Cum să vină extratereștrii dacă noi nu putem să hotărâm mărimile la haine?

Vreo 10 ani, am purtat aceeași mărime la pantaloni. W31/L32. Acum, ca am luat vreo 5kg anul trecut, am trecut la W32. Slim fit, dacă se poate, mulțumesc frumos.

Decathlon, locul unde au pantaloni decenți de oameni care nu trebuie să impresioneze pe nimeni cu ținuta, nu au la toate modelele măsurătoarea asta. La unele au S/M/L/XL… Iau pantaloni M, stau ficși la talie și sunt scurți la lungime. Iau L, sunt buni la lungime, dar nu mereu buni la talie. Uneori sunt un L subțire, pentru slăbănogi ca mine, alteori e un L în care încap doi ca mine. Și vorbim la același magazin, da?

Ultima pereche de pantaloni de la ei, nu îi găsesc pe site, sunt L și sunt fix ce trebuie: un pic largi la talie, un pic lungi la picior. Tot pe ei scrie că sunt mărimea 44 europeană.

Salomon pun azi niște izmene pe eMAG cu alte mărimi. Caut puțin pe net, dau de un tabel cu mărimile de la Salomon. Uitați-vă un pic la ele:

salomon_ghid_marimi

Talie 32 US corespunde cu mărimea 42 în Franța, nu cu 44 cât am eu (Decathlon sunt francezi). OK. Talie 44, deci mărimea 52.

Acum întrebare: cum naiba s-a ajuns de la 90 talie și 105 șold să dea 52. De ce naiba pe același continent hainele au 3 mărimi?

Întrebarea următoare: de ce naiba nu are fiecare firmă la vedere pe site modul cum calculează mărimile?

E așa de greu să gândești? E așa de greu să stabilești pe un continent aceeași unitate de măsură? Mă rog, englezii s-au scuzat de pe continent, dă-i naibii cu sistemul lor imperial, dar noi restul?

A treia întrebare: băi Decathlon, voi aveți 99% din business în Europa, unde oamenii nu sunt obezi, sunt înalți și nu obezi, de ce naiba 50% din pantalonii voștri dacă sunt lungi trebuie sa fie și largi?

Bonus: îi iau juniorului două perechi de pantaloni de la LC Wakiki, unii de 9 ani, unii de 10 ani, că e măricel pentru 8 ani. Ajung acasă, cei de 10 ani îl strângeau, cei de 9 ani erau prea largi. M-am crucit. M-am dus să îi schimb și m-au băgat în sistem, că, aparent, nu poți schimba haine fără să îți ia datele de pe buletin.

 

haine

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. bai fitzosule, ai trecut la Salomon? pe cine vrei sa impresionezi? :P

    00
  2. Păi atunci să ne ia datele din buletin și când cumpărăm! Plus amprente și poze față/profil, că nu se știe niciodată…

    00
  3. Asa vin marimile de la furnizorii chinezi. Unele mai europene, altele mai asiatice… Na. Doar nu crezi ca la 5euro polarul e cusut de oamenii sinceri si onesti din Alpii elvetieni.

    00
    • Alea vin cum le comanzi, ca nu fac aia de capul lor. Nu exista standarde, nici la haine, nici la pantofi. E de porc!

      00
    • Asta pana iti vine primul set de rochii cu marimile decalate. In al doilea rand furnizorii au furnizorii lor, iar funizorii lor nu sunt asa speciali din moment ce articole specifice decathlon apar pe alibaba.

      00
  4. Wow, ce marimi! Boss, tie iti trebuie niste Gandhi Jeans. „They come in size 1, and below”.
    Cum ai luat 5kg? Ai cantarit si rucsacul? :D

    00
  5. NOU
    #13

    Dap, e o tampenie numerotarea asta a pantalonilor.
    Era mult mai logic si simplu daca erau toate in W/L dar din cate am vazut doar blugii (si nu toti) vin masurati asa, iar pantalonii in general au lungimea proportionala cu latimea la bust.

    00
  6. Eu mi-am luat o geaca Lee Cooper de la SportsDirect. Stau 2 saptamani, vine geaca (marimea 4XL) si surpriza! Ii venea perfect colegului meu de birou, la cei 180 si 76 de KG. Sa mai zic ca eu am 190 si 115 KG?! :))))
    Si asta in conditiile in care am luat o geaca Karimor, aceiasi marime, de pe acelasi site, care imi este un pic larga! :)))

    00
  7. Am lucrat intr-o croitorie cu pretentii din Romania ( care vinde in toate lanturile comerciale ). Uneori nu se potrivesc marimile pentru ca se lucreaza in draci, fiecare material e diferit, trebuie lasat sa se relaxeze inainte sa fie taiat, iar asta nu se intampla. La cusut, croitoresele se pricep mai bine sau mai rau si intra cu tighelul in material mai mult sau mai putin. Pe urma, dupa ce ies produsele din banda, se pregatesc pentru livrare. In momentul in care iti dai seama ca trebuie sa livrezi 2000 de pantaloni din fiecare marime, dar tie iti lipsesc cateva zeci de la unele si ai pe plus de la altele ( pentru ca asa ies din banda..rebuturi, etichete cu marimea cusute gresit, etc ) se ia decizia sa se schimbe etichetele la produsele pe plus si li se pun marimile lipsa.

    00
  8. Eu cred că au venit extratereștrii, au văzut de câtă prostie suntem în stare la nivel de specie și-au plecat. Cred că au și marcat cumva zona că alții nu au mai venit.

    00
  9. „[…] oameni care nu trebuie să impresioneze pe nimeni cu ținuta,…” – eu nu caut sa ma impresionez decat pe mine cu tinuta.

    00
  10. La Decathlon, am probat 3 perechi de ghete de fotbal, toate marimea 42. Doua din ele erau mari (impresia mea ca nu la fel de mari), a 3-a, aleasa pana la urma ochiometric, s-a potrivit.

    00
  11. Am blugi w42l32. Merg în IDM și nu găsesc din aia cu W și l și îmi iau mărimea 52.
    Cumpar de pe sportdirect 52 și mai intră și nevasta-mea în ei. Nu fac retur ca erau doar 4 usd și îmi comand un 44. Când ajung și îi probez erau strâmți. Cumpăr alt model XL si ma strâng. Merg la m&m zarea și alte glume din Mall și găsesc doar skinny.
    Plm.
    M-am jurat ca fără probă nu mai cumpăr.

    00
  12. Decathlon, lc walkiki?! Asa de rau se castiga din blog ?

    00
  13. lasand la o parte faptul ca doua perechi marcate la fel sunt in realiate diferite..
    in restul exista o oarecare logica.
    sa luam coloana colorata din tabelul tau si sa identificam talie si sold – 88 si 104.
    si acum sa ne uitam la marmile:
    – germania / italia = 52, adica jumate de 104 (ca e mai simplu sa masori o pereche de pantaloni pe jumate decat sa masori tot cercul)
    – franta / spania = 44, adica jumate de 88 (talie)
    – uk / us = 34 * 2.54 => 87 (se incadreaza in intervalul pt talie).

    acum e evident ca un produs de masa n-o sa vina exact pe forma ta, dar macar ai niste orientari grosiere (repet, considerand ca eticheta e pusa pe bune).

    00
  14. Lasa bre gargara, in decathlon pana si acelasi brand de pantofi au marimi diferite pentru acelasi numar.
    44 la alea facute in vietnam mi-s mici, 44 la alea facute in malay sunt un pic mari, pe probate si pe luate.

    00
  15. Da, nu prea merge sa te iei dupa etichete. Difera de la magazin la magazin. Valabil si la haine, dar si la pantofi.

    00
  16. Extraterestii au nevoie de marimi la haine?:))

    00
  17. Toată iarna am căutat la Decathlon pantaloni drumeție zăpadă. Aveau numai M, XXL și XXXL. Am luat sâmbătă unica și ultima mărime XXL, i-am găsit în cutia cu lucruri probate la cabina de proba.
    O sa-i port la anul că acum e cald in Brașov, asta dacă mă mai cuprind la anul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile