Un ventilator turn cu senzor de temperatură?

Să zicem vreau să nu mai am 26 grade în dormitoare noaptea, dar…

  1. e oribil să țin fereastra deschisă, din motive de motocicliști cretini și jeguri cu mașini tunate, care sparg liniștea nopții când te aștepți mai puțin.
  2. nu pot să pun AC, că trebuie să traversez holul și camerele nu sunt tocmai înalte ca să fac pantă (2,4m)
  3. nu vreau să pun AC, că știți cum e, nu te poți înțelege oamenii să pui pe 24 și să îl lași așa, trebuie să punem pe 15, apoi uităm, apoi deschidem geamurile și tot așa.

Am ventilat podul un pic, dar nu e de ajuns. Soluții ar fi un AC puternic pe hol, ținut ușile la dormitoare deschise, dar nah, momentan vreau să mai fac eu chestii cu ușa închisă, peste 2-3 ani o să vrea și juniorul, sau ventilatoare turn.

Așadar, caut un ventilator turn silențios cu senzor de temperatură. Adică să-mi țină constant temperatura setată. Ați văzut așa ceva pe undeva? Atenție, nu ventilator turn care să-mi arate temperatura, aia au toate, ci să acționeze pe baza temperaturii.

ventilator-turn

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

97 comentarii

  1. Din proprie experienta nu cred ca e utila varianta cu AC pe hol, în camere nu se va simți mare lucru.
    Eu am apartamentul orientat pe nord, deci nu mult soare și AC în fiecare camera.
    Pe hol, care este la mijloc, între cele 2 AC uri nu scade temperatura decât foarte puțin.

    Indecis. Tu ce zici?2340
    • este o solutie rezonabila sa pui pe hol atat timp cat stii ca ai niste dezavantaje,ca nu poti „seta” temperaturile in camere, aerul rece va fi pe jos tot timpul, ca trebuie sa stai cu usile deschise…Insa tb sa ai si un aparat mai mare, un 18k, nu cum pun majoritatea, un 12k pe toata casa

      619
    • Casa P+M, am montat clima 12k btu la parter si idem la mansarda. Mansarda are cam 75 mp, din care 2 dormitoare de 16mp fiecare. E adevarat ca atunci cand bate soarele dupa-masa, daca nu-s trase draperiile se incalzeste ft tare, dar clima se simte, setat la 24 pe vent medie nu creste in dormitoare peste 26.5, iar seara dupa ce apune soarele (adica atunci cand ne ducem la somn) se racoreste ft repede. Secretul la climele mai mici la asa suprafata este sa mearga mai de dimineata ca sa tina racoroasa casa, dar si izolatia + draperiile trase peste zi cand bate soarele prin geam.

      Comentariu apreciat.272
    • Așa am eu, big mistake, răcesc bine holul dar atât, in camere nu prea ajunge. Aparat mare, de 20k btu, suprafața de răcit de (doar) 50 mp.

      21
    • @Arthur, am 3 vecini care au setup similar. Casele sunt de aceeași configurație. Ei se jură că e bine. Eu am pus un split mare și unități interioare în camere. Dacă vreau să am ușă încuiată din motivele oferite și de Vali, pot face asta. Plus că ar trebui sa las ușa deschisă la copil dacă pornesc aerul o oră după ce adoarme. S-ar trezi când trecem pe hol.

      Mai am și ședințe din birou când vreau ușă să fie închisă. Am auzit că alții consideră că e suficient pe hol, dar pentru mine nu e ideal.

      33
  2. Tot varianta cu AC este mai buna,iti pui o pompa de condens care ridica condensul in pod. De acolo ii dai panta.
    Sau, pui un aparat tip duct in pod, cu tubulatura care sa bage aer in fiecare camera

    Comentariu apreciat.460
    • @alin, cum funcționează?
      Se poate seta temperatura diferita în fiecare camera?

      30
    • trebuie sa pui termostat pe fiecare camera/tubulatura.Cel putin o camera trebuie lasata fara termostat pe tubulatura, se va folosi comanda cu fir a aparatului.
      Ori se folosesc grile cu registru de reglaj si reglezi cu surubelnita debitul de aer necesar ptr camera respectiva

      60
    • exact, lucrez in domeniu si cea mai buna solutie este un aparat AC, eventual multisplit si iti pui unitate interna in fiecare camera, se poate monta pompa de condens separata..
      Din mai multe experiente avute, nu recomand aparat AC montat pe hol, nu o sa raceasca bine niciuna din camere..

      162
  3. Acel ventilator nu îți controlează temperatura, doar recirculă aerul din încăpere.

    Să zicem că aproape de tavan ai 27 de grade și la nivelul pardoselii ai 25.

    Nici un ventilator nu-ți va reduce temperatura din încăpere. Îți va da o senzația de răcoare din pricina curentului de aer format.

    Ai zis “dormitoare”. Ai luat în considerare o unitate multisplit? Poți monta câte o unitate interioară și una singură pe exterior.
    Majoritatea au funcție “sleep” și dacă le pui pe auto la un 25 de grade cinstit, vei dormi lemn.

    Comentariu apreciat.1061
    • *Edit: câte o unitate interioară în fiecare dormitor*

      91
    • multi split alea sunt cea mai mare teapa.

      un dublu split costa semnificativ mai mult decat 2 simple.

      1117
    • Confirm. Am un ventilator turn cu indicator de temperatură pus într-un balcon. Până nu dau drumul la AC nu scade temperatura. Ventilatorul nu face decât să-mi aducă aerul rece din living mai repede în balcon.

      Comentariu apreciat.250
    • Ai luat în considerare o unitate multisplit? Poți monta câte o unitate interioară și una singură pe exterior.

      știu, dar cum ziceam, nu prea am cum să dau dau pantă cablului, că trebuie să traversez holul.

    • Dormitoarele nu au perete exterior unde sa poti monta unitatea exterioara?

      120
    • NOU
      #16

      Hai sa iti spun de ce Vali are dreptate sa vrea un ventilator cu senzor de temperatură. Voi tot ii dati ca prin miscarea aerului nu se schimbă temperatura, ca si cum aerul din cameră isi mentine temperatura constanta toata noaptea, indiferent la scaderea lenta pe parcursul noptii a temperaturii solului, peretilor sau tavanului , care sunt un fel de ambalaj al aerului din camera.

      Daca ii atragi omului atentia doar ca ventilatia nu schimba temperatura aerului, fara sa tii cont de scaderea temperaturii celorlalti factori, nu iei notă de trecere la fizica nici macar intr-un liceu din Romania. Nici daca te examineaza ficus, bonus sau lotus.

      Deci Vali a zis bine: ventilator cu senzor. Sub 25 de grade nu mai vreau sa functioneze.

      Indecis. Tu ce zici?726
    • rio, taci dracu din gura ca tu picai fizica de clasa a sasea.

      toate materialele au o inerție termica, alea asa zis izolatoare, mult mai mare. si cand peretii au ajuns la temperatura exterioara oricum mai ai inertia aerului propriuzis, care este un izolator termic excelent.

      altfel spus, ca sa ai peste noapte o schimbare sensibila la interior ai nevoie de o schimbare uriasa la exterior. ziua 38 de grade noaptea -30. si nici asa nu sunt sigur ca ai simti ceva daca tii toate geamurile inchise.

      94
    • NOU
      #18

      Sfatuitoru/ciocanu/theeback ai prins glas si vorbesti cu fantomele? 🤣🤣🤣

      27
    • NOU
      #19

      Chiar si ca ciocan ramai corijent la fizica daca nu stii ca inertia termica ∆T/∆t ≈ dT/dt nu e o constanta universala, ci depinde de fiecare material in parte. Atat timp cat vali nu ti-a comunicat tie personal din ce sunt facuti peretii dormitorului, bati campii cu gratie. Mai ales in cazul Brasovului, care are o variatie de temperatura de 20 de grade celsius, maxima 35 minima 15, ziua noaptea.

      36
    • rio alias F alias nume de prost cu diploma, eu comentez pe aici si multe alte locuri cu 2xact n7ck-ul asta de vreo 25 de ani. nu l-am schimbat si nu mi-am luat ban pentru prostie in forma continuata niciodata. m-am apropiat de cateva ori, dar de obicei prostia era consensuala.

      in ce privește problema in discutie alea 20 de grade la care faci aluzie sunt nesemnificative pentru o casa izolata termic minim. scaderea peste noapte in interior va fi de ordinul zecimilor (daca nu chiar sutimi) de grad daca tine ferestrele inchise.

      pentru ca ce nu intelegi tu este rolul izolatiei. anume sa tina caldura in casa cand e frig afara si racoarea in casa cand e canicula afara. si cu car 2 mai 2ficienta izolatia, cu atat mai bine se intamplachestia asta.

      44
    • NOU
      #21

      pe langa ciocan si sfatuitor ia-ti si thessuedej, că e mai adecvat cu ultimele tale mesaje si injuraturi 🤣🤣🤣

      13
  4. Am studiat si eu putin problema, inca nu am pus, dar cred ca am sa imi pun anul viitor.
    Ca idee https://ventilatiecurecuperarecaldura.ro/recuperator-de-caldura-cu-entalpie-erv-recuperare-de-caldura-hrv/

    Il pun in pod si cu gauri de ventilatie in camere si pe hol. Se programeaza, vara poti baga aer rece de afara noaptea si ziua poti scoate aerul cald din camera. In plus ai si filtre si face si dezumidificarea. Nu este ieftin …

    60
    • nu prea ai studiat…de unde iei tu aerul rece vara ?
      aduci aer proaspat la temperatura de afara ceea ce face si un ventilator ordinar sau recuperezi, daca ai de unde…

      68
    • ”Să zicem vreau să nu mai am 26 grade în dormitoare noaptea, dar…

      1. e oribil să țin fereastra deschisă, din motive de motocicliști cretini și jeguri cu mașini tunate, care sparg liniștea nopții când te aștepți mai puțin.”

      33
  5. Rezolvi situatia usor cu un sonoff cu senzor de temperatura ce controleaza orice consumator.

    Senzor de temperatura si umiditate, Sonoff THR316D

    156
  6. In afara de a pune folii pe geamuri si a tine bezna in camera cat e soare nu prea ai alternative viabile. Ventilatoarele nu scad temperatura oricat de avansate ar fi. E decenta si solutia cu o clima in hol. La Brasov nu ai nu stiu cata vara si seara se lasa racoare.

    231
    • de ce nu rulouri exterioare?

      201
    • Daca nu esti pe sud, rulourile is ok. Dar la mine pe sud cu rulourile tinute de la ora 9 pana la ora 23 imi scade maxim cu un grad temperatura din camera. As pune si foli pe geam dar iarna nu as mai avea facturi mici la gaz :))

      32
    • Sunt foarte bune rulourile exterioare, recomand cu toata raspunderea. Vara si iarna, cand bate vant puternic. Un perete e in intregime geam, deci protectia e absolut necesara. Nu am simtit nevoia de aer conditionat la 36 de grade ziua nu am avut niciodata mai mult de 24 in dormitor la etaj. la parter nu am , e oricum cu 1,5 grade mai racoare. Sunt cu telecomanda, o investitie buna la casa.

      10
  7. AC e singura varianta. Ventilatorul nu-ti scade temperatura.

    Comentariu apreciat.390
  8. E ceva la selgros un ventilator cu rezervor de apa.
    Și mai găsești la ei casete de plastic umplute cu apa.
    Le pui frumos la congelator și după le pui în rezervorul de apa de la ventilator sa o mențină rece.

    224
  9. Folosesc un ventilator turn pentru a „impinge” aerul rece de la unitatea de aer conditionat intr un alt dormitor, tinand cont ca tot apart este pe sud si cu doua unitati de aer nu face fata si in a treia camera. Nu raceste la fel ca in celelalte camere, dar da, ajuta pentru ca nu este doar o recirculare de aer cald.
    In situatia mea, fara aer conditionat acel ventilator nu ajuta cu nimic.

    Comentariu apreciat.260
  10. Rasar si eu ca musca in ciorba, dar un ventilator nu raceste aerul, deci n-are de ce sa porneasca/opreasca pe baza senzorului de temperatura. Un ventilator doar da senzatia de racire pentru ca misca aerul in camera si da senzatia de racoare, dar de racit nu raceste, senzorul de temperatura e cam inutil.

    Comentariu apreciat.313
  11. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1960
    • S-a raspuns la obiect, nu exista ventilator care sa scada temperatura.

      Comentariu apreciat.702
    • Cam ce recomandare vrei cand toate fac un singur lucru, recircula aerul. Nu il incalzeste si nu il raceste, iar pe viteza mica cred ca toate sunt silentioase.

      230
    • Aici situația e cam asa: omul întreabă dacă cu o vasla poate traversa lacul. Internetul: mai bine cumperi o barca.
      Un ventilator nu răcește aerul, nu scade temperatura. Răcoarea dată de ventilator e doar resimțită, din cauza curentului de aer generat.

      Comentariu apreciat.310
    • curent nu vrem, ca trage.

      80
  12. Ventilatorul e degeaba .Nu rezolvă problema.

    120
  13. NOU
    #45

    Salut, ai luat vreodata in considerare un ventilator de tavan cu motor cu curent continuu?

    Stau intr-o tara unde nu am voie aer conditionat, asa ca am luat un ventilator de tavan cu motor cu curent continuu – e ultra silentios chiar si la putere maxima, muta o gramada de aer, consuma putin.

    Eu am noroc de tavane inalte, dar exista si variante slim care se pot pune pe tavane normale. Am asta dar un model mai vechi, cu doua palete si e asa de bun ca ma gandesc sa-mi mai iau unul sa pun si-n dormitor: https://www.ventilator.de/deckenventilatoren/casafan/eco-neo-iii-0-10-v/motor-eco-neo-iii-0-10-v/4132491-eco-neo-iii-bz-0-10-v-ohne-fluegel

    95
    • Lasa-ne cu sutele de eur pe un papadit de ventilator (auzi cc, spus de parca motor warp) si mai bine muta-te intr-un ap unde ai ac. Aa, costa 2000+ eur chiria? Aha..Mai bine luai un ventilator de la 19eur de la Lidl, tot aia era

      1018
    • Wut? Ce tara e aia unde e interzis ac-ul ca n-am auzit de asa cv pana acum?!

      191
    • probabil coreea de nord.

      in rest e posibil sa fie interzisi diversi agenti refrigeratori (freon-ul) si omul sa nu stie ca exista aere conditionate si cu alt fel de agenti.

      141
    • Au sunat anii 90 sa isi ceara lustrele cu ventilator inapoi. In ce cocine de tari pleaca romanii.

      84
  14. Ce vrei tu e o chestie atat de specifica incat nu cred ca a facut nimeni asa ceva.
    Cea mai simpla rezolvare, fara chestii gen smart home si home automation, e sa folosesti un termostat pe alimentarea ventilatorului. Genul ala de termostat care se pune la centrala.

    18
    • Mai exact cu ce ar ajuta termostatul?

      60
    • Inteleg ca vrea sa folosesca ventilatorul sa aduca aer rece din hol in camera, ca daca il foloseste doar in camera nu se intampla nimic pentru ca ventilatorul nu raceste – asta vroiai sa auzi, nu?

      Revenind, daca presupunerea mea e corecta si ventilatorul va impinge aer rece din hol in camera, cand si daca se atinge temperatura setata termostatul opreste ventilatorul, si cand temperatura creste, termostatul porneste ventilatorul. Daca crezi ca e o problema functionarea inversa decat la incalzire, nu e, majoritatea termostatelor au ambele tipuri de iesiti, NO si NC.

      21
    • In ipoteza asta, da. Dar nu are montat AC pe hol, inconvenientul fiind ca trebuie sa dormi cu usa deschisa.

      10
    • Mai e si varianta in care vrea sa se opreasca automat ventilatorul cand temperatura din camera scade din alte cauze, gen oras de munte unde seara pot sa fie 30 si spre dimineata 5 grade.

      11
    • Doar ca-s extrem de zgomotoase lol
      De ce in perete dar geamul ce are?

      24
    • nix si cum vrei sa faca gaura in geam? gaurim geamul? lasam geamul deschis?
      Cu ce-s mai zgomotoase decat un ventilator? fix pix la nivel de zgomot, il pornesti 30 de minute inainte de somn si nu mai ai treaba pana dimineata

      19
    • @verde e posibil sa ai dreptate depinde de temp ce o vrei si cat spatiu ai.
      Cat despre geam, poti face cu o bucata de poly xps pe care o pui in rama geamului, asa nu gauresti nimic costisitor

      00
    • sunt niste tampenii care fac zgomot de peste 65 dB

      60
    • Si in locul aerului fierbinte evacuat, folosit pentru racirea unitatii, trebuie introdus alt aer in camera, care-i cald si umed de afara…

      53
  15. Folii pe geam si jaluzele trase pe zi in dormitor daca bate soarele jumatate de zi direct pe ele, dar obtii maxim 1-2 grade in minus ziua. Insa chiar trecea uneori de 30 inainte.
    Tot trebuie geam deschis, si obisnuit cu zgomotul (sau dopuri?).

    Lustra cu ventilator si aplicatie/program mi-as lua de-as suporta sa bata pe mine…

    12
  16. Daca panta la condens e problema rezolvi cu cate o pompita la fiecare aparat. Una buna costa in jur de 5-600 de lei. Recomand Aspen Orange Mini. O am de 4 ani si merge blana. Atentie la montaj sa fie facut precum in manual.
    Referitor la AC pe hol. Se va simti ok in camere atat timp cat usile sunt inchise. In hol va trebui sa ceri un 21-22 pt a avea 24-25 in cea mai indepartata camera. Ca idee tin etaj cu 2 dormitoare si o baie, montat pe casa scarii, cu un 18k btu. Arhisuficient. Am tinut apartament de 3 camere open space cu un singur aparat de 18k. Singura smecherie e sa-l lasi sa mearga pe 21-25 unde esti confortabil si atat. Opresti cand aerisesti un pic si aia e. Daca pui pe 16 opresti si tot asa vei avea consum mai mare si confort mai scazut. Vorbesc din testate inclusiv consumul masurat cu priza smart.
    Ca sa fiu si la subiect ventilatorul doar va plimba aerul deja cald si te va racori doar daca esti transpirat sau ceva, asta pana la un punct cand te vei adapta.

    100
  17. Sunt unele purificatoare dyson cu rezervor de apa pt umidificare, dar la 3500ron nu e clar din specs daca are senzor de temperatura sau nu

    112
  18. Am o situatie similara : AC in living si trebuie racit dormitorul. Solutia gasita de mine : folosesc un purificator de aer de la xiaomi (îl aveam de dinainte) https://www.emag.ro/purificator-de-aer-xiaomi-mi-3c-cadr-320-m3-h-filtru-hepa-mod-noapte-display-led-mi-home-alb-bhr4518gl/pd/DHWJBDMBM/ care are si senzor de temperatura+umiditate. Norocul e ca il aveam oricum, altfel e exorbitant sa fie doar ventilator .
    ==========
    Mai poti incerca cu o priza smart de la tuya https://www.price.ro/preturi-pulsar-priza-schuko-smart-16a-cp-4272243 (40 de lei – arata si cat consuma ce ai in el) + un senzor de temperatura https://www.emag.ro/senzor-inteligent-de-temperatura-si-umiditate-wi-fi-2-4-ghz-compatibil-cu-tuya-smartlife-amazon-alexa-google-assistant-sb-10/pd/DPCD6RMBM/ (60 lei) .

    08
  19. Un controler electronic de temperatura montat in piciorul ventilatorului. Sa zicem TZ4SP de la Autonics, ori similar.
    Sau un termostat electronic wi-fi ori simplu pentru centrale (pus pe contact invers) Computherm Q3RF.

    05
  20. Chiar asa mare problema sa ai usa inchisa 2-3 minute ?

    Comentariu apreciat.301
  21. Te-ar racori maxim o campanie cu Dyson 😀

    230
  22. Poate dresa niste ursi, le arata beciul si le spune ca daca nu-s cuminti aia ii astepta

    00
  23. sunt in aceasi situatie zilele astea… desi am 18⁰ la nivelul pardoselii (racita cu pompa de caldura) in dormitoarele de la etaj am 27 (fara AC).

    Ventilatorul ala ce invarte aerul nu te ajuta, ba’ mai mult de incurcqla, pt ca si el genereaza caldura + muta aerul cald de la nivelul tavanului la nivelul solului.

    Am 3 solutii:
    1. aer conditionat pe etaj
    2. pompa de caldura cu aerisire si recuperare. Asta baga vara rece si iarna cald. Te uiti la 10k euro pt 3 dormitoare, dar ai 21⁰ tot timpul anului in casa. Si factura de curent sa te invidieze vecinii.
    3. Mai astepti 3 zile, ca de miercuri se racoreste afara

    132
    • Cum sa ai 21 de grade când afara sunt 37?
      Am 26 și tot mi se pare extremă diferenta.
      La 21 de grade stai în tricou? Dacă da, cel puțin nevasta stă cu izmene de lână.

      72
    • Răcire in pardoseala nu e o idee buna pt ca aerul rece e mai greu și rămâne la nivelul pardoselii.

      Sistemul de ventilare cu recuperare il vei tine mai mult oprit vara pentru ca îți va băga umiditate in casa – doar câteva ore pe noapte se poate folosi. Suplimentar va trebui sa dezumidifici in casa cu AC sau dezumidificator.

      21 grade in timpul verii e ca 28 in timpul iernii, pur și simplu risipa :)

      72
  24. de miercuri scad temperaturile

    90
  25. Am încercat și eu multe. Dyson sunt singurele care funcționează. Scump dar livrează. Recomand PH04

    24
  26. Nu îți zic să pui AC, dar îți recomand măcar să chemi firma care mi-a pus mie, pentru o părere. Și te decizi tu după aceea.
    Încă 3 colegi și-au pus, doi au avut traseu de 8-10 metri, oi la apartament, unul la casă în mansardă. Baietii au soluții pentru orice.

    P.S. Două AC-uri Daikin, de 7000 BTU care merg 6 ore pe zi îmi consumă 3 kWh. Împreună. Adică 0.5 kWh/h. Apartament 3 camere tip vagon, etajul 4/4, tavan izolat, setate la 24 grade.

    50
  27. Vali, dar de pantă ai nevoie doar pentru condens. Dacă pui un multi-split și mai multe unități interioare, acelea vor împărți conductele de freon și alimentarea electrică (dar asta depinde de model).

    Condensul îl scoți prin peretele exterior al camerei unde e montată unitatea interioară. Nu e musai să fie pe același traseu cu freonul.
    Dacă pe peretele exterior ai și un burlan de la jgheaburi, ai scăpat și de picuratul afară.

    00
    • Condensul îl scoți prin peretele exterior al camerei unde e montată unitatea interioară.

      nu am unde decât traversând holul.

    • Dormitorul tau nu are perete exterior și fereastră? Dacă are, scoți conducta de condens afară. Traseul de freon (pentru care nu ai nevoie de pantă) poate veni pe hol.

      Eu așa am, tot o instalație de mulți metri pentru freon, prin pereți. Iar condensul iese prin peretele exterior unde e unitatea interioară. De acolo fiecare furtunas de condens intră într-un burlan de la jgheab.

      Până în birou sunt mai mult de 10m de la split. Conducta de colectare condens are 10cm până în peretel exterior.
      Conducta de condens se poate monta in partea diferită de unde vine traseul de freon dacă e nevoie. E valabil pentru orice model.

      10
    • tu: scoate afară
      eu: nu am cum
      tu: cum să nu ai cum. scoate, hai că poți.

      zi-mi cum procedăm mai departe, dacă eu îți spun că nu pot.

    • Nu am înțeles natura constrângerii. Că nu îți sugerăm să pui unitatea exterioara fix afară, doar o conductă de condens. Dar nu mai insist.

      Cum ți-a sugerat cineva mai sus, vorbește cu o firmă mai mare care montează AC. Sunt sigur că vor putea găsi o soluție.

      Am o cunoștință care are multi split iar condensul se duce într-o scurgere de coloană canalizare, că e fix la mijlocul casei și au putut obține o pantă minimă. Dacă te ajută configurația casei, e posibil ca profesioniștii să ia asta in considerare.

      00
    • Ahem, nu exista nu pot, exista doar „nu sunt dispus sa dărâm casa”

      Canal prin zid, sub unitate, scoți parchetul, canal prin podea, scoți parchetul, canal pe hol, scoți parchetul canal prin ceata camera, gaura în zid și apoi acoperi și pui parchetul la loc. SIMPLU! Dacă nu e parchet schema e la fel.

      00
  28. stiu ca iti place sa bricolezi, asa ca poftim https://youtu.be/aHbQYajfGqM

    00
  29. Ma bag si eu in seama. Dar exista si varianta sa retii condensul intr-un rezervor mai plat, care sa ocupe putin loc, lipit de perete. Il golesti manual. Depinde de nivelul de utilizare dar e posibil sa nu fie chiar asa o bataie de cap sa il golesti la 1-2 zile. Atata timp cat gura e mica, extrem de putin se evapora inapoi in camera.

    20
    • Dacă deschizi ferestrele seara/dimineața prinzi cam 1-2 litrii de apa pentru câteva ore de funcționare.

      00
    • Din moment ce a zis ca vrea sa il foloseasca doar noaptea, merge cateva ore sa strangi apa in rezerrvor dedicat. Si ca s-a tot zis ca ventilatorul nu raceste, hai sa fiu eu unic. Ventilatorul incalzeste, ca motorul ala mai si disipa caldura de pomana.

      20
    • Lucian, vorbesti prostii. Eu stiu spatii comerciale la care se deschide usa de 600 de ori, iar aparatul langa usa si nu are nici pe naiba. Goleste de vreo 2 ori pe zi o sticla de 2 litri.

      00
  30. Nu știu cât de izolata îți este casa, și cu ce încălzești acum.
    Dacă ai casa eficienta, ți-ar prinde bine un recuperator de caldura cu pompa de caldura, dar pisca la preț. Asta ar fi soluția suprema la momentul actual.
    Pui și niște panouri solare, și ai rezolvat problema pentru următorii 25 ani.
    Dacă n-ai 15k de dat, atunci un Sonoff îți rezolva problema.
    Găsești cu senzor de temperatura + umiditate. Legi la el o priza și un ștecher, sau îl pui in-line direct cu ventilatorul dacă ești hotărât pe soluție.
    Dacă ai deja un sistem smart home găsești prize și senzori de temperatura pe la toți.

    12
  31. Si eu sufar de zgomote noaptea si nu pot dormi cu geamul deschis.
    Solutia? La ultimul etaj si la parter deschid cate un geam. Aerul se misca prin casa, dorm ca un barosan.
    Chiar aseara am uitat sa deschid un geam si imediat s-a simit. Cred ca daca as pune si un ventilator sa impinga aerul s-ar face si mai racoare. Eu zic sa mai studiezi solutia asta

    00
  32. https://www.meaco.com/products/meacofan-1056-air-circulator
    eu mi-am luat asa ceva. E doar ventilator. Bine, mi-am luat in vara in care a fost vara vreo 5 zile :)

    primele 5 trepte sunt silentioase de tot. De pe la 3 incepe sa miste lucruri prin camera, deci si senzatia de „racoare” e acolo.

    De racit nu ai cum. Da-l afara pe junior din casa sa nu ai probleme cu intimitatea

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube