Viața la țară, fără curent, dar pe hipstereală…

După articolul ăsta, Alexia și familia au lăsat-o mai moale cu filmatul, dar dacă a apărut ocazia să facă ceva frumos la ziar, au sărit imediat pe ea. Vom sta la intrarea în București când copilul va trebui să meargă la școală.

Dar trebuie să vedeți clipul ăsta (văzut la Alex). Ignorați-i pe specialii ăia de la HaiHui în doi, sunt pe altă lume, și concentrați-vă pe ce spune specialul din clip. Nu au filmat interiorul casei, unde stau într-o singură încăpere 4 oameni. Ar fi fost aiurea. Știa și el că oamenii vor comenta, de aia nu a vrut să arate. Știe că nu e OK să crești doi copii fără curent și apă, dar cum să le dai peste nas fraierilor dacă nu cu niște probleme psihice în adolescență? Ce e, fraiere, plătești rate la un apartament la porumb? Neah, noi stăm 4 într-o cameră de 8mp, joac-o pe asta!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

81 comentarii

  1. Ăștia de la hai hui îndoi filmează în 2021 cam la calitatea telefoanelor din 2012-14.

    • Ochelari sau monitor îți trebuie?

    • NOU
      #3

      Nu ma pricep foarte bine la astfel de subiecte dar daca va uitati cu atentie la Tristetea Fetitei respective cred ca “succesul” acestui demers este extrem de clar. Nici nu-mi dau seama daca fetita este a lui sau nu dar ca parinte va spun ca pare extrem de distant fata de ea. Astfel de decizii, din punctul meu de vedere, se iau dar nu si in numele copiiilor care au dreptul la educatie, sanatate, etc …

  2. S-au mutat in muzeul satului? Din decor asa pare. Probabil noapte merg sa manance prin Hard rock pe undeva…

    • NOU
      #5

      Nuuu. La hanul din muzeu. Văleni de munte han parca ii zice. La hard rock tre sa treci de poarta si este paza… 😀

    • Au panouri solare

      Copiii merg la scoala cu internat. Fetita se intoarce in weekend acasa, de la 5 km.

      Fost sat de 300 locuitori in sec 19. Se numeste Cheia. Muntii Apuseni. Acum 5 locuitori.

      Baiatul a invatat sa calareasca pe youtube. Calul e si mijloc de transport diverse. Sunt drumuri de pietre. Baiatul a invagat sa foloseasca drujba tot de pe youtube.

      Nu il deranjeaza sa locuiasca intr-o singura camera toata familia. In Bucuresti vorbea pe messenger cu nevasta aflata in alta camera. Peisajul e casa lor extinsa.

      (rezumat primele 15 minute)

    • Tot din primele 15 minute:

      El grafician, nevasta psihoterapeut.

      Doua case le-a adus din satele vecine si le-a dat numele ultimilor proprietari. Una din casele aduse e casa de oaspeți.

  3. Cel mai important la clipurile astea, si la orice clip din asta „controversial” e ce transpare prin chipul oamenilor. Urmariti fara sunet, nu conteaza ce spune: ce va sugereaza, ce „simtiti” cand vedeti mimica feței gagiului astuia?

    Asta din clip pare un ratat care nu a inteles viata la tara. In jurul meu am mai multe familii care stiau la ce sa se astepte cand au decis sa se mute la tara – si nu au s-au mutat vanzand toat ce aveau, nu au pariat TOTUL pe mutatul la tara.
    cazul 1: pensionar, sta fara apa curenta la o margine de sat, din aprilie pana in octombrie. Iarna vine la Bucuresti, e constient ca statul la tara nu e pentru oraseni de 70 de ani. Dar vara, cald, verde, o ceapa, o rosie, o cireasa, un mar… o sticla de rachiu de la vecinul… merge super sa stai la tara.
    2. Niste prieteni: mutati cu panedemia… Au ajuns in satul ala si in cateva luni au organizat festivalul satului, au fact o chestie cu copiii din sat – ei insusi au doi copii… Plecati din Bucuresti, nu stiu daca se mai intorc, daca mai merita pentru ei sa se intoarca. Idem, nu au vandut ce aveau in Bucuresti, au inchiriat (!) casa in sat. pentru inceput. Nu e fain? Mi se pare ca da. (pun link mai jos).

    So… nu fugiti de viata la tara. E frumoasa, daca stii la ce sa te astepti, si nu o arzi „hipster”.
    Pana revin cu link catre cazul 2, urmariti-l pe nenea din articol fara sunet. Ce va sugereaza?

    • link: [Viața la țară] Nicoleta și Andrei Manea: De când ne-am mutat la țară am înțeles că poți fi fericit și cu mai puțin
      https://www.iqads.ro/articol/52792/viata-la-tara-nicoleta-si-andrei-manea-de-cand-ne-am-mutat-la-tara-am-inteles-ca
      Cand era in liceu, Nicoleta facea mancare la nunti impreuna cu mama ei, acesta era „un castig suplimentar” pentru ea. In liceu. Din liceu sa stii chestii… la 30-35-40 de ani, mutatul la tara devine o joaca. ;)

    • M-am bucurat sa pot impartasi experienta mea in emisiunea Danei Lungu la Acum TV KIT!
      Intrati sa aflati ce proiecte v-am pregatit in 2021 si mai povestim putin despre mutarea noastra la Ghimes.
      Multumesc Marius Diaconescu si Damian Pal pentru ca m-ati primit sub umbrela voastra si abia astept sa ducem Valea Trotusului cat mai departe! Sa stie toata tara ce evenimente frumoase se intampla in zona!
      Seara frumoasa!
      ===
      Dragilor, mă bucur să pot fi parte din acest proiect minunat care a oferit șansa copiilor din satele de pe Valea Trotușului să iși folosească creativitatea și sa realizeze cele mai frumoase decorațiuni sustenabile.
      Vă invit și pe voi sa fiți parte din povestea noastră! Doar împreună putem duce la bun sfârșit acest proiect!
      Ce trebuie să faceți? Scrieți un comment cu pachetul ales și apoi discutam pasii următori pentru a ne asigura că aducem bucurie în casa voastră.
      Copiii cu indrumarea noastră au realizat peste 500 de decorațiuni iar acum misiunea noastră este să le găsim fiecăruia dintre acestea locul potrivit in casele voastre!
      Dați vestea mai departe vă rog!
      ===
      Daca sta vreo 10 ani pe-acolo, ma intreb daca nu va candida candva pentru Primarie.
      Are vreun an de cand e plecata, si „a mutat Bucurestiul la tara”. :)
      Asta inseamna cu adevarat „mutat la tara”, nu stat in jeg si mancat cacareze de oaie.
      Te muti la tara cu creier cu tot!

    • Omule, ai probleme. Cauta un psiholog.

  4. Atat doar ca nu mai stau 4. M-ai facut sa caut si am gasit ca prietena lui (nu era sotie) a murit de cancer iar copii stau la internat in cursul saptamanii – e ceva link in comentarii la Youtube, si mai este si aici (https://web.facebook.com/CheiaVillage/posts/dati-share-in-amintirea-iubitei-noastre-covaci-cristina-semnat-familia-ei-multum/958589841240850/)

    • Citez de pe FB:
      Imi amintesc doar ca atunci cand ramasese singura si bolnava cu copiii, se ruga de straini sa o ajute la munca, posta pe aceasta pagina. In acest timp el punea poze din Anglia spunand sa nu fie judecat, ca oricine oboseste..ceva de genul. Am fost uimita, tot acel basm frumos construit de ei online ascundea o poveste trista de fapt..
      Sunt convinsa ca a fost iubire, insa oricat nu te-ai intelege cu cineva mai apoi, nu poti sa il abandonezi bolnav.
      Desi au muncit ambii acolo, moral este sa fie mostenitori copiii, iar nu tatal.
      Dumnezeu sa o odihneasca!

    • Cum sa iti trimiti copiii la internat mai, cum? Ca sa ce? Doar pt a locui acolo? Baga-mi-as … Mi se pare extraordinar. Cu atat mai mult daca ea a murit.

    • @arr: eu cand ziceam ca este o dovada incredibila de egoism imputit, venea fluture si ma certa ca nu inteleg eu.
      Ai copii…traiesti in pizdamasii la tara „dar iti dai copiii la internat”. Jet!

    • asta e exemplul perfect de hipster de care isi face lumea o impresie pentru restul hipsterilor si apoi se intreaba de ce se uita lumea ciudat si urat la ei

  5. 45 de minute, când e deja anunțat că nu e ceva fain, nu pot. Doar să îi aud pe unii cum se cred interesanți…

    • Te prinde din minutul 1. Primele 6-7 minute merg unse. Si urmatoarele 7-8 la fel.

    • Da dar tre să treci peste obstacole gen „comunitatea haihui” de la secunda 40, obstacole care nu prind, ba chiar invers, mă fac să închid instant.

  6. Din poza ala parea Dascalu cu ochelari si barba si m-am gandit ca „uite dom’le unde duce freelancingul”!

  7. off, cel mai trist este ca astfel de specimene dau apa la moara tuturor „bogatilor” care si-au luat apartament pe 30 de ani in cartiere vai de capul lor in Bucuresti: „da frate, uite ce prost o duc astia, uite noi avem Mega jos, metroul la 20 de minute, cateodata chiar poti sa si respiri cand deschizi geamul”. Extremele sunt foarte periculoase.

    • Ca unul care a crescut la țară încă de pe vremea când a avea o baie era burghezie și nicidecum normalitatea și obișnuit cu toate greutățile vieții de țăran, cu animale, pământ, păsări, etc, pot spune că ăștia 2 s-au ratat cu statul într-o gaură insalubră, în pulă cu satelitul. Ăla nu e trai bun departe de civilizație și nici condiții să crească 2 copii, mai rău decât rudarii cu căruța.
      Până și Cezar Machidon și-a amenajat cabana aia in condiții mai bune și cu confort sporit față de ce arată ăia in clipul ăla.

  8. Nu stiu, sa te muti de la Bucuresti in bordei sau intr-o pestera cu 2 copii, asta un model de reusita acuma?

  9. Nu vreau sa par un prețios, dar are 45 de min. Cineva interesat serios de subiect nu poate sa facă un rezumat scurt ? Poate sunt chestii faine, lucruri de învățat, dar 45 de min ? Orice minidocumentar de la Coldfusion are 20 de min, nu ? Iar conținutul e premium. ELP !

  10. ‘nu e OK să crești doi copii fără curent și apă’
    Vezi ca multi copii de suedeji asa cresc, chiar si acum…oare ce fel de membri ai societății vor fi ? Dar sunt suedeji da-i in plua noastra, asta pana incepem sa ne intersectam din ce in ce mai des cu ei…si atunci ne pute…

    • A , si sa nu ne imaginam ca traiesc asa doar prin sate parasite…nu, ci chiar in superbisima capitala a țării…

    • Trăiesc rustic.

    • De la 4 la 17 ani parintii m-au deportat la bunici la tara in timpul vacantei de vara. 3 luni pe an. Casa batraneasca vero, fara baie, buda in fundu curtii, butelie, „decat” curent. Incepand de la 12 ani nu a mai fost amuzant sa imi fac toaleta intima la lighean, sa ma spal pe dinti langa butoiul cu apa de fantana si sa miros cacatul de la buda a mosilor. Partea buna e ca acum stiu ce trebuie facut ca sa nu traiesti ca-n evu’ mediu la casa. Vorba aia: ” a cladit caracteru’ „.

    • deci suedejii sunt hipsteri sau invers?

  11. Dar daca are nevoie de o Ambulanta cum face?In oras de bine de rau vine repede.Si asta e doar un exemplu.

  12. Statul departe de oras cand esti tanar ( si mai vrei si copii ) e o idee foarte proasta. Trebuie doar sa gandesti si ai sa ti dai seama de ce. Si poate Bucuresti nu e singurul oras din tara unde se poate locui. Si poate miZeria din Buc e si din vina celor ce traiesc acolo.. civilizatia nu se cumpara din pacate :)

    • Chiar se mândrește mândrul tătic ca nu vede pe acolo picior de om. Iti dai seama ce adulți sănătoși la cap și sociabili vor deveni copiii lui. Ce vina au ei ca dintr-un psihoterapeut și un grafician a ieșit ideea de a se izola de societate și de a creste doi indaptati care, în viitor, vor avea mari dificultăți în a se integra în lume? Ca mi-e greu sa cred ca vor perpetua acolo viata, decât dacă fac incest sau ceva și rescriu o Biblie. Sau sa trimita semnale cu fum sa atragă parteneri de viata în locul lor fără picior de om, ca altfel, fara curent și internet nu pricep cum iau contact cu lumea din exterior.
      În fine, am urmărit doar 10 minute, poate au explicat ce și cum, insa e bullshit. Eu urăsc Bucureștiul cu toată ființa, nu ma pot adapta aici 100% neam, ma chinui constant sa aduc mediul în care locuiesc cât mai aproape de ce îmi doresc, chiar dacă atunci când ies din casa, tot în jegul bucureștean calc. Totuși, rădăcinile îmi sunt aici și copilul e aici, șansele de dezvoltare sunt aici, chiar dacă mediul în sine este infect, viata nejustificat de scumpa and so on. Înveți sa îl accepți și sa faci rai din ce ai, dar plănuim de pe acum, ca în 18 ani (când voi putea sa dau copilului pe mana o mașină, sa nu fiu taxi pt el) sa avem deja locul în care sa ne retragem – cu apă curenta și tot ce trebuie, dar nu în oraș. :)) știu ca e plan de termen lung și îmi iau tot timpul sa ajung sa nu mai depind cu veniturile de București (mai exact O ZONA din București ca acum) și sa am libertate.

  13. Abia astept in curand trendul “M-am mutat de la sat la oras”

    • A fost deja acum 70 de ani. Și corect era m-am mutat partidul la oraș. Numărul celor care se muta la tara nu este chiar așa de mare să apară vreun trend.

  14. Locul ala pare un colt de rai, cred ca e absolut superb in orice anotimp.
    Pe de alta parte, orice om cat de cat rational isi da seama ca satele de genul ala s-au depopulat din motive foarte bine intemeiate. In nici un caz nu este un loc in care sa cresti (chinui) doi copii. De la tot ce tine de logistica (chiar si rudimentara) a traiului in conditii macar de secol 20 daca mai mult nu se poate, pana la acces la servicii de urgenta, transport la scoala, etc… totul este un cosmar pentru oricine, chiar si pentru cineva nascut si crescut la munte.
    Reversul medaliei? Nici periferiile marilor orase, cu apartamentele de dimensiuni meschine, cu pereti subtiri, finisaje indoielnice si compartimentate alandala, cu traficul infernal dimineata si seara spre si dinspre oras, cu strazile inguste si cartierele lipsite de parcuri, locuri de joaca, trotuare si spatii verzi, nici acestea nu pot fi date neaparat ca alternativa stralucita la traiul in creierii muntilor in conditii de an 1900.

  15. TL:DR – viata la sat e magnifica, daca ai conditii ca la oras.
    Eu am trait in sat pana am plecat la facultate. Am facut naveta la scoala. Aveam porci, multe gaini, gradina pusa, adunam fan, prune, culegeam toamna porumbul, lucram la vie, etc. Stiti cum era, mai se intrerupea curentul la furtuna, nu aveam apa curenta, wc in curte etc. Nu asfalt pe strazi. Dupa o vreme au facut ai mei baie cu fosa septica, na, mai bine oricum. Abia in ultimii ani acum au facut asfalt pe strazi si apa curenta. Curentul e ok.
    Acum e bine sa stai in sat, sunt conditii, ai mei au gradina mare, 1400 mp. Sunt conditii ca la oras, am profi loco si bancomat la 5 km distanta, magazine in sat, birt, pariuri, dentist chiar. Ba acum chiar e ok la sat cu toate beneficiile astea. Am stat din martie 2020 de cand cu pandemie cam 8-9 luni in sat. Pentru copil a fost magnific, si pentru mine la fel. Dar sunt conditii frate!
    Casa bunicilor am inceput s o pun la punct tot cu gandul ca satul in care este a ajuns in secolul 21, e curent, apa, tot tacamul. Aproape de 2 orase relativ mari, chiar „se merita”!
    Ce face asta din videoclip e o tampenie!

    • 100% adevarat. Daca sunt conditii, traiul la o distanta rezonabila de un oras mare poate fi o alternativa potrivita pentru destul de multi. Daca drumul este asfaltat, diferenta intre 5 km si 25 de km distanta de oras se estompeaza oricum destul de mult la intrarea/iesirea din oras.
      Exemplu : sat la 20 km de Iasi, la poale de padure, capat de drum ( deci fara trafic de tranzit), curent, apa curenta de la reteaua orasului, canalizare functionala cu statie de epurare, serviciu de salubritate, retea de gaze naturale, internet prin fibra optica , iluminat public cu led, asfalt nou pe toate ulitele, asfalt impecabil pana in oras.

    • Cred că e OK până ai copii care au nevoie de o viață socială (adolescenți) și trebuie duși zilnic la școala în oraș, că deh, acolo sunt școli bune…

      Dacă tu ca adult o rezolvi cu doar 2-3 zile de mers la birou, cu copii va fi din ce în ce mai greu când cresc.

    • Daniel, foarte corect! Tot cam asa si la mine, totul cam pus la punct, mai detaliez ca pana si salvarea ajunge relativ iute aici, ca tot la aceiasi 5 km distanta e un spital micut cu o flota mica de salvari care se deplaseaza si apoi te duc la un centru universitar unde sa zicem ca ai sanse mai mari de supravietuire. :D per total e foarte ok!
      Znuff, scuze dar satele de care vorbesc eu au gradinite si scoli decente. Nu stiu de unde impresia ca doar la oras faci scoala. Oricum la noi in tara sistemul de invatamant e de cacat. Doar ca la sat nu dai cadouri la profi si invatatoare nici bijuterii nici excursii in grecia.
      Cat despre viata sociala a copiilor atat iti spun: pe o strada de 200m sunt 10 prunci. Nu mai socotesc tot satul ca zici ca sunt prin mozambic la spor natural. Deci suntem ok.

  16. Mi se pare foarte trist genul asta de cazuri, practic aia ingroapa 2 generatii simultan. Prima, ei, la 30 de ani cand sunt in plina forma fizica si intelectuala se rezuma la o supravietuire meschina in conditii salbatice. Eu inteleg frumusetea locului insa daca aveau bani sa faca o casa de 4 dormitoare cu 2 bani, cu tanc de gaz si totul automatizat nu mai crestea iarba in jurul lui sau nu mai calca ursul pe acolo?
    In acelasi timp e trist ca aia mici vor duce o viata limitata in posibilitati, pentru ca atunci cand parintii isi permit doar 8 mp ma indoiesc sa isi vor permite ipad, excursii, adidasi din aia sau papusa ca la tv. Ca adult e decizia ta daca nu iti permiti sa bei 5 beri intr-o seara insa sa ii spui lu ala micu – „tati, noi nu ne permitem X pentru ca tati si mami vor sa fie in mijlocul naturii” nu prea functioneaza.

    • Gresit. Copilu’ nu vede papusa la TV pentru ca … probabil nu au TV. Sunt multi hipsteri urbani care urla ca “nu au tv” sau “nu isi lasa copiii la tv”, de parca ar fi unealta diavolului. Se mai mira dupa aia ca le scapa copiii din mana cand incep sa vada viata reala, cu bune si rele, nu cu bule exclusiviste. Asta in ce mai bun caz, in cel mai nefericit vor fi incapabili sa se adapteze pentru ca vor fi exclusi, vor purta eticheta “ciudatii aia”.
      Daca eu ca adult pot intelege sa renunt la anumite chestii de confort (mint, n-as renunta la masina de spalat rufe, vase si aspirator nici cu pistolul in ceafa) pentru ca vreau sa traiesc ca in evul mediu, mi se pare o mare, mare greseala sa privez un copil de toate astea. Daca vrea la vagauna, dupa ce devine major, e liber sa plece in sihastrie.

    • Până la mașina de spălat rufe și la aspirator, n-aș renunța la apă curentă, canalizare, curent electric și încălzire/apă caldă (am locuit în case cu încălzire cu lemne, nu mulțumesc) nici cu pistolul în ceafă.

      Bine, nici la mașina de spălat rufe și aspirator n-aș renunța. :)

  17. Petrec mai mult timp cu copiii acum? Școală cu internat..

  18. Bai nu stiu, pare intersant pentru o vacanta, personal nu as face ce fac ei. Nu sunt in masura sa-i judec, spun cum peocedez eu.

    Consider ca in momentul in care ai copii, ai o responsabilitate fata de viitorul copiilor, siguranta, confort, fericire, educatie, dezvoltare. Inteleg cand viata iti pune piedici si nu ai cum sa oferi acum, nu inteleg cand pleci de la un comfort mai bun spre ceva mai greu. In momentul in care ai copii, deciziile nu se mai iau la nivelul ce ti-a place tie ci la ce ar fi mai bine pentru copil.

    In momentul de fata am 2 asigurari private, una platind-o cam degeaba. Nu o fac pentru mine, eu sunt ok sa fiu si homeless, o fac pentru intreaga familie si tin una de backup. Ar fi interesant sa ma mut in Bali, intr-un camp unde e doar resortul in care stai insa cu copii, pentru mine, Bali nu e cea mai ok varianta.

    Ideea mea e sa dau acces copiilor la ce nu am avut eu. Iarasi, nu zic ca ei fac gresit, e viata lor. Sunt ok sa mat la un sat la 5Km de oras, nu as putea trai undeva in jungla si sa ajung la oras odata pe an.

  19. E bine că femeia nu are mustața

  20. Wait, what? Deci soția sau partenera a murit anul trecut și acum practic stă doar el cu fata acolo?? Iar băiatul ar fi la tatal biologic…
    Desi locația arata foarte frumos, toată poveste e… Nașpa rău și nițel dubioasă ținând cont că el își tine fiica în pustietate mai ales dupa ce tocmai a pierdut-o pe maică-sa…vitregă sau… Nu am înțeles nimic din terciul asta de poveste… Dar cred ca el are ceva pitici pe creier dacă în continuare a ales sa stea acolo.

  21. S-au mutat acolo sa petreaca mai mult timp cu copiii ca la Bucuresti nu se putea, dar acum copiii stau la internat de luni pana vineri? … brain freeze

  22. Ce rustic trebuie să fie iarna pe-acolo… Să duci copiii la școală pe la 5 dimineața în zăpadă până la brâu, pe la -8 grade cu viscol, lupii urlând în depărtare. Aer de munte, natural, sănătate curată.

  23. Si pe lângă că nu a spus nimic despre faptul ca ea a murit, asta nu se subînțelege nici măcar printr-o pauză de la postări pe pagina lui… Efectiv zici ca nu s-ar fi întâmplat nimic, el ii dădea cu proiectul mai departe filmând viituri, drumuri calare, peisage romantice samd…
    De altfel toată lumea „LE” ura succes în continuare, fără ca el sa specifice ca ea nu mai e… Foarte dubios… Parca tind sa cred ce spun unii cum ca apartamentul vândut era al ei, tinand cont ca na, avea 50 de ani și ca el și-a cam văzut interesul existând posibilitatea ca nici măcar acte sa nu aibă acolo..

  24. Eu pot sa va dau din experienta altora, cu bani multi, care tot prin orase au ajuns, in cele din urma. In anii ’90 cativa cu bani au inceput constructiile pe marginea unui lac. Investitii imense, cu pontoane, barci, tot tacamul. Distractie mare in anii 2000, erau super fericiti, au extins gazele. A durat cam 15 ani, iar casele au inceput sa se scoata la vanzare. Unul dintre primii mutati acolo, imi spunea: copiii au crescut, rar mai vin. Si noi ne-am plictisit. S-au mutat majoritatea celor plecati, la case, in orase. Ba unii au considerat ca blocul e ideal pt varsta lor, asociatii mici, de 8-10 familii.
    Ideea este ca la un moment dat apare plictiseala, rutina. La vreo 15 ani dupa ce ai finalizat totul, parca iti trebuie altceva.
    Pe cei din imagine i-am vazut de mai mult timp pe net, cand m-a prins, o serie de reportaje TVR cu sate izolate – parasite. Povestea este frumoasa, dar finalitatea e, cum e. Lor le place cu ursul si lupul in batatura, au descoperit izolarea inainte de pandemie. Nu stiu.. copiii vor deveni dominanti in societate si vor sfasia totul? Sau izolati si vor astepta ajutorul statului? Ma vad retras in situatia de fata, in anumite momente ale vietii, scriind sau eventual meditand. Sa stau o viata intreaga la urs nu!
    *mai vedem peste 10 ani unde au ajuns cei prezentati.

    • 1. Nu mai folosi termenul dezradacinat, e prea mult pentru un copil. Copii sunt adaptabili. Copii s-au mutat acolo si cat traia mama lor. Nu le-a schimbat brusc mediul. Si nu cred ca o casa in natura le poate schimba in rau viata pe care o aveau intr-un apartament inghesuit din Bucuresti.

      2. Habar nu am ce a facut sa le vindece trauma. Nu e atat de personal video ul sa ne zica ca a dus copii la psiholog, ca le zice povesti zi de zi etc etc. Poate a facut mai multe decat un alt parinte care locuieste in Pipera si care a ramas vaduv. Poate faptul ca in vacanta si in weekend petrece timpul cu copii e una din cele mai bune vindecari in loc sa ii trimita la bunici sau el sa fie 12 ore pe zi la munca.

      3-4-5. Sigur urmarile vor fi peste asteptarile tale si cu multe peste urmarile copiilor din 50% din familiile sarace din mediul rural.

    • Scuze , reply era pentru intrebarea de mai jos.
      Nu am fost atent

  25. M-am uitat, fără sonor, la mimica copilului. Tristețe cât cuprinde în ochii lui. Trist și plictisit. Dar tristețea aia se vede de la o poștă. Ceva e in neregulă pe acolo.

    • Da tristețea e de la faptul ca maica sa e moarta de 1 an.
      Ceea ce face falsa afirmatia ca locuiesc 4 intro camera.
      Iar copii merg la scoala la internat. Ba baiatul mare e deja mutat de acolo. Sunt multe detalii despre viata lor trecute cu vedere si de zoso si de toti care isi dau cu parerea pe aici.

    • Moartea unui parinte reprezinta oricum o trauma uriasa pentru un copil. Dezradacinandu-l si izolandu-l nu faci decat sa adancesti si mai mult trauma. E suficient sa te uiti la privirea copilului, in ultimele minute ale clipului. Copilul asta e traumatizat si taica-su a inrautatit exponential situatia.

    • Pai, Ionut, ne dam cu parerea din ceea ce ne este expus, de bunavoie si nesilit de nimeni. Tu, evident, ai mai multe detalii si intelegi in profunzime subiectul. Eu zic ca omul asta a luat niste decizii extrem de proaste, duse la extrem, care afecteaza viata copiilor pe termen lung. Si nu, internatul de luni pana vineri, cu naveta facuta intr-un sat uitat de Sfantul Duh, nu e nici pe departe o solutie. Copiii aia vor ajunge sa-si deteste tatal, pentru ca stiu cum era viata de dinainte si in ce hal traiesc acum.

    • Asta in conditiile in care sunt mii de copii abuzati in toate felurile de parinti alcoolici prin toate satele tarii, copii care nu au vazut in viata lor un calculator si care habar nu au sa citeasca 3 fraze. Dar aia nu sunt prezentati pe un blog , deci nu ne intereseaza. E mai simplu sa ne pe foote grija cum au fost dezradacinati copii care merg la scoala si de care are grija un parinte asa cum poate.

    • Da, Ionuț, argument de tip whataboutism. Ce are sula cu prefectura? Nu mi-ai răspuns la întrebările punctuale, ci bați câmpii cu altele.

    • Ma scuzi ca nu am raspuns la intrebarile punctuale.
      Nu am facut-o pentru simplu fapt ca nu am vazut nicio intrebare.
      Nu ai intrebat nimic nicaieri, doar ti-ai dat cu parerea pe un subiect prezentat suscint si prim omisiune.

      In fine. Nu mai batem campii. Ideea era ca aproape toti cei care au comentat aici nici macar nu s au uitat la 15 min de video. Clar asta. Doar si au dat cu parerea pe rezumatul rezumatului unei povesti unde la final un parinte ofera copilului si educatie, si timp si dragoste si natura si atentie si acces la tehnologie . Poate nu toti copii trebuie crescuti in bula in care traim noi , nu toti copii trebuie sa ajunga la maturitate sa faca parte din bula care foloseste cuvantul „whataboutism”

    • Bun, te (re)intreb punctual: 1. Ce a rezolvat taica-su, dezradacinand si izoland copiii dupa decesul mamei? 2. Ce a facut taica-su, concret, ca sa ii ajute sa le vindece trauma provocata de decesul mamei? 3. Ce urmari crezi ca va avea faptul ca acesti copii stau la internat de luni pana vineri, iar in weekend isi petrec timpul intr-un sat uitat de lume, tinand cont ca ei aveau o cu totul altfel de viata inainte, viata dupa care, cel mai probabil tanjesc? 4. Accepti faptul ca omul asta a luat niste decizii duse la extrem, care au inrautatit considerabil situatia copiilor? 5. Ce consecinte crezi ca vor avea astfel de decizii extreme asupra acestor copii?

    • 1. Nu mai folosi termenul dezradacinat, e prea mult pentru un copil. Copii sunt adaptabili. Copii s-au mutat acolo si cat traia mama lor. Nu le-a schimbat brusc mediul. Si nu cred ca o casa in natura le poate schimba in rau viata pe care o aveau intr-un apartament inghesuit din Bucuresti.

      2. Habar nu am ce a facut sa le vindece trauma. Nu e atat de personal video ul sa ne zica ca a dus copii la psiholog, ca le zice povesti zi de zi etc etc. Poate a facut mai multe decat un alt parinte care locuieste in Pipera si care a ramas vaduv. Poate faptul ca in vacanta si in weekend petrece timpul cu copii e una din cele mai bune vindecari in loc sa ii trimita la bunici sau el sa fie 12 ore pe zi la munca.

      3-4-5. Sigur urmarile vor fi peste asteptarile tale si cu multe peste urmarile copiilor din 50% din familiile sarace din mediul rural.

    • Deea, esti pe langa.

      Inteleg ca nu e treaba lui Vali sa prezinte pur obiectiv lucrurile despre care scrie si ca nu incalca nici un cod daca prezinta doar partial niste fapte…dar tu, daca tot comentezi, de ce nu te interesezi inainte?

      1. plm….decizia aia de dezradacinare e luata de vreo 7-8 ani (mai mult de 5 cu siguranta). decizia au luat-o amandoi parintii, pe cand inca mai traia si mama

      2. ce a facut ala concret…nu stiu si ma indoiesc ca am dreptul sa pun o intrebare atat de idioata; pierderea respectiva e greu de imaginat si sunt convins ca nu are nimeni un plan „ce fac cu copiii daca moare ma-sa, 10 pasi usori”

      3. viata aia dupa care tot tanjesc…nu prea a existat: copiii stau acolo de mici, nu au fost luati cu japca din mall

      4.plm….oamenii aia au luat niste decizii…asa cum le-au considerat ei; nu te obliga nimeni si nimic sa iei aceleasi decizii (si nici pe altcineva)

      5. nu exista o solutie perfecta sa cresti un copil; exista doar „alegerea ta” si „alegerile celorlalti”

  26. revin cu o intrebare pe care am mai adresat-o pe aici in vre-o doua, trei randuri. so, revin.. de ce simpla alegere a unor oameni trebuie sa fie dezbatuta si intoarsa pe toate partile, confectionand un subiect pentru un articol de blog cu 10miiwhatever cititori zilnici, atat timp cat decizia cu pricina nu afecteaza cu nimic existenta nimanui. Hai cacu influencerii, modrogan, sanzinegru, etc, pot face un efort si intelege. Dar sa demontezi alegerea unor oameni in asemenea maniera, doar pentru ca tie ti se pare neinspirata, mi se pare cel putin de porc. eterna boala sau mai degraba sportul national al romanului: fututul grijii altuia.

    • cu un pic de efort poți înțelege că scopul nu e să ne batem pula de alegerile oamenilor, ci să învățăm ceva din ele.

    • ca sa invatam din greselile altora si sa nu facem rau!

    • Hai ca la toti ne place o barfa buna.

    • @Vali

      Si daca e sa invatam ceva de ce nu apar in articol si detalii de genul
      -nu locuiesc 4 intro camera pentru ca ea e moarta iar copii stau la internat ca sa mearga la scoala
      -ba chiar copii au acces la curent si la internet , daca urmarea careva clipul aflau ca sunt chiar si fani Minecraft
      Oare cum sa invete cineva ceva din alegerile oamenilor cand 90%din cei care au comentat nici nu stiu povestea completa ??

    • E clar, au acces la net și joacă Minecraft, problema e rezolvată.

    • @ cadeh Poate pentru ca daca eu unul iau o decizie, buna proasta, nu ii chem pe unii sa ma filmeze si sa apar pe la tv sau youtube. In momentul in care faci asta, este logic ca vei fi judecat. Vrei sa fii izolat? Fa-o in liniste. Dar am vaga impresie ca trebuie sa iesi in fata ca doar nu pica cu contracte de munca specifice fostilor corporatisti sau meserii liberale, nu neaparat doar in cazul de fata, prin creierii muntilor. Daca esti ok cu decizia luata nu ar trebui sa te afecteze ce spun unii si altii.

  27. Am vandut tot in Bucuresti si ne-am mutat intr-o camera mica, intr-un sat. Pai ce era TOT ala? Un iphone si 2 perechi de adidasi?

  28. Toate clipurile de genul asta sunt cu tineri si vara.
    Niciunul cu oameni betegi, prin care înoată prin nămoale.

  29. Nu am văzut tot videoclipul, însă, din comentarii, pot observa cum generalizam un caz izolat. Cum ne pasă prin cuvinte de modul de viață al altor oameni, însă implicarea în cazurile din proximitatea noastră e minimă. Nici eu nu sunt de acord cu modul asta de viață, e obositor. Mna și că tot suntem înainte de 14-15 august (pride parade) as concluziona, din nou, ca la articolul anterior despre” trădarea prietenului gay”, că noi de fapt suntem niste parerologi despre absolut orice, dar nu acționăm în comunitate mai deloc și suntem de fapt, la fel de individualiști ca și ăștia care s-au mutat la țară, la fel de limitați în gândire. Noi trăim la oraș în comunități,doar pentru consum. Ar trebui sa ne acceptam și să ne înțelegem mai mult unii pe alții…

  30. Sotia a murit, el are litigii cu familia ei. Baietelul s-a intors la tatal natural, fetita sta la internat. Asta e o drama nu o poveste de succes.
    Oricum, pare ca el vrea sa duca afacerea/ visul mai departe. Cine sunt eu sa il judec…

    • Nu intelegi nimic. Daca dai pe mut si te uiti la fatza lui vezi cat e de trist in realitate. Si ce daca i-a murit sotia. Sa sara in sus de bucurie, zice Cristici. Sa ne arate cat e de fericit traind in natura.

  31. Ijits.

    Secretul nu e să trăiești în 2021 ca la 1921, ci ca la 2121.

  32. După ce te uiți la filmul ăsta – https://www.youtube.com/watch?v=tt2AYafET68
    te găndești că 90% din cei ce comentăm pe aici suntem niște panseluțe în raport cu băbuța asta.

  33. Am cunoscut-o personal pe mama copiilor si pe cei doi copii. Gabi inca nu era mutat acolo. E adevarat, povestea lor e tragica si cei de la haihuiin2 sunt cel putin naivi daca nu de-a dreptul rauvoitori, promovand ceva ce nu este asa cum lasa ei sa se vada. Cu toate acestea observ cat de pareristi sunt majoritatea celor care comenteaza aici. Ce poti invata dintr-o situatie daca nu ti-e clara si oricum nu ai sanse sa o clarifici? Nimic. Dar hai sa ne dam cu parerea din pozitia noastra de ignoranti, prost informati si aroganti. Blogul asta e ca si purgatoriul calitatilor umane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile