Violenţele din trafic sunt un cerc vicios

nazi

Cred că violenţele din trafic au o sursă simplă. Lipsa unui trafic civilizat, lucru pe care îl vedem zi de zi pe trafictube. După ani de şicane de acest gen, unii oameni se pierd cu firea.

Ştiu un posesor de armă de foc care povestea că la un moment dat i s-a întunecat judecata şi s-a dat jos cu pistolul la nişte cocalari care i se băgau în faţă şi frânau brusc sau se făceau spre el, doar pentru că voiau să bată pe cineva.

Văzând suma de violenţe din trafic, alţi oameni se înarmează cu tot soiul de arme. Sunt speriaţi când văd ce li se poate întâmpla. Şi, la momentul oportun, vor folosi tot ce au la îndemână. Un cerc vicios.

Soluţia e una singură: poliţişti în trafic = oameni care respecta codul rutier.

Update: propun o abordare nouă, încă o petitie tâmpă pe facebook!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. NOU
  #1

  poliţişti “capabili” în trafic = oameni care “ar” respecta codul rutier.

  00
 2. Ar mai fi o soluţie şi mai simplă: oameni care respectă codul rutier! Astfel scoatem din ecuaţie poliţiştii.

  00
 3. eu nu prea stau la discutii. ii ard (daca vreau) frumos, prin e-mail.

  00
 4. NOU
  #4

  Of, de s-ar aplica legea la noi in tara.

  Ai intrat pe contrasens cand nu trebuie, vai si-amar de carnetul tau. Ai taiat o linie continua, sa fii sanatos cu mersul pe jos. Mergi cu 120 in localitate cand toti betivii ies de la carciuma… you know.

  In schimb la noi Politia sta cu radarul la iesirea din localitate, pe ultima suta de metri, unde pana si cei mai legali dintre noi accelereaza din pura normalitate.

  00
 5. Ba soluţii sunt mai multe:
  – suspendarea carnetului pentru mai multe abateri
  – examen pentru a recupera carnet suspendat
  – încurajarea metodelor alternative de trafic ( piste de biciclete, benzi pentru transport în comun )

  De ce am impresia că şi tu eşti departe de a fi un şofer model.

  00
 6. eu aș zice că violențele din trafic au drept cauză lipsa de civilizație a conducătorilor auto + lipsa de civilizație a pietonilor. în covârșitoarea lor majoritate…sunt multe de spus aici.

  00
 7. polițiști în intersecții mari care dirijează traficul precum orchestra și-și iau înjurături într-o oră cât pentru un secol? sau polițiști cu radare pe drumuri făcute praf din 25 în 25 de km de merg toți cu 60 deși limita e 100? sau poate polițiști care stau la pândă să prindă și ei de-o ciorbă?

  da, într-adevăr, acolo unde există un polițist sunt mai puține șanse ca animalele de trafic menționate de tine mai sus să nu mai aibă “cojones” să se manifeste, însă ce folos dacă toți vor merge ca melcii de frica băieților în uniformă?

  din câte am văzut pe blog, stai în zona Brașovului în momentul de față. sunt curios cum e traficul în zonă când sunt polițiștii în intersecții și dirijează. în special în zilele când vin bucureștenii la munte. că eu am stat 45 de minute să parcurg 300 de m în Sebeș într-o duminică din cauza unui astfel de polițist bine amplasat. poate nu vezi legătura între cele 2 mențiuni: localități de munte, zone aglomerate, weekend, trafic mult și greu; toate aceste elemente plus un polițist care să “sistematizeze” cum vrea el o intersecție = în opinia mea, haos.

  cred că mai degrabă soluția împotriva acestor violențe ar fi educația. dar cum în trafic e ca și în viață și educația lipsește, noi să fim sănătoși!

  00
 8. Din păcate, prezenţa poliţiştilor nu garantează un comportament civilizat. S-au văzut destule cazuri în care poliţiştii şi-au luat-o pe coajă. Cred că ar trebui să li se dea mai multă autoritate, mai ales că, acum, cu camere montate pe maşină, pot mult mai uşor să-şi justifice eventualele intervenţii în forţă. Iar uneori, chiar e nevoie de intervenţii în forţă.

  00
 9. Violentele n-au nicio legatura cu Codul Rutier, ci cu Codul Penal.
  Respectarea Codului Rutier ba chiar e sursa de violenta, si chiar de accidente, deoarece daca mergi cu viteza legala aia din spate fie te pot lua la bataie, fie pot sa se ciocneasca in tine datorita unei depasiri prost calculate.

  00
 10. mai sunt si solutii mai simple si care ar produce si multi bani. pentru orasele mari si pentru bucuresti se pot instala sisteme de monitorizare video a traficului pentru toate marile intersectii, bulevarde, etc. astfel de investitii se amortizeaza in cateva luni (maxim un an) din amenzi.
  a doua problema este legata de cuantumul amenzilor care este unul mai degraba simbolic. nu este posibil ca pentru contraventii extrem de grave (gen depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, depasirea pe linie dubla continua) amenda sa fie de genul 2-300 de lei in 48 de ore.
  normal ca apar violente in trafic atata timp cat in 90% din cazuri cei implicati nu patesc nimic. ar trebui ca amenda pentru astfel de cretini sa inceapa de la 5,000 de lei si sa se poate ajunge pana la 20,000 de lei in cazul in care un dobitoc ii sparge geamul altuia sau ii umfla ochiul. si cum de obicei astfel de porcarii se intampla in interiorul localitatilor un sistem de monitorizare video ar surprinde probabil majoritatea acestor evenimente.
  exista multe solutii pentru a stopa vestul salbatic in trafic dar vointa din partea autoritatilor: zero barat.

  00
 11. eu as spune ca cea mai grea si totodata cea mai eficienta solutie ar fi crearea de infrastructura.

  00
 12. Ar fi bun un numar gen 112 special pentru circulatia rutiera, ehe…

  Cand ai probleme sau vezi ceva suspect, sa suni direct la baieti… asa, cu 112 e vrajala.. iti raspunde o proasta care probabil nu va intelege care-i treaba cu camionul care merge noaptea si scoate mult fum..

  00
 13. un prieten de-al meu a propus un nou proiect de lege:
  – toti cei care au masini mai scumpe de 25.000 eur sa nu mai respecte regului de circulatie.
  S-ar rezolva mai mult de 90% din problemele actuale din trafic.
  Normal. Cei mai destepti cedeaza.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Top articole

7 zile