La voi se umplu repede pungile de reciclabile?

Eu primesc de la colectorul de gunoi din zonă niște pungi 60×60 (încă mai caut niște coșuri de gunoi pentru ele) și cel puțin ăla de plastice se umple foarte repede.

Hârtie mai puțin, sticlă rar de tot. Dar plastic? Plin instant! Parcă produc plastic noaptea la ciocan așa se umple. OK, sunt și doze de aluminiu multe, nu știu de la ce, dar și alea sunt multe, mai ales vara, când e setea mare.

Cred că e viitorul e al preselor de plastic.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. La mine se umple cu sticle de otet, ceva de speriat.

    00
  2. Ai putea să dai foc plasticului. Te învață amica ta Sânzi cum.

    00
  3. Un sac de 60 litri cu plastic pe săptămână, un sac cu hârtie/carton o dată la două săptămâni, un sac cu sticlă cam o dată la două luni (poate mai rar).

    00
  4. Apropos de Recycle bin: Cloud-ul guvernamental este unul dintre cele mai mari proiecte ale României din PNRR. Chiar dacă el în sine nu va rezolva eliminarea drumurilor între instituţiile statului sau eliminarea hârtiilor, cu ajutorul lui datele românilor vor fi mai în siguranță și nu se vor mai putea pierde :))) https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ministrul-digitalizarii-despre-cloud-ul-guvernamental-vor-fi-patru-centre-de-date-in-tara-si-posibil-unul-in-afara-tarii-1965851?fbclid=IwAR3WJ7M04XPY9s-gb7srAVwP8lyok9CWx_3V27nOkxOqe5pihKNoEpE7Ss4

    00
    • Am o putere extraordinara sa vad in viitor:

      O firma corecta va lua acest contract si va livra un produs superb
      Va functiona ca pestele pe uscat
      Vor aparea primele leak uri cu baze de date sparte de un pusti pt ca parola la admin panel era ceva gen admin:1234

      00
  5. Se aduna foarte mult plastic si doze dar si foarte multa hartie de la toate cutiile si pungile de la comenzi de mancare si Freshful; am scapat de punga cu pungi si acum avem punga cu pungi de hartie.

    00
  6. La mine se colectează separat săptămânal gunoiul menajer, plastic+carton+hârtie+aluminiu, sticla odată la două săptămâni, resturile vegetale se colectează doar contracost sau am varianta să le transport eu la o platformă (la vreo 6 kilometri de unde locuiesc).
    Umplu săptămânal doi saci de 75 de litri cu alea reciclabile (mult plastic și doze de aluminiu deși le presez), un sac de 60 de litri cu menajer iar sticle mai puțin, că whiskey-ul e scump, mai mult de două sticle pe săptămână destabilizează bugetul familiei.

    00
  7. Un sac de 120 L pe saptamana

    00
  8. Voi colectati selectiv? N-am mai auzit pana acum in Romania.

    00
  9. Daca nu compactez PETurile, sigur se umple mai repede. Ce nu îmi place este transferul responsabilității pe utilizatorul final. Cu ce sunt eu de vina ca producătorii ambalează în n-spe feluri de plastic dintre care unele chiar nereciclabile (cică, deocamdată) ?

    00
    • „transferul responsabilității pe utilizatorul final.”
      E ca la TVA, boss, ultimul, aka fraierul, plătește.

      00
  10. La oras culmea, fac mai puțin plastic, mai ales ca nu mai am nevoie de apa îmbuteliată, iar fractia uscata (ca asa vrea Negoita sa colecteze) e cam 70% din gunoi.
    La sat zici ca ma cac plastice, si mie îmi dau aceeași saci. Pana la urma am luat si o pubela galbena, si niste cosuri mici galbene si nu mai folosesc sacii aia aproape deloc, arunc direct în ele. Vine o data la 2 saptamani, e ok.

    00
  11. Betz prea mult.

    00
  12. În S5, ca să bifeze și capitolul ăsta, au pus din loc în loc pubele. De ce nu preiau direct de la asociații, deși e firma primăriei, nu știu. Duceam cu mașina la aprox 1 km până acum 2 luni, mai nou au apărut și mai aproape, doar traversez bulevardul. Probabil sunt singurul prost din bloc. Vecina care insista să reciclăm, când i-am zis să le ducă vizavi, „fugi domne de aici, ce a făcut statul pt mine?”. Ea fiind bugetară..
    Strângem 3 persoane, un sac de 110 litri la 5 6 zile

    00
    • NOU
      #20

      Pet-urile le preiau, cel puțin în zona mea, cam o data pe săptămână.

      00
    • Tot sectorul 5, la casa, s-au dat pubele galbene pentru tot ce este reciclabil si se ridica la fiecare 2 saptamini.

      00
  13. Un sac de genul descris de tine îl umplu într-o săptămână. Dar în sac punem carton, hârtie, aluminiu și plastic . Dacă cumva mai las un sac automat îmi lasă 2 saci goi . Pentru sticla un sac la o luna deși ar putea veni lejer la 2 săptămâni ( o localitate mica la margine de Ilfov – se bea mult …) .

    00
  14. pentru plastic
    folosesc cosul asta
    https://carrefour.ro/produse/cos-gunoi-pentru-reciclare-selectiva-cu-capac-batant-50l-galben-19-31522709/
    in care pun saci de la Lidl de 60 litri, aia albastri.
    Presez tot ce se poate si un sac din ala il umplu intr-o saptamana.
    Ma bate gandul sa bag pungile si ambalajele mici intr-o punga mai mare si sa le videz.

    00
  15. Exact asta am observat si eu de acum vreo 4-5 ani de cand am inceput sa colectez selectiv. N-am crezut niciodata ca o familie poate sa produca atata plastic. Umplem un sac din ala de 60L la fiecare doua – trei zile, si cateodata chiar mai repede. Car intr-una la tomberoane. Noroc ca a facut primaria niste conteinere mari cu trei deschideri separate si le punem direct pe categorii.

    00
    • Le punem câțiva pe categorii. Alții aruncă și menajer.. . Iar de preluat sunt aproape sigur că le pun oricum la comun și le mai sortează la destinație. De aceea nu înțeleg de ce nu e un singur container mai mare.

      00
  16. Da. Un sac de 55 l chiar și la 3 zile…

    00
  17. As indrazni sa zic ca <macar jumatate din plasticul adunat e de la apa. Eu personal mi-am redus "cota" de plastice odata ce am montat un sistem de osmoza. Si la mine se colecteaza selectiv, am gunoi menajer cam 60 litri pe saptamana, rar ajung spre 100, iar la reciclabile (plastice, sticle, doze, etc) cotizez cu vreo 40litri/saptamana.
    PS: Da, litri, pubelele au volum, ala se masoara in litri.

    00
  18. la mine se umple Cartonul cel mai repede, asta pare sa fie semn bun. Bine nici nu mai e asa mult plastic de cand am instalat filtru pe reteaua de apa.

    00
  19. In complexul unde locuiesc sunt 2 containere dedicate reciclabilelor si vreo 8 dedicate gunoiului menajer.
    Masina de gunoi nu trece suficient de des asa ca de cele mai multe ori gunoiul reciclabil e pe fundul celor containere, acoperit de gunoi menajer. Plus o duzina de saci pusi pe langa.
    Cand vezi marea durere in cod a administratiei locale, de la un punct incolo te intrebi daca mai merita efortul de a sorta gunoiul…

    00
  20. Cum adica plastic la ciocan ?
    Fa-ti un control.

    00
  21. Nu prea am incredere in comprest asa ca bidoanele de plastic, sticlele si dozele le duc la aparatul de la Kaufland iar hartia si celelalte plastice le duc la o firma care se ocupa cu reciclarea de pe Zaharia Stancu.

    Aproape la fiecare drum la Kaufland mai duc din bidoane si astfel imi eliberez din spatiu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube