Twitter, conversaţia în care nimeni nu ascultă

Câteva idei despre twitter:

Mitul conversaţiei. Twitter este conversaţie, oamenii îl folosesc pentru a urmări şi pentru a schimba păreri, pentru a afla ce gândesc alţii. Am avut un cont cu 1.000 de urmăriţi. Veneau updateuri câte 20 la fiecare refresh. Practic, pierdeam ore întregi doar cu cititul inepţiilor şi lucrurilor mărunte pe care fiecare simţea nevoia să le arunce în internete. ORE. Unde e conversaţia? Până să emit o idee pertinentă despre o chestie pe care o pusese cineva în discuţie veneau 50 de updateuri noi. Soluţia cea mai la îndemână e filtrarea în funcţie de cine zice. Te uiţi la icon, a vorbit Marcel, ia să dăm click. Am primit un @reply de la Gigel, ia să vedem ce vrea. În felul ăsta poţi face faţă fluxului de informaţie venit. E o supoziţie, nu ştiu dacă se întâmplă chiar aşa.

Mitul micului twitterist care ajune mare. În atare condiţii, micii nu au nici o şansă să fie observaţi. E doar un nume şi un avatar acolo. 99% şanse să rămână anonim. Dacă vreţi să aflaţi dacă veţi rămâne mic sau veţi avansa în clubul select la twitteriştilor care se joacă lejer cu idei şi siteuri, faceţi o statistică. De câte ori v-au răspuns marii la întrebări sau v-au dat un RT. Valoarea voastră acolo e.

Mitul twitteristului important. Care are 50.000 de urmăritori şi urmăreşte doar 100. V-aţi prins, eu sunt ăla. Nu face pe importantul, e doar sătul de “conversaţia” rapidă care are loc. Şi, dacă asta e conversaţie şi dacă asta e interesantă, aveţi dreptate, unii sunt prea importanţi pentru asta. Sau plictisit. Sau au lucruri mai bune de făcut. Dar followerii ăia sunt. Ăia sunt bloggerii care vor să ajungă mari, twitteriştii care vor ca părerea lor să conteze.

Mitul twitteristului antreprenor. De ce l-aş urma pe Călin Fusu? E un nene care a ridicat mai multe siteuri prin spam şi nu ştie încotro să le ducă. Ce ar putea să spună inteligent pe twitter? De ce l-aş urma pe Dragoş Roua? E un tâmpiţel care nu înţelege prea bine internetul şi care a creat o reţea de siteuri proaste pe care a vândut-o atunci când au început să scadă. Vlad Stan? E ocupat cu secretarele devenite antreprenori de succes. eCostin? Sunt sătul de el, îl văd în fiecare zi pe culoar.

Twitter e mult zgomot. Şi multă bătaie pe umăr reciprocă. Eu te urmăresc pe tine, tu pe mine şi ne prefacem că suntem interesanţi şi că participăm la conversaţia social media, deci suntem trendy. Ura noi! Am lăsat baltă construcţia de siteuri de calitate şi de conţiunt şi ne-am apucat de social media, pentru că ne place să ardem paşi şi să fim în ton cu inovaţiile de peste ocean.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

18 comentarii

 1. cred ca 2/3 din aia care ma urmaresc sunt twitter-spammers. 🙂

  00
 2. Twitteru ăsta e un trend prostesc. Neavând un real folos, ţine atâta timp cât e trendy.
  Apoi va veni altceva, şi altceva.
  Dacă aş fi în locul celor de la twitter, l-aş vinde repede şi-aş pune banii într-un cont în elveţia.

  00
 3. Incepe lumea incet-incet sa inteleaga ca twitter este irelevant.. 🙂

  00
 4. tot e bine ca ai lamurit punctual…ca se ocoloea evidentul…evindent intentionat:)

  io am vrut sa fac o caterinca mica asa cu un cont de twiter…dar si asta dupa vreo 15 update-uri, deja era redundant…m-am plictisit si asa ce mai 🙂

  https://mobile.twitter.com/luc_rockit – a se citi de sus in jos singurele 18 update-uri la baza…daca are chef si de asta cineva 🙂

  00
 5. Lumea zicea si de sms ca e moft si blogul e trend si va disparea. Sigur ca twitter va disparea cand va fi inlocuit de ceva si mai facil. Pentru mine e un fel de feed. Am urmariti multi care ma intereseaza si trec in revista ce scriu ei insa nu sunt aceiasi mereu. Zilnic sterg sau adaug altii in functie de criterii proprii.

  00
 6. @Life Tester : „sa dai [..] la aia” 😐 self-owned

  00
 7. Te-ai săturat de eCostin? Și eu care credeam că 80% din update-urile mele sunt discuții între voi doi…

  00
 8. LOL

  si ai uitat sa spui ca tb neaparat sa dai „block” la aia cu iq subunitar, LOL

  00
 9. Fiecare e liber sa faca ce vrea si foloseste twitterul cum ii place. Unii o fac pentru divertisment, altii pentru a se informa. Putini vad asta ca o afacere.

  00
 10. cum s-ar zice, cuvant in sus zoso! dar imi aduc aminte la inceput cand „era trendy trendy” sa fii pe tuităr in .ro si erai total anti daca-mi aduc bine aminte (s-ar putea sa ma-nsel, dar asa-mi-aduc aminte). Apoi te’ai bagat in joc, probabil ca sa vezi ce si cum (chiar, ti-ai schimbat parerea despre twitter de-a lungul ultimelor luni? ca la mine cam asta a fost cazul). Sunt curios sa aflu cum vei aborda twitterul de-acum incolo. Ramai sau protestezi si renunti la el? 🙂

  @limpede blogul a fost trend, acum trendul e twitter. daca e trend nu inseamna ca dispare in neant, ci inseamna ca dispare din atentia media in favoarea thenextbestthing, ceea ce-i permite fostului trend sa se niseaza acolo unde ii sade mai bine – sper c-am fost limpede 🙂

  00
 11. @Ionut Oprea: twitterul e exagerat.

 12. Cred ca poti inlocui twitter cu internetul sau cu blogurile in multe din propozitiile de mai sus.
  De exemplu, internetul e mult zgomot, si multa bataie pe umar reciproca…
  De ce ar fi diferita utilizarea tuitarului in .ro fata de utilizarea celorlalte instrumente?

  00
 13. In ziua in care o sa imi dai tu RT voi sti ca am ajuns cineva:)

  00
 14. Forget twitter. Noul trend e flutter, cu mai putine caractere. Sariti, pana nu se raceste…

  00
 15. acum ar trebui sa zic: RT raluxa In ziua in care o sa imi dai tu RT voi sti ca am ajuns cineva:)

  00
 16. Ela, ma multumesc cu RT-ul tau, ca pana la Zoso, acolo in norisori, nu se aude:)

  00
 17. uite o poza care merge cu parerea (mea) despre twitter

  ps: am asteptat sa treaca frenezia comentatorilor pt a putea zice ceva, sa nu care cumva sa fiu acuzata de intentii neonorabile=))

  00
 18. Twitter este intradevar o plaforma bine gandita si creata pentru o conversatie simpla .. insa ar fi trebuit interzisa romanilor … pentru ca am stricat si stricam cam tot ce inseamna calitate … cand vine vorba de twitter.

  Am mesengerizat tiwtter-ul … daca se poate zice asta …

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube