uppss

Un spectator de cinema care înregistra în mod ilegal un film, cu o cameră de luat vederi, a devenit prima persoană care a fost declarată vinovată de infracţiune, în baza unei noi legi care sancţionează aceste fapte, a anunţat marţi Asociaţia americană a studiourilor de film (MPAA), citată de AFP.
MPAA, care apără interesele marilor studiouri de la Hollywood, a primit cu bucurie vestea învinovăţirii lui Curtis Salisbury, care a pledat vinovat la San Francisco în ceea ce priveşte acuzaţia de infracţiune. Legea privind divertismentul familial şi drepturile de autor, promulgată în anul 2005, a fost creată pentru a lupta împotriva pirateriei.
Salisbury, care riscă să plătească o amendă de până la 250.000 de dolari şi să primească până la cinci ani de închisoare, a recunoscut că a folosit camera sa de luat vederi pentru a înregistra filmele „Soacra mea e o scorpie” şi „Bărbatul perfect”, în vederea vânzării pe Internet.
„Pirateria din industria filmului este o crimă gravă, ce poate avea consecinţe şi ceea ce s-a întâmplat cu Salisbury este un bun exemplu”, a declarat preşedintele MPAA, Dan Glickman.
Legea pedepseşte utilizarea aparatelor de înregistrare în sălile de cinema şi interzice difuzarea de filme piratate prin Internet.
Potrivit MPAA, pirateria a produs pierderi de aproape 3,5 miliarde de dolari industriei cinematografiei în anul 2004, această cifră putând ajunge la 5,4 miliarde de dolari în anul 2005, potrivit unui studiu.
Pe de altă parte, opt persoane au fost acuzate că au furat o copie a ultimei părţi a filmului „Războiul Stelelor”, „Răzbunarea Sith”, şi că au plasat-o pe Internet

damn

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

7 comentarii

 1. sunt multe lucruri intersante aici.
  tipul lucra la un cinema in St.Louis si dupa inchiderea cinematografului isi chema si prieteni la copiat filme. Iar FBI a intins o capcana: situl pe care el descarca filme, muzica etc era creatia FBI !!!!!! ce zici de asta ? Iti dai seama cati au rahatul in pantaloni ???

  00
 2. stii? si eu m-am gandit ca si fbi ar putea fi implicat in toata porcaria asta… adica sa isi faca site-uri de torrente si dupa aceea sa stranga informatii despre utilizatori.
  Cred ca descoperisem la un moment dat un site de-asta… in sensul ca erau anumite persoane care tot promovau site-ul ca avand uploaderi cu banda de 1000 MB (Gigabyte…), ca gasesti lucruri rare, si parea pustiu … suspect de pustiu. Mi-am facut cont si acolo l-am lasat :P…
  Poate ca este putin cam offtopic ce am scris mai sus…
  PS: Dar nu era si pana acum ilegal sa intri cu o camera video in sala de cinema?

  00
 3. „a recunoscut că a folosit camera sa de luat vederi pentru a ??nregistra filmele ???Soacra mea e o scorpie??? şi ???Bărbatul perfect???, IN VEDEREA VANZARII pe Internet.”

  Este o mica diferenta intre a inregistra pentru uz personal si a inregistra pentru a vinde respectiva inregistrare. A cazut doar un looser amarat, plevusca.

  00
 4. mai ales ca la filmele astea au iesit deja dvdrip 🙂

  cel putin la mother in law

 5. „A cazut doar un looser amarat, plevusca”….nu ai inteles: e doar un exemplu !!

  00
 6. agre, cand s-a zis „site-uri” nu s-a referit la site-uri de torente…
  Nu mai faceti presupuneri aiurea daca nu stiti despre ce e vorba… lumea nu se invarte in jurul dc++ si a site-urilor de torente… din alta parte porneste totul.

  00
 7. fraier a fost ca recunoscut ca inregistreaza pt vanzarea pe internet….fraier de tot…se scotea frumos daca zicea ca e pt uz personal..acum bine..depinde de circumstante……si daca ziceti ca a fost implicat si FBI-ul..e…asta este ghinionul lui;oricum din cate stiu eu la noi asa ceva face chiar ala care e sus si se ocupa de rolele de film…(sau cum le-o zice)..

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.