PSD este de vină pentru tot

Nu doar pentru criza asta politică. Asta e așa, o bomboană pe coliva asta de țară.

Răul a început când s-a ignorat punctul 8 de la Timișoara. Pentru că toți erau foști nomenclaturiști. Nenorocitul ăla de Iliescu e vinovat. Rodica Stănoiu. Jegul de Adrian Năstase, care a trecut de la bătut jurnaliști la cumpărat la sacoșă. CTP o sugea aiurea când juca tenis cu Enoiu, și amândoi se prefăceau că nu știu despre ce e vorba. Cozmâncă. Hrebenciuc. Toată șleata.

Lipsa autostrăzilor, birocrația și bugetarii care hărțuiau firmele au făcut ca 5 milioane de români să plece afară. 35 de ani de dezvoltare cu frâna de mână trasă, că nu le convenea să aibă votanți cu bani.

Așa a apărut și valul extremist. Când vezi că justiția nu funcționează, că nu se construiesc autostrăzi și șosele, că prețul apartamentelor e dictat de schemele făcute de dezvoltatori cu politicienii, că investitorii sunt fugăriți, că numărul bugetarilor crește, dar aparatul de stat nu devine mai eficient normal că te apuci să votezi orice altceva. Că nici cu educația nu stai prea bine, că și acolo și-au făcut de cap în ultimii 35 de ani tot ei.

Deci nu este vorba doar de “băgat țara în gard și fugit”. E mult mai mult de atât. De aia avem nevoie de limitat mandatele politicienilor, procese mai rapide, mai puțini bugetari și scos PSD în afara legii.

 

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Ce om pregatit, cinstit si sanatos la cap s-ar baga intr-o lume mizerabila sa conduca prin urechile acului o tara indatorata?
    Mai bine iti vezi de patratica ta…

    • Datoriile pe țară vor crește mereu.
      Asta nu e ceva exceptional.

      Dacă rostul nostru e să ne vedem de pătrățica noastră, cu restul de +8 miliarde ce facem?

  2. Răul a început când Iliescu și șleahta lui promoscovită au confiscat Revoluția.

  3. Hai man, pesede suntem noi….că sunt dintre noi, nu sunt parașutați de extratereștri…
    Ne place sa credem că suntem altfel, oameni buni, dar….și chiar daca am fi, suntem minoritate..

    • Nicidecum amice. Exista oameni care nu “combina”, nu fac contracte dubioase cu statul, nu se duc “la munca” si stau pe facebook….
      Rezultatul golaniei se vede in socialul de azi si in situatia economica. Cineva a muncit, a dat bani sa se faca si altii au bagat in traista si in amante.
      Vine decontul si vor plati gushterii.
      Nu exista sansa viabila de tara cu perspective in 100 de ani de aici incolo.

    • Nu tati. Nu. Suntem si unii care muncim pe bune, fara contracte cu statul, care cautam in legislatie cum sa o respectam si nu reusim in plm, ca e facuta special aleatorie. Mai mici, mai mari, dar cinstiti. Nu, PSD nu suntem noi. Sunt ei, jegurile. Cei cu amante botoxate si rolexuri false.

    • Alexandru și Mihai, nu vă prefaceți că nu înțelegeți. Deci nu ați încălcat niciodată legea cu intenție? Nu ați piratat softuri? Furați doar ce puteți fără să fiți prinși, la asta se reduce moralitatea voastră știrbă.

    • Mai dă-te-n plm, Andrei! Tu asta ai înțeles din articol? Că țara e în căcat că nu am dat eu prioritate la trecerea de pietoni sau că am luat un fotoșop de pe torenți? Georgescule!

  4. Deși nu sunt extremist, crește în mine în fiecare zi sentimentul de „fk it!”
    Pensii se vor plăti oricum, dacă nu le va ajunge la ai mei le trimit eu cât e necesar.
    Poate așa va veni mintea cea de pe urmă românilor și ori se implica în politică ori pleacă.
    Nu vreți cu USR că nu sunt perfecți? Luați aur și PSD și ciocu mic….

    • Să nu uit : nu care cumva să îl susțineți pe Nicușor Dan! Dă-o în plm de țară, București ie importantzi!

    • CCR a decis că impozitarea pensiilor speciale e neconstituțională.
      Totul e neconstituțional, numai încălcarea și adăugarea la Constituție de către CCR nu.

      Geogescu e pistol cu informație pe lângă ăștia, e dilimache, e șarlatan.
      Ăștia sunt ticăloși. So yeah, fuck it.

    • Poti sa ajuti si la ai mei? Ca eu am fost mai putin norocos.

      Mersi.

    • Votează PSD că îi ajută ei! Ajutoare sociale, sticle de ulei și faină la alegeri și când sunt date de UE, dar cu titlu de ajutor de la primărie! Ehe, să tot trăiești fără să faci nimic. Și dacă tot nu e îndeajuns să își bată cocoșul!

    • Nu stiu domnu Fisherman, ca am votat tot usr si tot nimic.

      Dar e ok, tu esti bine, pe restu da-i in ma-sa :)

      Acu vedem cat o sa fii bine, ca roata se mai intoarce.

    • România e fix sinteza a ce ai spus tu : mie să-mi fie bine, restul dă-i în mă-sa! Trafic, job, instituțiile statului, relațiile cu cei din jur…… Așa că eu doar mă pun în rând cu românii…..

    • Atunci invata ce inseamna extremism si ce inseamna individualism, ca le cam incurci.

  5. Ai uitat de Dragnea/mitralieră/Tudorele fa ceva și toate legile data în acea perioadă care ne afectează enorm. De la codul penal, pensii speciale, pensionat devreme în instituțiile de forță și justiție până la gazul din marea neagră

    • Dragnea le-a dat rușilor efectiv pe tavă România cu faza aia de la marea neagră.

      Suntem în 2024 și încă nu exploatăm nimic de-acolo, în timp ce turcii scot tot ce se poate, și e foarte probabil că vor scoate și din punga noastră.

      Puteam fi boieri azi, cu gaze ieftine, ne uitam la ruși doar la televizor, ce să mai vorbesc că le puteam da și moldovenilor.

      Dar nu, românii au votat pe cei care sunt ‘mândri că suntem români’.

      Ce fain era azi un portavion american parcat în marea neagră să protejeze investiția româniei cât și a chevron…ar mai fi fost rușii așa de obraznici?

    • Nici rușii, nici americanii, nici nimeni nu ar fi căzut de acord să luăm gaze fără motiv.

      Schema planetară e așa: iei resurse dacă ai nevoie & dacă meriți.

      Din moment ce suntem oameni care nu pot trăi pe pământ fără să ne țină cineva de mână, de ce naibii ne-ar lăsa să ne facem de cap + ce instituții la nivel mondial n-ar veni să ne tragă de urechi și să spună: „Bă, vouă chiar nu vă e rușine? Resursele sunt pentru toată lumea, nu doar pentru voi.”

      Rating-urile de S&P, Fitch și Moody ar fi cele mai puțin de purtat grija, în cazul acela…

    • domnul Iancu, individul care a pus stop proiectului de la marea neagra, e bine merci la ANRE. fix ala de a fost acuzat ca e omul rusilor

    • @manu – gazele nu au fost exploatate din Marea Neagra pentru ca oamenii de calitate din Austria primeau gaze mai ieftine de la orci care isi doreau ca sa nu le vina idei de investitii la austrieci. Asa cum germanii primeau gaze de la orci la juma de pret, pe care o parte le pompau in economia lor super eficienta (care nu mai e asa de eficienta acum) si pe restul o vindeau la prosti la pret dublu. Si in timpul asta ne tineau noua teorii ale chibritului ca suntem este europeni corupti si de kkt. Daca o sa te uiti cu atentie o sa vezi ca OMV blocheaza si alte explorari si perimetre prin Marea Neagra. Chiar si Lukoil are un perimetru in Marea Neagra ceea ce nu imi explic cum mai este posibil sa aiba.

    • Dacă nu se face guvern, Marcel e prim-ministru interimar. N-a plecat.
      Dacă pleacă a doua zi se trezește la Buzău sau la Bulău.

      Guvernul nu a reușit să se împrumute de pe piețele internaționale ca să plătească salariile și pensiile mărite. A scos bani din bufferul din Trezorerie. 3 luni ține bufferul. Penelistul de la Finanțe a pus execuția bugetară la secret.

      Peste 2 săptămâni Guvernul trebuie să mai scoată 25 mld/an(2 mld/lună) dacă se mai cres salariile și pensiile cu 12%.

      Asta ce știm noi.
      Tot pe cetățeni o să pice.

    • „Guvernul nu a reușit să se împrumute de pe piețele internaționale”

      Pentru că nu inspirăm frică. Legitimă.

    • Încredere nu inspiram, nu frică. Că nu îți dă nimeni bani împrumut de frică….

    • @Toreador: Invers, nu exprimam incredere.

      Ca idee, dobanzile mari nu tin de altceva decat de cate oportunitati ai. Cand stiu toti ca tu nu ai ce face decat sa iei bani, chiar daca datoria ta externa e la 33%, pai atunci iti baga dobanda pana la cer.

      Ba chiar cateva procente e doar ca „exprimi frica”.

  6. A fost când deja aveam bagajele făcute și nu ar fi schimbat nimic pentru mine, dar referendumul cu 300 a fost în liga cu „aici sunt banii dumneavoastră”.
    Scăderea numărului de șpăgari cu putere ar fi fost ceva important dacă nu vital!
    Nu s-au putut, la fel cum nu s-a putut punctul 8.
    Que sara sara…

  7. Iohannis e de vina pentru tot. de cand a iesit cu geaca rosie in strada, de acolo s-a pisat pe ea de tara exclusiv pentru interesul lui : masa, casa, cheltuieli si viata de lux pe bani publici. el e principalul vinovat pentru tot ce se intampla in ultimii 4 ani

  8. Cel m-a naucit un pic in zilele astea, plimbandu-ma mai in afara bulei mele, e ca multe din nemultumirile noastre se suprapun perfect cu cele ale oamenilor de rand care s-au suit pe valul extremist.
    Pana in punctul in care se schimba macazul si acestia iau de bune si imbratiseaza solutiile pe care noi, bulosii, le consideram aberante, pare ca ne putem intelege pe foarte multe puncte. Puncte care implica pulit multi, multi care s-au perindat pe la butoanele tarii.
    Cred ca scindarea se produce in momentul in care nu esti constient sau dispus sa constientizezi ca si tu ca om ai facut multe pesedele la viata ta, scopul scuzand mijloacele.

    Cel mai dureros in prag de sarbatori e ca avem o societate atat de scindata si de plina de venin, care in loc sa se verse in capul tuturor jigodiilor care ne-au adus aici, se infige in cealalta parte si o distanteaza si mai rau. Parte care, vrem, nu vrem, e tot romani…

    • Ce zici tu despre societatea noastra se numeste invidie domnu. Acu si bula noastra are invidie, dar isi stapeneste invidia mai usor, fiindca deja are un trai decent.

    • „Ce m-a naucit un pic in zilele astea, plimbandu-ma mai in afara bulei mele, e ca multe din nemultumirile noastre se suprapun perfect cu cele ale oamenilor de rand care s-au suit pe valul extremist.” Exact diferenta e ca unii au si altii nu au. Sigur intra si munca, dar mai intra si norocul si pesedismele facute, ce oameni ai cunoscut care din nou se leaga in oarecare masura cu mediul in care te-ai nascut. Recomand podcastul jung und naiv cu gary stevenson.
      Am mai zis cand era cu protestele anti-OUG13, printre protestatari erau si unii din corporatii care ar fi facut aceleasi mizerii ca PSDul daca ar fi fost in pozitia lor cu relatiile lor, si fac afirmatia asta stiind ce serparie e prin corporatii.
      Si nu doar invidia e implicata in discutia asta, nu ajuta nici aroganta din bula asta unde a fost bunastare fata de cei catre care buna-starea asta nu a mai ajuns.

  9. O avea PSD o vina, dar nu e singurul. Întreaga clasa politica e vinovata, sistemul e putred, începând cu parlamentarii si oamenii lor impuși prin instituții.
    Problema cu parlamentarii nu e ca sunt prea multi sau prea putini. Problema e că nu aparțin deloc comunității, candidații uită/nu știu ca rolul lor e să reprezinte interesele zonei. Pentru ei e doar o lupta internă să apară pe liste, într-o poziție confortabilă.
    Parlamentarii nu răspund decât in fata partidului, iar interesul lor timp de 4 ani e să nu fie uitați cand se fac listele pentru următoarele alegeri.
    Aproape toți dispar după alegeri și intră într-un fel de sihăstrie, doar ăia cu probleme in justiție/amor/sănătate mai apar vreme de 4 ani. Excepție fac ăia care sunt trimiși de partid să ”facă frumos” la TV. Adică ăia care stăpânesc logica și limba românâ.
    In rest, combinații, manevre, jigodism.

    • Si aia care ii voteaza nu au nicio responsabilitate? Oare stie fiecare care e Parlamentarul, Consilierul local, Consilierul Judetean, Prefectul care il reprezinta direct pe el? A vorbit cu el in ultimii 4 ani? De cate ori? Cate scrisori i-a trimis? De cate ori i-a pichetat casa/biroul ?

      Si la final: cati bani a contribuit fiecare votant pentru campania electorala a unui candidat mai bun decat ce este acum?

  10. M-am uitat la Marea Albă care și-a declinat dorința de a se sacrifica din postura de premier și care și-a publicat și ideile în materie de profesioniști. Ninel Peia, Apărarea Națională. Luis Lazarus, Inovare și Digitalizare. Mai departe se gândește și la alte posturi. Codruța Cerva, Avocatul Poporului. Cozmin Gușă, director SRI.

    Nu-mi fac cruci însă undeva în mine bănuiesc eu că s-au petrecut niște momente mai mult sau mai puțin ecumenice în timp ce citeam lista aia…

    Băi, spun sincer, aproape că o vreau pe asta să facă Guvern. Cred că chiar trebuie ca un asemenea Guvern să se întâmple. Undeva trebuie să ne apucăm să o luăm de la zero și asta pare a ne oferi exact șansa de care avem nevoie.

  11. Si totusi, PSD a fost Romania (majoritara) tip de 30 de ani.
    PSD este furtul in grup, compromisul, a furat, dar a si dat.

    In bula voastra nu exista decat extreme: alb/negru.
    Nu sunteti mai breji decat aia de la AUR, nu va amagiti.

    In practica, de la birocratul de la primarie, alesul in CL de la o comuna insignifianta, pana in varful tarii, toti sunt acolo pentru ca spera sa le pice ceva.
    Poate sunt exceptii, dar 98% din politica romaneasca nu practica sportul asta pentru salariu si iubirea de patrie, ci pentru interesul personal si de grup.

    Cum ziceam, stiu ca nu vreti sa acceptati asta, dar PSD a fost to timpul compromisul acceptat de majoritate.

    Cum credeti ca vor reactiona votantii majoritari la masurile nepopulare despre care se vorbeste?
    Cum credeti ca va reactiona birocratul cu 3-4000 lei salariu si familie cand va auzi ca nu ii mai creste salariul si s-ar putea sa fie concediat?
    Cum credeti ca va vota pensionarul cu pensie de pana in 2000 lei cand va auzi ca pensiile nu se mai indexeaza si lui nu ii ajung banii de medicamente si utilitatile de baza?

    Ei sunt cei multi si nu vrea nimeni sa fie sacrificat, de aceea toate compromisurile de 30 de ani.
    Au furat, dar au si dat. Au dat cat sa supravietuiasca cei multi. Nu uitati ca noi nu avem oligarhi! La noi bogatii sunt niste saraci cu masina de lux/premiu si vila in mahala.

    Aveti memoria scurta, am mai trecut prin niste episoade asemanatoare si se vor tipari bani cat e nevoie.
    In extremis vor face ca in Cipru si vor confisca tot ce e peste 100 000 eur in conturi, pentru binele tarii.
    Cursul va creste, importurile vor scadea, veti emigra.

    2024 va ramane in amintire ca un ultim an bun dpdv economic.

  12. 35 de ani de dezvoltare cu frâna de mână trasă, că nu le convenea să aibă votanți cu bani.

    Asta le-a cerut-o Isărescu & restul de beneriști.

  13. PSD iese de la guvernare, bun. Noul premier ar trebui sa faca asta, in secunda 2: schimbat toti prefectii PSD, schimbata conducerea Curtii de Conturi, trimisi inspectorii Curtii de Conturi in control la toate CJ-urile conduse de PSD.

    Asa, o sa aiba parte si romanii de putina dreptate si poate nu mai voteaza cu nebunul ipocrit. Ca asta vrea lumea, putina actiune, Kovesi style, nu vorbe goale.

  14. Boss hai sa acceptam ca Adrian Nastase a fost groparu natiune romane prin rahaturile facute in perioada 2000-2004

    • +1 A fost perioada cea mai glorioasă a furtului pe față, angajărilor pe pile, șpăgilor mici medii și uriașe, corupției în justiție și poliție.
      Never again

    • Aia a fost adevărata perioada de establishment a clanurilor, baroniadelor si încrengăturilor care, sub o anumita transformare, dau si astăzi ora exacta in Romania.

  15. Din 5 milioane de pensionari, 1 milion sunt speciali.20%.Asta arata cine ne conduce.Securitatea!

  16. Daca esti bogat nu mai depinzi de pomenile electorale deci nu mai votezi PSD.
    Dar daca esti bogat datorita PSD-ului de ce nu l-ai mai vota in continuare?
    Paradigma nu altceva!

  17. Avem politicienii pe care îi merităm.

  18. PSD nu poate fi scos in afara legii. PSD este o buna parte din Romania. Dai ban la PSD, apare PSD2. Si tot asa.
    PSD a fost mereu cel mai votat partid. Stiu, am vrea sa credem ca majoritatea doresc ce vrem noi, dar nu este asa. Am mai zis-o – din pacate, cei care gandesc ca tine/noi sunt o minoritate in Romania, mai ales de cand o mare parte din romani au emigrat.

    Ar fi multe de spus, dar atat timp cat PSD e cel mai mare partid in Parlament, au cele mai multe optiuni. De exemplu, pot sta in opozitie si vota legi – mariri de salarii, pensii, whatever – pe care un guvern de dreapta va trebui sa le execute.
    Sa nu mai zic ca PSD are si niste verisori similari, doar un pic mai bine imbracati si semi-vorbitori de limbi straine. Gen PSD-ul unguresc, „minoritatile” sau PSD-ul liberal. Si altii.
    Iar, la o adica, pot lejer recruta oamenii de la AUR si ailalalti ametiti.

    Da, USR sunt singuri.

    • De ce ar vrea pensionarii sau bugetarii sa voteze usr, a se citi nasui care e libertarian si vrea stat minimal si sa privatizeze tot? Mie aici mi se pare ca e buba. Nu are cum sa te voteze o patura a societatii caruia nu i te adresezi.

  19. Despre securistu Petrov, care zicea ca n-avem nevoie de autostrăzi, nimic nimic?

  20. Imposibil. 1 din 3 oameni muncitori din țara asta e bugetar și-i convine schema PSD.
    altul e sărac și nu are timp de politică – votează cu cine zice popa sau primarul psdnlist.

    suntem un stat capturat, ca Rusia, fie că ne place sau nu.

    Banii de-i dau pe taxe, nu că nu se face nimic cu ei, dar sunt 10 firme de partid care se bat pe ei…

  21. „mai puțini bugetari și scos PSD în afara legii.”

    iti fac lista pentru mos craciun?

    Intelegi de ce e toxica afirmatia asta? oricat ne-am dori sa moara PSD?

    Votantii AUR, SOS, POT sunt spalati pe creier si nu ai ce sa faci cu ei. Votantii PSD te pisi pe ei.
    Tara ar trebui guvernata de cine mai exact? Ca tocmai exclus mai bine din jumatate de tara. cine sunt VREDNICI sa ne conduca? USR? Ai zis ca si nasui e prost. CINE?

    SENS? aia nu au nici o treaba cu realitatea, poate de asta votezi cu ei totusi?

    • Exact. Faci o sectiune prin societate, tranversal prin diversele bule, iei 100 sau 1000 de oameni si-i pui intr-o comunitate experimentala, ii lasi acolo cativa ani si vei vedea ca totul e la fel can in restul tarii. Cu Georgescu presedinte si Ciolacu premier.

      USR castiga in orasele mari, si acolo, la limita. Cand Lasconi a incercat sa largeasca bazinul si sa bage niste Doamne-Doamne, a iesit horror.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.