Turism: ai făcut o pensiune lângă un obiectiv turistic, dar la mică distanță de civilizație

Am dat peste un anunț amuzant: se vinde un hotel și o pensiune lângă Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta, Brașov.

În comentarii, oamenii se destrăbălează și pun punctul de i: dacă e o investiție bună, de ce o vinde?

Problema pe care nu o spune în anunț, dar pe care o vede oricine se duce până acolo sau cunoaște zona, e simplă: în afara de curent, nu există utilități, ceea ce se traduce prin prețuri mari la cazare și mâncare. Asta în condițiile în care pensiunea e la 15Km de o localitate care are toate utilitățile și la 30km de orașul Făgăraș. Deci nici un motiv să înnoptezi acolo. Chiar nici unul.

De aia toată zona aia e falimentară.

De aia și alte zone similare sunt falimentare. Te duci, vizitezi, eventual papi o ciorbă și tira acasă. Sau, dacă ești într-un circuit, te duci să dormi într-un oraș, unde ai de toate, căldură, apă caldă, mâncare…

 

sambata-pensiune

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Ferestre „tip gaura cheii”?

    00
  2. Piscina, spa, Arsenie Boca.
    O vinde poate pentru ca omul nu a înțeles care e treaba cu „publicul tinta”? :)
    Sau si-o fi dat seama că „Arsenie Boca” nu vinde atat de mult? :)

    00
  3. NOU
    #3

    De ce pui screenshoturi de pe telefon ?

    00
  4. De aia toată zona aia e falimentară.

    În carticelele mele de mic capitalist „burghej”, zic aşa… În zonele insipite de cel prezentat în anunţ, nu se poate stabili o colonie (cuvintele potrivite sunt „settlement” şi „settler”; la noi tot „colonist” e) fără o organizare concretă, de tip Mişcarea cutare. Zona nu prezinta, în cazul în care nu s-au făcut cercetări, un loc de resurse naturale. Aşa că, în cazul acesta, zonele ăstea au câteva roluri, în funcţie de interes:

    a) Zonă de importanţă strategică – să construieşti diverse facilităţi, baze sau zone de testare, zone de gunoi&reciclare/topire şi de stocare al armamentului ş.a. lucruri de genul acesta importante. Altceva, nimic, pentru că sunt feriţi de ochii lumii.

    b) Zonă de tranziţie – unde se construieşte infrastructură de tranziţie, şosele, drumuri expres, autostrăzi, căi ferate, aeroport etc.

    c) Zonă industrială sau agronomică/agriculturală – cred că se înţelege de la sine că nu vom mai avea aşa ceva în viaţa noastră; noi nici centre combinate industriale (de mărimea Ruhr-ului sau cum au în SUA industrial-complex zones; chiar şi ălea… military indstrial-complexes) n-am avut… fie, hai, să nu mă enervez.

    d) Zonă de resurgenţă, revoltă şi organizare – în caz de război, buncăre, d-ălea.

    Cam atât.

    00
  5. Indivizii au facut-o probabil cu fonduri europene, ei or fi pus 10%-20% din valoarea totala a constructiei, restul bani UE. Daca o dau la 60-70% din valoarea constructiei, inseamna cash 40-50% din valoare, plus ca au mai scos profit cat au mai inchiriat. Zic sa nu ii plangi :).
    Sponsorizarea „fara numar” de catre UE la construirea de pensiuni si „hoteluri” e o tampenie tipica a birocratiei europene si o risipa fara sens a banilor, stiu pensiuni in Otopeni, in Afumati etc, nu sta nici pendula in ele ca turist, doar proprietarii. Iti faci vila pe banii UE, tu punand 20% din valoare, ii zici „pensiune” si ii pui firma in fata timp de 5-6 ani ca asa e obligatoriu, il injuri de morti in gand pe ala care vine din an in pasti sa se cazeze, dupa 5 ani inchizi firma si ramai cu hogeacul. Nu mai zic la munte cate nu sunt asa.

    00
  6. Am fost cazat intr-un Team Building la stabilimentul respectiv prin 2009. N-ai ce face PE acolo, te plictisesti, drept urmare in afar’ de baut ca porcu’ si inghesuit HR-iste, dai din picioare de urat ce ti-e…

    00
  7. Ai dreacu si calugarii astia care isi construiesc manastirii departe de lume ! In loc sa stea la poza unde ai micu si berea la indemana, ei fug la dracu in praznic.

    00
  8. Mie mi se pare un plan destul de bun…

    00
  9. Ca un individ implicat in zona incerc sa va elucidez pe cat se poate misterul:

    1. O mare parte din „palatele” astea vechi de la Sambata sunt construite de indivizi ce au intrat legal sau mai putin legal in posesia unor suprafete mari de pamant ce au crescut spectaculos in valoare. Au vandut 3-5-70% din teren si-au trezit cu sute de mii de euro in conturi pe care i-au investit in ce era atunci la moda: hoteluri si pensiuni.

    2. Era o vreme cand nu era criza si mana aia de oameni ce avea bani ii spargeau in nestire.

    3. Era o vreme cand oameni cu bani gen Tantareanu sau Mutu preferau „capatul pamantului” unui Predeal sau Sinaia pentru ca aici lipseau paparazzi.

    4. Era o vreme cand era jungla in afaceri, evaziunea fiscala era in floare. Azi daca iti vin 50 de corporatisti in hotel trebuie sa le dai facturi pe servicii ca sa le poata deconta.

    ~~~~~~~~~~~~~

    In rest ca sa-l citez pe Ovidiu Eftimie este o zona unde „prostia clasica moldoveneasca intalneste prostia fudula ardeleneasca”.

    1. In iarna am chemat cunoscuti de prin tara „la ski” la Dragus, la Casa Zmeilor. Evident ca am m-am facut de cacat, nocturna nu functiona nu stim de ce, programul nocturnei era inexistent iar servirea a fost una de exceptie: „daca nu comandati si mancare nu va aducem bautura la masa, va duceti la bar si va luati”. Cafeaua avea gust de ciorapi fierti, in vinul fiert au scapat sacul cu scortisoara, samd.

    2. Anul trecut un prieten bun a facut nunta la un „mare complex” din zona si a convenit cu patronii ca el sa inchirieze etajul 1 din hotel astfel incat sa putem sa ne distram fara sa perturbam activitatea hotelului – zis si facut, eu am avut camera la mama dracului la etajul 3 iar la ora 00:30 patronii complexului au venit si ne-au spus sa dam muzica incet. Evident muzicantii deabia asteptau sa-si ia talpasita.

    3. La pastravarie, la Hotel Floarea Reginei mananci azi, mori la noapte. Recunosc, in ultimii 3 ani nu am mai calcat pe acolo dar ultimele doua dati cand am incercat sa mananc acolo am regretat amarnic.

    4. In zile de sarbatoare, de Izvor, de Sf. Marie statiunea se transforma in Mecca suedejilor cortorari, e greu sa-ti inchipui cate mii de suedeji se pot strange in acelasi loc.

    ~~~~~~~~~~~~~

    Niste tarusi ahtiati dupa bani culeg acum roadele „ospitalitatii” lor cu hoteluri in stare de conservare. Pacat de aia 1-3-10 care chiar sunt oameni de omenie si ofera conditii decente cu ambianta calduroasa.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube