UberVU şi un pic de spam

1.6 milioane de pagini indexate in google.

385 pagini indexate in google dupa “zoso”.

95 pagini indexate in google dupa “oane”.

557 pagini indexate in google dupa “faliment”.

7.000 pagini indexate in google dupa “spam”.

Da, ştiu, românii e geloşi pe alţi români. Sau nu. Românii râd de alţi români care fac prostii pe afară şi apoi vin în ţară şi dau lecţii altora despre care e treaba.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. Pai daca altfel nu functioneaza, incearca si cu SPAM-ul, ceva, ceva o pica :D

    00
  2. Pune www in fata si mai da o cautare, o sa gasesti 4 mil. De cand cu mogulul iti cam pierzi din antrenament :)

    00
  3. Daca asta fac antreprenorii „cu 5 ani de politehnica in spate” asa cum se prezinta prin CV-uri la ce sa te astepti de la altii? Fondatorul, adica Vladimir, https://zoso.ro/captaingo-captaingone/ se prezinta pe linkedin ca specialist in marketing… Well….

    Chestia e si mai interesanta. Au Alexa 7200. Si acum sa ne uitam pe cuvintele cheie (scoase din Quantcast, Alexa si NinjaSeo): grey water systems cape town, http://www.rtlrtl bulvar.hu, foursquare 携帯 使い方, google voice login….si altele de genul. Doar 0.6% sunt pe brandname, adica pe ubervu. D-aia au bounce rate aproape 80%. Ala care a bagat 1 milion in dealul asta pentru 10% din actiuni a facut cu siguranta o investitie/donatie buna.

    Ce legatura au cuvintele astea cheie cu profilul siteului… habar nu am. In cifre da bine sa ai >50.000 de unici pe zi, insa putini raporteaza calitatea lor.

    Top 3 cuvinte cheie :))

    bbcsport footbal, xmissy.nl si you-tube

    00
  4. @virgil depinde pe ce datacenter esti. Normal ei au redirectare 301 deci rezultatele cu www si non www trebuie sa fie identice. La cautarile din Belgia facute cu google.ro apare asa: Aproximativ 17.200.000 (de) rezultate (0,38 secunde)

    00
  5. @Emil: și eu obțin aceleași rezultate ca Virgil.

    00
  6. spam or nospam, ubervu rupe.

    00
  7. @kmlx, ubervu face exact ce face si Yahoo Pipes, care e free. Un mashup de feeduri conditionale cu statistici peste. Daca as vrea sa fiu rautacios as spune ca e identic functie pe functie cu celebrul socialmention.com (evident accidental, nu ca s-ar fi inspirat cineva). Sunt multe identice, gen twazzup.com

    00
  8. @cristian, vezi te rog poza asta. Uite alte 2 tool-uri lansate cu vreo 2 ani inainte:

    1. sensidea.com/socialseek/
    2. pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=f1ae63990f6d5b9e48ce807a77bb9995

    00
  9. nu inteleg frate, la tine la blog sunt 385 de pagini, la mine sunt vreo 5000 si cva

    00
  10. @Emil: e cam nerelevant sau mai bine zis insuficient ce-mi arăți tu acolo. Eu mă mir de diferența care e între www și fără www.

    00
  11. Salut Cristi, la mine diferenta nu apare. Ambele versiuni arata 17 milioane la cautarea din BE. Daca folosesc proxy de cehia, arata 7 milioane, ambele. Probabil tine de datacenterele google in care se verifica.

    Andrei, asta e ideea. Ei indexeaza niste pagini pe care nu le au. Explicand simplist, tu iti cauti blogul cu unealta lor, si unele pagini din blogul tau se salveaza pe ubervu.com/blogul tau/ Asa ca google vede paginile tale ca fiind ale lor. Chestia e facuta intentionat ca sa creasca artificial nr. de vizite. Partea nasoala e ca iti creaza duplicate content, si poti sa ai surprize prin Google cu pozitiile la cautare pe paginile respective (mai ales pentru ca ubervu e un domeniu autoritar).

    00
  12. zoso.ro la fel are 301 si versiunea www si non www, folosing operatorul site: arata un nr. identic de pagini, ceea ce e absolut corect

    00
  13. @emil… mi se pare sau incerci sa pari inteligent? lol.

    00
  14. Din pacate Emil explica prea bine conceptul. De aia nu sunt de acord cu ultimul update de la Google (cel ce, in parerea mea face contrariul a ceea ce ar tb. adica: promoveaza site-urile de syindicated content si omoara creatia celorlalte) …

    Imi pare cunoscuta ideea cu „2 sides of the same coin”. Ultimul update al algoritmului Google ar fi tb. sa omoare site-urile de continut indexat. Problema e ca le omoara pe cele noi aparute. Cele cu autoritate deja stabilita se mentin, omorand blog-urile indexate …

    Ma rog, pe scurt, nu se merita nici blog sa-ti deschizi in Romania, daramite pe criza economica si masuri de austeritate. Zozo, cum o duci?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube