Update la cutia culisantă…

update: am luat o placă de lemn de pin 200x20x18 și a ieșit asta.

Ce-a ieșit e asta. Pentru că nu mai am lemn drept, mai am niște scânduri prea bune ca să fac o cutie din ele, am folosit ce am găsit prin curte, și n-am găsit lemn bun.

Măsor, fac cutia. Bag cutia. Veșnica problemă. Ce am măsurat jos nu e la fel cu ce mărimi sunt sus. Meh, măcar intră. Pe lateral a intrat ca în brânză bromașina. Am mutat chestiile alea de culisat jos, unde aceeași problemă în față, dar am prins cărămidă solidă pe la jumate și am ancorat bine.

Altfel, am mai sudat niște cârlige și am început lucrul preliminar la un balansoar. Am luat acum niște ani unul de la un magazin de bricolaj, 250 lei, a ținut 6 ani minim. Și pentru că ce vreau eu e peste 700 lei, am dat 150 lei pe fier, aparat de sudură am, trebuie doar să învăț să tai fierul 60x40x3 drept și sunt gata. Pe de altă parte, e scuza perfectă să îmi iau ăsta.

Mă gândeam la ceva, apropo și de cârlige, și de cutia aia mizerabilă. Sunt un început. Învăț. Experimentez. Văd ce merge și ce nu. Învăț ce lemn să iau când mai am drum pe la un magazin de bricolaj.

bricolaj-22

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Referitor la produse prea scumpe si prea proaste ca sa nu ti le faci cu mana ta.
    Aveam nevoie de niste rafturi pe un perete. Cautat pe emag, Mers in Dedeman, cam aceleasi produse, am cumparat seturi din alea „usor montabile” de 100 de lei, 4 rafturi pe structura, uau, super, blana.

    Am luat 7, ca e ditamai peretele si ne plac muraturile.

    Rezultatul: SUNT O MIZERIE. Aluminiu de 2 lei, fara nici un surub nimic, doar niste foite ce se pun la coturi pe post de imbinaturi ca sa tina picioarele unul peste altul. Daca iei de ele sa le muti ramai cu jumate de structura in mana si te trezesti cu borcanele in cap. Rafturile subtiri rau, din pal din ala mizerabil si care miroase super naspa, zilnic trebuie sa aerisesc ca altfel mirosul e insuportabil.

    La ai mei pe balcon tata avea rafturi pe balcon facute de el, sudate. Chiar imi pare rau ca nu stiu sa sudez, as fi scutit o gramada de bani si as fi avut ceva mult mai calitativ.

    Dar Usor – usor ma fac si sudor, ca vad ca se poate. 😊

    • Sistemul svalnas de la ikea e ideal pentru rafturi

    • Copiază un raft tot din Dedeman, varianta cu șuruburi, n ai nevoie de aparat de sudură. Flex, cornier și o mașină de găurit capabilă să treacă prin cornier. Asamblezi cu șuruburi, rafturile din OSB tăiat cu pendularul. Am deja 3 în garaj, mai fac unul zilele astea. Cum garajul e inchiriat, o să trebuiască să le demontez la un moment dat, n am chef de analiză pe situație în momentul ăla așa că sunt standard toate, când le voi acsa grămadă, piesele se vor potrivi între ele.

    • Am vrut sa fac un compostor din lemn, deoarece urasc chestiile din plastic, insa din pacate ar fi iesit la pret dublu fata de unul din plastic.
      In schimb mi-am facut un banc de lucru mai robust, usor de realizat si destul de ieftin. Pentru cei interesati planul e aici:
      https://cutt.ly/7fR1Y8C

    • Cu materiale din DDMan am facut chestia asta:
      https://imgur.com/gallery/grd5Xl1
      A costat destul de putin, cred ca ceva peste 100 ron. E destul de modular, se mai pot adauga polite , si este surprinzator de stabil. Se mai poate de asemenea extinde intr-un sistem mai complicat care sa includa si un fel de “blat” de lucru mai lat, cred ca am sa-l mai modific in timp.

    • Am o întrebare: voi vreti 2nd job ca sudori subacvatici?
      Ce rahat gasiti asa complex la sudat?
      Chiar daca nu iti arata nimeni sau nu deschizi vreun tutorial, prin trial&error tot te prinzi relativ repede.

    • Basil, ești ca ăia care vin la interviuri și zic că ei știu orice, dacă le arăți cum să facă. Ai un pic de școala vieții, nu?

  2. Pana la urma ce fel de slidere ai folosit?

  3. puteai sa faci si tu niste imbinari coada de randunica… :D

  4. Hai că ați început bine. Spor la bricolat. Da ai eu am pus ochii pe câteva scule pentru casa. Dar nu-i momentul încă.

  5. Bai nene, ma asteptam ca la bricoleurul de referinta sa fie totul perfect. Cand colo, tencuiala cazuta, var pe scari, furtun prins cu sarma. Cum sa tai scara ca sa faci loc la cutie?

    Sau asta a fost un fel de razbunare pe Fluture. Cum el si-a bagat pula in blogul tau, ti-ai bagat si tu pula in lemnul lui?

    Fereasca al de sus, maine cine stie, aflam ca nu stii sa folosesti nici toporul.

    • Așa e arhitectura la casă săsească. Vali recunoaște că nu e vreun master de bricolaj așa că nu se supără. Adevărul că nici să fii prea perfecționist nu are rost, până la urmă e doar o cutie de scule prin beci, dacă era în sufragerie într-adevăr era inacceptabil.

    • scara e așa pentru că mai am niște lucrări de făcut în pod, și dacă o vopsesc acum o murdăresc din nou la toamnă. plus, unde e tencuiala căzută?!?!!? :D

  6. Pentru debitat metale cauta unul culisant. E mai folositor

  7. NOU
    #18

    Colțul dreapta jos se tot încăpățîna. Dar i ai arătat tu lui :)

  8. cutiile pt sortat chestii de unde le-ai luat?

    • emag, stanley.

    • E mişto o cutie deaia organizată dacă stai la casă. Io am crecă vreo 4-5 cutii şi cutiuţe în care am strîns chestii de care uit şi când am nevoie de ceva holşuruburi, şuruburi… mi-e lene să le caut că am un magazin la parterul blocului care are de toate.

  9. Hai ca ne transformam toti in mesteri cu pandemia asta. Parca in alte tari sunt cursuri de reparat chestii in loc sa le arunci.
    Vali, nu poti refolosi scandurile de la paleti? Cred ca gasesti usor 2-3 paleti sa iti faci treaba si nu vorbesc de mobilier de gradina ci doar organiza(toa)re sau ceva ladite de scule.

  10. Văd că nu prea ascultă cutia sa stea la locul ei. Dacă mai ai spațiu în spatele cutiei, între ea și perete, poți să cumperi niste magneți neodymium cu gaură și îi prinzi de laterala cutiei. Iar de perete, sau ce ai tu acolo pui plăcute de fier.

  11. Nu ai gasit fierastrau debitat metal
    Makita pe acumulatori? :)

  12. Ai o rindea manuala misto? Ce am gasit la magazinele online din Romania sunt pocnitori supraevaluate. Toate au luat drumul reciclarii. Acum caut no 4 & 7 Bed Rock sau Bailey.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile