Sclavii mai rup lanțurile uneori…

Nimeni nu mișcă nimic în Polonia sau Bulgaria. Sau România. Că au fost mai proști și nu au mers în expediții și nu au împărățit peste alte nații și nu și-au clădit palate și autostrăzi cu bogățiile extrase de la alții mai proști. Sunt curios de retorica francezilor. Cine le-a făcut pociogul? Unii care s-au stabilit acolo de bunăvoie sau urmașii sclavilor aduș în lanțuri?

Dar nu vă faceți iluzii. Și noi vom păți ceva de mâna sclavilor. Deja ne e frică de ei, pentru că foamea și ura îi unesc. Deja ne înjunghie și ne tâlhăresc, ne violează femeile și ne sfidează. Îl mai ține minte cineva pe Marian Cozma?

Și, dacă tot ne căcăm pe noi că tristesse, că Franța, că democrația, Facebook a dat drumul la Safety Check când au murit oamenii de la Colectiv? Păi să nu te duci cu AK-ul peste ei?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

76 comentarii

 1. Discriminarea pozitiva ucide?!

  00
  • Vine unu’ și urlă cât îl țin plămânii că Allah e mai mare, omoară oameni la întâmplare, tovarășii lui teroriști revendică actul și îi atribuie o motivare pur religioasă și ce concluzie trage mass-media europeană? Că săracii teroriști fac nasoale pentru că sunt discriminați. Ei sau rudele sau strămoșii lor. Băi papagalilor, treziți-vă! Califul și toți nenorociții care comit atrocități în Siria transmit cât se poate de clar în mesajele lor video că sunt motivați religos și că scopul lor e să curețe lumea de necredincioși. Ei susțin că luptă în numele credinței și că vor să impună un stat global care să emuleze primele versiuni ale califatelor în toate aspectele și mass-media n-aude și nu vede. Mass-media invită tot felul de pămpălăi la tot felul de talk-show-uri despre teroriști motivați de orice mai puțin de fanatism religios. Asta după ce pe întreg globul au murit zeci de mii de oameni omorâți de unii care urlă că zeul lor e mai mare. Inclusiv musulmani pașnici, omorâți tot de niște demenți radicali. Political corectness duce pe apa sâmbetei libertățile individuale și capacitatea de a raționa.

   00
 2. Iar în acest context tot mai sunt voci care susțin că avem nevoie să aducem sclavi. De data asta din China. Pentru că profitul actual din buzunarul boierului (patronului, pe noul dicționar) cântărește mai mult decât efectele pe termen lung asupra societății.

  00
  • O să las aici niște linkuri și citate cu privire la sclavie pentru cei spălați pe creier de political corectness, mereu gata să dea vina pe vestici pentru toate atrocitățile comise de-a lungul istoriei cunoscute. Să-ncepem:

   1. De aici https://wikiislam.net/wiki/Muslim_Statistics_-_Slavery

   “While most slaves who went to the Americas could marry and have families, most of the male slaves destined for the Middle East were castrated, and most of the children born to the women were killed at birth.

   It is estimated that possibly as many as 11 million Africans were transported across the Atlantic (95% of which went to South and Central America, mainly to Portuguese, Spanish and French possessions. Only 5% of the slaves went to the United States).

   However, at least 28 million Africans were enslaved in the Muslim Middle East. As at least 80% of those captured by Muslim slave traders were calculated to have died before reaching the slave markets, it is believed that the death toll from the 14 centuries of Muslim slave raids into Africa could have been over 112 million. When added to the number of those sold in the slave markets, the total number of African victims of the Trans Saharan and East African slave trade could be significantly higher than 140 million people.
   . . .
   Historian Robert Davis in his book “Christian Slaves, Muslim Masters – White Slavery In the Mediterranean, the Barbary Coast and Italy”, estimates that North African Muslim pirates abducted and enslaved more than 1 million Europeans between 1530 and 1780. These white Christians were seized in a series of raids which depopendulated coastal towns from Sicily to Cornwall. Thousands of white Christians in coastal areas were seized every year to work as galley slaves, labourers and concubines for Muslim slave masters in what is today Morocco, Tunisia, Algeria and Libya. Villages and towns on the coast of Italy, Spain, Portugal and France were the hardest hit, but the Muslim slave raiders also seized people as far afield as Britain, Ireland and Iceland. They even captured 130 American seamen from ships they boarded in the Atlantic between 1785 and 1793.”

   2. Procentajul sclavilor din totalul popendulației în zilele noastre: https://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_slavery#/media/File:Modern_incidence_of_slavery.png

   Brusc, vestul pălește în comparație cu restul lumii.

   3. De aici https://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_slavery#Islamist

   “Two Islamist groups, Boko Haram and the Islamic State of Iraq and the Levant, have supported the practice of slavery. In 2014, both groups were reported to have kidnapped large numbers of girls and younger women. According to an August 2015 story in The New York Times, in territory of the Islamic State, <>”

   Deci în zilele noastre, în timp ce unii debitează tâmpenii despre cât de nasol e vestul și cum oprimă vestul pe toți, alții se ocupă cu sclavie pe bune. Adică răpesc oameni, îi vând ca pe animale, îi exploatează. Și concluzia unor europeni e că vestul e nasol. Băieți, dormiți pe voi și nu știți ce se-ntâmplă-n lumea reală.

   00
 3. “Pwula mea sculata este adorata de o Stoiceasca beata si usor drogata.”-Dan Voiculescu laudandu-se colegilor de celula.

  00
 4. Pai deja l-au identificat pe unul din aia. Era cetatean francez si locuia la 35 de km de Paris.
  I’m like: fuckin’ DUUUH!

  00
  • si aia care au facut 7/7 erau cetateni britanici. Your point?

   00
  • sunt o multime de cetateni francezi care … nu sunt nascuti in Franta. Si era o perioada in care era foarte usor sa iei si mama cetateniei – mai ales daca veneai din Magreb. fuckin’ DUUUH!

   00
  • @cheddar @miticosul – sunteti total pe langa. Mai cititi, si apoi mai vorbim.

   00
  • actually porumbelule, tocmai s-a dovedit ca unul dintre teroristii impuscati la Bataclan era sirian, venit ca refugiat prin Grecia.

   00
  • lumineaza-ne. Cu argumente daca se poate.

   00
  • Netul vuia de cei care arătau cu degetul spre sirieni. Also, o tabără de refugiați de la Calais a fost cuprinsă de foc aseară, ca răzbunare. Dar iată că iese la iveală faptul că atentatele au fost opera unor cetățeni francezi, ceea ce era de așteptat, pentru că cei care au venit din Siria habar nu aveau unde era teatrul Bacalan sau alte obiective bune de atacat. De aici acel duuuh!

   00
  • Teroristului identificat la Paris i s-au luat amprentele si e cetatean francez.
   Asta cu pasaportul sirian ramane de clarificat. Deocamdata nu dovedeste nimic. Celalalt s-a dovedit a fi participant la atacuri.

   00
  • s-a clarificat de catre guvernul grec. Al treilea are pasaport irakian.

   00
  • wait! maimutele primesc cetatenie in franta?

   00
  • nu numai in Franta.

   00
  • @cheddar: sigur ca da, teroristul cand merge sa se arunce in aer isi ia si pasaportul cu el, ca familia sa-i primeasca bucatile inapoi si sa primeasca condoleante la parastas.

   Realizezi ca Isis ar fi in al noulea cer daca europenii incep sa-i scuture pe emigranti si sa-i trimita acasa cu forta? Cate motive vor avea atunci sa se erijeze in protectorii musulmanilor impotriva asupritorilor?

   00
  • @Sitting Duck: nu de aia își ia teroristul pașaportul cu el, ci pentru că are familie, care, în urma morții lui dovedite în atentat, va primi o despăgubire frumușică.
   It’s all about money de multe ori, chiar dacă ei zbiară Allahu Akbar înainte de-a detona bomba de pe ei.

   00
  • @sitting duck
   hai sa te educ, poate ajuta. Ma indoiesc, dar o s-o pun la activitati caritabile pe luna asta.

   1. Aia care s-au dus la Bataclan nu erau teroristi sinucigasi. Suicide bombers au fost la stadion etc.
   NU aveau centuri explozive si nici, din cate se poate vedea de catre oamenii care combina surse,nu se pare ca aveau intentia sa se sinucida.
   Nici macar nu au fost aruncati in aer- au fost impuscati de catre politia Franceza care a luat Bataclanul cu asalt. Acu eu stiu ca tu probabil ai vazut cum functioneaza o impuscatura numai in filme si jocuri, dar de cele mai multe ori chestia aia nu transforma pe nimeni in bucati nici macar daca ala ia cateva zeci de gloante in el.

   Doi la mana, spre deosebire de tine, oamenii aia chiar nu-s chiar atat de boi. Ce faci dupa ce comiti crima asta? Incerci sa scapi. Un pasaport sirian iti asigura mai devreme sau mai tarziu azil cam peste tot in Europa.

   Trei: e in interesul Isis sa aduca cat mai multi oameni in Europa. De unde stim asta? Pai putem fi prosti si face presupuneri sau ne putem uita la declaratiile lor. Astia se lauda ca au infiltrat o gramada de oameni in Europa. De ce ar vrea sa taie macaroana aia? Bineinteles ca vor ca treaba aia sa continue, pentru ca nu-s boi.

   patru: Isis nu are nevoie sa se erijeze in nimic. De ce? pentru ca in momentul in care s-a proclamat un calif, toti musulmanii sunniti trebuie sa-i jure credinta aluia. Pentru ca daca n-o fac, isi pun in pericol viata vesnica in Paradis. Tu crezi ca mamicile alea cretine gen surorile Dawood isi iau sleahta de puradei oligofreni cu ele si pleaca la drum din UK in Syria pentru siguranta? Nu gigi, ca daca era asa se golea Blighty de pakistanezi si arabi si viata noastra ar fi fost in mod seminificativ mai usoara si mai placuta.

   Uite aici ceva de citit desi nu cred ca esti in stare sa procesezi texte lungi. https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/

   00
  • hopa, nu vazusem chestia cu centurile explosive. Intriguing. Informatia asta nu se mentionase dupa asaultul politiei pe Bataclan.
   Si cu toate astea au reusit sa-i ia aluia amprentele digitale?
   ciudat.

   Pe de alta parte avand in vedere ca multe din organizatiile astea teroriste au obiceiul de-a plati blood money familiilor martirilor… ar putea fi un motiv sa doreasca sa se identifice.
   Pe de alta parte tu te astepti la comportament logic din partea unor teroristi?

   00
  • Prezenţa actului de identificare asupra teroriştilor musulmani are multiple motivaţii. Cea menţionată de Ingrid este una foarte importantă. Banii pentru familie şi mai ales respectul comunităţii din care provine. Apoi ar mai fi posibilitatea de a fi legitimat pe drum. În astfel de cazuri vrei să fii cât mai regulamentar posibil, să nu atragi nicicum atenţia asupra ta că rişti să nu ajungi la locul faptei. Apoi să nu uităm principalul scop al terorismului islamist: să semene teroarea! Păi ăia şi-ar bate cuie în coaie de ciudă dacă vreun atentat atât de “măreţ” ar fi atribuit altei organizaţii din greşeală, datorită identificării greşite a autorilor din lipsa elementelor necesare. Iar teroarea semănată este mult mai mare când permiţi lumii să pună faptele în context. Uite, acum o lună am trecut graniţele inexistente, am fost întâmpinaţi de nemţi-zombificaţi cu urale de bun venit, iar noi deja am intrat în pâine şi am realizat cel mai mare atentat din zonă. Şi am venit cu milioanele, numai imaginaţi-vă ce va fi când începem cu adevărat. În lipsa paşaportului, probabil ar fi fost priviţi ca musulmani francezi aclimatizaţi, deci business as usual. Aratând însă că nu, ei sunt noul val, teroarea este înmiită.

   Unii dintre voi îmi daţi senzaţia că nu înţelegeţi ce înseamnă terorism şi de unde-i vine numele, care-i este scopul. Teroare! Asta-i esenţa. Iar prezenţa unui act de identitate sirian în acest context are exact menirea de a amplifica teroarea. Nu-i mai confundaţi pe terorişti cu hoţi plecaţi să dea o lovitură pe undeva, hoţi care vor lua toate măsurile posibile pentru a nu fi identificabili. E altă mâncare de peşte, scopurile sunt diferite şi la fel şi mijloacele de punere în practică.

   @cheddar: la cât de bine informat te văd, mi-e imposibil să înţeleg cu ţi-a scăpat faza cu centurile, repetată de ştiri din prima oră. Mai ales că este şi ceva ironic la mijloc: ştirile tot o dau pe aia cu forţele antitero franceze au ucis pe cei 4 atacatori de la teatru, când de fapt 3 dintre ei şi-au declanşat singuri centurile, doar unul fusese ucis înainte de a apuca să o facă. Apoi gândeşte-te: victimele au fost ucise prin împuşcare. Deci este logic ca toate fragmentele umane împrăştiate prin sală aparţineau celor care purtau centuri explozive. Nu uita că în cazul prăbusirii unui avion, toate fragmentele umane sunt identificate (ADN) şi puse în coşciugul corespunzător. Iar acolo sunt sute de victime. Să separi fragmentele a doar câteva persoane, şi alea împrăştiate într-o sală şi nu pe hectare de teren este parfum, o faci aşa ca pe un puzle pentru preşcolari.

   00
  • Ca fapt divers, faptul că a detonat centura explozivă pe care o purta nu înseamnă că a ajuns carne tocată. Din contră, dacă Alah aşa vrea, va mai trăi încă mult şi bine. Mult adică câteva minute şi bine… nu prea, dar va mai trăi destul încât să-l poţi chiar intervieva, nu numai lua amprentele. Ca de exemplu acesta (rog nu vă uitaţi cei care sunteţi mai sensibili la realitatea din jur, că ce veţi vedea nu veţi mai putea devedea).

   00
  • @sakura sunt o gramada de stiri care vin la viteza mare.Intai s-a spus ca unul din tipii de la bataclan avea pasaport sirian. Acum CNN ul zice ca era unul de la stadion. Care din ele? sunt doua?
   Initial stirea a fost pusa de catre @greekanalyst si preluata de breitbart la 2-3 AM sambata. Agentiile mari n-au luat-o decat aseara.

   Si acum ni se spune ca pasapoartele alea siriene erau falsuri facute in Turcia.

   magaria e asta: este mult mai in interesul isis sa se creada ca cei care au comis atacul erau francezi, din motive de teroare. sa ne aducem aminte ca Hollande i-a primit inapoi pe cetatenii francezi trimisi la isis si i-a lasat liberi duapa ce au facut cateva ore de counselling cu un psiholog al politiei.
   Un musulman francez n-avea de ce sa vrea sa para sirian.
   Si indiferent daca pasapoartele alea siriene sunt false sau nu, cumva tot au ajuns din Turcia in Franta, evident cu valurile de “refugiati”.

   A doua- s-a spus ca astia au aruncat cu grenade in interiorul Bataclanului. Exploziile se aud pe filmuletul asta care e facut chiar in fata bataclanului cand a inceput chestia. Auzi bubuiturile?
   https://www.youtube.com/watch?v=DD6Bz7ctNtg
   Adica bucatelele alea de carne s-ar putea sa nu fie doar teroristii. Am vazut ca un tip musulman care a fost dat de terorist la stadion Abdul Razzak acum e dat ca simplu civil care s-a dus la meci. Deci nu e chiar asa usor de identificat ce si cum, si atunci daca vrei ca familia ta sa primeasca onoarea martirajului tau, poate vrei sa fii identificat.

   A treia: sunt niste manipulari interesante aici. S=a stiut pe twitter inca dinainte sa intre politia in Bataclan ca aia strigasera allahu ackbar si this is for syria, pentru ca se postase de catre oameni aflati inauntru. Dar din nou nici una dintre agentiile mari n-a cules asta imediat, Isis au asumat responsabilitatea la 3 AM ora mea (GMT) dar din nou agentiile mari n-au publicat-o decat 12 ore mai tarziu, si pe urma ai vazut toti cacanarii cu ” terorismul n-are religie etc”.
   manipulare ? bineinteles.

   00
  • @cheddar, intre timp, dupa ce ai clampanit degeaba, ti-ai dat si tu seama ca toti erau sinucigasi si aveau centuri explozive.

   Eu apelez la logica voastra elementara. De luni de zile, Europa este in tensiune din cauza imigrantilor care sunt in majoritate sirieni. Si brusc, atentatorii din Paris aveau, ce sa vezi, pasapoarte siriene. A dracului coincidenta! Hai se ne imaginam un worst case scenario. Mai multe guverne fac ca polonezii si decid sa limiteze drastic imigratia sau chiar sa returneze imigranti, sau sa-i interneze in tabere de refugiati. Apar violente. CIne credeti voi ca are de castigat de pe urma tensiunilor?

   Iar pentru Ingrid: erau sapte atentatori. Au murit toti. Nu aveau nevoie sa stea cu pasaportul la ei ca Isis sa stie cui plateste blood money sau nu. Au facut bum, si-au indeplinit sarcina, familiile lor primesc bani.

   Si intrebare pentru toti: atentatorii de la Madrid si Londra din 2004 si 2005 aveau cumva pasapoartele la ei? Mai mult, imi puteti arata vreun atentat in care atentatorul avea actele la el?

   Si ati vazut ce s-a intamplat cu primul atentator identificat din Paris? S-au dus la el la usa si i-au arestat familia. Deci un motiv in plus sa ajuti politia sa te identifice mai repede, nu?

   00
 5. Atentatele de la francezi se cam iau de mana cu cele de la americani, din septembrie 2001. Americanii si-au folosit atentatele ca sa intre direct in Afganistan si Irak, dar francezii unde vor intra…

  00
 6. https://www.newsweek.com/16-french-citizens-support-isis-poll-finds-266795

  Ai niste date pe undeva a propos de sclavii aia adusi in lanturi in Franta?
  Pentru ca, pe bune, postul asta e cam scarbos.

  00
  • cheddar, îți scapă un detaliu. Sunt două moduri de a beneficia de pe urma sclavilor: cu dislocarea lor și fără.

   Americanii au avut comercianți de sclavi, Aceștia mergeau în Africa, îi vânau, îi transportau peste mare și îi vindeau la târguri de sclavi. Fiecare își cumpăra câți sclavi avea el nevoie acasă în gospodărie.

   Britanicii, Francezii, Spaniolii ș.a. se foloseau de sclavi fără a-i disloca. Mergeau cu armata în Africa, preluau controlul asupra unui teritoriu, după care forțau popendulația ocupată să presteze munci grele (minerit, agricultură etc). Era repatriat numai rezultatul muncii sclavilor (diamante, aur, diverse produse). Sclavul nu părăsea colonia, nu era dislocat, nu călca în patria stăpânului. Până aici au procedat mai bine decât precedenții. Apoi s-a desființat sclavia. Lucru bun. Până au venit unii socialiști cu ideea de a-i lăsa pe foștii sclavi să vină aici, că probabil îi mâncă palmele să ne muncească în continuare. Aici au dat cu mucii în fasole.

   00
  • O mica observatie. Sclavii din africa nu au fost vanati (numai) de comercianti. Chiar de-ai lor ii vanau si vindeau

   00
  • @sakura, nu ca n-ai dreptate, dar tot acelasi lucru spui- ca Franta n-a adus pe nimeni in lanturi, deci argumentul lui vali cam schioapata de ambele picioare.

   00
  • @sakura: ce distractiv suna asta “munci grele (minerit, agricultura, etc.)”.

   adica munci pe care englezii le faceau ei singuri la ei acasa de sute de ani in timp ce minunatii africani stateau in copaci aseptand la propriu sa le cada banana in gura?

   00
  • @thebblack: în Anglia mineritul a fost prima activitate beneficiară a industrializării. Primele motoare fixe cu ardere internă au fost folosite în minerit. În minele de sclavi însă forţa de muncă e ieftină, gratuită chiar şi fără sindicate sau alte obligaţii din partea angajatorului. La mineritul cu sclavi se face manual tot ce se poate. Un târnăcop valorează mai mult decât un sclav. Dacă târnăcopul se uzează, trebuie să cumperi altul. Dacă sclavul îşi pierde capacităţile nu-i nici o pagubă, îl împuşti şi pui altul în loc. Cam aşa mergeau treburile şi aşa merg şi în prezent în minele ilegale de diamante. De aceea comparaţia între ce făceau unii şi alţii nu e tocmai potrivită. Şi chiar dacă ăia stăteau în copac aşteptând bananele, nu dă nimănui dreptul să se poarte cu ei aşa cum ne-am purtat noi, “rasa superioară”.

   @cheddar: da, exprimarea lui Vali nu este cea mai fericită, dar ideea este aceeaşi: ţările care au tras beneficii din sclavie la un moment dat, ajung să plătească şi preţul. Mai târziu şi cu dobânda aferentă. Iar dobânda poate fi atât de mare încât este discutabil dacă a meritat pentru acel beneficiu vremelnic. E greu de evaluat pentru că plata continuă prin efectele negative prezente pentru probabil încă câteva sute de ani. România nu face nici ea excepţie, ne va ieşi şi pe nas greşeala de a aduce sclavi ţigani pe aceste meleaguri. (asta este una din ideile care n-au trecut prin cenzura de la hotnews.ro chiar dacă au fost foarte civilizat exprimate şi perfect potrivite contextului discuţiei)

   00
  • @sakura hai sa fim seriosi, sclavagismul inca exista bine mersi in toata lumea si Europenii n-au fost nici primii nici cei mai importanti utilizatori.
   Inca n-am vazut pe nimeni bombardand tarile arabe pentru faptul ca ele su inceput comertul de sclavi din africa.
   Asta e un pretext si inca unul de idioti, marxismul cultural si nimic mai mult.
   Piramidele s-au construit cu sclavi, ai vazut tu Ghana bombardand Egiptul?

   00
  • cheddar, dacă este să fim serioşi n-ar trebui să amestecăm lucrurile. Ţările care acum folosesc sclavagismul pot evita neajunsurile învăţând din greşelile altora (dar nu o vor face) şi va dura zeci poate o sută de ani până vor vedea că este o practică cu două tăişuri, iar costul e mai mare decât profitul. Ca în cazul României prezenţa fostilor sclavi ţigani. Beneficiul de pe urma lor este discutabil, pierderile însă sunt greu cuantificabile şi în continuă creştere pentru încă multă vreme.

   Egiptul şi piramidele sunt exemplu suprem de amestec de idei fără legătură cu subiectul. Singura legătură dintre egiptenii care au construit piramidele şi cei de acum este că ambii trăiesc pe aproximativ aceeaşi locaţie geografică. N-au nici o relevanţă în context.

   Comercianţii de sclavi iarăşi nu au legătură cu subiectul, ai doar au profitat de prostia şi lăcomia unora şi slăbiciunile celorlalţi.

   00
 7. Psst: Care sclavi porumbelule? ca majoritatea musulmanilor din Franta :
  1. nu muncesc
  2. sunt veniti in Franta dupa razboi.

  00
  • Ești in eroare: majoritatea musulmanilor sunt născuți aici si lucrează. N-o prea înțeleg pe asta cu sclavii. Si in nici un caz nu înțeleg comparația cu cazul lui Marian Cozma.

   00
  • 1. actually in Franta comunitatea musulmana are un procent de 40% unemployment.
   2. Dupa razboi. Adica WW2. Adica in anii 50-60 primul val si pe urma anii 70 prin chestia cu reintregirea fmiliei- deci da, multi dintre astia sunt a doua sau chiar a treia generatie.

   00
  • ^^ 40% din popendulatia adulta that is.

   00
 8. Culmea e ca nu e vb de sclavi aici ci de toleranta pe care vestul a aratat-o fata de extremisti cu bonus in cazul frantei ce pare sa aiba un serviciu secret cam ineficient. Cand tu primesti cu bratele deschise extremisti ce sunt condamnati in tarile lor de origine islamica pt instigare si violente apai cam apar probleme. Vestul a ajuns sa pupe ce altii caca.

  00
 9. Offtopic: care-i faza cu safety check? Ca nu am prins subiectu si vad ca e treaba cica :)

  00
 10. Basescu zice o chestie si toata lumea il acuza de extremism. Multi dintre radicalii extremisti sunt din familii de imigranti, nascuti si crescuti in tarile vestice. Sunt cetateni de drept, cum ar veni.

  Pe ei cum ii opresti? Supraveghezi o intreaga natie?

  00
  • opresti noncontributory welfare.

   00
  • @cheddar: sacrilegiu, un american (parca) a zis ceva deep: “a social revolt is 5 missed meals away”. Cati musulmani asistati social ziceai ca sunt ? :)

   00
  • o gramada si therein lays the problem.
   Acu nenea Cameron a luat niste masuri subtile impotriva lor. Ca de exemplu:
   1. nu mai primesc child tax credits dupa al doilea copil. Englezii nu prea se fut in gaurile producatoare de boraci, asa ca ghici catre cine e indreptata ideea asta
   2. daca vrei sa-ti aduci sotul/sotia din afara trebuie sa ai un anumit venit, peste 18k/an . Asta nu se aplica pentru cei cu sotii din EU. Musulmanii din UK mai ales pakistanezii au obiceiul asta unde copii sunt insurati in patria mama, de obicei cu verisorii lor. Pe care pe urma-i aduc in UK, etc.
   3. pentru imigrantii economici din afara europei, daca ai stat 6 ani in UK si la sfarsitul alora nu faci celputin 35k/an, te duci inapoi acasa. 35k e can nivelul de la care incepi sa fii contributor net la buget,

   Plus desfiintarea working tax credits si benefits cap, care incetisor incetisor impinge comunitatea de welfare dependents in afara sud estului – aka Tory shires.

   Subtil, nu?

   00
 11. Intram iar in retorica Blame the victim? Hai sa le cautam in coarne in continuare saracilor musulmani nascuti-crescuti in occident, dar islamizati si auto-enclavizati la extrem. Hai sa ne consideram vinovati, noi, victimele, ca asa da bine la multiculturalism. Urmasii sclavilor adusi in lanturi… Sclavi de lux.

  00
  • true, dar tot cetățeni de mâna a doua sunt priviți și tratați.

  • magaria e ca unii aleg sa fie cetateni de mana a doua

   00
  • in general lumea te trateaza si te priveste dupa cum te comporti.

   00
  • desigur. vezi pe unul din nația ta că face o prostie, nu îl raportezi, pentru că autoritățile sunt de altă nație, și îi urăști mai mult pe ei decât pe ăia din nația ta care fură sau fac alte tâmpenii.

  • Plus chestia cu refuzatul integrarii. Sa vezi lucrul dracului cum toate celelalte comunitati se integreaza, numai Arabii/Maghrebienii nu.
   Si am vazut asta in Germania, Olanda si UK.

   Indienii vin, deschid o afacere sau se apuca de munca a doua zi dupa ce-au coborat din avion. la fel chinezii, galbenii de toate soiurile, Chiar si romanii nostri se dau jos din autobuz si se duc la munca.

   Astia, nu. Sunt de 2-3 generatii in vest si refuza sa munceasca. Au educatie gratuita pe care n-o folosesc sau isi pierd tipul pe studii islamice si pe urma se mira de ce nu-i angajeaza nimeni.

   Cei care se integreaza sunt aia care nu suporta Isis sau imamii nebuni. Sunt aia pe care nu-i vezi in centrul orasului la pranz intr-o zi normala de lucru. Din pacate, sunt doar o minoritate.

   00
  • de ce nu vor să se integreze, puișor?

  • zi-ne tu, ca tu esti ala care traieste intre ei in Brasovistan.

   00
  • Daca toate natile venite se integreaza numai una nu atunci nu e vina gazdei.

   00
  • psst: daca vrei sa zici discriminare, ai grija sa iei in consideratie de ce nu se aplica si la alte categorii.
   Exemplu in UK:
   Indienii si pakistanezii/bangladeshii.
   Indienii hindu/sikh au un procentaj de employment/self employment peste media popendulatiei generale
   pakistanezii si bangladeshii, care arata la fel, sunt la nivelul general al popendulatiei musulmane- 60% din employment rate al popendulatiei generale si 200% unemployment rate.
   Si cum nu poarta etichete si arata la fel unii cu altii… trage concluzia.

   00
  • @vali Petcu … cat timp nu tipi ca religia nu te lasa sa faci aia sau ailalta nu sunt probleme in tarile in vest. Cat timp respecti regulile locului in care au venit nu are nimeni nimic cu tine. Uite la indieni, cum de au ajuns ei sa conduca companii mari iar musulmanilor de origine asiatica li se plange de mila ca ar fi discrimanti. Cine e de vina când UAE (Dubai) te roaga frumos sa tai macaroana fratiei musulmane ca e nazisti si tu te faci ca nu te auzi?

   00
 12. Intamplator, Euronews zice ca teroristii aia omorati la Bataclan aveau pasapoarte siriene si irakiene.
  Draga Vali, esti pe langa.

  00
 13. https://www.breitbart.com/europe/2015/11/14/paris-terrorist-migrant-registered-refugee-greece/

  The Greek government has announced one of the terrorist gunmen who had a part in killing over 120 in Paris on Friday evening entered Europe while masquerading as a refugee just six weeks ago.

  Reports early on Saturday that one of the gunmen was found to have been carrying a Syrian passport have been followed by an announcement by Greek minister for citizen protection Nikos Tosca that the individual was masquerading as a refugee, reports Greek Antenna news.

  The unnamed killer was registered on the Greek island of Leros in the southern Aegean sea on the third of October. The Island is just ten miles from the Turkish coast and has been a major point of ingress for so-called ‘refugees’ into Europe, alongside neighbour island Kos

  00
 14. Franța are și acum colonii și instaurează guverne marionetă prin Africa. Toată partea de N-V a Africii este controlată de francezi. Tot ce înseamnă bogăție relevantă (petrol, gaze, minereuri, etc) este controlată prin sfori din Franța.
  Uitați-vă și în România ce înseamnă neo-colonialism. Orice companie profitabilă e acaparată de companii occidentale. Apă cumpărăm de la francezi (că noi nu știm să o pompam), telefonie de la francezi,nemți, petrol – Austria, etc. am exemple pentru toate.

  00
 15. @sakura
  Americanii nu au vanat pe nimeni in Africa, ci cumparau sclavi de la retaileri.
  Primii africani livrati coloniilor britanice in sec. 17 au fost adusi de o nava olandeza.
  In urmatoarele decenii, spaniolii au preluat activitatea de la olandezi, continuand sa vanda imperiului britanic (SUA nu exista in forma de azi) sclavi africani.
  Retine te rog ca in acele vremuri puterile europene controlau 10-15% din teritoriul Africii.
  Sclavii plimbati peste Atlantic erau in cea mai mare parte cumparati de la arabi (deja ocupasera Africa de Est) care pusesera mana pe marfa fie prin captura directa fie cumparandu-i de la capeteniile locale africane (sper ca nu isi inchipuie nimeni ca in Africa secolului 17 domneau democratia si drepturile omului in randul triburilor africane).

 16. French 2014 Arms Exports ‘Best in 15 Years’
  “French arms exports rose 18 percent in 2014, according to a defence ministry report published Tuesday, the country’s best export performance for 15 years.
  France sold €8.2 billion ($9.1 billion) of weapons last year, mainly due to clinching five “large” contracts (defined as more than €200 million).
  These large contracts represented a total of €4.79 billion — a gain of 71 percent compared to the previous year.
  The positive figures should continue in 2015 with contracts to provide 24 Rafale combat jets to Egypt and the same amount to Qatar already in the bag.
  The figures put France “solidly” in fourth place in terms of global arms exports, the report said, behind the United States, Russia and China.”
  —————————————-

  “According to research institute, SIPRI, the volume of international transfers of major weapons in 2010–14 was 16 per cent higher than in 2005–2009. The five biggest exporters in 2010–14 were the United States, Russia, China, Germany and France, and the five biggest importers were India, Saudi Arabia, China, the United Arab Emirates (UAE) and Pakistan. The flow of arms to Africa, the Americas, Asia and Oceania, and the Middle East increased significantly between 2005–2009 and 2010–14, while there was a notable decrease in the flow to Europe.

  00
 17. Din pacate unii oameni, mai ales intre formatorii de opinie ca sunt vizibili, sunt atat de extraordinar de egoisti si lispsiti de empatie, incat DOAR atunci cand un musulman o va viola si omora pe fiica-sa fiindca ce cauta pe strada imbracata in jeansi va spune in sfarsit “mda, e ceva in neregula cu oamenii astia”.. in schimb, ei pot citi de zeci, sute de atentate, crime, violuri intamplate altora si nu percuteaza..

  acum vreo 12-13 ani am avut in cercul de prieteni extinsi un caz, un cineva care era toata ziua cu gura pe noi, astialalti care consideram ca suedejii sunt neintegrabili, ca refuza sa munceasca, ca asa e rasa si cultura lor crescuti de mici cu aceste caracteristici… el o tinea pe a lui, ca suntem rasisti, ca suedejii sunt buni la origine ca orice om dar societatea ii face rai, etc, etc, etc..

  din pacate intr-o seara patru suedeji i-au violat fata, asta dupa ce au batut-o rau de tot ca se impotrivea, a ramas cu multe sechele fata (cel putin atunci, nu stiu daca si-a mai revenit intre timp)… se intampla prin buzau.. de la un mare aparator al suedejilor si un mare umanist, a devenit extrem de violent, a ajuns si pe la politie fiindca a sarit sa bata fara motiv 2 tiganusi pe strada.

  majoritatea oamenilor empatizeaza, e suficient pentru ei sa vada ce patesc altii cu musulmanii de xmp, si se pun in pielea lor.. in schimb, sunt si destule cazuri ca al celui de mai sus, pana nu pateste el pe pielea lui, restul e vax.

  00
 18. si cei 143 din kenya omorati de Al Shabab joi la universitatea Garissa de ce-au murit?
  https://www.bbc.co.uk/news/world-africa-32169080

  00
  • Unul din multele exemple ignorate de presa, ignorate de facebook care nu a mai activat niciun safety check, ignorate de liderii politici care nu s-au mai plimbat la brat, nu si-a schimbat nici pendula imaginea de pe facebook.

   00
  • sau aia 42 din Beirut.

   00
  • @Setila – afaik, safety-check-ul e pentru cei din aria evenimentului ca sa notifice apropiatii din retea ca sunt ok. Ai tu pe cineva in retea din Beirut/Kenia?

   Si 2 – ambele sunt zone in care fie ca iti place, fie ca nu, chestiile astea se intampla cum se intampla in europa in urma cu ceva timp o bataie la un meci de fotbal. desigur, e regretabil, nu e deloc sportiv, sunt cateva capete sparte, 2 vitrine indoite, ridicam din umeri si mergem mai departe. Nici bbc, nici cnn, nici alte canale nu au acoperit subiectul prea detaliat … probabil ca e mai nasol cand se intampla langa tine.

   3 – cine te opreste sa-ti pui pe profil steagul libanez sau kenian?

   00
 19. 10 octombrie, Ankara. 98 de morti, 2 atentatori.

  00
 20. Vali, pociog = baltoaca, pocinog = intamplare rea.

  00
 21. La acelasi lucru m-am gandit si eu cand am vazut mesajele cu Safety Check din Franta – de ce nu a aparut si in Romania?

  Referitor la Polonia, mie mi s-a parut destul de ok tara, iar oamenii extraordinar de politicosi, clar o tara mult mai ok decat Romania.
  Bulgaria, pe de alta parte, in afara de mancare, totul mi s-a parut mult mai naspa decat la noi. Parerea mea e ca, dintre astea 3, suntem la mijloc.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Top articole

7 zile