toţi în acelaşi pas, pe altă bandă

Urăsc scările de la metrou. Sunt unul din cele mai bune exemple de românism. Nu mă refer la alea rulante, unde toţi dobitocii se aşează plăcintă chiar pe mijloc.

Ce se întâmplă? Unirii. Opriţi-va 5 secunde si uitaţi-vă la românii care ies din metrou. Toţi ies, se grăbesc să ocupe toate "benzile" scărilor şi apoi urcă de parcă ar avea pietre la rinichi. Nimeni nu vrea să stea în urma altuia, toţi să primii, nene! Problema e că atunci când sunt primii zici că sunt melci. Nu lasă nici pe altul să treacă, nici ei nu se mişcă mai repede!

Pe drumul de la Oradea spre Bucureşti sunt nişte zone unde la urcat ai 2 benzi. Să zicem că un bou cu volvo avea în jur de 100km/h. Banda a doua liberă, trafic lejer. Ajung la un colţ unde nu aveam vizibilitate şi încetinesc. Ce bine. E un bou cu o Dacie 1300 roşie care stationa pe banda a doua. Exagerez. Nu staţiona. Dar mergea cu 40km/h. Pe banda 1 un tir. Rămân în spatele lui cuminte. Dacia şi TIRul avea aceeaşi viteză! Boului cu Dacia nu i-a dat prin cap că mai sunt şi alţii pe şosea şi conducea liniştit. În spatele meu mai sosesc încă vreo 3 maşini. Băiatul cu Dacia nimic. Dar un flash. Nu se sinchiseşte. Încă unul. Nimic. Apăs claxonul şi îl las aşa. Inbecilul nu se mişcă deloc. Într-un final prind vizibilitate şi îl depăşesc pe contrasens. El era în lumea lui, nemuritor şi rece. De ce să lase pe alţii să îşi vadă de ale lor, daca vor şi pot? El are Dacie şi şoseaua e a lui.

E românesc, nu? Să te pui în drum şi să nu îi laşi pe alţii să avanseze! Să îl pârăşti la poliţie că are un prieten arab. Sau dacă vrea să urce mai sus în autobuz. Sau dacă vrea şi poate mai mult. Sau dacă vrea ca tu să îţi faci treaba, ca funcţionar public. Sau ca asfaltator. Sau politician…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. Nu, zoso, romanesc e sa flashui si sa claxonezi. Dar asta este.

  00
 2. @Matei: daca zici tu…

 3. Din aceeaşi categorie cu mersul pe banda 1, coada mare, toţi se mişcă pe loc iar banda a doua e liberă. Constănţenii sunt cei mai buni la asta. Same shit pe autostradă. Iar referitor la scara rulantă de la metrou, în Londra toţi se pun pe dreapta şi stau cuminţi, şi pe stânga e tot culoarul liber până sus pentru cei care se grăbesc. Eu m-am pus ca românu’ unde mi-a venit şi când am ridicat capul în sus şi i-am văzut aliniaţi pe toţi ca la armată m-am făcut roşie/verde/mov/galben. Şi brusc mi-a fost ruşine că la mine acasă nu există oameni. Lume multă, oameni puţini.

  00
 4. Spui “Pardon, faceti-mi loc va rog” si te lasa sa treci daca te grabesti 😉

  00
 5. Da, e enervant când mai întâlnești din ăștia cu cotețe care nu sunt în stare sa meargă repede, dar ocupa banda de depășire pentru că vor să treacă de o mașina mai lentă și apoi uită să revină pe prima bandă. Mai nasol e sa vezi că sunt idioți care staționează pe prima bandă și pun avariile fără a avea un motiv real să o facă, ci doar pentru că ACOLO și nu altundeva s-a cerut oprirea. Pe drumul Cluj – Turda (cu 2 benzi) sunt parcări din loc în loc, pe margine, dar dacă oamenii vor să oprească in the middle of nowhere, pe prima bandă, se opresc.
  Știi ce e surprinzător în schimb (am remarcat de mai multe ori): în străinătățuri, pe autostrăzi, deși fac pe vitejii cu viteza, în general românii conduc mai bine – se dau la o parte și nu opresc pe banda de urgență.

  00
 6. Legal, cat timp merge cu cel putin 30Km/h poti sa-i faci cate flashuri vrei, nu a gresit cu nimic. Sa-l depasesti pe linie dubla continua, cum e de obicei in zonele alea, e alta poveste.

  00
 7. Mai nou se urca pe scari, nu mei urca ele pe noi:)

  00
 8. @Daniel : sa circuli pe banda a doua cand prima e libera sau sa circuli pe banda a doua cu viteza mai mica sau egala cu viteza medie de pe banda intai nu este regulamentar.

  00
 9. O, da, zoso, ai mare dreptate, mai ales “in partea cu metroul”. Totul e sa iti pastrezi o oarecare dostanta fata de tampeniile astea, ca sa te distrezi, nu sa te enervezi.

  00
 10. Dacia 1300 poate sa mearga cu mai mult de 40 km/h?!?! Nu crezi ca-i ceri prea mult? Aaa, sau era tunarita? 😀

  00
 11. “toţi să fie* primii, nene!”

  00
 12. Nici tu nu ai fost mai presus cand ai inceput sa claxonezi, deci…

  00
 13. Si un alt romanism pur e sa depasesti pe linia continua 😛

  In alta ordine de idei, cam asta e una din metodele prin care politistii isi fac norma de a lua permise intr-o luna. Cand sunt in criza, urca intr-o dacie amarata si merg ca melcul. Asteapta pana un destept se plictiseste si ii depaseste printr-un loc neregulamentar. Atunci il opresc si ii zbora permisul. Stiu cazuri concrete, deci …

  Acum nu spun ca toti cei care merg cu 40 la ora sunt politisti… Insa, nu stii niciodata 😛

  00
 14. Te mai lauzi ca ai fost plecat in Germania. Acolo cate claxoane ai auzit si cate flash-uri ai vazut?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube