"Tocmai am realizat că noi nu deținem muzica la care face streaming…"

Ador părerile de genul ăsta. Așadar, dai 40 lei pe lună și ai acces la foarte multă muzică, dar nu o deții? Cam aiurea.

Uite o idee: sunt servicii care îți vând albumul, să îl descarci să îl ai tu, pe suportul tău de stocare. Costă 39 lei de album, ba chiar unele sunt și mai ieftine. Și fă un calcul. Eu am făcut, am 490 albume. 19.000 lei. Dai banii ăștia să ai local toată muzica pe care o vrei? Ah, nu? Ah, nu toate piesele sunt bune? Nu toate albumele merită? Nu ai nevoie de fapt de atâta muzică?

How about you shut the fuck up?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. de ce mi-as dori sa detin Melodia X contra sumei de Y daca pot foarte bine sa ascult orice, oricat, oricand contra unui abonament?

    *inteleg colectionarii, pasionatii, dj-ii care au nevoie de material audio, cei care folosesc suport muzical pentru diferite alte lucruri, etc
    *BTW cand cumperi o melodie/album cumperi de fapt dreptul a asculta tu la tine acasa sau unde vrei dar nu esti nicidecum proprietar pe melodia/albumul respectiv iar daca vrei sa o difuzezi public trebuie sa platesti din nou drepturi de difuzare chiar daca ai cumparat o initial

  2. Hmm, eu credeam că 39 lei/luna e abonamentul ăla premium care îți permite să chemi direct formația la tine în sufragerie să îți cânte…

  3. Eu pt 39 lei abonamentul de la spotify premium family dau la toata familia, fiecare cu playlist propriu, perfect legal si sa-ti spun sincer ma doare la pateu ca nu am fizic melodia aia pe un suport. Am prins epoca mp3 din plin, inca pe hdd vechi am 90% din muzica care imi place, dar e prea mare bataia de cap. Imi place asa cu streaming, pretul este unul mai mult decat decent, nu vreau sa detin toata biblioteca muzicala din lume.

    • @Arthur: …foarte corect. Eu am același lucru cu YouTube premium și pe lângă faptul că am toată muzica ce-mi place prin YouTube music, scap de reclame și ajut creatorii de conținut pe care-i urmăresc.

    • @Arădean: de curios întreb, cum ajuți creatorii de conținut pe care-i urmărești plătind pentru YouTube Premium?

    • Întreabă-i pe ei. Așa vb lumea-n sat. Cât mai mulți abonați premium cu atât mai mulți bani primește canalul la care te-ai abonat. E adevărat sau nu, habar n-am.

    • Primesti o parte din bani si la Premium, doar ca suma e mica pe langa reclamele clasice. Sper ca din cauza ca nu sunt asa multi utilizatori de premium, nu din cauza ca se plateste prost procentual… Vom vedea in timp, ca vor fi din ce in ce mai multi utilizatori de premium.

  4. Avantajul streamingului (fata de radio sau youtube care vrea sa stai cu focusul pe el) pt mine este ca poti descoperi muzica noua, din alte regiuni, mai usor: sugestii automate, liste cu noutati pe gen de muzica, topuri, playlisturi facute de muzicieni cu ce le place. Singurul moment cand e dezavantajos: nu pot sa copiez mp3-urile pe playerul cu care inot (bluetooth nu merge sub apa si nu are streaming cu stocare locala).

  5. Alt prost care doar scrie cuvinte

  6. Oare cum o sa reactioneze Dragos cand o sa afle ca daca platesti chirie (abonament) la un apartament nu inseamna ca acel apartament e al tau ? :)

    • Cum !? Daca platesc chirie toata viata, la final cand moare proprietarul nu ramane apartamentul meu?

    • Stai sa vezi cand unele optiuni sau chiar toata masina, televizorul va fi abonament, deja a inceput. Cand zic televizor ma refer la obiect nu la programe. Pentru 6.99 dolari pe luna vei avea 16k, pentru 4.99 8 k si 1080i va fi basic de 2.99. Daca nu vrei sa platesti nimic nu e problema, te vei putea uita in continuare la 4k dar precum un screensaver, pe ecran va dansa un scris cu „Demo 4k Resolution”.

  7. Problema nu e neapărat că ești stăpân sau nu pe muzica stream-uită ci că te trezești că albumul devine indisponibil (naiba știe de ce) și nu ai altă alternativă decât să-l cumperi pe suport fizic.

  8. aha, ce ne facem daca ai cumparat melodia x, o pui in playlist si dupa cateva luni observi ca melodia x lipseste din playlistul tau si de pe patforma.

    Ups, ai platit licenta pe suportul digital x, dar ea nu exista.
    Ups 2 ai cumparat muzica pe platforma x dar ea se inchide, o poti descarca pe PC da la fiecare instalare pe un telefon nou producatorul telefonului insista sa nu iti faca backup si la acele melodii ca au si ei platforma de vandut muzica.

    • This right here. De asta piratez. Dai banul si apar tot felul de chichite sau situatii in care ti se zice ” da dar stati sa vedeti ca a aparut o problema”

    • Eu inca n-am coborit de pe cor ie si inca scot de pe tor cat merge. Ce mi place cumpar, ajut artistii care mi plac, merg la concerte daca pot, altfel sa fie sanatosi!
      Stiu ca nu nici corect nici politically correct dar nu am atatia bani pentru cat sa pot plati toata muzica ascultata.
      Daca ascult din ani in pasti un mozart banii aia unde se duc daca ii cumpar o compilatie pe cd? In mormantul lui?

    • *sper că știți că piratatul merge atâta timp cât cineva cumpără acel lucru și dă copy paste.

  9. eu ascult ce pune vecinu’ si e gratis

  10. pare cam analfabet functional dragos asta. chiar o fi ala care bantuia acum ceva vreme pe aici si iacum in continuare cu alt pseudonim?

    la concert cum fac? pentru aia 100 de lei plec cu toata trupa acasa sau numai cu unul dintre membri? isi iau si instrumentele cu ei??

  11. Dragos, afland despre ideea de ‘servicii’ in economie. 2023, colorized

  12. Sa vezi cand va auzi ca o licenta Windows cumparata LEGAL ii da doar dreptul sa il foloseasca atat cat doreste producatorul, nu si ca codul sursa nu e transferat in posesiunea userului…. Cand va trece la next level dupa discheta de Windows descarcata pe naspa.

  13. De ce sa platesti pentru ceva ce e moca in general… ce album nu gasesti pe youtube? Intreb pentru un prieten. Practic poti sa-ti faci ce playlisturi vrei, sunt alternative moca … nu-i ca si cum pierzi timp sa iti pui in ordine piesele si alte alea… ca is gata facute.

    • Legat de albume, da… sunt de parere ca albumele tale preferate ar fi de preferat sa le ai in format fizic, daca ai si posibilitatea sa fie semnate de artist, eventual si poze cu artistul… e o investitie long run, care de cele mai multe ori creste mult in valoare cu anii.

      La fel si cu sporturile, cartile… daca te duci la evenimentul x la care stii ca vine artistul de talie mondiala y si ai sansa sa-ti de acolo un autograf… go for it, ca sigur valoreaza mai mult ca cele 20-30 de minute de asteptare.

    • Teoretic suna bine, practic nu. Artistul ala de talie mondiala tine coada sus pana cand ajunge sa fie pe trend descendent, apoi brusc sunt bune si salilele alea naspa din Europa de Est sau Africa pe unde cand era in top nici nu vroia sa calce, daramite sa si cante. La fel si cu autografele.

  14. magazinul Muzica mai exista? aveau discuri electrecord acolo,

  15. Cum? Adica nici filmele si serialele de pe netflix pentru care platesc abonament lunar nu le detin?? Sper ca e o gluma.

  16. recent am incercat sa cumpar o melodie si observasem ca nu mai aveam iTunes, pentru ca in apple music poti doar sa le redai. Ii vad utilitatea atunci cand imi place mult o anumita piesa si vreau sa-mi arat „recunostiinta” fata de artistul respectiv. o melodie e 3-7 ron , deci aproape nimic. Am achizionat cateva piese pe parcursul aniilor si le pastrez in library. Totodata le ascult cand nu sunt conectat la internet (pe modelul ipod). Nu am apple music si nu stiu daca le pot si salva offline sa ascult mereu ce am chef. Oricum cu spotify premimum, youtube sunt deja multe optiuni comerciale.

    Ce ne invata sharing economy-ul e ca sub forma unei plati relativ mici (cativa euro) poti asculta, viziona legal si nu trebuie sa mai fi pirat. Usor, usor evoluam spre o societate mai dezvoltata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.