De ce vedeți o creștere a spamului pe Instagram

Acum câteva luni, s-au apucat să șteargă conturi false. și au șters câteva zeci de mii, de plângeau Adelina Pestrițu și Plush Bio că le fug urmăritorii și alte lucruri nasoale.

Și s-au oprit fix din cauza asta. Că dacă te apuci să șterg 10-20 milioane de boți, le scad tuturor urmăritorii și like-urile și se supără. Și dau vina pe platformă și postează mai puțin. Dacă postează mai puțin, se pot rula mai puține reclame, deci Instagram face mai puțini bani.

Deci da, de aia vedeți spam în creștere. Că, la fel ca și la Twitter, au nevoie de utilizatori și de interacțiune, nu de prostii.

spam-instagram

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Creste inima in tine cand da botul follow!

    00
  2. Am mai multe conturi iar spamul îl vad doar pe ala la care am dat follow la chatiste/ influentzaritze. pe celelalte e pauza :(.

    00
  3. Eu’s curioasa ce se intampla daca raspunzi.

    00
  4. Instagramul asta mi se pare redundant, un fel de a 5-a roata langa facebook.

    00
    • Depinde de la ce varsta privesti. In multe tari (chiar si romania) tinerii mai intra pe facebook doar pentru chat si grupuri, in rest sunt satui de mamaite si tatuci care isi trimit mesaje de buna dimineata si “multumesc de accept” la pozele de profil. Pe scurt, nu mai e la moda sa arati ce cafea bei pe facebook, ci pe insta.

      00
    • Sa nu uitam și de conspirații și fake-news.

      00
  5. Twitter a șters vreun milion de conturi false în 2018. Reacția? Le-au scăzut atunci acțiunile cu 20%.
    Facebook are creștere la useti activi pe la 8% YoY pe toată familia (și cu Instagram, și WhatsApp), în ciuda tuturor scandalurilor și promisiunilor brandurilor că taie din bugetele de reclamă de acolo.
    Dacă nu încep toate rețelele să taie radical din userii falși, tot degeaba.
    p.s. Eu îi blochez pe cei care-mi dau follow și au conturi care par false / boți / folosite doar ca să răspândească teorii ale conspirației. E mai bine și pentru mine, că după un anumit nr de followers algoritmul îți taie din reach ca să te împingă să bagi bani în reclame. Așa e când îți construiești casa pe teren închiriat și te bazezi doar pe social media în loc să muți comunitatea pe site-ul propriu sau măcar pe un newsletter. Da, e mai greu să convingi oamenii să se aboneze (mai ales comparat cu a da un like), e mai mult de lucru pe termen lung, da’ măcar pe urmă nu te mai plângi că ți-a fost tăiat reachul de YouTube/Insta/etc.

    • Eu îi blochez pe cei care-mi dau follow și au conturi care par false

      fraieră. așa am rămas eu cu 30.000 urmăritori pe twitter și alții au juma de milion.

    • M-am oprit un pic aici doar să zic că sunt abonat la newsletter-ul Cristinei, care e foarte mișto. Și Cristina și newsletter-ul. :)

      00
  6. vor ajunge cu 1 milion de utilizatori ai platformei si 20 de milioane de conturi :)))) sa se spameze intre ei

    00
  7. @Cristina: nu stiu daca e mai greu sa aduci oamenii pe un site pentru ca toti vor sa stea pe FB ca sa faca culmea, SPAM. Am un grup mititel de baltareti, deci teoretic daca nu ai nimic comun cu balta, n-ai ce face acolo, ei bine – e plin de ce vrei tu, de la vanzatori de brauri cu turmalina pana l ace vrei tu. Dai unul afara, vin 10. Nu mai zic de aia cu imprumuturi care au deja nume de romani si stiu sa raspunda la intrebari in limba romana la inscriere.

    Retele de socializare au un singur avantaj: distribuirea. Asa vad si prietenii celui care e inscris pe pagina/grup ce ai scris tu, l a site nu prea stiu cum poti face asta fara Social Media. La Insta chiar nu-i inteleg rostul, m-am uitat si la influencerite, daca pun fondu gol o gramada de inimioare, cum pun nu stiu ce altceva, 10%. E naspa online-ul asta, e deja pentru cunoscatori.

    Vremea forumurilor a trecut, asta e. Pana se descopera ceva mai bun, cu asta traim. Aa, nu-i inteleg pe aia de TPU, stau zilnic si strang recompense, omu zilei, anului, taranului. e un fel de competitie: cine a raspuns la mai multe intrebari tampite pe zi. Greu.

    00
  8. Eu nu inteleg cum de nu e frauda ce face Facebook, Instagram, etc. Adica eu dau bani ca sa imi vada 100 de oameni reclama si de fapt sunt 50. Pai asa imi fac eu un script sa-mi dea plusuri la reclama pe calculatorul personal, ca tot efectul ala e.

    00
    • Useri sau followeri, nu oameni, aici e chichita legala. Ei ridica din umeri, daca au bifat termenii si conditiile, paseaza raspunderea catre cei care au conturi multiple.

      00
    • @Bebito85 Ei pot sa scrie orice. Macar sa-i bage ca firma de pariuri daca tot nu stii ce primesti cand dai banul.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile