TransferGo dedică o campanie românilor din diaspora #ValorezpentruRomania

Câți dintre voi aveți rude și prieteni plecați prin Europa pentru un job mai bine plătit, condiții de trai mai bune și un viitor mai optimist pentru copiii lor? Și câți dintre voi plănuiți să faceți același pas după toată nebunia cu pandemia?

Iată niște date numai bune de reflectat:

  • În 2019, românii din diaspora au trimis 7,2 miliarde de dolari în țară, adică 3% din valoare brută produsă de economia țării;
  • Suma totală s-a dublat față de 2017, dar cu toate astea, aproximativ un sfert din materialele media locale încă se referă la românii din diaspora folosind termeni peiorativi („căpșunari”, „sparangheliști”, you know the drill);
  • 46% din români sunt de părere că diaspora are o contribuție mică sau foarte mică la economia locală;
  • 30% din români nu știu care e valoarea transferurilor către România;
  • 43% subestimează valoarea acestor transferuri.

Datele sunt luate dintr-o cercetare derulată de TransferGo în noiembrie 2020. Sunt destul de triste, dar sunt curios dacă voi v-ați fi așteptat întocmai la cifrele astea.

Pentru că activează pe piața din România din 2015 și a ajuns la un milion de utilizatori anul trecut, TransferGo și-a asumat misiunea de a fi vocea românilor plecați care cresc în continuare economia țării din care au plecat de-atâta bine. Tot ei stau la cozi sinistre să voteze cu fiecare ocazie. Puteți să citiți pe pagina lor de Facebook câteva povești.

Mai mult decât atât, TransferGo a lansat campania “Valorez pentru România”, prin care îndeamnă românii să semneze o petiție adresată BNR pentru emiterea unei bancnote sau monede dedicate diasporei. O găsiți aici dacă vreți să o semnați.

Deseori, TransferGo e principala legătură pe care imigrantul roman o păstrează cu cei de acasă. Beneficiile principale includ renunțarea la taxele mari percepute de transferurile bancare clasice și faptul că folosesc un model digital din cont în cont.

transfergo-mai-usor-ca-niciodata

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Banuiesc ca singurul comision ramas este cel de incasare in Ro? Care depinde de la banca la banca?

    00
  2. Dupa ce se termina pandemia voi lua foarte in serios in considerare posibilitatea de a emigra intr-o tara precum Japonia sau Canada. Dar asta va depinde si de ce se petrece pana atunci – daca vad macar o tendinta de redresare, atunci poate ca plecarea nu va mai avea atat de mult sens. De plecat nu as pleca neaparat pentru bani, care se pot face si la noi in tara. As pleca pentru un pic mai multa liniste, aici sunt prea multi negativisti care stau cu mainile in san si isi plang de mila ca nu ii ocroteste statul si pe ei. Dincolo nu e iarba mai verde, dar macar ai exemple mai multe de oameni ok pe care sa le urmezi. Nu mi-e rusine ca sunt roman, si nu imi va fi vreodata – singura dezamagire e ca avem atat de multi conationali preocupati doar de a „parea” intr-un fel sau altul mai reusiti. Sunt de acord cu Vali cand spune ca avem nevoie de oameni care sa fie preocupati sa isi creeze bunastare si pe urma eventual sa ii traga si pe altii dupa ei (filantropie, etc.). Insa exemplul personal e cel mai important, si asta voi incerca sa fac indiferent daca raman in tara sau nu.

    00
    • Dupa ce se termina pandemia vei gasi alt pretext sa amani. Pleaca acum, cat sunt biletele ieftine.

      00
    • Radu, nu e o perioada buna sa pleci in pandemie, strict si din punct de vedere al actelor, sa-ti gasesti cazare etc.

      00
    • Ti-as spune sa pleci acum, dar e aiurea, pentru ca sunt totusi circumstante ciudate si ti-ar fi mult mai greu. Imediat ce se linistesc apele, incearca, daca asta iti doresti. Eu sunt de 2 ani plecata cu familia la sud de Canada si suntem extrem de incantati. Desi nu au fost toate roz si suntem destul de batraiori pentru luat de la zero. Dar, dupa 2 ani, e nesperat de bine.

    • @Dojo, ma bucur ca are cine sa ne reprezinte pe acest blog si in Nicaragua.

      00
    • Se poate emigra și in pandemie fără probleme. Noi ne-am mutat in Germania la sfârșitul lui Septembrie, a fost un pic frecuș cu actele prin poștă, dar s-au rezolvat toate in câteva săptămâni.

      00
    • Venom, eu vreau doar sa zic ca pentru unii, in special aia care cica se gandesc sa plece, niciodata nu o sa fie momentul bun, ca d-aia se tot gandesc atat.

      00
  3. Nu am auzit de transfergo.
    O metoda mai simpla este sa lasi la rude in ro un card de banca (debit sau credit) pe care ei sa-l foloseasca cind vor sa scoata bani.

    00
  4. Pentru context, trebuie spus ca investitiile straine directe in Romania in 2019 au fost de 5,3 mld EUR.
    Diaspora a trimis mai multi bani in Romania in 2019 decat au investit straini.
    Altfel spus, Diaspora e cel mai mare investitor in economia Romaniei.

    00
  5. Nu mai bine le las cardul meu și îl alimentez cu ce pot, când pot? Pare calea cea mai scurtă, nu mai trăiesc și alți milogi din munca altora…

    00
  6. Nu știu de unde atâția “investitori” în România, că doar de ei se vorbește în articol. Eu am scos din România câteva zeci de mii de euroi în ultimii ani prin Revolut, TransferGo și TransferWise. Dacă poți dovedi sursa veniturilor nu ai bătăi de cap. ;-)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile