Nu vă zgârciți cu voi. Nu beți șampanie de 20 de lei, cu gândul că, dacă luați mai ieftină, beți mai multă și îndopați mai mulți oameni. Nici chiar așa. Luați ceva de calitate, că e corpul vostru până la urmă.
O șampanie bună, Zarea, costă 35 lei. Un Mangin sau Moet e un pic mai scump, pe la 200 lei sticla, și sticla poate fi refolosită pentru alte ocazii (am io un amic, Mircia, știe cum să pună dopul înapoi).
Un lichior, Bailey’s, cel mai cunoscut din lume, 85 lei sticla. De Drambuie nu mai zic.
Și la mâncare la fel, în loc de 3 cefe plinute, mai bine un cotlet. Nu trebuie să fie waygu neapărat…
O listă mare de băuturi tradiționale, palincă, afinată, țuică, sake tradițional românesc, de oaie, și alte asemenea, mai bune și mai controlate decât vinul vărsat din piață, în care s-a pus apă din aia bună, rămasă de la spălatul butoaielor. eMAG are o listă lungă de băuturi în magazin, așa că vă invit acolo.
(articol sponsorizat)
Zacapa all the way.
Eu niciodata nu am putut sa beau mai mult de un pahar mic de sampanie. Voi puteti mai mult ?
Anturajul e de vină, probabil bei încet și nu mai apuci :))
Eu nu iau decat o gura sa fac obiceiul, ca cica nu e bine sa ciocnesti si sa nu bei din pahar dupaia. In rest bere nene, ca’s om simplu de la tara.
„ Eu niciodata nu am putut sa beau mai mult…
Nici eu, nu-mi place, nu-mi face bine, da’ eu am pe cineva care bea în locul meu.
B. Cali
Dacă bei o șampanie, și nu un spumos dubios, daca este la temperatura potrivită, dacă este asociată cu aperitivul potrivit, vei bea mai multă.
La un prosecco mai sec îmi merg 2 cupe una după alta de n-am aer. Una-mi intră la stilul smuls daca-mi pun mintea. Dar nu mă apuc de d-astea că ajung la nani în 20 de minute.
Cum plm sa recomanzi Zarea la 35 de lei? Cand ai Prosecco La Gioiosa cu 36 la Metro, Rhein Extra tot cam pe acolo, Bendis Petro Vaselo etc.
Sticle. Chiar dar te doare un pic capu dupa, un pic😏
Nu toată lumea are Metro în localitatea de domițil sau permis sau cum se cheamă țidula de acces.
Zarea o găsești prin orice supermarket și aproape orice ABC de cartier.
Cu antrenament depasesti orice obstacol!
Eu în general nu pot și nu vreau să beau mult. Poate nu mă limitez la 1-2 pahare, da maxim 3-4 de orice, vin să spunem+ câteva shot-uri de nu știu ce, ori un cocktail ceva și aia e. Mi se pare suficient. Nu trebuie să te faci „muci”. Idem și la bere, cred că mai mult de halbe, nu pot băga.
^2 halbe.
Si uite asa, din link-ul de afiliere pentru lichior, cautam pe net si aflam ca doamna Rucsandra Ducu este Content Editor la emag. Este haios, totusi, ca zici de Bailey’s, dar pagina se deschide cu primul produs Sheridan’s. Pe care eu il prefer in detrimentul Bailey’s-ului, fie vorba intre noi.
Săptămâna asta e în ofertă la lidl 100 lei sticla de 1 l.
Din ce m-am uitat prin alte părți, sticla de 1 l sare de 130 lei. Doar la Carrefour pare să fie o ofertă identică (de la 134 normal, ofertă la 100).
Mă gândesc de o săptămână dacă să-mi iau sau nu, luna asta nu stau grozav cu banii.
în loc de 3 cefe grase mai bine 6 cefe grase!
În loc de șase cefe groase mai bine doișpe grase de Cotnari
Decât 3 cefe groase, mai bine 2 vrăbioare de mânzat sau niște antricot. E? Cum sună?
cand zici de vrabioare eu deja am plecat pe alt film
Alcool Rafinat Prodvinalco, 96%, 2l – la bauturi traditionale. Seems legit ca probabil e folosit la juma din alea de acolo
Lipseste spirtul Mona.
Vin si eu cu o jalba. Domnu’ Vali, puteti sa face
Dorato pentru prieteni… si dujmani.
Cristici știe :))
Decat o Zarea cu gust pregnant de butoi mai bine o Cricova cinstita.
Mierlău de Ostrov, bre… Sau unul de Histria.
Eu vin cu un Dorato.
Eu aduc napolitane la vrac, o nebunie, merg cu Dorato la fix!
Și o pungă cu semințe 😉
Nu cu sampanie Moet sau cu Waygu esti smecher.
Pe instagram anu asta cu poza termometrului din casa ii faci pe dujmani sa planga cu paharul de sampanie in mana.
Anu asta curentul si gazul sunt noile sampanii si antricoate de vita japoneza
si geamul deschis
Adică un termostat Kobe.
Wtf is waygu? Porc japonez?
@Bogdan – mai rau, chinez. D-ala din gama Reobek, Plima, Adibao
Ca Bucureștean cu subvenție: Is this some kind of peasant joke, that I’m too subsidized to understand?
Dar poza să fie pe fundal de Constanța, că aici e cea mai scumpă gigacalorie, de parcă portul prin care vine petrolul e la Timișoara…
Zarea aia e ce trebuie. Doar ca in vara anului acesta costa 30 de lei…a draq inflatie, nu mai poate bea omu ceva ca lumea
Am asa:
ballantines 1.5l pentru neinteresati
jameson pentru novici
glenfiddich 18 pt senior
jagermeister si unicum pentru copii.
Befeater.
Și astra zeneca – pentru cei care n-au arbidol.
la noi in casa nu e voie cu bilgaitz!
Cotletul necesită un pic mai multă muncă, chef. Dacă ratezi un pic îți iese talpă, dacă nu știi să-i faci un baiț iese fad… Mai ales după ce iei niște moet sau singlemalt de prună la bord, se duce dracu grătarul de revelion.
Ciafa o arunci pe grătar, te dai un pic maestru când o verifici, dar ceva comestibil tot iese.
Chiar nimeni nu mai face acasă o boască cinstită?
S-au modernizat și țăranii (ptr cine știe melodia), acum și pătrunjelul îl iau din piață…
Cotletul la cuptor. Ca pe gratar daca nu sti iese ceva asemanator cu limba de bocanc.
Dacă bei o șampanie, și nu un spumos dubios, daca este la temperatura potrivită, dacă este asociată cu aperitivul potrivit, vei bea mai multă.
Vezi că te cam repeți.
Da-o draqu de sampanie… Pai cum sa bei sampanie, ca nu merge sa legeni paharul ca la vin si dupa sa mirosi ca si cum te-ai pricepe si sa incepi sa iti dai ochii peste cap? Care mai e farmecul? Termina cu prostiile astea, ca si asa ne pleaca valociorile, acum ramanem si fara oenologi :)) Si nu de alta, dar de-abia s-a umplut tara de ei…
Daca umpli paharul de sampanie cu palinca de Zalau, apoi sigur dai ochii peste cap dupa el.
Ma poti pune in legatura cu Mircia? Am niste sticle de sampanie de la Revelionul trecut si ma gandeam ca as putea sa le fac cadou acum, si-asa zac degeaba prin beci …
Ai uitat să pui link de profitshare la link de profitshare la link de profitshare. Păi se poate așa ceva?
Asa ca un fapt divers, e la altex „Lichior Baileys Original, 0.7L + 6 trufe” la 58 de lei. Recomand.
Lanson n-are dop din ala specific de sampanie, e mai degraba ca ala de vin dar cu palarie, probabil tocmai ca sa poata fi introdus inapoi usor.
nefiind specialist mereu m-am intrebat daca tuicile si palincile alea, mai ales Bran aia care e pe toate drumurile, sunt naturale sau zeama de pufoaica cu gust de pere/prune/etc. Adica romanul nostru descurcaret si antreprenor de succes n-a gasit el o cale sa le faca oare la pastila? ….plus pretul, nu mi se par scumpe tariile astea
Nu recomand să luați alcoale de pe șanț, ca să fiu sincer. Pentru că nu știți ce e in ele.
2. La fel grijă mare cu cârnații și cașcavalul de pe malul drumului, afumați la eșapament. Cârnați cu gust de Maxmotion și DPF.
pai nici nu-mi fac iluzii la alea de pe marginea drumului. eu intreb de astea din supermarket unde e plin de tuica/palinca traditionala, dupa cum ziceam inclusiv BRAN asta
DPF OFF.
care DPF, boss? că dintre cunoscuții cu cazane (10+), io-s singurul care îl mai am…
In general produsele care sunt de ceva timp pe piata si sunt etichetate drept „tuica”, „palinca”, etc., sunt ceea ce trebuie, in caz contrar sunt etichetate „bautura spirtoasa” si de regula e alcool etilic alimentar cu coloranti si arome…
A făcut emag un studiu și a concluzionat că, dacă omu îți zice că nu bea, că e cu mașina, înseamnă că nu bea Dorato. Pune-i un Moet.
La faza cu ceafa ai lovit acolo unde jumătate din populație spune rezidă sufletul, dar, de fapt, este esofagul 😎. Și eu prefer tot soiul de cărnuri care au suferit mai înainte în diverse baițuri
Ceafa, micii, cartofii prăjiți, șnițele, le consider mâncare de analfabet.
@Ionuț
Or fi ele ”de analfabeți” dar sînt mult mai sănătoase decît cîrnații, coastele, salamurile cele afumate în ”fum lichid” și cu tot felul de aditivi. La fel așazisa ”pastramă”, fie din magazine fie de la micii comercianți, de fapt o carne crudă, de multe ori din aia care expiră, dată cu tot felul de condimente, cînd de fapt pastrama adevărată e ținută în baiț și apoi uscată. Sau șaormele cu ”pastă de usturoi” ori maioneză din te miri ce combinație de creme proteice colorate cu vopsele alimentare…
@Ionut: N-ai mâncat tu cartofi prăjiți, șnițele etc. făcute cum trebuie, cu diferite combinații, legume și mirodenii. Da, nu sunt „cuisine” și preparate Michelin, dar prefer un șnițel corect, într-o zi, decât altceva, făcut în grabă. În fine, eu sunt deschis spre încercare a mai multor preparate, nu sunt limitat, însă pt unii, ori pe fugă, ori la locul de muncă, ori cu trai precar, șnițelul, cartofii și micii, pot fi considerați un „moft”. Ieși din bula ta și veiz mai departe de pădurea de copaci.
Si asta apare tot la traditionale https://www.emag.ro/bautura-spirtoasa-port-de-caribbean-0-5l-28-3800008905089/pd/DRQWWPMBM/
Nu luați băuturi scumpe, luați reîmbuteliate de la Mircia!
Au sifon?
sampanii de 20lei? unde? alea nu sunt sampanii macar diferentiem un pic. de ceo sampanie costa cat costa si de ce un vin spumant costa cat e
Acum vreo 2 ani cam in aceeasi perioada zic sa incerc Moet(nu sunt fan sampanie) dar poate nu am nimerit eu bine. Nu m-a dat pe spate. Prefer sa dau banii pe VSOP (sunt fan coniac). Beau si wisky dar cateodata nu apuc sa termin sticla si prin natura jobului nu apuc sa o mai beau in termen util(sticla de wisky deschisa trebuie bauta in cel mai scurt timp pana la maxim 3 luni). Coniacul poate sta in sticla oricat, gustul nu se va pierde.
„am încercat șampanie, dar mai mult îmi place coniacul”.
da, logic, bravo.