Vânătoarea e mai interesantă decât prada

hidden

Titlul tradus din englezescul “the chase is better than the catch”.

Carlos Slim Helu are câteva zeci de miliarde de dolari. Warren Buffett la fel. Ce îi mână pe oamenii ăştia în lupta cu banii şi faima? Senzaţia. Pentru ei banii nu sunt o miză, ci jocul e cel care ridică nivelul adrenalinei. Bani au şi pot face toţi proştii, numai ăia deştepţi fac bani într-un mod care necesită inteligenţă.

De aia ce fac oamenii ăştia are cumva sens. Una e când eşti şmecher pe picioarele tale şi alta e când depinzi de pila de la partid sau de văru’ Costel. De aia Turabo e în faliment, toţi cocardeii care plăteau preţuri astronomice pentru a asculta muzica dată tare se sprijineau pe cineva. Când acel cineva a picat în bot, piţiponcii au dispărut. De aia Claudiu Pătraşcu construia rezidenţial propriu înainte de criză şi acum munceşte pe 1.000€ la Bamboo, că pentru el nu exista vânătoare, prada îi cădea la picioare de bună voie. Când a fost nevoit să o vâneze, şi-a dat seama că nu poate şi nu ştie.

De aceea nu cred în câştigul la Loto. Banii munciţi sunt cei mai buni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

 1. Filozofia asta nu se aplica doar la vanatoarea de bani

  00
 2. Scooter . Primul vers din „How much is the fish” ! :) Esti fan scooter ?

  00
 3. Meh, cand ti-oi lua tu ipad (ca orice romulan) din banii munciti pe strada la dat cu matura atunci sa zici ca aia munciti sunt ai mai buni.

  00
 4. ce naiba cauti pe internet toma? treci la sapa !

  00
 5. Ce cauta toata lumea… pr0n !!!

  00
 6. zoso, tu vrei sa distrugi noua oranduire capitalista. in capitalism cetateanul trebuie sa stea si sa se scarpine sub burta iar guvernul trebuie sa dea. si presedintele sa dea ca de aia l-a votat poporul, ‘tu-l in gura de spanchi.
  traiasca republica pomanagista romania!

  00
 7. Poate e fan Motorhead… Q.Q

 8. https://youtube.com/watch?v=Qlb57uzn1zE

  E cumva trupa „Scooter” – „non grata” pe acest blog si eu nu stiam ?

  00
 9. Lemmy! :D

  00
 10. Cam tampita abordarea stirii cu valiza de bani, prima data e prezentata la stilul „o sa fiti surprinsi de ce a facut asta, ca voi ati fi fugit cu banii” apoi „a primit doar o strangere de mana in loc de 1000euro”. Televiziune de calitate.

  00
 11. Sărind în mod elegant peste faptul că aici nu sunt mai multe de 13 comentarii, iar la stupizenia de concurs „GPS contra vitezometru” plouă cu comentarii ca după un meci Steaua – CFR Cluj (fiecare ţinând cu dinţii de favorita lui), am o singură întrebare:

  Ştiind că toţi bloggerii şi trollii de forum, de pe toate site-urile, au o sursă proprie de venit (măcar salariu, dacă nu şi altceva), proprietăţi şi/sau bani, de ce absolut toate articolele şi comentariile care au vreo legătură cu banii, de pe orice site, de la capital.ro până la seductierapida.ro, din 2006 încoace, sunt găunoase şi absurde, de parcă ar fi scrise de cineva care nu a văzut 1000 EUR la un loc?..

  ~Nautilus

  PS E ca o discuţie „ce e mai bun, un mango sau un avocado” între unii care n-au gustat niciodată.

  00
 12. @Nautilus: „de ce absolut toate articolele şi comentariile care au vreo legătură cu banii, de pe orice site, de la capital.ro până la seductierapida.ro, din 2006 încoace, sunt găunoase şi absurde, de parcă ar fi scrise de cineva care nu a văzut 1000 EUR la un loc?”

  Pentru ca de multe ori chiar asa e :) Oamenii care stiu sa faca bani sunt ocupati cu… facutul banilor, nu cu scrisul de articole.

  00
 13. @Nautilus: depinde de ce bani vorbim. Eu prin om cu bani inteleg un bogatan, nu unul care castiga de la cateva sute la cateva mii de euro.

  00
 14. @Cata: „Pentru ca de multe ori chiar asa e”

  Puţin probabil ca miile de ziarişti şi bloggeri din ultimii 5 ani să nu aibă bani, măcar din salariu dacă nu de altundeva.

  Oricât de multă plăcere mi-ar face să-i văd muncind doar pe mâncare, ca pe sclavii de pe vremuri, vilele, bemveurile, ifoanele şi excursiile lor la schi demonstrează că pe timp de criză trebuie să mă lipsesc de încă o plăcere :)

  ~Nautilus

  00
 15. Cocalarul de Patrascu tot viseaza ca organizeaza evenimente, ca aduce Swedish House Mafia, Eminem, Jay-Z in Romania.

  00
 16. @Cata: „Eu prin om cu bani inteleg un bogatan”

  Exact pe ei ar trebui să te fereşti să-i crezi. Mint la fel de uşor pe cât respiră. Începând cu SRS cel Falit şi terminând cu conu’ Dinu şi editorialele lui. Cu tot cu numele pe care-l poartă ziarul lui (apropo, ştii care e traducerea lui în ruseşte?… :) )

  Ţii minte citatul care a făcut valuri la noi, „până la finalul lui 2008 petrolul va fi între 150 şi 200 USD/baril, iar euro cel puţin 4,7 lei”? Ştii cum îl repetau toţi jurnaliştii copy-paste şi toţi „găunoşii şi absurzii”, pe un ton de parcă descoperiseră ei asta?

  De câte ori am spus că e tehnic imposibil să se întâmple aşa ceva, publicul „economist şi duduitor” al anului 2008 a zbierat ca un cocalar căruia îi închizi staţia şi boxele când îl pune pe Salam la volum maxim.

  Câte vite cu cravată şi diplomat s-au încrezut în nea Dinu de parcă era Isus Cristos?

  ~Nautilus

  00
 17. Un pic pe lângă subiect, dar vin şi eu cu o recomandare (poate nu ai/aţi remarcat acest lucru)… a apărut, în sfârşit, după doi ani întârziere, documentarul despre Lemmy. Trailer mai jos:
  https://youtube.com/watch?v=Mg0mjnFkeqw

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile