Viitorul pentru toți copiii cu probleme psihice

Mai țineți minte articolul ăsta, despre fata aia căreia i s-a spus că are gemeni, dar că unul dintre ei are Down, ea a ale să îi aibă pe amândoi, și amândoi au Down, și că îi e greu și că societatea îi datorează ceva?

Fiți atenți aici: cuplu de bătrâni din Târgu Jiu, ea paralizată la pat, el având 89 de ani, lui i se face rău, dar ea nu poate anunța pe nimeni, el moare.

“Doamnă pe care au luat-o la urgenţă era cu antecedente de accident vascular cerebral la cap, imobilizata la pat, probabil de asta nici nu au putut să anunţe pe nimeni”. (sursa)

Asta se va întâmpla cu toți copiii cu probleme psihice. Unii vor veni acasă la 40 de ani și își vor omorî părinții, după ce fuseseră la sanatoriu pentru că încercaseră să își omoare părinții, dar cei mai mulți vor sfârși tragic când părinții lor vor muri. Nu își vor găsi locul în lume, nu îi va ajuta nimeni, vor sfârși internați sau împușcați.

Dar știți cum e, se va găsi leacul la un moment dat, hai să ignor toate sfaturile tuturor și să aștept până la 40 ca să am un copil, că o să fie bine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. Selecția naturală e minunată. Ce rost are sa trăiești mult?

    00
  2. Ok si solutia care este, sa asculti de medici si sa faci avort?Ideea este ca nu poti trage o linie sau sa iei o decizie rationala pentru ca efectiv nu se poate.

    00
    • ba exista, se cheama child planning si incepe cu multe luni inainte sa ai burta :) bine, la noi nu prea s-a auzit de asa ceva

      00
    • da, pentru că ar însemna că iei o decizie rațională dacă ai alege să nu aduci pe lume un copil inadaptabil vieții sociale, care nu ar face decât să se chinuie pe el și pe cei din jur, și nu se poate asta pentru că nu se poate!

      00
  3. Sa ma barbieresc, repede, se umple de mizde aici :)

    00
  4. Cred că nu prea știi ce e syndromul Down ( vorbești de leacuri și alte alea ) și nici nu prea e asta o problemă presantă asta pentru mai mult de 0.05% din populație .
    Dar lasă că îți iei minusuri și pe asta și-ți vei spune în sinea ta că iar ai dat peste un adevăr greu de acceptat de cititorii ăia obișnuiți .
    Câți crezi că au fost convinși până acum să avorteze copii cu Down de argumente de genul acesta ? Nici unul ? Fii pragmatic până la capăt și lasă topicurile astea .

    00
  5. și să aștept până la 40 ca să am un copil

    Ești un om răbdător, eu aș fi zis 29 de ani.

    Da, este corect, asta va fi soarta copiilor cu probleme congenital-psihice. Proastele (că la noi, proștii, se termină pe la un 40-50 de ani, noi ne-am „dezvoltat” mai târziu și tot târziu ni se termină ceasul biologic procreator) n-au priceput că procrearea are o dată limită biologică, nu că ai văzut la Iri & Moni (care, apropo, a avut sub 30 de ani) sau la Adriana Iliescu sau îți formezi convingerea din lozinci de felul „cu cât îmbătrânești [ca vinul], cu atât mai sănătoși vor fi copiii (NU!)”.

    Cei care s-au născut din părinți mai bătrâni, chiar dacă n-au nimic la prima vedere, aceștia tot au ceva, niște probleme de sănătate. Poate, poate nu acum, când sunt copiii, dar când cresc află că stau rău cu asta sau cu ailantă.
    Relația părinte-copil, iarăși, va fi una dificilă fiindcă legătura intergenerațiilor este dezlegată, nu există înțelegeri, nu există respect, nu nimic…

    Și pe urmă, când descoperă că au probleme de sănătate, sar cu acuzații în dreapta și-n stânga, că medicii, că pastilele, că uleiuri, că unguente, că vaccinuri, etc.

    00
    • Ai mei m-au făcut la 33 (mama), 34 (tatal). Mai am un frate, mai mic cu un an jumătate.
      40-45 de ani e o vârstă oarecum limită, sa spunem, dar în nici un caz 29.

      00
    • Bineînțeles, nu dau decât un exemplu.
      Statistica e alta, dar și acolo, 29-30 de ani nu e chiar „ultimul tren”.
      Am o cumnata ce a făcut copil (o fetiță MINUNATA), la 45 ea, 55 de ani el. Primul lor copil (o relație mai ciudațica in timp).
      Au o fetiță foarte frumușică și deșteaptă. :) Bineînțeles, iar, e doar un exemplu.

      00
    • toți se amăgesc așa. știu eu pe nepoata lu vecina cu unchiu-miu, a făcut 48 copil, e sănătos copilul, e ok, mai am timp.

    • intre 30 si 40 de ani, riscul creste de vreo 30 de ori pentru sindrom Down. E extrem de mult! Dar, e un risc, nu o certitudine. Adica, intre „1 la 100.000” si „35 de cazuri la 100.000 de nou-nascuti”. Da, creste vizibil riscul, dar nu înseamnă că nu mai trebuie să încerci să ai un copil dacă te prinde 40 fără instinct matern. :)

      00
    • Copilul cu mamă de 45 de ani chiar există. Si da, e o fetiță extraordinar de frumușică și de deșteaptă.
      Totuși, nu am spus că mama e ceva oficial (functie in instituție de stat) in Spania (vedeți, nu numai capsunari pleacă. ;) ) – adică vorbim de alti bani, și nu am mai spus ca a făcut tratamente din alea de… cum se numește când vreu să-ti mărești șansele sa ai un copil? am uitat… tratament de fertilizare? Mă rog, a făcut tratamente pentru a putea rămâne însărcinată. A reușit. E foarte fericita femeia. :)

      00
    • @Alupigus: și cu părinți tineri pot să apară moștenirile genetice de la strămoșii mai apropiați, alea se transmit și la 20 și la 40 de ani, practic 80% din populația lumii are adn-ul mai de doamne ajută.

      00
    • m-am întors cu cifre reale. Nu e 1 la 100.000, riscul e 1 la 1.000. Iar la 40 de ani e 1 la 100:
      „Down syndrome can occur at any maternal age, but the possibility increases as a woman gets older. … A 25-year-old woman has a 1 in 1,200 chance of having a baby with Down syndrome; by 35, the risk has increased to 1 in 350; by age 40, to 1 in 100; and by 49, it’s 1 in 10, according to the National Down Syndrome Society.”

      00
  6. Sau nu mai faci copii, simplu. Și așa, ii blestemi daca ii aduci pe lume in tara asta de căcat…

    00
  7. Sunt prea multe tentații. Poti sa călătorești mai mult si mai repede. Costă bani. Si multi prefera sa dea banii pe alte chestii care le fac viata mai frumoasa(fiecare in conceptia lui). Si se trezesc tarziu si isi zic „Fuck… O sa murim singuri!”, si se hotărăsc sa faca un copil. Sau mai sunt unii care cheltuiesc mult si isi spun ca o sa faca un copil dupa ce avansează sau ce naiba le mai trece prin cap sa faca mai mulți bani. Vorbesc din cunoștințe.

    00
    • Sau pur și simplu își dau seama că nu le plac copiii, că nu sunt de ei, și iau decizia informată sa nu facă copii, ce zici de asta?

      00
  8. Judecatile astea de tip „ori e alba, ori e neagra” sper ca le emiti pentru atras trafic. Sper ca stii ca viata nu e nici pe departe asa binara precum o descrii tu. In rest, numai bine!

    00
  9. Uite de aia nu te citesc femeile, iar dai articole de planing familial!

    00
  10. Problema tine de educatie in ambele sensuri.
    Aia credinciosii se incred in Dzeu, majoritatea nici nu stiu, nici nu au dileme.

    Totusi, suntem de ceva timp pe aceasta planeta.
    La noi facem N teste, ecografii etc apoi d-na isi planifica cezariana, ca sa nu ramana larga (desi nu prea practica des).

    Pe afara faci o ecografie la 10 saptamani, apoi Dublu Test (estimeaza riscurile pt Down & Co) si daca sarcina e normala nasti cu MOASA!
    Doar sarcinile problematice necesita medic.

    Acum exista si teste genetice (cca 2500 lei) – vezi test PANORAMA – care analizeaza ADN-ul fetal, extras din sangele mamei.

    Problema este insa de educatie, informare si bani!

    00
  11. Am citit de trei ori si n-am inteles legatura intre stirea cu batranii si copii cu probleme psihice…

    00
  12. Chestia cu ceasul biologic este destul de reala si dovedita medical. Da, sunt femei care reusesc sa ramana insarcinate si nasc copii sanatosi si la 45 de ani dar din punct de vedere procentual este redus acest segment fericit .

    00
  13. La capitolul ”planuri în viață pe termen lung” stau prost majoritatea pentru că YOLO și alte căcaturi motivaționale care te îndeamnă să fii zen și să trăiești clipa.
    Știu, ești tânăr acum și totul îți merge perfect, nu vrei o schimbare majoră în viața ta gen copil sau căsătorie. Dar nu planifici nimic pentru următorii 3 – 5 – 10 ani? Dacă vrei ceva peste 3-5 ani trebuie să începi să muncești de pe acum (exclud aici pe cei care chiar nu își doresc copii deloc).
    Ajungi apoi la 40-45 de ani cu un copil nu tocmai sănătos în pântec la care nu vrei să renunți pentru că oricum a durat ceva până ai rămas însărcinată și te resemnezi, ”așa a vrut d-zeu”. Viața ta în asta va consta de acum, în resemnare și îngrijirea unui copil care nu se va adapta niciodată. Se vor aduna frustrări și tot timpul va fi cineva de vină: statul, colegii copilului, familia, oamenii în general etc. Dacă copilul cu probleme se naște în România, e și mai nasoală treaba.

    00
  14. Fimea era suspectă de Sindrom Down. Pentru că erau doar vorbe am decis sa mergem inainte. Dar jegurile din spital nu au vazut ca avea cordonul ombilical in jurul gatului. Așa ca sa nascut in insuficiență fetala si a trait 5 zile. Down nu a avut. Asa ca Zoso fi bun si nu mai îți da cu parerea.

    00
    • Ce treabă are ce ai scris tu cu părerea lui zoso?
      Nu vreau sa fiu cinic, dar și bunicii mele i-a murit un copil la două luni după naștere (îi puseseră și nume: Alexandru). Totuși, nu are legătură cu articolul lui zoso.

      00
    • Zoso zice sa avorteze mamele daca exista suspiciuni de boli nasoale. Dar acestge suspiciuni nu se probeaza intotdeauna. Si e foarte nasol sa avortezi un copil sanatos doar ca un bou a interpretat gresit o analiza.

      00
    • da, mai bine să te chinui cu un copil care nu se poate integra în societate și e dependent de tine.

    • Si daca avortezi un copil sanatos e ok? Faci altul repede, nu e asa?

      00
    • întreabă pe cineva cu un copil cu probleme cu se chinuie cu el și ai să afli singur răspunsul.

    • daca ai fifty-fifty să ai un copil normal sau un copil limitat, ce alegi?
      „Dacă e sănătos?”. Dar dacă se naște limitat?
      Ce facem, punem de un rămășag? Dacă câstig nu-mi ești dator, mi-e suficient să te văd chinuindu-te cu limitatul.

      00
  15. De pe margine este confortabil sa comentezi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore sau de la PORC.

Pun clipuri pe Youtube