Ce trafic avea 990.ro?

990.ro a fost suspendat luni, 4 iulie. Două zile mai târziu, am scris eu. Pe 7 iulie s-a răspândit adresa de IP la care site-ul mai putea fi aceesat. Pe 9, și aceasta a dispărut.

Știți unde se vede bine de tot evoluția acestui site? Pe traficul rol.ro, site-ul care găzduiește o tonă de conținut piratat sub pretextul că nu știe asta.

brat-rol

De asta există 990.ro, de asta există zeci de astfel de site-uri, uneori câte 4-5 pe același server, că ele trimit trafic către business-uri legale, finanțate din reclamă. Și traficul e mult, uneori câte 50 sau 70.000 unici pe zi.

Și ceva amuzant:

Site-ul 990.ro a fost unul dintre cei 145.232 de clienți ai serviciului gratuit FASTUPLOAD.ro, care permite stocarea fișierelor, trasferul și vizualizarea acestora. FASTUPLOAD.ro este cel mai mare site românesc de servicii de stocare și transfer de fișiere și funcționează în conformitate cu legislația românească în vigoare. Menționăm că răspunderea de orice tip referitoare la conținutul fișierelor stocate, transferate sau vizualizate de către clienții site-ului FASTUPLOAD.ro, aparține acestora”, precizează reprezentanţii ROL.ro.

Mafia dinozaurilor din online merge mai departe. Mihai Bătrîneanu zâmbește.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. Întreb și eu așa, înțelegând ca 990.ro se ocupau cu difuzarea de filme/ seriale moca, de ce dracului ai cumpăra un domeniu.ro pentru un serviciu ilegal anchetabil în România?
  Ok, pe aia cu hostingul o înțeleg, banda de internet, chestii, dar domeniul?
  Wtf?

  00
 2. Ai fi surprins să vezi câte mii de vizitatori au online pe la 5-6 dimineața, când se pun episoade fresh. :)

  00
 3. Business-urile legale isi fac reclama pe 990.ro? Daca ei accepta sa dea bani catre 990 de ce ne miram ca apar astfel de site-uri?

  • Coa ce reclama ca am intra pe site fara adblock … noroc cu bitdiffender ca totul colcaie de mizerii cu pop-up-uri and shit.

   00
 4. Lectie pentru baietii din industrie: luati-va domenii .com .io

  00
 5. Pe ce site ai facut whois-ul?

  00
 6. Apare altul boss, va face trafic bun pana cand va fi inchis iar. Are nevoie doar de un tld suspect, are deja mysql-ul.

  00
 7. Câștigă și el de-o pâine…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.