Mărimea contează, dacă o ai mare. Dacă nu, nu.

Dacă nu, nu e relevantă, şi asta se ştie de mult, nu de ieri.

Traficul nu e relevant

Teoretic, argumentul e bun. Practic, campaniile au nevoie de rezultate. Blogurile mici, după cum ştim, nu pot livra rezultate prea mari, de aceea scriitorii lor vor fi primii care vor sări să susţină că traficul nu e relevant.

Un exemplu l-am dat zilele trecute: dacă se doreşte targetarea utilizatorilor din Braşov, să zicem, din imensitatea traficului zoso.ro se găsesc şi destui braşoveni care dau pe aici, deci se poate targeta probabil la fel de bine decât, să zicem, 5 bloguri mici.

Avansând înapoi

Îmi displace maxim ipocrizia onlinerilor care nu laudă decât campaniile la care participă şi ei. Da, ştiu, unii au fost surprinşi că, deşi nu îmi place Chinezu, n-am o problemă să îl dau exemplu pozitiv când e cazul (şi să îl porcăi când minte tâmpenii). Campaniile sunt campanii, nu ajuţi pe nimeni dacă refuzi să recunoşti meritele unei campanii făcute de alţii. Şi, mai important, nu câştigi nimic (n-are rost să pomenesc de răul făcut industriei, ăla e bonus).

La fel de mult îmi displace ipocrizia şefilor de agenţii care spun una, în timp ce fac alta. WOW. Tre să ai coaie de oţel să înjuri clienţii şi partenerii că nu plătesc la timp şi apoi să aflu ca banii mei sunt la tine de câteva zile şi, normal, contabila a uitat să facă plata.

Şi ceva amuzant, de final…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

 1. eh, lasa ca coalizeaza ei 50 000 de bloguri mici, sa aiba rezultatele unuia mediu :D

 2. :) mi se pare atat de scremut si de lipsit de naturalete filmuletul, e ridicol cu nuante de penibil. Nu stiu…zic si eu, bloggerii, macar aia mari, trebuie sa aiba o anume prestanta…dar poate ma insel si nu abordez problema cum trebuie…

  00
 3. @ Dorin: da, prestanta! sunt formatori de opinie, oameni ce au influenta, oameni cu studii si pregatiti pe anumite domenii…etc, doar nu sunt niste neicanimeni. „Tocmai ca au fost ca tine si ca mine” e un argument in plus sa aiba prestanta, :) cel putin prin grila mea de interpretare a realitatii. :))

  00
 4. Vrem și noi ăștia mici linkuri! Să vină și la noi 4000 de oameni! :)
  Traficul e important, normal că e important, și o zic chiar dacă am 25 de cititori pe zi. Chiar dacă nu o fac pentru bani și nu bag reclamă la mine la blog, tot vreau să fiu citit, că de-aia scriu, mama ei de blog. Așa că da, normal, vreau să am trafic mare, și să scriu traficul cu măcar 5 cifre, și fără virgulă. Și cine zice că nu vrea trafic probabil vrea să se dea ceva hipster, care vrea să se dea neînțeles de lume.
  Pe de altă parte la voi jocul e la încasări, la reclame, la bani din blog. Și să zici la voi că traficul nu contează e cel puțin o idee idioată, ca să nu caut alte epitete.

  00
 5. Ai Quote DB!!! Preaaaa tare

  00
 6. @Radu: tu aștepți prestanță de la bloggeri? E amuzant. Nu ai cum să ai prestanță dincolo de blog – tocmai pentru că ei sunt persoane publice PRIN blog, nu prin altceva.
  Dacă ai avea un actor de teatru, un ziarist sau un prezentator Tv ai putea AȘTEPTA ceva mai mult de la ei. Dar de la un blogger… ei ies în evidență fix prin faptul că sunt ca mine și ca tine. :)

  00
 7. @Dorin: dorin, ai inteles aiurea! nu sanctificam pe nimeni, una e prestanta, alta e sfintenia. liderii din orice domeniu, prin faptul ca sunt lideri, se bucura de autoritate, cei mai multi oameni, in general, „asculta”, tin, iau in calcult parerile celor cu autoritate. Orice autoritate trebuie sa aiba ca atribut, prestanta!

  00
 8. @Dorin: e a doua oară in 10 minute când spui o tâmpenie. toleranţa merge până la un anume punct.

 9. @Dorin: omule, impusca-te! :) amesteci merele cu perele si iese un rahat de compot. am zis asa, bloggerii mari trebuie/ar trebui sa aiba (e opinia mea) prestanta. blogerii mari se bucura de autoritate, atat in blogosfera, cat si in offline. blogerii mari, prin faptul ca sunt mari, au influenta, sunt lideri de opinie. au influenta si autoritate pentru ca stiu despre ce vorbesc, au pareri pertinente, abordare interesanta, etc. au ajuns mari fiindca au muncit/ muncesc si au gandit/gandesc. N-am sustinut nicio clipa ca nu sunt oameni la fel ca ceilati, nici ca prestanta este ar fi un dar de la mama natura…

  00
 10. @Radu: ‘ai de capul tău dacă ție îți formează opiniile consăteanul zoso. Nu că nu ar fi băiat deștept sau ceva de genul – dar nu tot ce scoate pe gură zoso e inteligență curată, și garantez asemenea și pentru alții.
  Doar pentru că au niște studii și cunosc niște oameni nu înseamnă nimic. Lui cine îi formează opiniile? Păi el însuși. Atunci de ce să nu-i iei modelul și să îți faci și tu opiniile tale?
  Te sfătuiesc să termini cu sanctificarea persoanelor care sunt un pic mai vizibili ca tine, pentru că o să ajungi cu crucea de gît, nevasta oribilă și doi plozi cretini de mînă.

  00
  • @Dorin: dorin, tu il faci prost pe radu, explicând ca fiind nou ce incearcă el să iti spună. esti deosebit.

   el se referă la „boul ăla a zis ceva, citesc, trec prin filtrul personal”. eu nu zic „cumpăraţi produsul ăla” sau „votaţi politicianul celălalt”, vă prezint niste chestii, urmând ca voi să vă decideţi singuri.

 11. @zoso: atunci zi-i ce înseamnă „formatori de opinie, oameni ce au influenta, oameni cu studii si pregatiti pe anumite domenii…etc, doar nu sunt niste neicanimeni”. Pentru că ce zici tu nu seamănă cu ce zice el.
  Sunt special, nu deosebit.

  00
  • @Dorin: formatorul de opinie e un gog care are o opinie de care tin cont niste oameni. opiniile lor se formează şi ţinând cont de ce zice gogul formator.

 12. @dorin: habar n-am ce vrei sa spui si am o dilema, oare vorbim despre acelasi lucru sau e un dialog al surzilor?

  00
 13. Si bloggerii „e” tot oameni. Si mie mi se pare extraordinar sa se comporte natural. Autoritatea unui blogger se castiga, nu este impusa. Cei care tin cont de parerea lui Chinezu sau de parerea lui Zoso, tin pentru ca respectivii si-au dobandit autoritatea respectiva fiecare in felul sau. Nu exista o reteta fixa (respectiv „atribute” fixe ce tin de personalitate) pentru ca asa cum exista bloggeri si bloggeri, exista si oameni si oameni.

  00
 14. @zoso: your house, your rules.

  00
  • @Dorin: nu neapărat, dar când incerci a doua oară să imi explici ceva ce tu nu intelegi, tind să am o problemă cu asta.

 15. Voi ar trebui sa va vedeti la o bere sa stati de vorba, ca deja astea nu mai sunt comentarii pe blog, ci dezbateri :)))

  00
 16. NOU
  #20

  total offtopic ..daca tot vorbim de marime ..

  Nu bagi si tu un video cu noua Centura a Sibiului ?

  00
 17. @Radu: nu pricep cum aștepți prestanță la un om care îți zice ‘trebuie să ai coaie de oțel ca să…’ . Îmi cer scuze, dar nu spun mai departe, că opinia mea despre ce zici nu o să te flateze și nici zoso nu o să fie încîntat :)

  00
 18. @Radu: îți explicam că dacă tu aștepți prestanță de bloggeri, atunci nu trebuie să te duci prea departe. În articolul prezent, zoso spune fraza despre care ți-am vorbit – de asemenea, te-ar ajuta și o definiție a cuvîntului ‘prestanță’.
  @zoso: E foarte probabil să ai dreptate, pe de altă parte, îmi păstrez punctul de vedere și argumentele – nu am primit contra-argumente pentru a mi le schimba.
  Și gata, nu vreau să monopolizez postarea asta cu comentariile mele.

  00
 19. veniti la tata arhi, sa va imprumute ceva prestanta.

 20. pe cand un articol serios despre situatia financiara in america? pica dolarul si nu vad nimic despre asta pe blogul meu preferat!

  00
 21. NOU
  #25

  Zoso, cum ti se pare 25.000 unici si 130.000 afisari pe luna pe un blog cu nisa de travel in Romania? E bine, se poate si mai bine, exista piata in Romania? Sau sunt praf? :)

  Mersi anticipat!

  00
 22. NOU
  #27

  Mersi :)

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile