Vize SUA 2024 – răspunsuri

Am așteptat să se termine campania cu influenceri ca să râdem un pic. Experiența mea de acum 10 ani nu s-a schimbat prea mult.

Ambasada e în continuare în câmp, nu există parcare, că dacă luau și terenul de vizavi veneam eu cu bomba la viză. De curiozitate, căutați Sofia sau alte capitale, acolo se poate găsi parcare în zonă.

Așa, și pentru că am un pic de timp liber, am pus 3 întrebări

bună ziua
am câteva întrebări legate de interviul pentru viza SUA
1. eu vin din Brașov cu mașina. oferă ambasada vreo soluție pentru parcare auto? sau trebuie să mă descurc pe cont propriu?
2. interviul are loc în aceeași sală ca în anii trecuți, eu cu spatele la o
sală plină de oameni, care pot auzi răspunsurile mele?
3. funcționează în continuare înșelătoria în care eu vin cu pozele de
pașaport și ei îmi spun că nu sunt bune și că trebuie să folosesc automatul lor foto din incintă, care cere niște sume astronomice, din câte țin minte de 3 ori decât cere un studio foto pentru aceleași poze?
mulțumesc.

Răspunsul de la Ambasada SUA:

Stimate aplicant,
Va multumim pentru contactarea Serviciului de Informatii Vize.
Aplicantii sunt rugati sa aduca o fotografie in format fizic, 5×5 cm, fundal alb, fara ochelari, hartie fotografica, facuta in ultimele 6 luni, diferita de fotografia din formularul DS-160.
Ambasada SUA nu ofera locuri de parcare.
Cu stima,
Serviciul de Informatii Vize al Ambasadei SUA

Foarte frumos. Răspunsul standard. Data trecută am venit cu poza aia, m-am trimis la automatul din incintă să îmi fac poză nouă, mi-au făcut o mizerie de poză pixelată, pe care au luat-o și i-au făcut poză cu aparatul lor foto. Somebody was running a scam.

Răspunsul de la site-ul care îndeamnă românii la vize:

Buna ziua,

Va mulțumim pentru interesul acordat proiectului și pentru activitatea dumneavoastră .

Obținerea vizei SUA  fără interviu se poate face doar de către posesorii de vize SUA valabile sau expirate de mai puțin de 4 ani.

Dacă nu vă încadrați în acestă situație, puteți aplica pentru o viză nouă SUA sau puteți să așteptați includerea României în Programul Visa Waiver, moment pe care ni-l dorim cât mai apropiat.

Vă mulțumim!

CalificamRomania.ro

 

Bălălăi.

Și o chestie amuzantă: greu cu internetul și la CalificămRomania.ro și la ustraveldocs.com. Au lăsat un spațiu înainte de mail, dacă dai click sau copy la mail și nu ești atent, spațiul ăla nu te lasă să trimiți mail.

<a href="mailto:%20contact@calificamromania.gov.ro" class="aux-item-content">

<a data-v-d3d4af8a="" href="mailto: Support-romania@ustraveldocs.com" target="_blank" class="usa-link">

 

Altfel, Ambasada știe să-mi trimită comunicate de presă, dar la recepția de 4 iulie au invitat tot felul de rupți. Că nah. Valoare.

 

new-york-174

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Intregul proces de viza (site-ul ala) e mizer si neschimbat de 1000 de ani.
    E frumos ca e obligatoriu sa dai numele si adresa uneui american care te cunoaste, pentru a termina procesul de aplicare.
    Ce te faci daca nu exista o asemenea persoana? Nu conteaza!

    Am fost luna trecuta (aveam viza expirata) si din nu se stie ce cauza sistemul a tinut mortis sa trec pe la ei, la interviu.
    Mai e frumoasa faza cu taxa de viza si plata online la BT, unde trebuie sa treci pe OP niste date pe care daca nu le-ai salvat… a sfeclit-o.

    E foarte greu pentru statul american sa implementeze plata cu cardul online, un proces civilizat.

    La interviu o grasa „US citizen” se rastea de zor prin ghiseu, de parca eu eram de vina ca nu le merge lor sistemul si nu intelegea de ce am venit la interviu, de ce sistemul m-a chemat. WTF!

    In rest, da… o multime de rupti in buca la interviu.
    Cand ii intreba sursa veniturilor era panica, desi erau imbracati de firma de sus pana jos.

    Am auzit niste raspunsuri de imi era mie rusine de rusinea lor.

    In rest, ramane cum am stabilit.
    Esti persoana non-grata, nici dracu nu vrea sa apara in poza langa tine si tu inca faci pe prostul.
    E obositor.

    Comentariu apreciat.656
    • > Am auzit niste raspunsuri de imi era mie rusine de rusinea lor.

      La fel si eu in urma cu cativa ani.

      Q: Unde mergeti?

      Paaai, prin Florida sau California.

      Q: Unde veti sta?

      Pai cred ca stau la un prieten.

      Q: Cat veti sta?

      Nu stiu… vreo 2 saptamani sau poate 6?

      Q: Cand veti merge?

      Nu stiu, candva anul asta.

      Q: Cum va veti acoperi cheltuielile calatoriei?

      Bro, e asa de greu sa te duci acolo pregatit?

      „Vreau sa ma duc in iulie in Tampa Bay in Florida la un prieten care locuieste acolo, m-a chemat in vizita, nu ne-am vazut de multi ani, voi sta 3 saptamani la el acasa, vizitam, plm, chestii de turisti, mi-a promis ca ma duce sa vedem X.”

      „Nu, nu am de gand sa lucrez de acolo.”

      „Eu imi voi acoperi costurile de calatorie din salariu si economii.”

      Astea sunt toate raspunsurile pe care trebuie sa le ai la tine.

      Comentariu apreciat.1123
    • Mai da-i in pula mea. Bine ca ii tin pe migranti la hoteluri in NYC, dar pe unu din Romania il cauta in cur cu microscopul, sa nu il aiba pe nepotul lui bin Laden. Fi-mi-ar scarba…

      Comentariu apreciat.1619
    • @GeorgeC de acord cu tine. Lasand la o parte procesul umilitor pe alocuri m-a socat si pe mine ce ziceau unii conationali la interviu — ca da, auzi tot.

      243
  2. În mai s-au împlinit cei 4 ani de când mi-a expirat viza de State. Eram eligibil pentru reînnoirea ei, la modica sumă de 375 USD parcă, dar am zis “pas”. Cred c-am văzut suficientă Americă în cele șase luni de detașare acolo. După aterizarea în România, unii mi-au zis că ar fi putut pune pariu că nu mă mai întorc și că-s un bou pentru că am avut ocazia să rămân acolo și n-am făcut-o. Chiar am avut ocazia să rămân legal. Când m-a întrebat managerul dacă vreau să rămân și am răspuns că nu, a rămas fără cuvinte vreo 2-3 secunde: “But all of your colleagues I’ve asked have said “yes”. Don’t you want to work here?”. Nu știu cum ar fi fost mai rău: cu Trump sau cu PSD.

    Comentariu apreciat.7834
  3. @Zoso si cine are o problema cu parcarea: masina se poate lasa la Metro Baneasa apoi o plimbare lejera de 5 min.

    Comentariu apreciat.4412
    • Te poți plimba spre ambasada dar recomand să eviți mișcările bruște!

      Comentariu apreciat.696
    • Si oricum daca ploua sau ninge ai conditii super decente in aplecatoare/marchiza de vizavi. 10/10
      Nu mai zic ca te.programezi pe interval orar dar te baga in ordinea sosirii.

      160
  4. 1. Există spațiu de parcare lângă ambasadă. E în plin camp și sunt la pârloage căcălău. Serios. Nu parcarea e o problemă. Cel puțin când nu plouă.
    2. Chestia cu mailul e anti spam. Să nu le ia unii adresa de mail automat. Sau așa au ei impresia. Plus un test de competențe digitale pentru cei ce aplică pentru viză :)

    Comentariu apreciat.365
  5. NOU
    #15

    băi, la mine a fost mișto, acum 10 ani; că era un nene (BV-SB) la ghișeu care zicea că se duce cu nevastă-sa s-o ajute pe fiica lor, viitor proaspătă lehuză; și ăia întrebau:
    – cu cine mergi?
    – cu nevasta!
    – și ea unde-i?
    – acasă!
    – și de ce nu a aplicat pentru viză?
    – păi ea are pașaport!
    jur că nu mint, de vreo 3 ori aceleași întrebări și aceleași răspunsuri; pînă a venit unu’ din spate, s-a uitat probabil la domiciliul omului și a întrebat ce fel de pașaport are doamna?
    – unguresc…

    Comentariu apreciat.1640
  6. E coada aproape zilnic si cateva masini parcate pe spatiul verde in asteptarea vizei de fuga.

    91
  7. NOU
    #17

    Cred ca din toata stirea asta cu viza ai pierdut esentialul: Statul deconteaza taxa de viza unor anumite categorii de bugetari:

    https://www.g4media.ro/in-tentativa-de-a-scadea-rata-de-refuz-pentru-vize-sua-la-3-guvernul-a-decis-ca-bugetarilor-din-domeniile-apararii-ordinii-publice-sigurantei-nationale-justitiei-si-afacerilor-externe-sa-le-fie-de.html

    Cat despre restul: eu m-am dus cu poze cum au zis ei si le-au primit, gasesti sa parchezi un tir acolo nu stiu ce probleme sunt cu parcarea.

    Daca imi decontau si mie taxa ma duceam sa o reinnoiesc dar asa pot sa mai stau linistit 5 ani pe banii mei.

    Comentariu apreciat.445
    • Dincolo de știrea asta distractivă este aia reală în care membrii acestei categorii de bugetari au fost aproape siliți să aplice pentru vize chiar daca n-au de gând să ajungă în viața lor acolo, cică obligație de serviciu, îți ajuți țara, dă -te-n mt. Te duci la interviu, taxa e gratis, la interviu e ca și aranjat și gata. Ajunseseră unii mai tineri care au pus botul să întrebe dacă nu le dă sistemul și un pachețel pentru drum până la ambasadă. In fiecare săptămână se raportau numeric câți fraieri au mai aplicat pentru vize. Jur că nu e banc. Cică se atinge nush ce prag de acordare.

      Comentariu apreciat.462
    • Nu exista prag de acordare ci să fie sub un prag de refuz a vizei.

      212
    • mno, banii îi plătești tu. este scam, nu am încredere în Marcel că decontează. singurul avantaj este că iei viza pe repede înainte.

      60
    • NOU
      #21

      @Ambra – asta e riscul pentru cine e bugetar sa fie trimis cu japca la alegeri, la mitinguri sa mai taie lemne pe la sef pe acasa dupa posibilitati.
      Acu nu vad mare tragedie sa te duci pana acolo in timpul programului eu mi-am luat o zi de concediu, nevasta-mea la fel etc.

      13
  8. Se vede din exterior. Am vrut să văd cum este ambarsada de care zici. Nu mă așteptam să fie la marginea bucureștiului in bumfuck nowhere. Și pe deasupra din exterior arată ca o închisoare efectiv. Pot să le dau poza unor americani și în veci nu-și vor da seama.

    193
  9. Nu mai știu dacă tot aici am povestit…
    Scuze dacă repet. Prima viză la București. Fix ce povestești tu – o mizerie!
    A trebuit să las un Nokia (3310?) într-un sertar, nici măcar snakes nu m-am putut juca. A durat 2-3 și am realizat că birocrația românească nu e originală. Stătusem la o imprimantă vreo 3 ore să tipăresc/copiez tot ce cereau ei. Dar am obținut viza.
    10 ani mai târziu reînnoire. Tura asta in Dublin. Formular online! Aproape că simțeam apa caldă din civilizație!
    Scanez și fac upload la tot ce cereau ei!
    La final cu font roșu mare îmi spune că tot ce am uploadat trebuie să am cum mine tipărit! Ok, whatever, mai pierd niște vreme și tipăresc. Ajuns la ambasadă la ora programată. Cu un prieten american care venea la reînnoire. El foarte „optimist” despre serviciile țării lui. Tot fără telefon, dar fără nici un loc de lăsat. Mers amândoi la o cafenea, lăsat deviceurile. Ăia aveau loc creat, că nu eram noi primii.
    Intrăm, fiecare la coadă diferită. Mă cheamă după 3h, timp în care am citit toate revistele și am avut privilegiul să văd toți mucii depuși pe reviste de alți plictisiți care fuseseră acolo.
    Îi dau pașaportul actual, pașaportul vechi cu viza și cele 3000 de pagini. La care ăla „ai uploadat tot, nu am nevoie”. Eu, dar site-ul a spus că…El, mdeah, sistemul e prost.
    Să spun cum că a durat un minut, dar sunt generos! Îmi dă pașaportul vechi cu viza și îmi spune că primesc email de unde să-mi iau pașaportul nou cu viza.
    3h de stat ca prostul! Degeaba! Nimic! O formalitate! Doar ca să înțeleg că sunt cetățean de mâna 2a? Am mulțumit și am plecat!
    A doua zi mă întâlnesc cu prietenul american! A stat 5h de la ora programată! Nu are altă cetățenie! Știa că aia îl așteaptă! Dar tot spume era! L-am întrebat de ce nu și-a găsit de drum în State să îl reînnoiască? Mi-a spus că trebuie să trimită pașaportul și că unul nou vine in 4-6 săptămâni cu noroc! Așa la ambasadă îi dau pașaportul înapoi pe loc și ăla nou vine el când vine.
    Din ce am aflat între timp… poate să dureze și 2 luni la ei în țară.

    Eventual mi-am luat cetățenie irlandeză. Aplic online pentru „viză”, vine in maxim 24h (a durat cam 1h până mi-a venit email cum că pot să mă sui în avion).

    Bonus: reînnoirea pașaportului se face exclusiv online dacă nu l-ai pierdut și durează 2 zile lucrătoare. Și dacă Irlanda nu a exportat o gălăgie de dubioși in State, dacă Irlanda nu are până în ziua de azi o gălăgie de nedocumentați în State…

    Bonus 2: întreabă prietenii americani cum e cu reînnoirea permisului auto.

    Neh, ei se tratează pe ei cu curul! Centrul de vize e doar cireașa de pe tort cu care îi tratează pe alții!

    Comentariu apreciat.475
  10. O opinie nepopulara atata timp cat orice stat din lumea asta imi cere un proces laborios de eliberare a vizei nu vad de ce mi-as bate capul sa-l vizitez, recte eliberarea vizei.
    Romania este stat membru UE si NATO care si-a indeplinit datoriile si raspunderile fata SUA cu mult timp in urma. Sa nu mai zic ca pentru rahaturile care le fac mexicanii cetanilor romanii ar merita facut pachet toata ambasada mexicului de la Bucuresti si boicot tot ce inseamna Mexic cand vrea ceva de la noi sau UE.

    Comentariu apreciat.7011
    • Ce treaba are ce indatoriri si-a indeplinit Romania, daca Romania nu a negociat nimic pe subiect?

      Ca sa vezi ce praf e diplomatia romaneasca, uite un clip legat de scutul de la Deveselu: https://www.tiktok.com/@radubuzaianu/video/7407350476523588897

      Pe scurt, americanii au venit in Romania si l-au rugat pe Base sa se gandeasca, sa discute cu CSAT-ul, orientativ, ce parere ar avea despre un scut in Romania.

      Ei se asteptau sa fie un proces indelungat, complex, cu negocieri, cu clarificari, cu „bine, dar primim la schimb X si Y”, ca de exemplu „ridicati vizele ca parteneri strategici suntem, nu?”.

      Base le-a zis „aveti raspunsul dupa-amiaza asta”. Atat. Nici o negociere, nici o tentativa, nimic.

      Daca noi nu negociem pentru noi ridicarea vizelor, atunci cine vrei sa negocieze pentru noi? Americanii?

      Diplomatia romaneasca nu exista, dati vina pe alesi, nu pe ceilalti.

      Comentariu apreciat.498
    • Stai cuminte ca se negociază, dar pe persoană fizică și linie de partid, nu s-au născut ieri ai noștri. Eu, tatălu, noi suntem nesemnificativi în ecuație.

      120
  11. Vorba lui Jean Constantin – „Nu dau eu Constanța mea pe toată America.”
    Mă cac în ea de Americă cu vizele ei cu tot, că am debarcat acolo de 2 ori si am mers cîteva sute de km fără pază în ciuda „securitații infailibile”. Bașca am ajuns prea repede în aeroport și ne-au refuzat intrarea, ne-au trimis la plimbare prin oraș. Văzut și prin alte orașe oameni gomoși și jegoși care se cred buricul lumii.

    Comentariu apreciat.4715
  12. Nu stiu dar singurul comentariu care l as avea la adresa procesului cu vizele a fost o coada destul de lunga dimineata pe frig (octombrie). Altfel totul a fost decent si foarte rapid cu urari de concediu placut de la femeia de la ghiseu.
    Chiar am parcat undeva la 5 minute de mers pe jos, la niste blocuri din apropiere. Nefiind din bucuresti si ajungand dosr cu o seara inainte de programarea la viza, cam din scurt sa studiem situatia in teren. Ca asa pe harta am vazut cum statea treaba. Se pare ca pregatirea „solida” pentru „interviu” a fost sa raspundem scurt si la obiect pentru ce mergem si unde vom sta. Ceea ce am ai facut, 2 minute mai tarziu incheindu-se si discutia, cu zambete si salutari cordiale plus urarea amintita.

    162
  13. Ai unde sa parchezi masina langa ambasada. Sunt locuri din acelea la marginea asfaltului, pe pietris.
    Am fost la ei la interviu in decembrie anul trecut, intr-o dimineata. Am terminat repede si m-am intors devreme la munca.

    127
  14. Opinie nepopulară: pe americani îi doare în cot de noi. De estici în general, și de români în particular. Ceaușescu a fost bun cât a durat războiul rece (ca și Noriega, de altfel).
    Românul crede că dacă se mișcă liber în Europa (mă rog, nu e în Schengen, dar nu se compară), ar fi logic să fie la fel peste tot în Vest.
    Nț. Europenii și-au făcut socoteala că de la noi poate veni ceva forță de muncă ieftină și relativ inofensivă cultural. Bine, la pachet cu muncitorii au venit și bronzații noștri. Dar față de alți bronzați, ai noștri nu le au cu Allah, Coranul, atentate sinucigașe, arme albe și tot tacâmul. Singurul atentat e cel la buzunare.
    Americanii, pe de altă parte, știu foarte bine că solicitanții noștri de viză sunt în mare parte potențiali imigranți. Să ridice mâna cine n-a visat măcar odată în viață cetățenie americană. Mai ales prin anii 90, când Iliescu era comparat cu Soarele, iar Miron Cozma făcea legea. Ei știu (mă refer la autoritățile competente, nu la americanul de rând) și cam care e coloratura potențialilor. Chicanos au și ei, și încă destui, nu mai au nevoie și de ai noștri. Iar forță de muncă ieftină e berechet în America Latină (Mexicul în primul rând).
    Ce-i de făcut? Putem să le spunem să se ducă dracului, cu scutul lor cu tot. Să reducem la minimum schimburile comerciale și să le cerem să-l extrădeze pe ucigașul lui Teo Peter. Să le cerem să ne returneze toate medaliile furate la Jocurile Olimpice de-a lungul istoriei. Însă, cine s-o facă? Politicienii noștri, față de care și râma are mai multă coloană vertebrală?
    Pe de altă parte, nici alegătorii nu-s mai breji. N-a trecut mult de când toată lumea făcea spume online contra austriecilor. Schengen, dom’le, nu alta. Bine-mersi, Raiffeisen sunt în continuare în România. Parcă era vorba de boicot total, mutat toți banii și toate operațiunile la alte bănci. Unde sunt vitejii de mai ieri? Pe canalele YT cu filmări cu drona, vezi kilometri de limbi scoase de admirație față de firme precum Porr sau Strabag, care trebuiau demult ejectate din România. Și exemplele pot continua.

    Indecis. Tu ce zici?1323
    • Simion, tu ești?

      116
    • Pai ai partial dreptate, relatiile se negociaza.

      Noi avem forta de munca ieftina, itisti relativ competenti si pozitie strategica. Voi ne acordati protectie anti-orci si apartenenta la lumea civilizata. Ca daca nu ne sustineau americanii intram in UE odata cu Serbia.

      Unul din afacerile bune incheiate de Romania.

      21
  15. Ce bine ca n-am avut, nu am si nu voi avea treaba prin SUA.

    58
  16. Avantajul la viza asta e ca e valabila pe 10 ani, cu durata maxima de sedere de 6 luni per excursie.

    Dupa Visa Waiver, prin viza ESTA, scade durata maxima la 90 de zile.

    Poti in continuare sa aplici pentru viza clasica, dar intrebarea va fi “ce vrei sa faci in 6 luni ce nu poti face in 90 de zile”

    21
  17. Procesul foarte greoi online (mă refer la 2017 sau 2018), dar oamenii de la interviu foarte bine pregătiți, m-au suprins plăcut.

    Q: De ce mergeți în US?
    A: Alerg la Maratonul de la New York.
    Q: „What’s your marathon PB”?

    Nu cred că putea exista întrebare mai bună ca să verifice că mă duc acolo într-adevăr pentru o cursă de alergare. Ca să nu căutați pe net, scriu aici ce înseamnă PB la maraton: Personal Best, adică cel mai bun timp înregistrat pe distanța asta.

    110
  18. Am luat viza anul asta in august.
    Se confirma ca nu exista parcare, nu se respecta programarea, vorbesti de fata cu toata sala. In plus anul asta este inflatie de cereri din partea celor din ministere.
    Interviul propriu zis a durat sub un minut, pozele de acasa facute la cabina din mall au fost bune chiar daca nu erau 5×5 ci 3×3.

    11
  19. In America anilor 90 hai 2000 m-as fi dus.In America din prezent nu simt nici o dorinta sa ma duc , nici macar daca ar fi fara viza, a ajuns o cocina woke dubioasa. Si da, am rude care ma tot invita la ei dar nu (mai) simt nici o atractie fata de tara aia.

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile