Unde să vă duceți copilul de 1 iunie…

La un curs de pictură pe lemn! De icoane! Partea tristă e că o să fie plin. Spălatul pe dinți sau mâncatul sănătos e pentru fraieri, religia e temelie.

 

 

ingerasul-creativ

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. NOU
    #1

    Si fara pupat de moaste, nu se poate…..

    00
  2. Stelica …. El e ma.
    In alta ordine de idei, stie cineva de ce in icoanele noastre sunt oamenii ilustrati ca si cum ar avea ciuma bubonica ? Uite la Stelica ce cap are….

    00
  3. NOU
    #3

    Daca nu sunt moaste aducatoare de noroc,ca sa le pupi cu evlavie si sa cumperi lumanari si alte acareturi, degeaba. Nu prea o se inghesuie lumea la pictat.

    00
    • Dovada ca suntem o tara de cre(s) tini pupatori de m(ortaciuni) oaste, sunt minusurile acordate.

      00
  4. Sau cu doamna Firea în Voluntari la pupat moaște…
    Ţara ne vrea creti *cough*, creștini!

    00
  5. Mi se pare o chestie foarte buna. La cati fraieri avem in tara, un pictor bun de icoane poate avea un viitor stralucit.

    00
  6. Cine fofoloanca mea e „Sfantu’ Stelian”? O sa-i invete pe copii sa-si tatueze icoane misto pe powla si pe tzatze?

    00
  7. NOU
    #10

    Macar sta bine cu gramatica Ingerasul creativ :))

    00
    • Eu am gasit 2 greseli: un spatiu in plus intre „dar” si „pentru” si a scris drag cu „g” in loc de „c”. Plus ca stelistul asta pare ca tine in brate un copil cu fata de adult afroamerican

      00
  8. NOU
    #12

    spalat pe dinti cu fluor sau fara fluor? mancare de vegani sau omnivori? terapii naturiste sau vaccin? ca si aici la „civilizati” sunt doua tabere, nu-i asa usor.

    00
    • Apropo de asta: eu am o dilema steerica. De ce cand mananc acasa mamaliga vartoasa din malai de tara ma cac moale, si cand mananc la restaurant mamaliga „pripita” cu malai din comert, ma constip?

      00
    • in plus, viata ii grea. Si prezinta aspecte.

      00
    • @Cam: Poate nu e de la vîscozitatea mămăligii ci de la nota de plată…

      00
  9. Mai, cu tot respectul, spalatul pe dinti si mancatul sanatos, ca si stersul corect la fund, fac parte din lucrurile pe care copilul le invata din familie, ca d-aia are mama si tata, sa-l invete d-alde d-astea si sa-i dea drumul in lume (gradinita, scoala) cu un minim de bagaj, nu ca scapat din padure, ca se presupune ca vorbim de oameni civilizati. Oricum, la varsta la care invata sa picteze icoanele de care vorbim, copiii deja ar trebui sa stie sa se spele singurei pe dinti si de ce, sa aiba gusturile educate, ca daca au aruncat micii, saormele si meniurile de la mc pe gat pana atunci… ce sa mai vorbim de mancat sanatos! Si da, de icoane, de ce nu si de icoane, pentru cine vede ca fiu-sau are inclinatii, sau face ore de pictura, poate sa vada activitatea ca o oportunitate, si o poate trata cultural, nu neaparat religios. Cred ca la adulti chestia asta tine de scoaterea capului din fund. Si de informare, ca toata treaba e nitel mai complexa decat pupatul moastelor. Si desigur, e o optiune in intregul ei, nu doar legat de pupat moaste.
    Observ ca nu prea ma incadrez in linia comentariilor, asa ca sper sa nu ma invete nimeni conjugarea verbului „a vamui”.

    00
    • „Si da, de icoane, de ce nu si de icoane, pentru cine vede ca fiu-sau are inclinatii, sau face ore de pictura, poate sa vada activitatea ca o oportunitate, si o poate trata cultural, nu neaparat religios.”

      Asta e in aceeasi linie ca: daca fi-su are afinitate sau inclinare pentru tir sportiv, poate sa vada o stagiune de antrenament prin Siria ca o oportunitate care o poate trata cultural. Te mai intorci de acolo si cu alte afinitati sau inclinari pe care nu prea si le dorea pentru fi-su.

      00
    • Mihaela mama draga,
      Nu ai inteles deplin.
      Daca ai talent la m#ie
      O practici cu Mos Martin?

      Legenda: Mos Martin, aka Baloo, aka Winnie the Pooh.

      00
  10. Copilașul din icoană are niște sprâncene gen Bănel Nicoliță

    00
  11. Extrapolezi, Keme. Exista oportunitati mai variate chiar si pentru acest sport. Tot parintele are treaba si cu asta, dupa mine, pt ca ce-i arata alui mic e destul de important cat sa-i stabileasca o directie. Parerea mea e ca un copil are nevoie de activitati cat mai variate, sa le cunoasca si sa le si practice, in masura posibilitatilor lui si ale alor lui, ca sa n-ajunga la adolescenta sa sprijine blocul asternand covor de seminte, sa vada si sa stie ca mai e si altceva pe lume, ba chiar o lume, nu doar Protv si desene si altele asemenea. Ca oricum gandeste si el, macar sa aiba de unde alege. Si ma racaie rau „care” ala, e ca un unicorn fara corn.

    00
  12. Zoso, „spălatul pe dinți sau mâncatul sănătos” ar trebui în primul rând să fie învățate acasă, în primii șapte ani.. pe urmă începe să fie din ce în ce mai greu. Majoritatea „părinților” au așteptări doar de la școală (și poate de la bonele filipineze).
    Mă rog, ce poți cere unor copii când te uiți la cei care se numesc părinți și te minunezi…

    00
  13. Cand eram mic tin minte ca am fost cativa ani la un fel de concursuri de desen pe asfalt in centrul orasului.. Primeai creta si ceva premii. Castigatorul era dat si intr-un articol din ziarul local. Acum nu mai e voie ca se strica marmura…. Iar legat de articol, prea mult religie strica, mai ales la copii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube