Vodafone scade tarifele internationale

De la 0.55 la 0.40€ per minut. Sa-si fi dat seama ca e mai usor sa iei mai putini bani pe mai multe minute decat mai multi bani pe mai putine minute? Sau a intrat UE un pic in ei cu tarifele lor nesimtite?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. Era cazul sa faca si ei ceva ca de cand au aparut optiunile la Cosmote si Orange,si-au cam pierdut din clienti.

  00
 2. Clar a intrat UE in ei ca aveau tarifele prea mari. In nici un caz nu au scazut ei de buna voie.
  Peste cateva zile o sa vedem ca si Orange o sa scada tarifele. O sa argumenteze ca le-au scazut din cauza concurentei, doar nu o sa spuna ca au fost obligati.

  00
 3. UE… https://www.zdnet.com/article/european-data-roaming-caps-agreed/

  Oricum oamenii destepti cu telefoane cu wifi folosesc skype/fring si vorbesc (aproape) gratuit, asa ca tarifele or sa tot scada.

  00
 4. @Cristi: bine zis…oamenii destept…dar in Romania…
  eu stiu foarte multe persoane care nici nu stiu ce-i ala skype

  00
 5. in cele din urma ,scaderea tarifelor nu poate sa fie decat un lucru bun pentru noi ,indiferent de retea.

  00
 6. UE reglementeaza doar traficul de date din roaming. Cu apelurile de voce nu au treaba, cel putin pentru moment.
  Dar in conditiile in care concurenta are tarife si oferte mai bune (0.46 Euro/minut transmis in roaming la Orange) e cazul sa scazi.

  Mult succes cu Fring. Sa stiti ca nu vorbiti singuri acolo si e mult mai rau cu Fring decat cu legea inregistrarilor convorbirilor 😉

  00
 7. @Alex Olaru: Vorbesti prostii. “doar traficul de date din roaming”, zici? Stii de ce ia orange 0.46? Pentru ca asa a impus UE in 2007! Stii ce inseamna 0.40e? E propunerea de taxa pe minut care se afla acum in discutii in Parlamentul European (si care, daca va fi aprobata, va intra in vigoare de la 1 iulie 2010).

  Oricum, zoso, nu stiu de unde ai scos cifrele alea. 0.55e banuiesc ca e taxa actuala maxima, ca la orange si peste tot in ue, de 0.46 la care i-ai calculat tu TVA-ul. Insa 0.40 nu stiu de unde ai scos. In primul rand, e abia in stadiul de propunere reglementarea UE, apoi e 0.40 plus TVA si in al treilea rand Vodafone.ro zice ca e tot 0.46e.

  00
 8. Ce se aruncă pe aici cavalerii în armură strălucitoare, apărători vajnici ai operatorilor de telefonie mobilă. :))

  00
 9. Poate asta o sa va dea niste indicii de ce operatorii de la noi vor “alege de bunavoie” sa scada tarifele

  00
 10. NOU
  #10

  Si in acest caz, este bine sa te informezi correct, inainte de a-ti spune parerea si a pune etichete, mai ales cand vorbesti pe un subiect mai tehnic, sa zicem. Decizia de reducere a tarifelor la apelurile internationale pentru clientii Vodafone apartine operatorului si este de natura comerciala, fara sa aiba vreo legatura cu roamingul sau cu initiativele Uniunii Europene.
  Se face o confuzie, probabil involuntara, intre apelurile internationale si apelurile in roaning. Primele sunt cele efectuate din tara catre destinatii internationale, iar in cazul lor, tarifele lsunt stabilite de fecare operator in parte. Apelurile in roaming sunt cele pe care utilizatorul le efectueaza atunci cand se afla in strainatate, dar isi foloseste numarul si implicit reteaua nationala pentru a apela si a primi apeluri. In cazul roamingului, dincolo de strategia comerciala a fiecarui operator si de libera competitie, care determina cel putin teoretic tarifele fiecarui operator, Uniunea Europeana poate impune niveluri maximale, valabile pentru toate retelele statelor membre.

  00
 11. NOU
  #11

  Nu cred ca de la UE se trage… pur si simplu si-au schimbat strategia

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.