Viceguvernatorul BNR uită cine l-a pus acolo

La primirea titlului Doctor PantaloniMurdari, Florin Georgescu a spus două chestii.

Prima e interesantă ca statistică: românii nu au economii, dacă 3% dețin 60% din banii din bănci.

40,1% din deponenți dețin numai 0,06% din valoarea depozitelor, cu un depozit mediu de 21 lei, iar alți 20,4% din deponenți dețin numai 0,6% din valoarea depozitelor la bănci, cu un depozit mediu de 409 lei, arată Georgescu, pe baza datelor de la Fondul de Garantare pentru luna octombrie. Astfel, 6,1 milioane de persoane dețin depozite de 921 de milioane de lei.

Pe de altă parte, 3% din deponenții cu cele mai mari sume dețin aproape 60% din totalul economisirilor popendulației, cu un depozit mediu de 284.000 de lei. Rezultă că circa 300.000 de persoane dețin 85,2 miliarde de lei la bănci.

Și a doua e o stupizenie:

Georgescu susține că este nevoie de o reducere consistentă a inegalităților sociale pentru obținerea de creștere economică sustenabilă, pentru că sporirea veniturilor clasei sărace și medii cu 1 punct procentual duce la creșterea produsului intern brut cu 0,38 puncte, în timp ce sporirea veniturilor bogaților cu 1 pp aduce doar 0,08 pp la PIB.

Păi, hai să vedem care sunt cele mai bogate și mai sărace județe:

Cele mai dezvoltate zone din ţară erau, anul trecut, Bucureşti, cu un nivel alPIB/locuitor de 20.873 euro, şi judeţele Constanţa (11.212 euro/locuitor), Timiş (10.601 euro/locuitor), Cluj (10.253 euro/locuitor),Ilfov (10.148 euro/locuitor) şi Braşov (9.918 euro/locuitor).

Cele mai puţin dezvoltate judeţe din România sunt Vaslui, cu un nivel al PIB de 3.676 euro/locuitor în 2015, Giurgiu (4.095 euro/locuitor), Botoşani(4.215 euro/locuitor), Mehedinţi (4.328 euro/locuitor) şi Teleorman (4.341 euro/locuitor). (sursa)

De curiozitate, are idee Georgescu cine e șef la CJ în Botoșani, Vaslui, Giurgiu sau Teleorman? Cumva oameni din același partid care l-a pus pe el acolo? Cumva un partid socialist?

Ce a făcut partidul ăsta socialist pentru a reduce inegalitățile? A dat de muncă proștilor care i-au votat? Le-a creat condiții să muncească sau să deschidă și dezvolte afaceri? Gen, în afară de fabrica de mezeluri a lui Ștefan Dragnea.

Nop.

Și a tot fost la putere, de prin 90-92 așa mai mereu.  Deci, despre ce vorbim aici? Cine nu lasă PSD-ul să creeze condiții pentru ca votanții lor să iasă din mocirla sărăciei?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Soros nu ii lasa, ce nu ti-e clar?

  00
 2. ei… au economii da’ nu vor sa plătească dobânda negativa la depozite.

  00
 3. “Cine nu lasă PSD-ul să creeze condiții pentru ca votanții lor să iasă din mocirla sărăciei?” – pai daca ii scot din saracie nu ii mai voteaza nimeni. La fel si cu educatia.

  00
 4. Tehnocratii nu i-au lasat, daah…

  00
 5. Stai sa vezi in Vaslui dacă te mănâncă in cur, ca localitate, sa nu votezi PSD.
  La sfârșitul mandatului, orașul o să arate ca Allepo.
  Fără bani de drumuri, reparații, investiții in nimic.
  Se asigură că in 5 ani de zile o sa plângi după ei, că oricum pe restul țării o doare la pulă ce se întâmpla acolo cât timp TNR face content zilnic.

  00
 6. NOU
  #6

  E cam exagerat sa pui bunastarea economica exclusiv in sarcina politicului din conducerea regionala(oras sau judet).
  Adica pe acelasi principiu ai putea lauda duetul Mazare & Nicusor.

  00
 7. Am zis si la trustul lui cetin, candideaza Florin Citu la Senat, stie ce vorbeste si are o problema cu politicile si lipsa de transparenta din BNR.

  Poate scapam de georgescu-oltean-isarescu.

  00
 8. Incep sa cred ca ai ceva cu cei de la PSD

  00
 9. #psdspersacrapi – cunoscatorii “stie”

  00
 10. Constanta nu-i condusa de PSD de prin 90-92? Bucuresti n-a avur primar PSD aproape 8 ani?

  00
  • Vasluiul n-are port lamare, pe unde să intre in tsra mare parte din marfurile de import si aproape toate resursele minerale si nici litoral unde sa sparga cocalsrii banii furati

   00
  • ai dreptate @efoa.

   deci or fi si multe alte motive pentru care timisoara e inaintea vasluilui, nu doar ca timisoara n-a avut primar psd.

   00
 11. De ce crezi ca in Constanta ar fi situatia mai roza decat in Vaslui, sau Teleorman? Tot condus de PSD e si asta, de vreo 16 ani. Si faptul ca nivelul PIB-ului pe cap de locuitor este mai mare, nu inseamna musai ca si nivelul de trai ar fi mai bun. In Constanta, crede-ma, in tot judetul, economia e moarta. In afara de turism, 3-4 luni pe an, in rest nu merge mai nimic. Mazare, Nicusor & Co (aici includ si PNL-ul, stai linistit) au sufocat judetul, nu doar municipiul. PIB-ul ala arata doar ca inca mai functioneaza, desi doar pe avarie, portul. Si mai e ridicat vara, de turism. Atat. In rest, job-uri – p**a, bani – p**a. ZERO.

  00
 12. În anumite zone nu există interes.
  “Poporul” nu-şi doreşte munca, iar conducătorii au nevoie de masă de manevră. O popendulație săracă poate fi “condusă” mai uşor.
  Şi mai ieftin.

  00
 13. Unde dai,si unde crapa.Se vede ca nu
  stiti economie. Nu aveti capacitate
  intelectuala sa intelegeti ce a spus
  PROFESORUL. Stiinta voastra are
  “parfum” de “circiuma” de la
  margine de Bucuresti

  00
 14. gggggggggggggggggggggggggg

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.