquiri (Carta Blanca & Monin lichior & lime & gheata) Ah si Hugo mi-a placut f mult cand a aparut pe meleagurile noastre , dar cumva nu prea mai nimeream unul reusit si am renuntat la el ( prea dulce / prosecco prost )

    00
  49. Unele bauturi sunt facute sa fie baute cocktail … wtf !

    Iar Vodka e la limita intre ele – deci merge si cu si fara . Nu generalizati

    Pe vremea cand mergeam in cluburi WhiskyCola sau CubaLibre , ca aia nu prea stiu sa prepare altceva bun , in cantitati corecte .
    Acasa fac de toate , HUGO , AperolSpritz , gin tonic de sta mata-n-coada , CubaLibre dar cumva iese mai dulce decat in orice alt loc am baut , Tequila Sunrise , samd . Acum vreo 20 de ani am lucrat in club si poate de atunci deprinderea .

    Whisky-ul bun se bea cu gheata (simplu) . La fel si cognac-ul . In Romania au inceput insa sa apara din ce in ce mai multe facaturi atat prin livrarile lui magE cat si finstor. Am si shaker si trusa completa, dar ca sa faci un gin , nu-ti trebuie.

    Ideal si corect este sa pui gheata in pahar pana sus (la cocktail – long drink) , nu jumatate ca romanii care cred ca sunt trasi pe sfoara :)) in caz ca vrei sa-l savurezi corect

    00
  50. scuze LE : In Bucuresti de exemplu nu exista Cocktail bar unde sa se prepare Tokio Ice tea (stiti gustul de guma turbo) . Ganditi-va ca beti asa ceva foarte alcoolizat .

    Lamaie pusa in pahar pentru aspect si nu pentru gust cand de fapt este invers sau trebuie si – si . Nu stie nimeni care e treaba cu dirty cocktail :))) ceea ce mi se pare foarte grav .
    Cam atat pot sa spun despre experienta si calitatea lor .

    00
  51. Acasa numai long drinks de-alea simple. Am baut multa vreme cuba libre, m-am cam lasat ca nu prea mai suport cola (blasfemie, stiu). Am luat anul trecut o vodka de la sponsorul emisiunii, nu mai bausem cred de 10 ani. Am constatat ca nu mai intra cu nimic, nici simpla/cu gheata, nici cu mere, nici cu portocale. A zacut jumate de an prin congelator, am scos-o si de acolo ca ocupa loc degeaba.„
    Deci acasa am ramas exclusiv la chestii simple, bere, vin, whisky.
    Prin baruri (remember those?) mai incercam diverse inginerii, dar n-am gasit niciodata nimic sa ma dea pe spate, tot la shoturi si bere ajungeam daca era de baut mai mult.

    00
    • Fă-o esență de vanilie. 5-6 pastăi de vanilie (sau chiar vreo 15 dacă venitul tău se aliniază la veniturile clasice ale comentatorilor zoso.ro :) ), le despici ușor pe lung, răzui interiorul cu latul unul cuțit, apoi și interiorul răzuit și păstăile le pui într-o sticluță de cca 300 ml cu dop care se poate închide etanș. Torni votcă peste, ții sticluța într-un dulap mai beznos și o agiți din când în când (2-3 ori/săptămână), după 3 luni o înmânezi doamnei casei s-o încerce în vreo prăjitură. Sau o înmânezi tu.
      Sau dacă ești mână-largă 20-30 de păstăi de la care pui în votcă doar interiorul răzuit. Păstăile golite le pui într-un borcan (7-800 gr) și peste ele pui zahăr; agiți cu simț de răspundere. Uiți de el măcar o lună. Ai și esență de vanilie și zahăr vanilat. :)

      00
    • Nu suna rau, cred ca am si niste bete de vanilie care se usuca printr-un dulap. Mulțumesc!

      00
  52. Mai mult de gin cu sanpellegrino la doză, cu o frunză de mentă și lămâie, nu beau. Și asta rar!

    00
  53. Faceti ce cocktailuri vreti si cum vreti, dar niciodata sa nu amestecati vinul cu apa (plata/minerala) si cu alte minuni. Asta nu e cocktail, e un afront adus oenologiei. Vinul se bea mereu asa cum e el, fara alte adaosuri. Intrebati orice om care se pricepe la vinuri si aveti grija sa nu ii explodeze o vena daca ii spuneti ”ce parere aveti daca pun un pic de apa si zeama de lamaie in vinul meu busuioaca de bohotin?”.. I warned you

    00
    • Nope. Spritz-ul de vin alb are o lunga traditie si se bea in multe locuri, in special de la Viena incoace, catre est. Si e foarte bun si foarte racoritor vara, cand nu vrei asa de mult alcool. Ma refer la un vin alb bun, rece, amestecat cu o apa minerala la fel de rece. De zeama de lamaie in vin n-am mai auzit pana acum, ce-i drept.
      Vinul amestecat cu apa, cu miere, cu diverse plante, se practica inca din antichitate. Grecii si romanii obisnuiau asemenea combinatii. Sa nu fim snobi unde nu-i cazul, zic eu.

      00
    • Nu stiu ce sa zic, eu nu neg ca oamenii au folosit dintotdeauna combinatii de vin si alte bauturi. Eu am facut la facultate oenologie cu dl. Cotea Valeriu, unul dintre cei mai renumiti oenologi din lume si de la el mi-a ramas implantata aceasta idee, pe care am mai auzit-o si la alti profesionisti din domeniu. Si snobismul nu are nicio legatura cu cea am zis eu, pentru ca nu am indemnat la bautul vinului doar seara la apus, pe terasa, cu muzica clasica pe fundal.

      00
    • Sa bea oenologul vinul simplu si sa ne lase in pace, ca nu bem pe banii lui.

      00
    • Că vorbim de băutură, eu beau ceva ce imi place, nu ca „asa se bea”.
      Si ca vorbim de vin, anumite tipuri de vin le beau seci, altele șpriț, pentru ca asa imi place, poa’ sa rada de mine si maestrul vinurilor, de-aia umblu cu ea pe jumătate.

      00
    • Sangria e un amestec de vin lăsat nițel la macerat la rece cu niște fructe și apoi botezat din belșug cu apă minerală rece.
      În general nu beau șpriț, și nu pun alte bălării în vin, dar vara o sangria făcută-n bucătăria proprie merge unsă. :)

      00
  54. beau cocktailuri, am shaker, am si havana, de vina este o carte de cocktailuri din copilarie, pe vremea aia nu gaseai nimic dintre ingredientele de acolo, mi-am promis ca o sa le incerc pe toate cand o sa fiu adult, sa nu mor proasta, m-am tinut de cuvant – majoritatea chestiilor de acolo erau cu havana la baza

    00
  55. Cozonac, bloody mary iarna cu bulion făcut în casă, mojito vara, halucinogen ice cream sau lapte de leoaica când mă plictisesc de mojito, margarita dar cu suc de lămâie fiindcă limetele s scârbos de scumpe ca să le storci pentru margarita.
    Rom alb întotdeauna, nu fwt romul negru la cocktail ci îl beau sec lângă cafea eventual.

    00
  56. un old fashioned facut ca lumea e aur. mi-l cumpar(am) si prin baruri (putine il fac bine) si il fac si acasa.

    00
  57. Long Island Iced Tea și Mojito.

    Mojito mai rar, că e „greu” cu menta.

    Am Shacker, am muddler, am paie :)

  58. Foarte rar, iar atunci cand o fac beau gin tonic. Un gin bun si apa tonica mai de Doamne ajuta (Fentimans). Peste astea doua, adaug boabe de piper si/sau fructe de padure strivite direct in pahar.

    00
  59. Cred ca am asa ceva în casa de vreo 12 ani și în tinerețe am cochetat cu „mixologia”. Acum nu prea mai beau, dar mai fac la ocazii, la impresie 😂

    Urmează un cod de reducere sănătos la finestore?

    00
  60. Cocktail-doar Bloody Mary, altfel nu amestec taria cu altceva.
    Ca se tot vorbea mai sus despre blasfemii cu amestecat-de ziua mea am scos un Macallan de 18 ani. Un amic a cerut un pahar mare…ca sa toarne cola peste Macallan…am inlemnit. L-am rugat sa guste macar o data sec. A gustat, apoi a renuntat la cola. Gizăs!

    00
  61. vin cu cola si bere cu sprite se pun? :) am impresia ca un merlot bun merge cu freeway cola de la Lidl de parca ar fi doi frati vitregi dintr-un video de pe pornhub

    00
    • voiam sa scriu in Freeway Cola, desi American Cola e o optiune decenta, merge mai bine la Cabernet Sauvignon

      00
  62. Depinde de sezon. Majoritar acasă. 1.Rom, lapte de cocos, 2 felii de ananas gheata cât cuprinde băgate la Blender. 2. 40 vodca, 40 suc lămâie, 40 sirop soc fără zahar, turnat peste gheata și completat cu apa minerală
    Uneori și un strop de sirop de coacăze roșii + menta. 3. Gin, lămâie, menta și 3 buc de zmeura + apa minerala.
    1. Toamna, 2,3 vara. Iarna mai mult sec. Dar vara cele de mai sus în pahare de ikea de 350cl, alea de 3 lei sa reziste la tăvăleala. După ce bei cu soția cate 4-5 pahare de fiecare te uiți lung la sticla goala de vodca și te gândești ca poate ai o problema.

    00
  63. Singurul cocktail pe care il beau acasa este Hugo, de fapt este singurul cocktail pe care il beau oriunde. Sunt bautor de vin in general, dar nu refuz un coniac sau un rom bun. Dar, atunci cand am chef de ceva racoritor, Hugo este ceea ce trebuie, pentru mine. Mai nou imi place foarte tare romul black spiced.

    00
  64. Vara îmi mai fac singură niște șurubelnițe, din când în când un gin tonic făcut de alții. În oraș beau extrem de rar.

    Dar în vara asta cred că o să încerc câteva din cele menționate aici.

    Am încercat cândva un cuba libre, ori n-a fost romul ce trebuie, ori pur și simplu nu mi-a plăcut.
    Nu-mi place sucul de mere și nici orice conține suc de mere.
    Intr-o seară de iarnă o ciocolată caldă stropită bine cu Stroh merge… mmmmmm. :) hm, fac mâine; aș putea s-o fac chiar de la 0, nu din prafuri.

    00
  65. Cuba libre, cu Captain Morgan, Coca-Cola si lime.

    00
  66. Mimosa
    Gin Tonic
    Cuba Libre
    Dark’n’Stormy
    Vodka Martini
    Screwdriver

    00
  67. ma si eu acu vreo 5 ani ziceam ca cocktail urile sunt pentru gay pizde si fatalai. pana mi-au facut niste prieteni niste rom + cola + boabe de cafea + lime.
    de atunci bag garla asa ceva.

    in fiecare zi inveti ceva nou

    00
  68. in functie de ce alcool am chef.
    -negroni sau boulevardier daca vreau campari
    -tommy’s margarita sau siesta daca vreau tequila
    -un hemingway’s daiquiri cand si cand sau un old cuban. cand am chef de rom
    -un bee’s knees sau un gold rush depinde daca vreau gin sau burbon si vreau ceva acrișor
    -oldfashioned sau sazerac daca am chef de whisky
    -french75 sau death in the afternoon daca am chef de bule.

    alcool cu suc doar daca beau alcoale ieftine gen smirnoff captain morgan etc…

    00
  69. Nevasta-mea mai bea cite un gin (Beefeater, de obicei) cu apa tonica o feliuta de lamaie si 2-3 de gheata. Cocktail-ul meu e Wild Turkey 101 (60-70 ml.) cu un cubulet de gheata…

    00
  70. Mie mi-au placut mereu cocktailurile. In Bucuresti e cam hit or miss cu ele, chiar daca dai 30+ de lei pe unul. Te-ai astepta ca unele baruri sa aiba calitatea si retele consistenta la preturile astea, dar nope, depinde de ce noroc ai cu barmanul.

    Asa ca am invatat sa mi le fac singur, acasa. Cateva care imi plac si imi ies bine:
    – Boulevardier
    – Pornstar Martini
    – Old Fashioned
    – Sex on the Beach
    – Mojito
    – Tequila Sunrise
    Si mai am cateva retete inventate de mine.
    Planuiesc sa imi iau o masina de gheata si una pentru granita/margarita la vara, ca sa fie treaba profi 😄

    00
  71. jinars cu cola se considera coktail ? dar un carcalete din palinca cu suc de lamaie ?

    00
  72. vodka + schweppes tonic/bitter lemon
    sotia: campari orange

    00
  73. Campari cu Schweppes, Rom & Cola

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube