Vedeți voi, nu sunt doar polițiștii de la vedere…

Excelente întrebările lui Alex Livadariu pe tema băiatului care a fugit de poliție.

Și fiți atenți un pic la schema asta: polițiștii nu știau cine e la volan, mașina era pe numele maică-sii, dar în decurs de 1-2 ore au sifonat la presă contul lui de instagram de pe care arunca cu amenințări. Contul e ăsta, are 500 urmăritori.

Cineva l-a găsit instant pe tip. Instant. Și au făcut tot ce puteau, au sifonat informația acolo unde trebuia, că altceva ce să facă cu ea?

Puneți asta în context “nu știm a cui e mașina care blochează linia de tramvai”, “nu știm pe numele cui sunt mașinile tuturor interlopilor”, “nu știm care mașini sunt radiate de la Taxe și Impozite” și tot așa.

Apropo, Mark ce-o mai face? Tot n-am aflat din ce a făcut bani pentru mașina aia…pentru că e rasism să întrebi, nu?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. De câte ori văd faze din astea îmi vine îmi minte cum priveam la polițiștii corupți mexicani din filmul Man on Fire și îmi ziceam că așa ceva..

    00
  2. Politistilor le-a fost frica ca afla bombardierul mai repede cum ii cheama pe ei si unde locuiesc.

    00
  3. Pe grupurile de Whatsapp au aparut instant (dupa ce s-a viralizat filmarea initiala) informatii despre el pe baza numarului auto (TikTok-uri, Insta, FB) . Asa au ajuns si la politisti, nu au muncit ei deloc.
    Ei au avut treaba sa discute cu sefii de procedura „cum facem sa”.

    00
  4. Singura explicatie care explica si NUP-ul de la droguri si „timiditatea” politiei si chiar si controlul judiciar este numele de Pitulescu si influenta uriasa pe care o are inca acest nume

    00
  5. Marian godină ce părere are?

    00
  6. E fiu de vedeta, de-a lui Roxy manelista, afoana aia de rupea otv-ul prin 2008, facut cu ceva interlop. De acolo harfele.

    00
  7. Asteptam review la ce ai adus de la batranici. Sa fie oare bemveu, intrebarea de pe buzele tuturor…

    00
  8. Politistii au fost luati prin surprindere ca a iesit negativ si la droguri si la bautura. Retinerea de 24 ore a fost asa doar de ochii lumii pt ca motiv real de retinere nu exista. Nici motiv de arestare 30 de zile nu exista. Dosarul o sa aiba NUP 100%. Eu nu am gasit nicaieri detalii si informatii despre motivul care a dus la tot circul asta. Un banal control de rutina ? Filmarile cu el din trafic unde mergea ca idiotu erau din ziua aia sau nu ?

    00
  9. Din punctul meu de vedere problema pleacă de la modul in care oamenii din România vad respectarea regulilor/legilor.

    O sa ma refer aici doar la regulile de circulație – majoritatii oamenilor li se pare normal sa încalce regulile de circulație- sa depășească viteza legala, sa parcheze în loc interzis etc. – fiecare are o explicație, fie se grăbește și oricum este atent (la viteza) fie parchează intr-un loc unde nu încurcă pe nimeni (la parcare) și asa mai departe.

    După o anume perioada încălcarea legii întra în obișnuință și dacă tot zi de zi parchez în loc interzis intr-o zi blochez și o banda de circulație, ca stau doar 5 min in masina sa astept pe cineva, după o perioada întra și asta în obișnuință și asa ajung unii sa parcheze unde se nimerește- pur și simplu nu îi mai interesează –

    Aceasta încălcare constanta a legilor vine cu o crearea a unei obisnuinte de a încalca legea – unor oameni ajunge sa li se para de la sine înțeles sa încalce legea.

    Ei, în acel moment se mai intampla ca un astfel de om sa faca o încălcare a legii ieșită din comun – iar în acel moment se activează o mare parte a oamenilor, de obicei cerând sancțiuni extrem de aspre pentru cel care a încălcat legea.

    Hai sa ne imaginam acum ca vrem sa tăiem problema de la rădăcină- pentru majoritatea oamenilor asta ar însemna că tânărul care a fugit de politie sa primească 20 de ani de închisoare.

    Bun si după aceea ???? – ca sunt sute de mii de oameni care încalcă regulile de circulație zilnic, inevitabil unii dintre ei se cred deasupra legilor – deci statistic vorbind unii dintre ei vor comite fapte grave.

    Atunci poate ca ar trebui sa sancționam încă de la început micile încălcări ale legii – ca să nu devina o obișnuință – iar oamenii declarativ vor zice ca da

    Bun, dar asta înseamnă că în București ar trebui sa dam zilnic amenda la circa 40% din șoferi care parchează aiurea, ca nu sunt locuri de parcare pentru toate mașinile – cei care au loc de parcare vor fi de acord, ceilalti vor spune ca nu putem sa facem asta.

    Hai sa dam amenda tuturor celor care depășesc viteza legala – cei care merg majoritar în oraș vor spune ca da, cei care merg mai mult de 10.000 km pe an vor spune ca nu.

    Exemplele pot continua,dar s-a înțeles ideea – fiecare este de acord ca atunci când el greșește sa fie lăsat în pace iar atunci când ceilalți greșesc sa fie aspru sancționați.

    Pai și atunci ce putem sa facem ? – parerea oamenilor este ca nu știu ce s-ar putea face, în general se cer pedepse mai mari pentru orice fapta grava – dar parerea majoritara este ca nu avem cum sa sanctionam oamenii care încalcă zilnic regulile de circulație.

    Iar in final, apropo de pedepse mai mari – în SUA se dau constant pedepse cu închisoarea de zeci de ani, exista pedeapsa cu moartea- vi se pare ca în SUA nu sunt infracțiuni ?????

    00
    • Problema cu legile noastre e alta: oamenii văd că ele nu se aplică uniform. Dacă ești bombardier, cu bani făcuți nu se știe cum și unde, și evident cu tupeu proporțional, faci chestii ca mai sus și nu pățești nimic. Dacă era vreun amărât și scena se petrecea într-un sat uitat de lume, pe un drum comunal, vajnicii noștri milițieni îl dădeau jos în doi timpi și trei mișcări, eventual îl și călcau pe cap mai ceva decât pe Rodney King.

      00
    • @Marcos
      Hai sa încerc sa explic altfel.

      Mereu în conștiința populara vor exista unii oameni care par de neatins orice ar face si populatia va crede ca daca acei oameni sunt pedepsiti totul va fi perfect – hai sa ne gandim cum erau in constiinta populara Adrian Năstase, Elena Udrea, Voiculescu și altii similari – erau aceleași discuții ca nimeni nu are ce sa le facă.

      Cei trei de mai sus au fost condamnați – dar opinia publica nu a fost multumita deoarece mereu și mereu au apărut alții care gresesc si pentru care pare ca nu se face dreptate – acum de ex. sunt cei generic numiți „bombardierii”

      Daca vom analiza strict situatia tânărului din articol cel mai probabil au existat anterior alte încălcări ale legii – viteza, parcare aiurea etc.

      Dacă toate ar fi fost sancționate la timp el nu ar mai fi avut permis și nu putea sa mai conducă – deci fapta de acum câteva zile nu s-ar fi întâmplat.

      Așadar, esența problemei este – cum oprim crearea celor numiti „bombardieri” ??? – asta se poate face doar prin sancționarea tuturor încălcările legii, oricât de mărunte – pentru ca nimeni nu se naște „bombardier”, ajunge acolo după un lung șir de încălcări ale unor legi mai mici sau mari, încălcări care rămân nepedepsit.

      Ca toate contraventiile sa fie sancționate la timp trebuie sa existe niște sisteme automatizate – gen camere la semafoare care trimit amenda automat, un sistem foarte simplu de amendare a celor care parchează în locuri nepermise etc.

      Asta ar însemna insa ca în maxim o luna vor fi sancționați 80-90 % din cei care au permis.

      Asta nu o vrea nimeni și atunci oamenii găsesc o supapa și spun – dacă s-ar face X totul ar fi bine –

      În cazul de fata tu crezi ca politia trebuia sa acționeze mai în forță și nu vreau sa comentez in niciun fel interventia politiei, discut de principiu – eu am întrebat în postarea mea și nu a răspuns nimeni – în SUA politia acționează mai în forță, sunt pedepse mult mai mari, este pedeapsa cu moartea – de ce sunt în continuare infractiuni ???? – oare pentru ca pedepsele mari nu rezolva neapărat situația și ar fi mai bune sancțiunile mici și dese ??

      00
    • Mirel, daca vorbim de acelasi Mirel promotia 2018, eu te inteleg ca vrei sa-ti aperi colegii care au lucrat la dosarul de clasare, dar daca ai fi mai atent in societate, ai vedea ca micile infractiuni, cum tu le denumesti, sunt aspru pedepsite, de multe ori avand si repercusiuni personale sub forma abuzului direct al organelor. Pe cand cei care fac infractiuni mai mari, dar care au „spatele acoperit” sunt tratati cu manusi de catifea si primesc elegant un frumos NUP sau clasare.
      Stiu placa veche ca dosarele dureaza mult, ca se fac greu. Stai linistit, am lucrat si eu indeaproape cu un coleg de-ai tai la un dosar si diferenta dintre 1-2 luni si 1-2 ani e doar interesul manifestat. Atat timp cat toate dovezile sunt la dosar, nu-i necesar sa tergiversezi dosarul, decat daca asta este si scopul.
      Tu privesti din perspectiva ta, dar romanul de rand traieste de la un salariu la altul. Cand el vede ca e executat de ANAF in secunda doi pentru 50 lei debit principal, 1000 lei penalitati si 1500 lei dobanzi penalizatoare, pe cand cei cu averi dobandite ilicit (dovedit in instante) stau linistiti la umbra ANAF-ului, altfel se vede asa-zisa lupta a justitiei.
      La fel e si in cazul infractiunilor rutiere si a celor legate de coruptie. Lista e prea lunga, pentru a o putea dezbate pe un blog.
      Ziceai ca un bombardier se naste din mai multe infractiuni nesanctionate. Gresesti, nu doar asta, el se naste din infractiuni nesanctionate, combinate cu nepasarea politistilor si modul in care oamenii care respecta legea sunt tratati drept „pulime” de autoritati.
      Orice om vrea sa fie peste restul si atat timp cat ai tupeu si concursul „organelor”, devii mai presus decat restul, pulimea. Romanii vad in a te descurca o virtute, dar adevarata problema e in faptul ca politistii se impart in doua categorii, militieni si golani, ambele categorii avand in comun lipsa integritatii si conexiunile personale cu diverse persoane cel putin dubioase. De aici si lipsa increderii oamenilor in politisti.
      Tu nu vezi modul lor de actiune, dar un avocat vede cum oamenii care respecta legea sunt si cel mai aspru pedepsiti. De aici tragi si niste concluzii.

      00
  10. Masina lui „mark” este abandonata pe trotuar lângă cimitirul militari ( bdul uverturii), „boțită” am sesizat prin aplicația vieții din sector 6 de vreo 3 luni, am primit răspunsca se fac demersuri să fie eliberattrotuarul, încă e acolo.

    00
  11. Cel mai tare ar fi ca polițiștii sa fie obligați sa ii repare „bolidul”! :)))

    00
  12. Sunt în continuare uimit că se mai discuta despre asta…vai dar cum, ce n’est pas possible , în tara în care în ultimii 30 de ani suedejii au facut mai mulți copii iar polițiști se fac majoritar meltenii care nu vad alta varianta de a se capatui sau de a freca giugeata…si iau bani la suedeji și dau mai departe la șefi iar șefii la politicieni…da, surprinzător ca am ajuns o tara esuata, foarte surprinzător…

    00
  13. Adio, Schengen…

    00
  14. Pentru mine e incredibila incadrarea juridica pe care au gasit-o astia: tulburarea ordinii si linistii publice (daca nu cumva au ales selectiv posturile de stiri ce sa relateze). Pai cum sa primeasca arest pentru doar atata lucru? Nu ultraj, nu tentativa de omor, nu distrugere intentionata, nu nimic…

    00
  15. Am repetat si eu ce am vazut in presa romaneasca

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile