Blog: “Tide waits for no man”

Unul din lucrurile pe care le-am prins la Social Media Snow Camp a fost că oamenii vor să audă de foarte multe ori acelaşi lucru, pentru că mereu vin oameni noi în peisaj. Un băiat a spus că el e blogger nou şi vrea să audă chestii pentru bloggeri noi.

Cred că oamenii care se apucă de un job nou trebuie să acumuleze foarte repede un set de informaţii pe care colegii lui deja le ştiu, pentru că nimeni nu are timp doi ani să te prinzi tu de chestii pe care alţii le-au experimentat şi, cel mai important, le-au scris şi pe blog.

blog1

Imaginea de mai sus e un bun exemplu pentru asta. Traducerea e simplă: nimănui nu îi pasă de blogul tău, trebuie să îţi pese ţie întâi. Meseria se fură, nimeni nu te învaţă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. la noi meseria se fura la altii mai destepti ca noi, poti da un ban(sau poate fi gratuit) si sa participi la cursuri /seminarii unde iti vor fi explicate toate etapele/aspectele unui inceput Asa e la ei …la ei nu merge cu furtul ca la noi….sau in cel mai rau caz nu se fura asa de mult si orice ca la noi.
  La ei daca nu ai bani poti face un apprenticeship unde vei fi invatat (si vei fi platit cu o suma modica ) o meserie,asta daca nu ai bani de colegiu sau facultate.Plus ca lor le face placere sa te ajute si sa te invete,la noi nu iti rata nimeni deoarece exista riscul sa fii mai istet ca ei si sa le iei locul(gandire comunista). etc.

  00
 2. si inca ceva : la noi daca nu stii ceva…esti prost ,la ei esti doar neinstruit si se ofera sa te invete.

  00
 3. cum??
  eu am inventat apa calda!
  chiar nu-mi ziceti cum s-a inventat apa??

  01010111011 translate, please…

  00
 4. E funny atunci cand avem impresia ca ceva nu se refera la noi…dar, de fapt, ni se potriveste manusa.

  Nici de blogu tau, zoso, nu ii pasa nimanui in termeni de viata reala.

  Nici nu are cum sa pese cuiva despre ceva ce acuma e si dupa un cablu scos din priza nu mai e.

  Altele sunt lucrurile care conteaza in viata si care pot inseamna cu adevarat ceva pentru tine si pentru ceilalti.

  Dar nah…cand 3 mii de indivizi oarecare din sute de milioane ce se dau pe net aterizeaza pe blogu tau…te simti cum se simt si astia de la televiziuni cand au impresia ca toata Romania inseamna 200 de mii de gusteri care, conform audientelor masurate foarte discutabil, se uita la ei.

  00
 5. @Gabriela, fara sa te simti jignita, esti proasta?

  00
 6. @Radu, fara sa te simti jignit, du-te si fa-ti lectia la zoologie. poate te vezi prin cartea aia.

  00
 7. Adevărul e că mini-tutorialele astea sunt mai utile şi accesibile decât toate adunările semi-corporatiste in care se face teroria chibritului sponsorizat, se zâmbeşte ipocrit şi se vânează pişcoturi.

  00
 8. Cat se poate de adevarat!

  00
 9. o parte din informatiile si sfaturile din „blogmistakes” sunt folositoare si interesante, mai ales sugestiile de pluginuir… dar pe de alta parte bre, fa ceva cu incarcarea site-ului, ca de multe ori merge absolut infect… cum ar veni pune-ti in practica sfaturile pe care le dai altora legat de optimizare si alte nebunii:D

  Uneori merge aproape instant, dar parca din ce in ce mai rar..mai mereu stau si stau si stau pana incepe sa incarce..ori e treaba de host, ori e treaba de trafic, nu stiu.. dar nah, chiar acum cand e luni dimineata la ora 2:35 stau 15-20 secunde pana sa inceapa macar sa incarce pagina. Cat trafic poate sa fie acum pe server incat sa fie gatuit hostul?

  Nu am patit niciodata asa ceva la arhi de exemplu.. dar absolut niciodata, pe cand la tine din 50 de vizite cam 30 se taraie ca un melc lesinat…iti spun sincer ca am rarit vizitele din cauza loading-ului foarte greoi, acum te citesc cam la 2-3 zile, nu zilnic… probabil daca erai un nobody castigai cu scriitura ta fix zero cititori fideli avand si tema spartana si loading infernal :D

  00
 10. Multam’ pentru timpul acordat la Biz si’n online. Voi „fura” de pe link-ul indicat.

  00
 11. spor la furat :)

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube