Viața la Cluj (2023)

Cum urmează un alt meci dezamăgitor făcut de frânarii din Cluj (CFR 1907 o să piardă frustrant și mâine cu SS Lazio, iar asta n-o știe numai Dan Petrescu), cred că o postare venită din această parte mai ciudată a țării ar fi de interes, măcar pentru modul în care gândesc clujeñii. Deși pare cu și despre imobiliare, subiectul este monetizarea traiului cotidian. De ce ar fi opinia unui ne-specialist relevantă, doar pentru că trăiește într-o zonă aparte a țării?

Cifrele BNR arată că un român oarecare va trebui să muncească 11 ani pentru a-și cumpăra un apartament cu două camere în Cluj, fără ajutor bancar, dacă are venituri medii. Pe locul al doilea se află Brașov, unde ești nevoit să muncești 10 ani pentru un apartament. Vine apoi Constanța cu nouă ani jumate, urmată de Timișoara și București, unde trebuie să muncești șapte ani și jumătate pentru o locuință de 55 de metri pătrați. Deci ăsta ar fi unul din motive, că marele Oraș de pe Someșul Mic e scump, din toate punctele de vedere.

A doua mea senzație când ies din România, după curățenie, desigur, ține de mecanismele de făcut bani. Bine, autostrada nu-i musai cel mai bun exemplu despre cotidian (fiindcă nu te trămbălezi toată ziua) dar oferă câteva indicii: toaleta, un euro. Apoi, cu bonul de la toaletă, ai reducere la cafea șamd. Ridicam ușor din sprâncene, la început, apoi rămâneam atent la orice mașinuță din asta de făcut bani. Mai greu – mai subtil, cumva – dar mecanismele astea de monetizare a banalului cotidian își fac loc și în obiceiurile de consum de pe plaiurile mioritice.

Cafeaua la capsule, nu cea la filtru, sare de un leu cincizeci, spre doi chiar (peste apa chioară de la dozator cu un lei). Avocado, care merge bine la cafea, 6 – 7.45 lei. Și uite așa, chiar fără croissante, un early breakfast ajunge 2 euro, aproape de 10 lei, adică. Păi un prânz era 12-13 lei acum cinci ani. Acum e 30-35, deja, fără să cauți prea mult. Dar scumpirile sunt un indiciu pentru capitalism: mai greu, dar ne adaptăm.

Ne scumpim, adică, pentru că prea am fost ieftini. Vorba ceea: ieftin a murit de mult. O chirie de birouri, 840 euro? Păi acum câțiva ani, când o chirie se apropia de suma asta, fugeai la bancă, întrebai ce și cum, apoi alegeai ce clădire-ți permiteai tu dintr-un orășel de rangul 1 și puneai mâna pe ea zicând: p-asta o vreau. Apoi o cumpărai și plăteai rate de 700, hai 750.

Acum s-au dus naibii și imobiliarele pentru săracii din România (recte clasa de mijloc wannabe). Constructorii nu mai prea vând, așa că le dau în chirie, sau construiesc pentru alte spițe ale lor care le-amenajează și le valorifică de-a gata, ori le închiriază ori le vând la pretențioși. Până și faptul că s-a apucat Becali (sau, în fine, fiicele sale) de construit e un semn.

Semnul că imobiliarele pentru săraci s-au cam epuizat – până și programul „Prima casă” se apropie de sfârșit – și începe să se contureze proiectul A doua casă adevărată, aia pentru bogați. Spun asta, fiindcă noi nu prea (mai) avem clasă de mijloc, aici în RO, zic. Bine, am încercat s-o formăm pe baza consumului și a reducerilor de impozite pentru anumite categorii profesionale, așa cum sunt IT-iștii care citesc blogul acesta, dar cred că o mare au de gând să plece, dacă n-au făcut-o deja.

Și lucrul remote a contribuit la treaba asta: să poți lucra de oriunde, după un prim interviu de angajare și un contact cu echipa. Revenind la imobiliare, am senzația că abia acum s-ar justifica existența agențiilor de gen, cu servicii un pic mai oneste: care fac curățenie în apartamente (sau le golesc), ori te pun în contact cu o firmă de mutări, măcar. Adică ceva departe de veleitarismul de comision de acum.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. NOU
    #1

    ma asteptam la ceva informatii mai din interior, asta vede oricine care merge de cateva ori pe an prin Cluj.

    Viata la cluj:
    – lumea cam incepe sa revina la birouri
    – in IT cei cu salarii peste 3k euro sunt PFA sau SRL
    – daca nu esti in IT sau adiacent, cam faci foamea
    – casele, terenurile, apartamentele toate sunt scumpe rau de tot, dar incep sa se ieftineasca usor
    – mancatul in oras e scump pt ce primesti cantitativ, dar calitatea e ok si ai varietate
    – nu mai e angajat orice programator/tester wannabe, au inceput sa trieze mai serios
    – clasa de mijloc nu prea exista nicaieri, dar in Cluj e mai evident lucrul asta
    – viata e animata, ai ce face, unde iesi, dar parca lumea e mai obosita ca si anii trecuti, o fi fost si vina pandemiei, razboiului etc, dar tot mai multi tineri se plang de burnout.

    Comentariu apreciat.17610
    • Daca salariu 3k e doar la PFA si SRL probabil ca te referi la ce factureaza omul. Care dupa contabil si taxe ramane maxim 2500. Daca pui 500 la un plan de pensii privat e mai rau decat un 2k pe cartea de munca. Daca te iei dupa ce spune Caramitru JR, 2k pe cartea de munca e salariu de junior. What gives?

      254
    • cât e salariu mediu net al unui IT-ist în Cluj?

      132
    • Poate explica cineva din IT de ce prefera sa lucreze cu PFA/ SRL în detrimentul CIM?
      Curiozitatea mea e legata de cum își vor asigura pensia. Acea diferența de bani o investiți în vreun fel?

      193
    • @RDK eu sunt pe CIM, dar am 2 colegi mai tineri care au mers pe PFA. Ideea lor e ca li se falfaie de pensie si sanatate. Pe PFA platest contributia minima la sanatate si …. atat.
      Ideea lor e sa se bage in investitii. Unul e cu Bogleheads, celalalt cu tatal sarac/bogat. Unul si-a luat acum apt de 2 camere si are un copil, al doilea e liber.

      202
    • Rdk, cauta niște calculatoare pe net. La venit brut de 15000, peste 30 de ani iei pensie de vreo 3600 lei. În condițiile în care CAS la suma asta este de 3750.
      Asa ca prefer sa nu mai plătesc la stat.

      Ai mai multe opțiuni. Ii pui în pensie privata cu randament mai bun de exemplu. Sau mergi pe clasicul romanilor. 3600 aia reprezinta cam 2 rate la banca pentru 2 apartamente. Nu punem la socoteala ca le poți închiria și când încă ești activ, dar sigur le poți închiria la pensie. Doua persoane, se dublează valoarea. Chiria pentru ele sa zicem 5000 lei, mai plătesc un impozit… ieși puțin mai bine decât pensia de stat. Nu ți-a plătit chiria… nu mănânci:)) sau poți vinde apartamentele pe 150k, insemna vreo 1000 euro/luna pentru 10 ani. Tot mai bine decât la stat

      Comentariu apreciat.4413
    • Lol salariile de 3k eur se dau pe CIM, lejeeer.
      Pe PFA/SRL e ori sidejob ori salarii de la 8-9k in sus.
      Source: asta fac.

      Indecis. Tu ce zici?3737
    • NOU
      #8

      @laur mediu e undeva pe la 3-4k euro, acum depinde și de vechime, companie și ce faci.

      @vlad eu am spus de la 3-4k în sus. Sa fim serioși, Ft putini sunt cei care fac 8-9k euro în Cluj. Tine mult de vechime, companie, limbaj programare etc. Aia sunt 1% probabil

      251
    • @RDK: tu chiar crezi că statul are grijă de banii tăi mai bine decât tine?

      81
    • 3,5k€ adică luna trece și 17.000 RON intră pe cont. 17.000 RON net. și viața-i grea. 🤔🤔🤔

      1210
    • NOU
      #11

      Din experiența mea, în Cluj firmele de IT mereu au avut pretenții cât casa. Să înțeleg că acum pentru un job de junior nu îmi mai ajung 2-3 ani de experiență, ci îmi trebuie 10? (excepție fac studenții sau proaspăt absolvenții – când am vrut să trec de pe un limbaj de programare pe altul unde nu aveam experiență, nici naiba nu m-a chemat la interviu, deși le-am zis că sunt dispus să fiu plătit ca un junior; când am trimis CV-uri fake în care mințeam că sunt student în an terminal, săreau firmele pe mine).

      Cât despre PFA/SRL, la Cluj multe firme te CONDIȚIONEAZĂ să ai PFA/SRL ca să te angajeze. Unii mai dau o sumă ridicolă pe contract de muncă, iar restul pe PFA. Cu contract de muncă te angajează câteva multinaționale, restul firmelor nu au bani de contract de muncă. Până și la Kaufland sau Lidl te poți angaja pe mai mulți bani pe contract de muncă.

      91
    • programatorii prefera ca vad banul virat pe card brut si e mai mult. poti pune cheltuieli pe pfa/srl destul deci mai scapi de niste taxe. pe langa cele de care esti deja scutit. de exemplu iti poti construi casa si toate cheltuilile sa le pui pe firma. ceea ce poate insemna destul de mult.

      Firmele prefera pentru ca scapa de durerea de cap a angajarii si mai ales a conciederii. pfa/srl sunt furnizori de servicii pe care ii concediezi fix cu o notificare.

      70
    • Nu se scrie Cluj…se scrie Clooj si se citeste Koloshwar

      919
  2. „s-au dus naibii și imobiliarele pentru săracii din România”
    :)))))))

    Încă nu ai înțeles ca nu te îmbogățești cu bogații?? Întreabă gagicile care și-au luat teapa cu băieții, aparent” foarte bogați.
    Tot cu săracu faci treaba! Și tot săracii au fost mulsi în ultimii 5 ani! De toți banii, toate economiile!

    Cunosc câțiva oameni bogați și n-am văzut la niciunul sa arunce cu banii pe imobiliare în ultima perioada. Iar dacă a făcut-o, a fost un moft, fără nicio legătură cu investiția.

    Am văzut totuși 2 faze tari. Una este cunoscuta, terenuri arabile… ies banii e loc de multa creștere
    A doua, mie îmi era necunoscuta însă. Dacă tot s-a dat drumul la investiții în infrastructura, băieții au băgat bani în utilaje de sute-milioane de euro. Pe care le inchiriau ulterior cu 10-50k eur/zi. Bani frumoși… nu mai zic ca poți oricând sa inventezi niște venituri/cheltuieli mari în perioade scurte. Perfect pentru o spălare de bani…

    Comentariu apreciat.443
    • NOU
      #15

      asta cu terenul e deja de vreo 10 ani (de atata timp am auzit eu), in zona Aradului de ex majoritatea terenului e detinut de italieni. Vin astia si cumpara in prostie, mai sunt si olandezi, dar italienii cred ca vin si pt femei :))

      Indecis. Tu ce zici?266
  3. Extrem de util articol!

    Indecis. Tu ce zici?3432
  4. Deci cum e viata la Cluj, ca n-am inteles?

    Comentariu apreciat.1425
  5. Ca om născut și crescut în Cluj – Napoca pot spune că orașul a evoluat mult în ultimii 15 ani. De la băncuțele mizerabile colorate in roșu, galben și albastru, cazinoul lăsat în paragină, stadionul care era sã cadã când se ținea un concert mai zgomotos, la mizeria, câinii vagabonzi și noroaiele din cartierele aflate la 5 minute de centru, toate au fost rezolvate în ultimii ani.
    Dacă pe vremuri era mare lucru sa cante la casa de cultură Ștefan Bănică sau Brenciu, acum ai săptămânal concerte din ce gen muzical dorești (de la Cradle of filth, Stoned Jesus, the antwoord la Andre Rieu), săptămânal piese de teatru la ambele teatre de stat, teatre private, concerte la filarmonica, opera, plus festivaluri vara. De viața de noapte din cluburi nu mai vorbim, ai de unde alege, de la cluburi de manele la cluburi de hipsteri.
    Majoritatea clădirilor s-au renovat, a pietruit Boc centrul că sa te coci că în saună vara pe terase, a ras toată verdeața din centru, a făcut loc pentru scene și terase, că astea aduc bani la primărie.
    A evoluat frumos pe de-o parte, dar a ajuns sa fie imposibil sa trăiești ca pensionar sau om care nu ia salariul de IT ist la sfârșitul lunii.
    Spitalele au rămas la fel de mizerabile, în clădirile vechi din centru, te poarta cu targa de la o secție la alta (că prețurile de medlife și regina maria sunt prohibitive, dai toată pensia pe o noapte de spitalizare).
    Dimineața ajungi mai repede pe jos din Mănăștur în centru, grădinițe nu prea vezi, bătaie mare pe școlile bune din Cluj și încă se mai practică luatul in spațiu că sa poți să-ți duci copilul la o școală din centru.
    Aglomerație peste tot, magazin, sală, bazin, parc, simți că tot timpul ești contra cronometru și că-ți suflă careva in ceafă. Toată lumea vine la Cluj ca la pomul lăudat. Mulți vin la facultate și uita sa mai plece.
    Plusuri și minusuri, încă mă mai minunez de prețurile din Cluj când vin la părinți în vizită, multe alimente, servicii sunt mai scumpe ca in Spania, Germania sau UK.

    Comentariu apreciat.1437
    • Deci că orice alt pol regional românesc precum Iași, Timișoara, Brașov+ București.

      Comentariu apreciat.427
    • Clujul nici mall nu avea până prin 2007, atât de avansați erau…

      Indecis. Tu ce zici?3127
    • @Vlad restul oraselor mentionate de tine au avantajul ca nu dai de accentul ala enervant, superior/arogant de clooojean.

      Indecis. Tu ce zici?4345
    • N poate preferi accentul de Galaț care dupa ei cică nu e Moldova

      Indecis. Tu ce zici?2020
    • Nu stiu tata, la galatence aj da deci nu pot sa iti raspund obiectiv :D

      234
    • unde facem o cerere să se schimbe comentariul lui DS cu articolul?

      Comentariu apreciat.377
    • bun comentariu. as mai adauga:
      + in ultimii ani au mai aparut sau sunt in lucru parcuri. era doar 1
      + au aparut baze sportive faine
      + transportul in comun incepe sa performeze, se vede pe tronsoanele cu benzi dedicate
      + parkinguri noi pe cartiere
      + interacțiunea la primariei e destul de fara probleme pt mine in ultimii ani.
      + se ridica mașinile in draci
      – preturile imense la restaurante mediocre. sunt si unele bune de tot
      – statii de încărcat nefunctionale cu lunile
      – inca probleme cu salubritatea pe cartiere ( mai ales acum cu schimbarea prestatorului)
      – existența pata rat

      Comentariu apreciat.415
    • aa si ceva sa placa la patron:
      majoritatea drumurilor sunt marcate

      133
    • Nu ma asteptam sa fie asa multi clooooojeni pe aici. Scor strans 15-15 :D

      118
  6. Calculul ala pe 8-11 ani da cu virgula la greu.

    Ca sa pui de-o parte o mie de euro pe luna ar trebui sa castigi macar 1800 net, si asta doar daca stai cu ma-ta, ca daca trebuie sa pui la chirie, ai rupt-o in fericire.

    Practic pentru 100.000 de euro, un cetatean care ia 1000 de euro net ar putea pune de-o parte maxim 200 de euro pe luna – deci nu i-ar ajunge o viata de munca sa stranga suficienti bani.

    160
  7. No, bun, si pana la urma viata in cluj cum e?

    Comentariu apreciat.622
  8. Doar 11 ani? Poate 11 ani pentru o garsoniera daca are 7000 de lei pe luna si nu are copii. Dar tot intervine inflatia, care de multe ori bate cresterea salariala.

    Comentariu apreciat.361
  9. GUEST_AUTHOR, daca ti-a fost rau de ce nu te-ai dus la baie sa vomiti???

    Indecis. Tu ce zici?2522
  10. Clujul e un oras interesant, din afara. Il stiu preabine, am fost multa vreme pe acolo, cunosc lume, il stiu de pe vremea lui Funar, Boc etc…
    Vizitat dupa multi ani, arata exact cum e descris in articol si cum a rezumat @monciu.
    As adauga ca nu exista fundament real pentru cat de scump a devenit orasul. Nu exista un motiv intemeiat pentru care te-ai muta in oras pentru un neardelean, nestudent sau om din asta care oricum nu poate fara cluj (ori de din apropiere, ori e student). Ca bucurestean, timisorean, iesean, n-ai avea de ce sa te muti acolo, n-ai pierdut nimic si oricum beneficiile de a sta intr-un oras ca clujul nu bat deloc partile rele ale orasului.
    E spoit bine, are marketing bun, moama ce centru IT a devenit, moama ce restaurante smechere avem, dar multe strazi erau bombardate, infrastructura e aia pe care o stim, traficul e mai jegos ca in bucuresti (si bucurestiul are un trafic de foarte mare rahat, dupa orice standarde). In concluzie, multa reclama si cam putina substanta pentru un oras care desi e interesant, e foarte supraevaluat!

    Comentariu apreciat.865
    • Ok puse comentariile voastre cap la cap, devine explicabil de ce tot mai multi clooojeni au venit in Bucuresti.

      Indecis. Tu ce zici?259
    • N, asa o fi, clujenii pe care ii stiu si despre care mai aflu noutati oricsunt in cluj ori au emigrat.
      La bucuresti vin toti din tara, crezi ca e un aflux mai mare de clujeni in bucuresti, asemanator cu cel a oltenilor catre timisoara?

      104
    • @Irod Nu stiu despre ce exod al oltenilor la Timisoara vorbesti, mie mi se pare ca au colonizat tot Bucurestiul, din toti oamenii cunoscuti aici cam 70% sunt olteni, dar cumva nenorocitii astia de moldoveni sunt problema ****** in gura de saraci (shrugs)
      Legat de cloooooojeni, venise vorba de asta cu un coleg care sta toata ziua pe aplicatii de dating si subiectul a trecut de la ucrainience la cloooooooojence ca ii apar tot mai des, pesemne ca imobiliarele duduie prea tare acolo.

      617
    • @N: nu știi de exodul oltenilor la Timișoara pentru că trăiești în București și nu te interesează situația regională din provincie, ceea ce e și normal, până la urmă.
      Procentual, raportat la populația totală, sunt cu siguranță mai mulți olteni în TM decât în B, cea din urmă adunând oameni din toată țara.
      MH, GJ, jumătate din VL și sudul HD vin la TM. DJ, OT și cealaltă jumătate de VL merg la B.

      114
  11. N-am inteles absolut nimic din articolul asta incoerent.

    Dar am fost pt prima data in viata mea de treizeci-si-ceva de ani la cluj anul trecut cu oarecare asteptari, recunosc.

    O dezamagire totala, acuma inteleg ca nu pot eu sa evaluez orasul in doar 24h, dar atunci macar la nivel de prima impresie, absolut deprimant. Urat, murdar, fara nicio atractie reala, nici macar in zona centrala, am mancat scump si prost la doua restaurante cu ratinguri foarte mari.

    Comentariu apreciat.5711
    • Articolul e scris pe stilul „oricine e talentat la asta, ce, io-s mai prost?”. Nu, nu oricine poate scrie un text cât de cât OK. :))

      159
    • Fix la fel m-am simtit si eu. Am stat 4 zile, vizitat si mers pe recomandari. Nimic special. Orice centru universitar din tara e minim la fel. Iar parcul ala central mi-a pus capac, mizerie si jale. Pacat de lebede.

      141
  12. m-am oprit la avocado și cafea.

    Comentariu apreciat.519
  13. Ei, tocmai când începea să devină interesant. Poate nu-ți plac noutății à la Clouje și preferi varza.

    1111
  14. Bai dar ce curiosi sunteti despre cum e la Cluj. Nu ca pierdeti ceva. Ca om care traieste aici de 16 ani cu intreruperi dar spre norocul meu trait si prin alte orase din UE iata cum e:

    1. Mult, mukt supraevaluat. Un produs desantat de marketing.
    2. Un oras inghesuit, cu strazi inguste, cu preturi exagerate la orice mult peste multe orase europene cu staif
    3. Am fost sa ma tund la 4 frizerii din Buna ziua pana in Marasti. Peste tot ai nevoie de programare si te costa minim 50 de lei daca te tunde doamna analfabeta ca altfel e 18 euro
    4. Totul e super aglomerat oriunde mergi. Nu ai loc de parcare, nu ai loc on mall, nu ai loc la magazine. Oriunde te duci e aglomerat
    5. Ai spre 280 de zile cu ploaie si/sau ceata pe an. De multebori ne facem programul dupa soare ca rar il vedem
    6. E poluare pana la cer. Cred ca e unul din cele mai poluate orase din RO. Doar Ploieștiul mi s a parut mai poluat. Da, mai rau ca Bucurestiul.
    7. Sunt o multime de oameni cu mentalitate ciudata un fel de lipsa de educatie amestecata cu mandrie locala
    8. Toate restaurante cu f mici exceptii sunt junk. Super scumpe pentru ce ofera si ingredientele cele mai ieftine posibil.
    9. Nu ai ce sa faci, ai un singur parc amarat ca ma duc mai mult prin paduri. Daca locuiesti aici iti dai seama cat e de mic. Apropos iesi mai ieftin vu drum cu tot daca te duci la sushi la Alba decat la Cluj.
    10. In weekenduri multa lume fuge din oras sa scape de poluare si plictis
    11. Sunt cativa care se descurca mai bine dar e si multa sărăcie. Parca tot mai multa. Cand ma duc prin Manastur sau Marasi vezi o alta lume
    12. Boc e cel mai reusit produs de marketing. Aici in Cluj i se spune „o sa”. Il voteaza in general pensionarii dar nici nu ai pe cine sa votezi
    13. Pe langa ceata se ard gunoaie. Uneori pute in tot orasul. In case de centru evaluate la 1 milion taie lumea porcu si face focul cu cauciucuri.
    14. Aici unde stau in Buna Ziua spre Andrei Muresanu e un vecin care are gaini si capre. Si tractor. E doar 500-700 euro/mp umflat cu pompa.
    15. Spitalele??? Fugiti cat puteti. Dominate de profesori si arata ca dupa razboi.

    Partea buna?
    1. Oamenii. O parte din ei. Parca sunt si oameni de calitate in procente mai mari dar doar la nivelul Bucureștiului. Nu va gândiți ca e altfel la Cluj.
    2. Nu sunt cutremure
    3. Padurea Faget pe unde mai alerg
    4. Mentalitatea de business. Cam toti incearca sa miste ceva.
    5. E plin de fete frumoase. Asa ceva cred ca am vazut doar pe la Iași comparabil.
    6. Nu sunt (multi) caini vagabonzi si e destul de safe orasul.

    Comentariu apreciat.729
    • Pe mine m-a terminat aia cu „vinitura”…a trebuit sa citesc toate cometariile la un post de facebook sa inteleg ce e si de unde vine.
      La faza asta mi se pare ca clujenii sint putin in urma cu trendul…din ce am observat nu prea mai e la moda sa te dai mare ca esti bucurestean de exemplu, din contra, chiar iti scade prestigiul daca mentionezi asta ca sa te dai superior.

      146
    • Superioritatea vine din educație, nu are legatura cu locul in care te-ai nascut. La Cluj e un caz aparte cu prosti mandri ca sunt din Cluj dar asta e definitia prostiei. Adica unul smart nu ar fi mandru ca e e din Cluj asa cum nici un constănțean inteligent nu ar fi mandru ca traieste in aceeasi urbe cu Hagi.

      254
    • „din ce am observat nu prea mai e la moda sa te dai mare ca esti bucurestean”

      A fost vreodată la modă să fii bucureștean? Mamă, câtă pizdă am ratat…

      157
    • Ubercool, ai ratat și pizda, ai ratat și bătaia.

      91
  15. De acord cu majoritatea, în special cu… o multime de oameni cu mentalitate ciudata un fel de lipsa de educatie amestecata cu mandrie locala (pct 7 din parțile rele), și cu… Mentalitatea de business. Cam toti incearca sa miste ceva (pct 7 din parțile bune).

    124
  16. Pranzul e 30-35 lei.. de blec fraidei ?

    100
  17. e în românia așadar tot un rahat e, mai cu moț așea

    184
  18. In calitate de clujean n-am inteles nimic.

    1414
  19. Trait la cluj 5 ani in facultate: atunci in 2000 era misto, acum e urat si scump.

    Bradov si Sibiu mult peste

    182
  20. Clooj e cel mai nasol oras din Romania. si am trait si in Bucuresti :)).

    Nu il inteleg, nu-l prea suport… e scump, inghesuit, plictisitor. oricat de bogati ar fi unii clujeni… exista niste oameni in Bucuresti care ii cumpara engros daca isi prind mintea.

    oricat de culti si intelijenti se cred astia de beau apa din Somes exista niste Bucuresteni care le dau lectii in orice domeniu.

    Am treaba multa la cluj dar tot nu ma pot muta. prefer sa fac drumul de cluj si stau la hotel cand trebuie sa stau decat sa ma mut acolo. E mult prea scump, prea de la tara pentru cat de cacat este.

    In afara de itisti nu stiu pe nimeni sa o duca bine in cluj.

    Indecis. Tu ce zici?328

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile