În apărarea Oliviei Steer și a vaccinurilor pentru copii

„Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă ţin departe de ele”, a spus Olivia Steer, în cadrul unei emisiuni televizate.  (sursa)

Doamna Steer, absolventă de Drept și de Jurnalism și soţia lui Andi Moisescu, are dreptate. Nu știe însă de ce și nici nu i se pare dubios că atât de mulți oameni se uită în gura ei, deci ar trebui să fie un pic mai grijulie cu ce scoate pe sub nas.

Așadar, de ce vaccinurile sunt periculoase pentru copii? Părerea este bazată pe discuții cu diverși pediatri de diverse naționalități și din diverse orașe ale României și Germaniei, unii ai copilului meu, alții cunoscuți întâmplător.

Sistemul imunitar al copiilor ultimilor 10 ani este slăbit și diferit de al nostru. Remediile pe care părinții noștri le foloseau pe noi nu funcționează la fel pe copiii noștri. Părinții sunt stresați în timpul sarcinii, iar asta se reflectă și asupra copilului. Mama se hrănește diferit, nu neapărat necorespunzător, dar cu mai multe chimicale. Gândiți-vă câți dintre noi avem coșuri la 30+ și câți dintre părinții noștri aveau.

Și mai e și grija exagerată a părinților. Să nu prindă ăla micu’ un pic de aer rece. Să nu fie expus bolilor copilăriei. Să nu se joace în iarbă. Să nu stea cu geamul deschis în mașină. Să nu…nimic. Sistemul imunitar al copiilor din ziua de azi e varză.

Și asta pentru că Olivia Steer și cele ca ea nu aveau serviciu și și-au consumat toată energia pe bietul copil. Normal că acum copilul e sensibil și se întâlnește cu al meu care n-are nici pe naiba și mă-sa e oripilată că, vai, nu are deja 2 ani de germană și se joacă cu mingea care e murdară, dragă!

Îi văd pe ăștia zi de zi la grădiniță, nu ar lăsa țigara jos, dar știu ei mai bine cum e cu copilul decât un pediatru care face asta de 10 sau 30 de ani. Nu se întreabă de ce nu se încadrează în mediile de mărime și greutate de acum 10 ani sau de ce e rupt la fiecare răceală ușoară, dar îl îndoapă cu pastile și cu fast food.

Feriți-l de orice, e mai bine așa, va avea șanse egale în viață când se va întâlni cu puiul de țigan crescut în curte in curul gol.

copil-vaccin

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

110 comentarii

  1. Și care e speranța de viață a țiganului? Așa, o medie.

  2. The 2004 report, “Vaccines and Autism” states that “the body of epidemiological evidence favors rejection of a causal relationship between thimerosal-containing vaccines and autism.”

    si totusi:

    „Currently, all pediatric vaccines in the routine infant immunization schedule are manufactured without thimerosal as a preservative. As of January 14, 2003, the final lots of vaccines containing thimerosal as a preservative expired.

    Other vaccines (for example, influenza vaccine; tetanus and diphtheria vaccine for older children and adults) continue to be manufactured with thimerosal as a preservative—although influenza vaccine without thimerosal preservative is also available.”

    Pe de alta parte variola, 300 000 000 victime, nu mai exista datorita vaccinului.
    Dar plm, luati-va dupa o absolventa de drept, ea stie mai bine.

    00
  3. Spune-mi ca trollezi te rog.

    00
  4. Scuza-ma, dar care este parerea ta? Intai spui: „Așadar, de ce vaccinurile sunt periculoase pentru copii? Părerea este bazată pe discuții cu diverși pediatri de diverse naționalități și din diverse orașe ale României și Germaniei, unii ai copilului meu, alții cunoscuți întâmplător. ”

    Si apoi ne spui ca sistemul imunitar al copiilor din ultimii 10 este diferit de al nostru. Care copii? Toti copiii? Copiii crescuti in mediul urban sau in mediul rural? Pe ce te bazezi cand spui asta?

    Apropo, tu de unde stii cate cosuri aveau parintii nostri la 30 de ani? Ai facut un sondaj?

    Deci, de ce sunt vaccinurile periculoase? Pai tu ai vorbit cu niste pediatrii romani si germani (nu stim ce), copiii din ziua de azi au sistemul imunitar slabit, parintii nostri aveau mai putine cosuri ca noi si cunosti o mama care nu isi lasa copilul sa se joace cu mingea murdara.
    Na, ce pot sa spun… Alles klar!

    Si sa nu uitam ca in acelasi interviu tot doamna Steer a spus „Hepatita B este o boală a ficatului. Un ficat obosit, prost hrănit va face hepatita B. Dacă te hrănești corect, și te detoxifici, și mănânci multe fructe și multe legume, te imunizezi în mod natural și n-ai nevoie de niciun vaccin.”

    si: „(Reporter: Și dacă nu are mama lapte?). Nu există așa ceva. Laptele de mamă este secreția iubirii. Atunci când îți iubești copilul și-l ții în brațe, laptele începe să se producă. Nu există mamă care să nu aibă lapte, dacă-și iubește copilul, dacă l-a dorit și îi dorește tot binele din lume.”

    00
    • on topic: aia cu laptele de mama e pe bune?
      off topic: vad ca te pricepi la d-astea – as vrea sa imi pun niste bile in penis. Ai vreo recomandare?

      00
    • Deci daca n-am lapte pt bebe inseamna ca sunt mama rea, ca nu l-am dorit, nu ca am cine stie ce boala?
      Tu oare ai facut macar liceul?

      00
  5. suedejii n-au sistem imunitar.

    00
  6. Oh, man! You are on thin ice here!

    00
  7. Acum 500 de ani toata lumea stia ca soarele se invarte in jurul pamantului. Acum 200 de ani se inventa vaccinul si crestea speranta de viata a oamenilor. In ultimul secol medicina s-a dezvoltat exponential, ce-i drept au aparut si alte boli grave. Recent Google a anuntat prima pastila cu nanotehnolgie care va fi capabila sa descopere imediat orice boala a organismului. Urmatorul pas e sa vindece acea boala. Orice inventie aduce si un compromis pe care trebuie sa ni-l asumam. Altfel ne-am fi uitat si acum dupa soare cum se invarte in jurul nostru.

    00
    • Deci ce zici tu e că ar trebui să renunțăm în a ne mai proteja singuri, că oricum se ocupă tehnologia de noi, nu?

      Acum câțiva ani am fost la doctor câ treceam printr-o perioadă mai dubioasă, când mă imbolnăveam din 2 în 2 săptămâni. Nu chestii grave, dar mai prindeam o răceală, o viroză, o măslină, etc.. Ce mi-a zis doctorul atunci mi-a rămas în cap: nu mai băga atâtea pastile în tine că-ți strici sistemul imunitar.

      O răceală ușoară trebuie lăsată să-și urmeze cursul din când în când, să nu se prostească sistemul imunitar. Asta nu înseamnă că nu trebuie să te tratezi când ești bolnav, ci că tratamentul ăla trebuie să vină ca o completare a sistemului imunitar, nu o înlocuire.

      00
    • Sa si le asume disperații fără soluții sau cei care vor sa fie cobai.
      Acordul testarii medicamentelor pe tine nu e la fel ca acordul pentru o teorie.
      Sa testeze pa aia care n-au nimic impotriva pana le iese :P

      00
  8. daca vrei sa ajunga jmeker in spania si la un gratar pe valea prahovei se va intalni cu tiganul in curu gol. altfel cei doi nu se vor intalni niciodata.

    00
  9. Daca varianta diluata a bolii ( vaccinul ) e periculoasa datorita sistemului imunitar slabit, boala in sine cum este?

    00
    • Pai una e sa faci un vaccin care contine o singura tulpina de virus si alta e sa faci un vaccin care contine 6 sau 8 tulpini de virusi diferiti contra carora copilul tau trebuie sa dezvolte imunitate. Pune-te in locul lui, cum ar fi sa te imbolnavesti in acelasi moment cu 6 boli diferite? Cum crezi ca s-ar descurca organismul tau? Ti-ar placea? Si mai e o faza… imunitatea pe care o dezvolta copilul e temporara si el va trebui sa repete vaccinele… iar cand ajunge la 30 de ani o sa faca o varianta mai grava a bolii respective si o sa se intrebe dar de ce eu… Astea sunt din ciclul – dormi linistit FMI vegheaza pentru tine… Imunitatea se dezvolta pe cale naturala nu in eprubeta…

      00
    • Adevarat graiesti, imunitatea trebuie sa se dezvolte pe cale naturala…cand vorbesti de o gripa..o raceala…un varsat de vant…dar cand vorbesti de TBC, hepatite, polio…cred ca trebuie sa te mai gandesti…nu sunt pro vaccinuri sau antibiotice (care la noi se iau ca dropsurile neintelegend de ce si pentru ce le luam)…dar sa terminam odata cu aiurelile…sistemul imunitar sa se dezvolte pe cale natura..nu uita insa un lucru..media de viata „pe cale naturala” nu era de 70-80 de ani…poate nu ajungea nici la 50…putin da’ bine :D

      00
  10. Bai, eu am mai scris, chiar pe larg, pe blogul proetenului tau mai bine reprezentat pe tema asta. Pe scurt, in principiu surprinzi bine motivele pentru care imunitatea copiilor a scazut in ultimii ani. As adauga schimbarile climatice, dar intram in alta polemica.
    Sa nu facem greseala de a acredita ideea ca un vaccin de protejeaza 100% impotriva unei boli. Nu. Dar un copil vaccinat va face o forma mult mai usoara de boala, datorita faptului ca sistemul lui imunitar este deja pregatit sa faca fata bolii, daca ia boala in urma contactului cu un copil infectat. Uite, de exemplu, la gradinita fetitei mele este epidemie de varicela. Una din fetitele cu care a mea se joaca in fiecare zi a facut boala. Fetita mea a facut si ea o forma de varicela, insa una foarte usoara.
    Si problema nu e numai boala in sine, ci faptul ca dupa fieare astfel de boala pentru care exista vaccinuri, dar refuzam sa vaccinam copii, ei bine, fiecare boala de acest tip lasa organismul slabit (se numeste perioada de convalescenta) si susceptibil altor infectii, de cele mai multe ori cauzate de microbi, care pot fi mult mai grave decit boala in sine (varicela, pojar, rubeola, etc). Se numesc complicatii sau supra-infectii. Fara sa fac lobby pentru vaccinare, cautati si voi pe internet sa vedeti cit de mult scade rta complicatiilor dupa o boala in cazul vaccinari.
    A existat un articol pe care se bazeaza ideea ca unele vaccinuri (de fapt unul, vaccinul combinat pentru pojar, oreion si rubeola) ar provoca autism datorita unui conservant pe baza de mercur din compozitia sa. Articolul respectiv a aparut intr-o revista medicala de prestigiu, dar din pacate isi baza concluziile pe date ce ulterior au fost infirmate in urma unor studii serioase.
    Cit despre aluminiu….. Are doamna repectiva idee cam cit aluminiu contin pastele de dinti pe care le foloseste (sper) in fiecare zi de cel putin doua ori pe zi?

    00
    • asta cu aluminiul m-a speriat si pe mine! La fel si deodorantele, si ele contin aluminiu…
      Am inceput sa imi cumpar deodorante bio :)
      si la pasta de dinti de mult mai uit sa nu contina asa ceva….

      00
    • Si ce pasta de dinti si deodorant cumperi fara Al ? poti sa spui marca ca nu esti la TV
      mersi

      00
    • „A existat un articol pe care se bazeaza ideea ca unele vaccinuri (de fapt unul, vaccinul combinat pentru pojar, oreion si rubeola) ar provoca autism datorita unui conservant pe baza de mercur din compozitia sa. Articolul respectiv a aparut intr-o revista medicala de prestigiu, dar din pacate isi baza concluziile pe date ce ulterior au fost infirmate in urma unor studii serioase.”

      Uite aici reversul:

      Ideea prin care colesterolul are un factor de risc in bolile cardiovasculare a aparut in urma unui articol de prin anii ’50. In urma lui, statin a devenit cel mai vindut medicament in USA aducing profituri de miliarde de $ firmelor producatoare.

      Acum apar cercetatori care spun ca nu exista nici o corelatia intre colesterol si bolile de inima si ca milioanele de pastilute prescrise nu micsorat cu nimic aparitia bolilor de inima. Desigur ca industria farmaceutica care a profitat de pe urma acestor false corelatii a tacut milc. Ca doar nu o sa omoare gisca cu oua de aur….

      00
    • „Cit despre aluminiu….. Are doamna repectiva idee cam cit aluminiu contin pastele de dinti pe care le foloseste (sper) in fiecare zi de cel putin doua ori pe zi?”

      Dutule sincer ma asteptam la mai mult de la tine.
      Cred ca stii ca fluorul din pastele de dinti este toxic. Pastele de dinti pentru copii nu au fluor pentru ca cei mici obisnuiesc sa inghita pasta.
      Asta referitor la aluminiul din pastele de dinti.

      00
    • „Cred ca stii ca fluorul din pastele de dinti este toxic. Pastele de dinti pentru copii nu au fluor pentru ca cei mici obisnuiesc sa inghita pasta.
      Asta referitor la aluminiul din pastele de dinti.”.
      Aha, tocmai d-aia exista pastilele astea https://www.csid.ro/medicamente/fluor-vigantoletten-500-ui055-mg-1000-ui055-mg-comprimate-11834603/.
      Stiu ca esti chimist. Ca si Pasteur, de altfel… Spune drept, de cite ori ai dat la medicina? In Canada nu poti sa-ti implinesti visul?
      Cit desre colesterol, da, stiu, am citit despre noul concept. Problema e ca degeaba iei pastile ca sa scazi colesterolul, daca nu faci nimic sa reduci aportul. Cu alte cuvinte, degeaba iei statine, daca tu pe urma te duci la Mac si bagi asa, repede 3 hamburgeri….
      Si sa ne intoarcem la articolul publicat in Lancet de la care a pornit tot scandalul cu autismul: s-a dovedit ca datele din studiul respectiv au fost fabricate. Iar medicul respectiv si-a pierdut dreptul de practica.
      Aluminiul era doar un exemplu. Si in principiu el nu este toxic neaparat prin ingerare.

      00
    • @dufu: Articolul respectiv, a lui Wakefield, e frauda demonstrata pentru care a si fost dat afara din colegiul medicilor din Anglia. Ca a primit bani de la o casa de avocatura care era interesat de un asemenea rezultat si ca a patentat un vaccin concurent cu MMR nici nu mai conteaza.

      @mihai007: De unde stii ca industria farmaceutica stia ca respectiva corelatie este falsa? Ai impresia ca toata lumea lucreaza in domeniul respectiv pentru a face cat mai multi bani posibili ? Salk se invarte in mormant cand aude asemenea lucruri.

      Si daca vorbim de toxicitate, orice substanta in cantitati suficient de mari este toxica.

      00
  11. Cand iti faci griji exagerate cu copilul, inclusiv epopeea vaccinurilor, iti vine in minte legea compensatiei. Trebuie sa existe ceva ce neglijezi in timp ce te arunci cu capul inainte in treaba asta.

    00
  12. Pana la urma e vorba de egoism. Copilul nevaccinat impotriva poliomielitei (sa zicem) probabil nu va contracta virusul. Riscul e minim.
    Dar nu il va contracta pentru ca restul copiilor (marea majoritate) se vacineaza.
    Daca toti parintii ar refuza vaccinul, alta ar fi situatia…

    00
    • Bai, si totusi, daca il va contacta? Gindeste-te ca traim intr-o lume foarte deschisa si foarte mica la urma urmei.
      off-topic: sunt citeva vaccinarii „obligatorii” conform listei MS. Cred ca cel pentru polio e unul dintre ele. Cei mai multi dintre noi care am trecut de 35-40 de ani isi aduc aminte de acel „vaccin” de culoare rosie-violet administrat prin picurare pe o lingurita sau pe un cub de zahar. Acum, dat fiind ca datorita riscului scazut de infectare cu virusul poliomelitei, compozitia si calea de administrare a vaccinuluui s-a modificat. Ideea nu era asta, ci faptul ca datorita vaccinarii intensive in Europa cel putin imbolnavirea de poliomelita aproape ca nu se mai intilneste.

      00
  13. Te rog sa ma lamuresti, ai facut vaccinurile copilului tau?

    00
  14. Eu intleg ca sunt unele vaccinuri controversate (HPV) sau altele cu utilitate limitata (antigripal) dar de aici pana la a nu vaccina antipolio e o distanta enorma. Pana la urma nu e vorba doar de copii lor, e vorba de oamenii needucati care se uita in gura vedetelor si nu isi vaccineaza nici ei copii.

    00
  15. Chiar daca esti paranoic,asta nu inseamna ca nu esti urmarit…..eu mi-am vaccinat copilul,nu vreau sa am remuscari.tanti asta e medic?

    00
  16. Femeia asta are niste conceptii prea fixiste si extremiste referitor la sanatatea umana. Sanatos si fara E-uri se traia in trecut.
    Acum, doamna Steer, ne adaptam si noi cat de cat?

    00
    • Dupa ce maimuta umana a mancat intr-un fel, sute de mii de ani, crezi ca s-a putut adapta in ultimii 100 de ani la junk ? :)))

      00
  17. Olivia Steer nu părea că-i o femeie proastă. Păcat. Mai nasol e că din cauza felului în care funcționează herd immunity, cei ca ea sunt un pericol pentru toată lumea.

    00
  18. Medicii care recomanda sa nu iti vaccinezi copulul nu au ce cauta in medicina. De asemenea, nu exista nicio legatura intre vaccinuri si autism; cine afirma asta ori este mincinos ori ignorant.

    Daca vrei informatii bazate pe studii serioase o buna sursa este blogul Insula Indoielii, unde autorul analizeaza pe larg subiecul „Vaccinuri”. Nu dau link ca nu stiu daca este ok sa fac asta insa cine este interesat il poate gasit usor prin Google.

    00
    • etk, ti-am dat un like:)
      insa nu ma lasa dejtele fara sa-ti comunic ca ti-as da 1000

      00
    • NOU
      #47

      Ce plm contine vaccinu contra variolei gripei si etc ???? Mercuru iti distruge mintea !!!
      Dece in elvetia austria si finlanda nu se vand obiecte de bucatarie din aluminiu???
      Dece in tarile de jos nu se fac vaccinuri ??? Alea asa zise facultative ???

      00
  19. Copii de rromi au imunitate crescuta da, dar asta si pentru ca din 10 raman 7 pana la varsta de 7 ani.

    00
  20. …tipa asta mai zice si sa nu mancam carne (si ea mananca), sa nu bem (si ea bea), sa nu folosim detergenti la curatenie (aici cred ca e consecventa dar n-as vrea sa ma duc la ea acasa) … poate ca zice mai multe dar ma intreb: de pe ce pozitie vorbeste ea (cumva sotia lui andi moisescu si atat ?) sau de ce ar trebui eu sa o ascult pe ea si nu pe doctori care au mai multa scoala decat are ea vacanta?
    De ce sa nu ma folosesc de ce au descoperit oameni mult mai destepti ca mine (si sigur mai destepti ca ea ) ? Eu mi-am vaccinat copilu’ si stiu ca am facut bine.

    00
  21. eu n-am inteles nimic din postul asta :)
    olivia nu ii medicamenteaza pe ai ei. Bine, nici nu ii vaccineaza. Se roaga la lamaie sa ii faca bine

    n-are fi-tu 2 ani de germana deja? Parinte iresponsabil!

    00
  22. Oliviei Steer i-a murit sora de cancer si asta a marcat-o pe viata, ajungand sa promoveze dieta raw la un nivel aproape mistic si sa citeasca toata cacaturile de carti de medicina alternativa si sa le ia de bune. Pacat de Andi Moisescu, ca pare om normal.

    00
    • Perkele, mie mi-a murit mama din aceeasi cauza. A murit langa mine putin peste un an de la descoperirea bolii si la un an de cand mi-au externat-o din spital „ca si asa moare in cateva saptamani”. Am trecut prin nebunia citostaticelor, a greturilor, a durerilor, a urletelor de durere pana am reusit sa conving medicul ca are nevoie de ceva mai puternic decat un nenorocit de piafen. Am vazut-o murind cate un pic in fiecare zi, pierzandu-si controlul asupra corpului pentru ca in final sa ramana o umbra, o mana de om de 35 de kilograme (de la aprox. 55-57 cat avea inainte). Am vazut-o uitandu-se la mine si la sora mea si intrebandu-ne cine suntem. Apoi s-a dus. Dar oricat de nenorocita e boala asta, oricat rau ar face bolnavului si celor din jur, daca ar fi sa dau un sfat ar fi asta: mergeti la medic, faceti controale si bazati-va pe stiinta pentru ca fara ea am fi fost inca in pestera!

      00
  23. Si pana la urma facem sau nu facem vaccin? Vad ca din ce in ce mai multi parinti prefera sa nu-si mai vaccineze copiii?

    00
    • pentru ca sunt dobitoci. Si s-a ajuns la chestia asta mistica „natural e mai bun decat artificial”
      in hollywood astia cu bani au o rata a vaccinarii mai mica decat in africa

      00
    • Va fi o lupta dura in acest an pentru Premiile Darwin. Unul mai dăștept decat celalalt.

      00
    • Asta depinde numai de tine daca ti-i vaccinezi sau nu. Nu te iei dupa ce zice unul si altul pe net.
      Fii-mea e clasa 0. Au trimis hartiile cu vaccinul pentru poliomelita. Plm, pana acum nici nu stiam ca aia de cersesc la semafoare si au un picior mai subtire au poliomelita.
      Nu cred ca as putea suporta sa-mi vad copilul asa pentru ca eu am decis ca nu e cazul sa-i fac vaccinul.
      Prefer sa-mi asum riscul si cum zicea un papagal cu mai multa carte, mai bine cauti scuze ca ai facut ceva decat sa cauti scuze ca nu ai facut nimic…
      Da stiu, gandire simpla de mitic.

      00
  24. Tipele care sunt atât de supărate pe vaccinuri ar trebui să înceapă să citească literatură mai veche, scrisă tot de tipe. Chestii de-alea mai romantice și frumoase, cu niște dragoste și drăgălășenie, ca să le ungă pe suflet. Poate le-ar prinde destul poveștile cât să ajungă la „Și a venit o epidemie de tifos în iarna aia și Helen Burns a murit în brațele mele de tuberculoză și apoi școala a fost nevoită să-și îmbunătățească puțin condițiile.” (autoarea a murit tot cam așa)

    Sau poate și „Beth, cea mai bună dintre toate surorile March, a murit de scarlatină după ce a încercat să-i ajute pe copiii Hummels” e un exemplu bun.

    Mai o molimă, mai o boală, mai una, mai alta, poate le intră în cap că nu s-au inventat vaccinurile degeaba și că ceva preventiv + niște grijă după = cam toți copiii care încep școala o și termină fără să moară în epidemii.

    00
  25. am citit de curand ca in randul bogatilor din SUA (zona Los Angeles parca) bantuie tot felul de epidemii deoarece nu si-au mai vaccinat copiii

    00
    • Bogatii astia despre care vorbesti sunt everei care se casatoresc intre ei sa isi pastreze „sangele curat ” apoi toate astea vin la pachet cu diferite boli pe care majoritatea doar ei le au.

      00
  26. #mahorcu dixit: https://www.youtube.com/watch?v=RfdZTZQvuCo

    vaccinarea pentru chestiile serioase nu are legatura cu mingea si noroiul; e ok sa fie vaccinati pentru riscuri care nu pot fi tratate suficient de bine incat riscul sa fie minim. in rest e normal sa te expui la riscuri controlabile, gen noroi, guturai, chestii minore din astea;

    in rest poti sa decizi – de exemplu pentru gripa; in Romania mor doar cateva zeci de mii de oameni in fiecare an din cauza gripei normale, pneumoniei si TBC, boli obisnuite pentru care exista tratament; desigur ca s-ar putea vaccina lumea si s-ar reduce numarul de cazuri si riscul celorlalti de a fi expusi dar atunci s-ar pierde distractia cu inmormantarile.

    e aceasi situatie cu regulile de circulatie, centura de siguranta, EBS, ABS, etc – reduc riscurile atat pentru tine ca sofer (vaccinat) cat si pentru pasageri (familie) si ceilalti oameni cu care te intalnesti.

    00
    • Explica-mi si mie ce inseamna o „gripa normala”. Sau spune-mi mai bine (fara se cauti pe google) ce intelegi tu prin gripa. Si care ar fi legatura intre gripa si TBC de exemplu.

      00
    • @dufu: „gripa normala” – tulpini standard, virus cu rata standard de mutatii; fata de „gripa spaniola”/ gripa aviara si alte derivate, cu rata de deces mai mare; folosita in exemplu ca un risc grav (multe victime anuale) chiar daca e minimizat prin supraexpunere culturala.

      „TBC” e o afectiune provocata de un bacil, preventibila prin vaccinare; extrem de util in zone cum e Romania.

      Cred ca te deranjeaza ca le-am pus la un loc – virus/bacterie; din punctul meu de vedere in acest caz cel putin, e irelevanta distinctia.

      Iau comentariul tau ca fiind de buna credinta si cred ca incerci sa contribui cu valoare adaugata discutiei; daca nu am reusit sa imi prezint pozitia provaccin suficient de clar am incredere ca o sa reusesti tu, poate intr-un comentariu sau un articol.

      00
  27. Problema e ca Olivia Steer nu intelege ca ea a ajuns sa aiba copii pentru ca a primit vaccinurile pe care acum le refuza copiilor ei …

    00
  28. Initial am zis: eu ii vaccinez pe ai mei, voi faceti ce vreti, pana la urma selectia naturala va arata cine a avut dreptate. Dar apoi stau si ma gandesc ce vina au respectivii copii ca s-au nascut din parinti dobitoci.
    Am auzit si argumentul ca sunt potentiali mostenitori ai genelor dobitociei si pentru omenire in general e bine ca genele astea se autoelimina din ecuatie (ceva gen Darwin Awards). Dar daca totusi prostia nu e ereditara, n-ar trebui sa aiba si ei o sansa?

    00
    • Problema este ca fiecare organism infectat creste riscul de aparitie a unei mutatii a bolii pentru care nu exista imunitate in societate. Atunci sa vezi distractie …

      00
    • Exact, asta e o forma de selectie naturala; cand se vor curata pe capete de la boli banale pentru care existau vaccinuri, dar nu le-au facut pentru ca, vai, aluminiu, soc si groaza…va fi prea tarziu.

      00
  29. Ce bine ca nu mai exista „spatele blocului”, se intamplau multe lucruri periculoase acolo.

    *lucruri periculoase: sport, leapsa, prietenie.
    **nu-mi aduc aminte sa fi murit nimeni dupa ce a cazut pe asfalt. dar sigur exista cazuri de supradoza cu mercur & aluminiu.

    00
  30. Toata discutia porneste de la modificarile structurale aparute in societate in special in cea romaneasca, cand acum 30 de ani doctorul era vazut ca Dumnezeu, in sensul bun al cuvantului, iar batranii inca isi mai aminteau de binefacerile penicilinei eritomicinei si insulinei, cat si de efortul supraomenesc al medicilor din vreme de razboi, cu ziua de azi, cand foamea, lacomia si nesimtirea a transformat din medic in macelar care te-ar opera ca sa aiba ce trata, care nu vede simtomele incipiente in boli grave precum cancerul ca sa aiba ulterior cativa ani de lucru, etc.

    Increderea in medici se diminueaza, la fel si in medicina, iar stiinta a intarziat a aduce omenirii cuceririle promise. A se vedea reactia din Africa, unde medicii veniti sa trateze au fost omorati crezand ca au venit „sa ia oameni” si sa ii duca de unde nu se mai intorc.

    00
  31. Fiecare om are parerea lui, insa mi se pare destul de periculos sa ne jucam cu vietile unor oameni (care acum sunt copii) doar pentru ca am citit articole, fie ele si foarte documentate, prin diverse publicatii. Si mai aiurea este ca exista oameni care prefera sa dea crezare unor articole de pe interneti, decat sa asculte un medic. Un medic care nevoie de peste 6 ani de studii si zeci de examene promovate doar pentru a putea avea o parere competenta.
    Ok, si medicii gresesc uneori. Sunt atatea exemple cu vaccinari gresite datorita tehnicii ori diagnosticului initial. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa trecem dintr-o extrema in alta. La fel cum nici stilul de viata sanatos nu inseamna doar alimentatie sanatoasa.
    Apropo de autism, imi amintesc o stire relativ recenta cu un copilas pe care parintii sai dar si medicul pediatru l-au considerat a fi bolnav de autism. Asta pana cand au mers si la un alt medic, care le-a spus ca nu este vorba de autism ci de faptul ca micutul are probleme cu auzul. Diagnostic confirmat mai apoi si de alti medici.

    00
  32. Cu ochii mei am vazut: sanie, cap in pom, mort pe loc si coloana rupta la lapte gros. Le-as incadra la categoria „spatele blocului”.

    00
  33. Stati linistiti voi toti astia care judecati… ca atunci cand este vorba despre copilul vostru si este bolnav te sperii rau…mai ales daca este primul si esti „disperata”.Si a fost lasat free, sa alerge descult, nu tinut intr-un glob de sticla,a fost alaptat…si intr-o zi tu racesti puternic…si ia de la tine…si face febra mare…mucii ajung jos spre plamani…si nu ai cum sa ii scoti…ce face? Il inconjori cu iubire, il lasi asa? ii dai ceai cu lamaie…superb…devenim disperato-maniaci…numai judecam logic.
    Unde este de intervenit…trebuie sa asculti de doctor…daca nu vrei sa ramana cu sechele…ca esti tu zen…si relax…
    EXPERIMENTELE SE FAC PE CU TOTUL ALTCEVA…NU PE COPILUL TAU!BE POSITIVE!

    00
  34. Vaccinul ca vaccinul dar faza cu „n-are cum sa nu alapteze daca il ia in brate si-l iubeste” pune capac.

    00
  35. Lool. Nu o sa ma bag in discutia despre vaccinuri. E una pe care eu refuz sa o port. Fiecare face cum crede mai bine, eu personal am ales sa vaccinez. Mi-a atras atentia imaginea. Daca tot vrem sa ne raportam la informatie valida hai sa o cunoastem.

    PriIn strainatate nu se prea mai folosesc scheme din acestea standard, ci grafice de crestere pe care se urmareste curba ponderala. Ce ai pozat tu e valabil pentru copiii hraniti cu lapte praf. In 2006 Organizatia Mondiala a Sanatatii a revizuit curbele de crestere, raportandu-se la copiii alaptati exclusiv in primele 6 luni de viata, dar medicii nostri nu stiu sau se fac ca nu stiu. Ce ai pozat tu probail avea si vreo sigla de Nestle sau Humana…Ei au obiceiul sa doneze asa ceva. Si o fac cu un scop.

    Cat despre imunitatea copiilor, are prea putin de a face cu faptul ca sunt prea infofoliti sau ca mama a mancat chimicale in timpul sarcinii. Are in principal legatura cu un comportament pe care mamele nu il mai fac : alaptare exclusiva in primele 6 luni de viata ale copilului. Ceea ce spun e bazat pe studii serioase, nu sunt ideile mele.

    In anii ’50 – ’60 majoritatea copiilor din tarile dezvoltate erau hraniti cu lapte praf, tendinta ce a continuat si dupa si se mentine si in prezent. In comunism mamele noastre se intorceau la munca la 2-3 luni si incetau alaptarea. Sistemul digestiv si cel imunitar al unui copil sunt adaptate doar laptelui matern pana la varsta de 6 luni. Orice alt aliment pana la varsta de 6 luni de zile, diferit de laptele matern impacteaza dezvoltarea imunitara a copilului. Laptele matern transmite anticorpi pentru multi din agentii infectiosi comuni cu care mama si copilul intra in contact. Asta este baza dezvoltarii imunitatii, pe langa asta ceilalti factori impacteaza prea putin in comparatie. Au un rol, dar marginal. Si cred ca toata lumea trebuie sa stie asta.
    In Romania doar 12% din femei alapteaza exclusiv pana la varsta de 6 luni. Intrebati medicii si veti vedea ca majoritatea cazurilor de infectii digestive si respiratorii la sugar / copilul mic (unele chiar grave ce necesita spitalizare) se inregistreaza in special la copiii nealaptati sau alimentati mixt (formula de lapte + lapte praf). Am spus in special la, asta nu inseamna ca sugarii alaptati exclusiv nu se pot imbolnavi, mai rar dar exista acest risc statistic, la fel cum un sugar alimentat cu lapte praf poate fi sanatos.

    Studii de data recenta, dar foarte serioase si valide din punct de vedere stiintific arata ca si modalitatea de nastere impacteaza dezvoltarea imunitara a copiilor. Cezariana nu mai favorizeaza colonizarea corpului copilului cu un microbiom care il ajuta in dezvoltarea sistemului imunitar, posibil o legatura si cu incidenta dermatite atopice.

    Curatenia excesiva si alimentatia artificiala a sugarului sunt incriminate pentru dermatita atopica, Dintre acestea, alaptarea ofera rolul cel mai mare de protectie impotriva deramtitei atopice vs hranirea cu lapte praf care se pare ca ridica riscul copiilor cu teren atopic de a dezvolta dermatite si alergii.

    Hranirea cu lapte praf creste riscul de obezitate si sindrom metabolic. Comportamentele parintilor care isi indoapa copilul de la fast food nu sunt de neglijat. insa bazele obezitatii se pun in 2 perioade critice : perioada de sugar si perioada dolescentei.

    Probabil ca acum vor urma o serie de comentarii de la parinti deranjati de ce am spus, Daca nu ma credeti google it, cautati reusrse valide, vedeti ce spune OMS pe aceasta tema :) Discutati cu medici tineri, nu cu pediatrii care inca mai recomanda ca bebe sa primeasca hrana solida, (ciorba si pireu) la 3 luni :)

    00
  36. Cel mai bun vaccin, sportul.

    00
  37. @Miau, laptele din Europa de est difera de Europa de nord. laptele nostru ii mult-mult mai bun. FYI

    00
  38. Nu are rost sa vaccinam copiii daca ii ducem de mici sa pupe moaste. Imunizare mai buna ca aia nu exista.

    00
  39. Strabunicul meu nu a luat pastile in viata lui, pe la 70 de ani a luat a aspirina si ia trecut raceala, s-a apucat de fumat la 75 si s-a lasat la 85 si a mai trait ceva ani, bunicii mei au trait peste 70, tata a ajuns la pensie cu toate ca a baut ca orice „om al muncii” si eu am cancer la 40 de ani fara sa beau, fumez, fast food, etc. Cred ca ma mut la tara ca se pare ca viata la oras cauzeaza moartea prematura :).

    00
  40. O absolventa de Drept afirma ceva apoi un absovent de (aici completezi tu) vine si o contrazice in domeniul medical.

    Este un articol platit?

    00
  41. Cel putin in Germania, Olanda si Luxemburg vaccinurile nu sunt obligatorii la copii. Si nimeni nu-i vaccineaza, si nimeni nu baga antibiotic in ei.

    La noi, la Romanica, sarim in sus ca le punem viata in pericol daca nu-i intepam.Poate daca traiesti la tara, dormi cu porcii in casa sau lasi caii in casa si tu dormi in cort, se justifica. Sau daca vecinii tai fac asta.

    00
  42. Firmele farmaceutice de ceva timp traiesc sub presiune mare a actionarilor care vor profit indiferent de mijloace. Aici vorbesc de cele mari si nu maruntele.
    Cercetarea pentru noi medicamente e prea scumpa iar rezultatele vin in medie dupa 10-15 ani de cheltuieli. Prea lunga asteptare! Asa ca e mai simplu sa promovezi ce ai pentru ca rezultatele se vad in max un an si toata lumea e fericita.
    Consecinta? Bugete de promovare mult mai mari decit cele de cercetare, produse noi nu au mai aparut de ani buni iar cercetare farmaceutica e pe butuci. S-a incercat mutarea activitatii de cercetare din NA in Asia cu rezultate dezastroase. Stirile din lumea farma de luna asta: reduceri masive de personal de cercetare, abandoarea unor divizii intregi de cercetare, inchideri de firme… Cam asta e relitatea.

    Nici lansatul pe piata a produselor cu probleme nu mai merge cum s-a intimplat cu VIOX si FLOSAMAX.

    O idee: Acum 10 ani toate firmele cercetau in draci medicamente pentru diabet tipul 1. Miliarde de $ si nimic. Iar acum se pare ca raspunsul vine de la Harvard!

    In concluzie exista buget pentru a trage in tot ce misca si este impotriva firmelor farmaceutice.

    00
  43. vaccinurile s bune. În afară de alea antigripale, alea chiar sunt căcaturi. De când mi am făcut ăla pentru gripa porcină acu 4 ani, parcă (?), la insistențele părinților (tot doctori), eu n am mai răcit ușor, gen muci și tuse.

    În schimb, zac cobză cu febră 40 si amigdalită de 2-3 ori pe an, iar fără claritromicină nu-mi trece…

    00
  44. Am ieșit mai nelămurit decât am intrat.

    La articole filozofice de genul ăsta ar fi bine să existe un tldr la început ca să știm dacă merită citit.

    Gen: „Vaccinurile sucks, și iată de ce” sau „Vaccinurile rocks, și iată de ce”

    00
  45. Nu le-as dori parintilor anti-vaccin sa le faca plodul Poliomelita, boala pt care exista vaccin. Sau TBC, sau rubeola, sau…

    00
  46. Vali, felicitări! Pe lângănumărul mare de comentatori strânși, ai dovedit că te pricepi cu adevărat la asta! Ești o mamă perfectă!:))))))))))

    00
  47. Din ce am prins din stire doamna da ca exemplu vaccinul pentru polio
    WTF.

    Nu e vorba aici daca esti doctor sau nu, nici daca ai incredere sau nu in ei, tine de educatie si autoeducare si cat de deschis la minte esti.

    Nu m-am bagat in viata mea pe site-uri medicale sau sa citesc documentatie de specialitate, am citit Guns, Germs and Steel de Jared Diamond si mi-am format o opinie.

    Daca limita ta, fie din autosuficienta sau comoditate o reprezinta informatiile digerate din formula as sau forumuri de mamici. Un amestec canceros de mituri, informatii la mana a treia, si sfaturi babesti. E vina ta, vina pe care noi restul ar trebui sa o semnalam si taxam, in special unei persoane cat de cat publice.

    00
  48. E mai mult mercur in carnea de ton dintr-o conserva decat intr-o doza de vaccin !

    00
  49. Olivia Steer pentru noi este Gabi Firea doi …

    00
  50. Hai sa va spun o poveste care poate parea off-topic, dar eu zic ca nu e:

    Am petrecut cativa ani prin Kosovo, unde se poarta mult vesta antiglont si unde risti sa stai, la nevoie, cu aceleasi haine pe tine si 72 de ore.
    La un moment dat, dupa atatea zile petrecute in praf, transpiratie si fum de tigara (acolo toti fumeaza ca turcii…) mi s-a parut ca e ceva schimbat la niste alunițe (nevi) de pe piept, umeri si spate, cu marimi de la un bob de orez la jumatate de bob de mazare. Mie toata copilaria mi s-a spus sa nu deranjez aceste alunițe, ca trebuie lasate in pace pentru ca sunt periculoase si ca cel mai bine ar fi sa le ignor etc. Aceste babisme i-au facut pe-ai mei sa nu ma duca la un dermatolog care m-ar fi putut scapa de problema din timp.
    Bun, imi intra mie in cap ca poate ar trebui sa consult un specialist, si ajung la un dermatolog local, albanez scolarizat in UK, care ma inspecteaza din cap pana in picioare si imi zice „prietene, nevii tai sunt ok, dar nu putem sa stim daca nu cumva unul sau mai multi dezvolta ceva malign pana nu ii excizam si le facem biopsia”. Eu zic OK si in 3 zile eram taiat, cusut si cu biopsiile facute. Din fericire, multumesc lui Dumnezeu, rezultatele au iesit negative.
    OK, mai rabdati un pic, ca acum vine partea misto:
    Ma intorc in tara si ma intalnesc, in concediu cu sotia, cu un coleg de facultate taman la Nisipurile de Aur. Ne prezentam reciproc nevestele, stam de vorba, mergem la plaja impreuna, povestim ce-am facut in ultimii ani si sunt intrebat ce e cu micile cicatrici de pe piept si spate. Eu zic „a, niste alunite, bine ca am scapat de ele”, la care sotia colegului zice „am si eu una, sub sanul drept (ne si arata, de, eram la plaja) care isi cam schimba culoarea dupa vreme, hi-hi, da’ nu mi-o scot ca am oroare de ideea de operatie…”. In replica, ma apuc sa ii spun ca ar trebui sa mearga la doctor, ca nu e mare lucru, iar operatia se face cu anestezie locala (xilina) si nu va simti nimic, si neaparat sa ceara sa-i faca si biopsie, ca paza buna trece primejdia rea si un gram de preventie face cat o tona de tratamente s.a.m.d.
    Bun, se termina concediul si ne despartim cu promisiunea sa ne vizitam pe facebook si sa mai iesim la o bere.
    Dupa vreo luna ma suna fostul meu coleg si zice din prima „sa-ti dea Al de sus sanatate, mare bine i-ai facut nevesti-mii, ca s-a dus la doctor, i-a scos alunita aia si era maligna, era practic cancer de piele, a intrat deja de doua zile pe interferon, se pare ca o sa fie bine ca a ajuns devreme la doctor, daca mai statea o luna, deja riscul era de 50%…”. Si izbucneste in plans, la telefon…

    Cine are urechi de auzit, sa auda.

    00
  51. Legat de vaccinare, nu stiu cati dintre voi au vazut evolutia de la un copil normal la unul cu autism. Gen copilul vecinilor, absolut normal, dar care la 6 ore dupa vaccin a facut o febra mica iar dimineata era zombie cu bale la gura. Dupa 4 ani e tot zombie. Fuck that shit.
    Am zis „pas” controversatului vaccin desi inainte de incident eram convins ca trebuie facut.

    00
  52. Inc-o centurista cu cunostiinte medicale?

    00
    • @iulian
      De cand se scrie in limba romana „cunostiinte” in loc de normalul „cunostinte”? :-))))
      Daca te vrei mai destept decat „centurista”……scrie macar corect amice!!!

      00
  53. Observ ( fara mirare ) ca majoritatea provaccin vorbeste de pe o pozitie superioara, chiar aroganta, atitudine care ma indoiesc ca ar veni in urma unor studii aprofundate atat despre lucrarile medicilor si cercetatorilor care recomanda vaccinarea, cat si a celor care se pronunta impotriva. Mamicile de care se face si misto sigur au studiat si opiniile celor care nu sunt partizani ai vaccinarilor, evident ca acestia nu au o asemenea proiectie mediatica, altfel televiziunile si presa scrisa ar intra intr-un conflict de interese, cum ar fi sa dea voie celor care critica industria de medicamente cand le vin atatia bani de acolo din publicitate. Sper ca nimeni dintre cei care isi duc copiii la vaccinat precum animalele la taiere sa nu ajunga a plange amarnic din cauza vaccinului ROR, cauzator de autism. Cunoscand personal un caz, precum si altele de la cunoscuti de ai mei, indemn la mai multa prudenta in privinta lor. Eu pe al meu nu il vaccinez, iar in cazul unei raceli starea lui in comparatie cu a colegilor de gradinita vaccinati este infinit mai buna, se recupereaza mult mai repede. Si asta nu e intamplator.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube