De unde vine pericolul

Mă scuzați că scriu așa de des și vă enervez, dar sunt în izolare și am un apartament mic. Am făcut curat în el cât n-am făcut în toată viața mea vreodată în vreun apartament. Televizor nu servesc, facebook-ul l-am închis, mă învârt în casă și am teorii. Hai să v-o spun pe ultima.

Băi, există o specie de femei care nu-s nici sărace, nici bogate, ci undeva pe la mijloc. Acu’ vreo 10-20 de ani au reprezentat ceva interesant pentru cineva, poate erau bune la felație, poate aveau aspect prezentabil, ceva în zona asta. Le-a luat un Vasile de nevastă și le-a făcut doamne. Cum Vasile avea ceva stare materială, ăstea n-au prea practicat sportul ăla, munca. Curățenie în casă a făcut „o doamnă”, copii au fost crescuți de bonă și ele au cam frecat tenul pe la coafor, să-și facă freza aia aiurea.

În general nu prea au vreo activitate anume. Unele dintre ele au joburi, dar de-alea la stat, de birou, de făcut curul lat, nu cunosc munca decât de la distanță. Existau vremuri în care o femeie „întreținută” era întreținută de câte-un bogătan și ăla, de voie de nevoie, se tot învârtea prin cercuri culturale, iar femeia dobândea niște hobby-uri dacă nu avea nimic de făcut. Picta, scria poezii, se ocupa de grădina conacului, făcea o soțietate de binefacere, de-astea. Dar nivelul de trai a crescut, și-acum orice țăran tern are bani. Fără un soț care să se învârtă în alte cercuri decât Selgros, cadastru și birt-ul unde nu-și plătește angajații, n-aveau cum să iasă altceva.

Ca o paranteză, știți toate fufele alea care se plâng că au dispărut bărbații cavaleri, gentelmani, care știau să trateze o femeie? Păi gentelmanii ăia se purtau așa cu altă specie de femei, cu domnișoare de-alea care știau greaca și latina, pictură și poezie, puteau purta o discuție pe filosofie sau literatură și știau să danseze. Vă spune fratele vostru care a făcut vreo doi ani de tango argentinian, e-un pic senpai pe zonă, româncele dansează ca niște saci de cartofi. Cu limbile străine, verificați un pic, le doare inclusiv engleza la gură. Cât despre artă, știm doar că se pișă la comandă când aud de vreun artist că a luat un premiu, cam asta e nivelul lor de înțelegere.

Ei, trece timpul și cucoanele astea ajung pe la 40-50 de ani și cum n-au preocupare, se-apucă de opinii pe internet. Care sunt doar o extensie a discuțiilor pe care le au ele între ele, când se adună la coafor, cafele sau chec. Știți doar că pe la vârsta asta le-apucă și pofta de o facultate, poate a doua. Au poftă de cunoaștere, și de unde naiba să obțină acea cunoaștere? Cum spuneam, Vasile e țăran, ăla nu sesizează cultură. Așa că iau de pe internet ce găsesc și ele cool și simpatic: conspirații și homeopatii, livrate de moși care sunt un pic mai cool decât țăranul care nu le-a mai f*tut de pe vremea când era Iliescu președinte.

O versiune a acestei femei e varianta europeană, care s-a căsătorit cu un de-ăla pe-acolo care nu-i prinț, ăla o ignoră, și-acum sunt pline de draci, frustrate și dau sfaturi despre democrație prin România. Le știți, și dacă nu le știți le găsiți la Dan Alexe pe pagina lui de Facebook.

Ăstea, șomerele astea inculte și nef*tute reprezintă cam 80% din trolii enervanți de pe internet. Multe au soții la muncă prin UE în timp ce ele freacă internetul acasă, că plătește fraierul.

Cum am ajuns la concluziile astea? Prin eliminare, că eu știu și femei care muncesc. Maică-mea, parexamplu, nu e un geniu, dar n-are timp să răspândească conspirații pe internet că are 65 de ani și tot muncește mai mult decât mine, frate-miu și taică-miu la un loc. Mama fiului meu e la fel. Și astea nu-s excepții, mai știu alte femei care bagă muncă non-stop. Nu contează dacă-s casnice sau nu. Dacă e „femeie de casă”, păi aia e zbir, toată ziua se ocupă de una-alta, du copii, ia copii, stai călare pe ei pe teme și activități, organizează facturi, organizează cămara, ai grijă de casă, ocupă-te de instalator, orice. Care n-au copii își trag niște joburi de muncesc 16 ore pe zi, că cine crezi că muncește în țara asta, noi, bărbații? Să fim serioși.

Seara femeile alea sunt prea rupte să aibă opinii pe internet. Tot ce-și doresc este un masaj la picioare, un ceai și un film de-ăla, cum se zice, care nu e premiat la Cannes, Berlin sau alte festivaluri de labă.

În schimb cucoanele, analfabetele, bagă la foc continuu. N-ajută nici laxa legislație românească, că unele din ele sunt pensionate de pe la vreo 40 de ani pe caz de boală. Ăstea sunt, fratele meu, sursa de coronavirus informațional, ele dau prostiile lui Tolontan pe grupurile de Whatsapp.

Soluția? Păi presupun că e evident. Noi, ăștia care mai suntem în putere, trebuie să punem mână de la mână și plă de la plă și să le f*tem. Am văzut filmele, știm cum e treaba cu „matures”, ăsta, frații mei, ăsta este războiul nostru mondial. Bunicul a stat cu nasul în tranșee, noi trebui să stăm cu nasul între labii și să încercăm nu strănutăm de la păr. Urât moment, dar nu atât de urât ca soldatul nazist sau rus cu baioneta îndreptată spre pieptul nostru.

Ce să mai zic decât înainteeeee!

Cu-ni-lin-gus!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

 1. Cine se sacrifica sa citeasca tot si sa ne povesteasca si noua?

  00
 2. NOU
  #15

  Mie-mi plac filmele de la Cannes, Berlin sau Venetia. Le gasesc interesante si destepte. Sigur, nu toate, dar o buna parte.

  “Si-acum ma taie, daca vrei,
  Si-arunca-ma la caini!”

  00
 3. Eftimie, tu ai stofa de erou, ba baiatule…
  Poate e o doar coincidenta, dar ceva – greu de explicat logic – imi sopteste mie ca astea in contra carora care zici tu cu atata foc, cam majoritatea sunt si nespalate. Mai ales la pzda.

  Tot te mai bagi?

  00
 4. Uatefac, te vazusi singur in apartament si ai criza de existentialitate?

  https://www.youtube.com/results?search_query=retete+de+mancare

  https://www.youtube.com/results?search_query=retete+de+bucatarie

  noi trebui să stăm cu nasul

  Aia mici baga nasu.

  00
 5. Spor la lins!

  00
 6. Eftimie Senpai, lmao =))) se vede ca ai bagat si ceva anime in ultima perioada

  00
  • Eu îl știu din karate, senpaii erau ăia micii, senseii erau șefii mari. Și pentru cunoscutătorii bătrâni, „Sensei Mircea Cârlogan” era de la Brașov, da?

  • Senpaiul e genul de elev avansat pe care senseiul îl lasă în locul său atunci când e plecat.

   Uneori, acel elev avansat ține ședințe de antrenament mai dure decât senseiul din tot felul de motive umane sau mai puțin umane.

   Glumind serios, când îl vedeți prima dată pe Fluture, puteți trăi un senpai ni rei.

   Eftimie, aș menționa facultatea de psihologie ca fiind acea a doua facultate.

   00
  • @Cato :-) poate ai sa zâmbesti, dar am facut judo ceva ani. Si astazi, dupa multi ani, stiu toate procedeele cu numele japoneze aferente (pâna la centura maro). Bineinteles, stiu si diferenta dintre sensei ni rei si otagai ini rei :-) N-am fost niciodata senpai, dar m-am antrenat cu colegi care au fost, mai târziu, campioni balcanici. Din când in când, ei conduceau antrenamentele. Si erau cum zici tu. Timp de doi ani, am facut antrenament de doua ori pe zi, de luni pâna sâmbata, inclusiv. Intre antrenamente mergeam la scoala. E o experienta formatoare pentru mine. Ca multe altele.

  • Legat de judo, avem experiente asemanatoare.

   Posibil si legat de pasiunea pentru filosofia stoica. Imi pare rau ca nu-mi vine repede-n minte ceva care sa ne distanteze ca sa nu ni se ureze sa ne luam o camera.

   00
  • Stai linistit, pe primul care vine cu „get a room” il belesc:-)

  • Get a roo…

   00
 7. Munca e pentru roboți și tractoare, nu pentru oameni. Daca era bună munca, o lua boierii

  00
 8. doamna-i pe cruce sau cum? ca mi se pare ca se jertfeste pentru ceva..

  00
 9. Eftimie , ai belit si anume o ! @Mirela , ia l !

  00
 10. Eftimie, mai baga si podcast daca te plictisesti.
  :)
  ascult acum a treia oara podcastul de istorie si deja am ajuns la Burebista.

  00
 11. Zi sincer: ai făcut o listă de chestii mai claustrante decât apartamentul tău înainte să te gândești la Soluția Finală?

  00
 12. Iti tin pumnii. Eu nu sunt pregătit sa salvez lumea. Le dau block pe unde apuc și asta e.

  00
 13. NOU
  #39

  hai că asta a fost chiar bună !

  00
 14. Bun articolul, printre favoritele mele, pe langa „Cel mai important om de la coadă de la Mega”. Izolare usoara!

  00
 15. 1. Tata fiind poliglot, mi-a zis „don’t stick your dick in crazy” pe vremea când mie-mi umblau ochii după fete, adicătelea pe la vreo 12 ani.
  2. Nu fut păroase. Mă lovește greața. Plm, un aparat de „grooming” e ieftin în ziua de azi.
  3. Majoritatea femeilor nu știe ce vrea, că dac-ar știi ce vrea, s-ar învârti-n pula așa cum o face pe scaunul „directorial” de la birou.
  4. O vorbă din popor: o labă făcută cu temei, la vremea ei, face cât 9 femei. :D

  00
  • u fut păroase. Mă lovește greața. Plm, un aparat de „grooming” e ieftin în ziua de azi.

   ești nesimțit. cum te-a invitat colegul eftimie, dă o tură pe categoria mature. unu, e mult de tuns, doi, e in tot felul de locuri unde nu vezi.

  • Ah, @vali, I see you are a man of culture as well

  • i watch a lot of documentaries.

  • NOU
   #46

   Pe la douaj’de ani eram frumos rau si destept cum nici 5% nu-s. Din pacate si prea selectiv. Rezultat? Bataturi la Manuela in timp ce proastele si-o trageau cu toti strambii si idiotii.
   Mi-am zis (mult mai tarziu, poate prea tarziu): never again! Deci maestre Eftimie conteaza pe mine! Intre 40 si cca 55 orice se prezinta la examen trece din oficiu.

   00
  • @Eftimie: eu cred ca Vali e asa un fel de culturist al documentarelor de genu’ asta!
   😁 Sensei Vali!

   00
 16. Mai scrie, daca ma convingi nu o sa mai fie nevoie sa va sacrificați voi, le fut eu pe toate.

  00
 17. Am ras. Dar nu cred ca sunt numai femei in situatia asta. Sunt si barbati si corporatisti/corporatiste. Ce am observat eu intre anii 90-2000 si 2020 e ca multe firme mai ales cele mari si-au creat mecanisme prin care functioneaza. Mi-a ramas chestia asta in cap cu mecanismele dupa ce a scris Cetin despre UE si inertia dupa care lucram in UE, birocratie si lipsa de idei/interventie legata de COVID 19. Am lucrat in anii 2000 de mi-au sarit micii in IT la tot felul de tool-uri de generare de cod, la standarde, la precedee, la etc. Tot alea le foloste lumea si acum si s-a puturosit. Am descoperit angajati IT care de ani de zile ruleaza scripturi si trimit date fara a avea habar in fapt ce se intampla in script, cand au dat erori erau blocati si se uitau ca la ecran ca muta la pula. Astia sunt candidati buni la frecat ceapa si raspandaci de fake news si alte balarii.

  00
 18. Pai daca le futi, nu le validezi si mai mult? Faptul ca ele cred ca stiu cum se invarte lumea, e un fel de consolare: „Nu ma mai fute nimeni, dar macar eu stiu chestii!”.

  00
 19. Nu mai fiți rai, ca va scade imunitatea!

  00
 20. NOU
  #55

  Vasile țăranul nu e colegul vostru Sergiu B. Vasile, nu?

  00
 21. NOU
  #56

  Esti conditionat social sa vezi lucrurile asa. Men up! In bula mea, istetele, estetele, domnitele, frumoasele svelte si opinionate abunda, csf, ncsf!

  00
 22. NOU
  #57

  Pentru articole ca asta intru zilnic pe zoso blog.

  00
 23. Articolul este inutil fara linkuri. Fa o treaba ca lumea, senpai si pune surse. Ajuta-ne sa te ajutam!

  00
 24. Cuvântul ăstea nu este în dicționar.

  00
 25. Ma bucur ca in sfarsit sesizeaza cineva problema asta. Un shop online pt care lucrez are problema asta. Cucoane 45+ , acre, tembele dar foarte pline de opinii. Noroc cu moderarea cuvintelor si butonul de block . Se verifica comentariile de 2/zi si blocheaza la greu , e singura solutie contra lor

  00
 26. asta e din seria: „eu am pareri, mi le vomit pe net, alelalalte au pareri, parerile sunt proaste, bla bla bla, sa le futem”. putea fi orice altceva, bla bla bla, tot la „sa le futem” se ajungea. Nimic nou sub soare, doar ca ar fi fost dragut sa vedem un bla bla bla mai putin badaran.

  00
 27. Asa e.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile