Una cu media şi una cu new media

Exerciţiu. Să căutam împreună de câte ori apare menţionat accidentul de la Petrila în presa internaţională. Asta ca reciprocitate, că televiziunile şi ziarele noastre se grăbesc să publice pe post de breaking news accidentele de muncă din China şi lumea a treia. Eu n-am găsit până acum nimic.

Constatare. Ziarele pierd teren în faţa siteurilor. De ce să aştept până dimineaţa să văd ştirea cu lansarea albumului Celelalte Cuvinte din Evenimentul Zilei sau de la ei de pe site, când MetalHead a publicat de azi noapte ştirea şi imagini de la concert? În EVZ nu am poze, pe evz.ro nici atât. Oare vor afla ziarele vreodată că oamenii care citesc siteurile de ştiri nu cumpără ziare?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Personal nu inteleg de ce mai exista presa tparita pe hartie. Gasesti tot ce te intereseaza pe net. Poate doat pentru ca mai exisrta nostalgici la care le place mirosul de hartie ori pentru ca nu toata lumea are acces la net. In opinia mea ziarele tiparite vor disparea complet undeva in viitor.

  00
 2. Bai, tre sa astepti stirea din Evenimentul Zilei pentru ca te poti amuza citind lucruri interesante gen ”Celelalte Cuvinte au inventat rock-ul”, ”o super trupa de death metal” sau cine stie ce o fi mai auzit reporterul de la bunica lui si acum da drept ”informatie valabila”.

  P.S : Ti s-a intamplat sa nu-ti poti accesa propriul site cu zilele (decat prin proxy) ?

  00
 3. Unii mai scriu:

  00
 4. Cateva falimente ( Doamne-ajuta ! ) ar ajuta presa scrisa sa se trezeasca . Trist e sa-i vezi cum fura de pe net, dar asta e deja istorie

  00
 5. Ştirea despre Petrila a apărut aseară şi în cel mai mare ziar din Danemarca, Politiken.

  00
 6. Exact chestia asta am discutat`o aseara cu socru`meu… Sunt pline stirile cu accidentele din China, da` restul n`au nici o treaba cu accidentele noastre. Si asta pentru ca pe ei ii freaca grija de treburile lor, iar pe noi ne freaca de accidentele lor, sa faca televiziunile audienta cu stiri la care plang babele, chiar daca n`au pentru cine…

  00
 7. @NEOX: pentru ca un poti cara peste tot cu tine laptopul si nu poti sta mereu cu 3 kile in brate pe veceu. de aia. si mai e si bateria…

 8. „miners were a feared political force in the 1990s.” -bună asta, de la AlJazeera. De fapt, și acum mai sunt o forță de temut, dar numai din patru în patru ani. La vot. :)

  00
 9. @Neox: daca in viitor vor disparea ziarele atunci vor disparea si corpurile noastre si vom fi doar un cortex legat la internet si hranit cu clorofila. Pentru ca doar atunci nu vei mai putea citi un ziar! Ai grija ce-ti doresti!

  00
 10. @zoso
  xinhua news agency oare din ce tara o fi ?

  00
 11. Am vazut stirea pe saitu` BBC inainte sa o vad si pe Realitatea.

  00