Bono vrea să salveze planeta, dar nu pe banii lui

zen-babyTipic, U2 a câştigat anul 160 milioane dolari din concerte şi ar trebui să plătească nişte taxe pe ei, conform legilor irlandeze. Numai că irlandezii nu prea au chef de aşa ceva, aşa că o organizaţie a artiştilor din Irlanda o vor pune de un protest la concertul lor din cadrul festivalului de la Gastonbury:

"Bono claims to care about the developing world, but U2 greedily indulges in the very kind of tax avoidance which is crippling the poor nations of this world. We will be showing the very real impact of U2’s tax avoidance on hospitals and schools in Ireland. Anyone watching (the Glastonbury protest) will be very much aware that Bono needs to pay up." a declarat un membru al Art Uncut.

Nu-i frumos? Pe de o parte te lauzi că vrei să salvezi planeta de la foamete, că dă bine la public şi pari a fi un tip interesat de soarta oamenilor, pe de alta nu plăteşti taxe în ţara ta, care e şi ea in rahat…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. Nu e prima oara. Mi se pare o mare manevra toata asta cu Bono si (RED), dar nu se paote atinge nimeni de ei pt ca Bono ia masa cu Papa si cu D. Lama si e marele erou al bunatatii si femeilor de pretutindeni.

  Cu alte ocazii:
  RED has spent $40 million more on marketing than it has raised from the sales of RED products

  https://adage.com/article/news/costly-red-campaign-reaps-meager-18-million/115287

  astea sunt vechi, de cand incepea, ca e de multi ani problema.

  00
 2. Intrebarea mea ar fi, pe ce au castigat aia atata purcoiul de bani ?

  00
 3. Titlul articolului mi se pare neprotrivit, adica dupa Bono e retard si Bona lasa-neee, lasa-neee trebuia sa vii cu ceva pe masura.

  00
 4. Eu nu inteleg o chestie: U2 e Bono plus alti cativa baieti, da? Normal ca U2 sa incerce sa scoata maximul de profit LEGAL permis, da? Si daca am inghiti ideea ca Bono si-ar ajuta tara platind taxele – ca o paranteza, in Romania s-a demonstrat ca degeaba platesti, banii ajung oriunde numai acolo unde ai vrea tu nu -, baietii aia nu trebuie neaparat sa fie la fel de generosi.

  Membrul ala al Art Uncut e un anume tip de membru, din cate inteleg eu, altfel e greu de stiut cum de ar putea directiona el banii aia direct catre scoli si spitale. Il astept cu nerabdare sa salveze Vama Veche si Rosia Montana.

  Nu in ultimul rand, Bono face ce vrea cu banii lui. Si face multe. Mai important, timpul si prezenta lui Bono ajuta mai mult decat banii pe care i-ar da.

  Nu-mi place tipul, mi se pare un hipster usor obosit, dar sunt satul de genul asta de analize superficiale.

  00
 5. @zoso – ideea era nu ca nu trebuie platite taxe – le platesc, chiar daca nu inteleg ce-mi da mie statul in schimbul a peste 1500 EUR/ luna -, ci ca poti, legal, alege ce si unde platesti. Mai mult, nu prea am incredere in capacitatea statului de a face bine cu banii mei, prefer sa fac eu bine acolo unde cred ca trebuie.

  00
 6. Din acelaşi motiv au devenit filantropi Bill Gates şi mulţi, mulţi alţii.

  00
 7. „Glastonbury” cu L de la Logan, domnule Vali! 🙂

  Altfel, sunt interesant de verificat 1. poziţia AC/DC faţă de Live Aid, dacă tot vorbim de Bono, şi 2. (deşi U2 e de ceva vreme sinonimul redundanţei muzicale) documentarul „It Might Get Loud” cu Jack White, The Edge şi Jimmy Page.

  Don’t fuck Bono, fuck his damn daughter! 😉

  00
 8. More Crap” is the 9th episode of the eleventh season of the animated television series South Park. :)) scurt/2

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube