UberVu.com spamează de nu mai pot!

Marele startup românesc UberVu.com, condus de Vladimir Oane, se presupune că se ocupă cu urmăritul reacţiilor în social media. Adică, dacă eşti Vodafone şi vrei să afli ce se scrie despre tine pe net, le bagi nişte bani în buzunar ubervu îţi spun tot. Proiectul e ridicat în slăvi cu toată gura de oricine n-are ce face din online şi de toţi ziariştii care nu ştiu pe ce lume sunt şi se bucură că umplu pagini de ziar.

În teorie, totul pare OK. În practică, sunt nişte spammeri jegoşi. 17 milioane de pagini indexate în Google fără a avea nici un fel de continut propriu? Indexarea inclusiv a comentariilor? SPAM!

ubervu-spam-1 ubervu-spam-2 ubervu-spam-3 ubervu-spam-4

Nu este o problemă că îmi indexează conţinutul şi îl vând altora, e un business ca oricare altul. Zelist fac asta, MediaIQ, Mediafax şi alţii fac şi ei asta. Problema este, cum vedeţi în screenshotul 4, că apar şi ei în google cu conţinutul meu. Lucru care nu e ok deloc, fiind catalogat de toată lumea ca spam.

Şi ştiu şi de ce fac asta. Banii se duc, succesul nu vine, proiectul e prost. Dar asta nu îl împiedică pe Oane să ne înveţe pe noi, români proşti, cum se face succes in onlineul international

Vladimir Oane n-a răspuns până acum mailului trimis. Probabil pentru că n-are ce.

update: ironie si ipul scraperului

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. Ce nu inteleg eu, este cum de nu sunt luate ca duplicat paginile alea.

  Nu am mai vazut de mult un website cu 17m de pagini indexate.

  00
 2. nici eu nu inteleg. deh, google.

 3. La noi sunt publicate rezumate pentru articole. Vrei să citești articolul original te trimitem pe siteul sursă. Toate astea doar pentru cine are cont.
  Google nu are cont la noi ):- https://www.flickr.com/photos/agz/5181242552/sizes/l/in/photostream/

  00
 4. Simplu: Oane ii da spaga lui Brin.

  00
 5. MediaIq.ro nici macar nu are pagini indexate (in afara de index) :)

  00
 6. Zoso, ti-am mai spus parerea mea despre proiectele lui Oane. Se extrapoleaza si la Gal. Cristi, Zoso, ia dati search dupa site:balaur.ro. Si ala tot spam nesimtit pe continut agregat e. Si din motive 100% identice cu cele ilustrate de Zoso.

  Linia asta este genial de adevarata.
  Şi ştiu şi de ce fac asta. Banii se duc, succesul nu vine, proiectul e prost. Dar asta nu îl împiedică pe Oane să ne înveţe pe noi, români proşti, cum se face succes in onlineul international

  00
 7. uitati-va pe alexa la tab-ul search ca sa vedeti ca defapt le merge treaba. in ultima perioada au din ce in ce mai mult trafic venit din search

  https://www.alexa.com/siteinfo/ubervu.com#search

  si asta cred ca datorita spamului

  00
 8. Sorin depinde ce intelegi prin le merge treaba

  Ma indoiesc ca vizitatorii din keywordurile astea convertesc:

  2 mrrm6000 0.17%
  3 zipdeyaruo 0.07%
  4 b2b premium 0.06%
  5 hoobastank ubervu 0.05%
  6 super anjinhas 0.05%
  7 21cineplex lampung 0.05%
  8 ps3fan 0.04%
  9 anão surfando 0.03%
  10 galdenoro

  00
 9. NOU
  #11

  Incearca sa te profiti de ocazie. Are credibilitate mare pentru Google, si primesti link catre articolul tau fara nofollow. Inca n-am o parere despre UberVu.com, pentru ca nu m-am intalnit cu ei pana acum, dar am sa verific site-ul.

  As inscrie blogul meu, sa vedem care va fi rezultatul, daca creste valoarea site-ului meu, sau va avea un efect negativ. Merita o incercare…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube