Trebuie să existe un declic și cu clădirile dărăpănate

O clădire cu 5 etaje s-a prăbușit în centrul vechi al Istanbulului. De așa ceva avem și noi nevoie. Niște clădiri prăbușite, niște morți, niște oameni plânși pe la televizor că și-au pierdut copiii.

Da, e groaznic, dar altfel nu se poate. Ca și la #colectiv, trebuie să moară cineva ca să se pună lucrurile în mișcare. Să fie verificată fiecare clădire. Să nu se mai construiască prost. Să își facă treaba Inspectoratul pentru Construcții.

 

(sursa)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. De-ar cade pe un sparlamentar ceva; dar va cădea, din păcate, pe ceva familii amărâte, ca aia stau de obicei în centru, ca nu au bani de o garsoniera decenta în cartiere *

  00
 2. Din pacate Casa Poporului e prea solida.

  00
 3. NOU
  #3

  in turcia s-a intamplat din cauza cutremurelor de mare magnitudine frecvente. cladirile sunt treptat vulnerabilizate. in bucuresti situatia e similara dupa 1977, probabil foarte multe cladiri au fost puternic afectate la acea data.

  00
 4. Înafara de locuintele personale, unde fiecare stie mai bine pe principiul: „Asa a facut si tata!” in ro se construiește bine. Avem unul dintre cele mai stricte normative din Europa pe rezistenta si isc-ul isi cam face treaba. Deci….

  00
  • ISC-ul isi face treaba?! Good joke! ISC-ul e chemat (eventual) la receptia finala a lucrarilor, un Gog pune stampila si aia e. Fier turcesc de proasta calitate, beton sub standarde, totul spoit cu finisaje de „lucs”. Vai de fundul nostru la un cutremur! Iar blocurile care au prins cutremurul din ’77 nu vor mai avea viata lunga, asta daca nu se vor face moloz.

   00
  • Diana, ISC-ul e chemat la mai multe faze, el alege unde vine.
   Intr-adevar, avem normative stricte, unul din motive fiind ca nu prea se respecta si atunci le-au inasprit.

   00
 5. Trebuie un declic, am intalnit oameni care ar fi cumparat apt intr-un bloc cu bulina dar nu l-a acceptat banca in garantie. Norocul lor ca nu aveau nici cash ca de minte nu mai vorbim.

  00
 6. Mi-am achizitionat un cort de la Decathlon (170 ron) + una bucata godin. Ma duc la Snagov pt achizitionare lemne.

  00
 7. Toate nenorocirile astea, se intampla din cauza lui basescu…

  00
 8. In Turcia so cutremurat ase di tare de la dat din buci. Cica o fost un concurs cu lautari.

  00
 9. Si cladirea aia picata tot arata bine la fatada, la noi in centru sunt baruri de lux la parter si ruine la etaj.

  00
 10. Ce naiba s-a mișcat după colectiv?

  00
 11. Problema e ca nici in cazul #colectiv nu prea s-au pus lucrurile in miscare. Sa ne fereasca dumnezeu de un cutremur mare caci la noi s-ar putea sa cada 100 de blocuri. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar reactiona autoritatile in conditiile in care vor fi mii de victime, sa nu mai vorbim de locuri in spitale.

  00
 12. E specific natiei din care facem parte ca pana nu luam doua dupa ceafa sa nu facem nimic, probabil sechele ramase dupa regimul comunist cand se facea educatie cu batu’

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile