The Island of Dr. Moreau (1977)(1996)

Ideea filmului nu e rea. Dar ambele filme se concentreaza mai mult pe violenta si pe lupta dintre animal si animalul-om. Cel putin versiunea din ‘96 e sangeroasa de-a binelea. Lipseste emotia. Lipseste trairea animalului si a omului, care e prezenta in Planeta Maimuţelor. Michael York face un rol bun, la fel si Val Kilmer. Nu m-a impresionat ştirbul Marlon Brando si nici bărbosul Burt Lancaster.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

  1. In situatia asta, cartea bate filmul.

    00
  2. Am vazut o varianta noua la TIFF acum 2 ani, mi-a placut foarte mult. Era film argentinian, dar combina Insula Dr. Moreau cu o carte , nu stiu exact cum se numea, era vb despre un pian in jungla , scrisa de un englez. superb filmul, merita vazut pt alt feeling decat filmele comerciale.

    00
  3. Aceeasi situatie ca si War of the Worlds – carti excelente, filme slabe.
    Si exista si ambitia de a le reface cateva zeci de ani mai tarziu…la fel de prost.

    00
  4. cauta 12 angry men. super film 1957 parca. mega tare. si e filmat intr-o camera.

    00
  5. Am citit cartea, acum vreo 6 ani. E una dintre putinele carti pe care as prefera sa nu le vad ecranizate.

    00
  6. nu cred ca s-a nascut inca regizorul capabil sa ecranizeze aceasta carte. din pacate acelasi lucru se poate spune despre multe carti din perioada aceea, a sf-ului romantic…aceste povesti trebuie sa ramana in biblioteca si nu in imagini
    as adauga aici „invisible man”, doar ecranizarea veche fiind decenta. in plus, sa intram un pic in horror, nici lovecraft nu poate fi ecranizat

    00
  7. Cartea da cu mult la fund filmului, mai ales gunoiului din 96′ care incepe bine si o da in S.F-uri ieftine. Accentul cartii cadea intr-adevar pe animalul om, pe reducerea la primitv. Asta, si faptul ca era vorba de vivisectie, mai brutala si directa in metafora, nu de teste ADN care ar schimba extrem de mult parametrii (chit ca nu existau pe vremea autorului)

    Concluzia cartii ar fi trebuit sa fie edificatoare pentru regizori, concluzie in care protagonistul incepuse sa vada in masele de oameni din jur maimute trancanitoare, hiene lase, etc. Mesajul cartii n-a fost niciodata ”vedeti ca un savant nebun va face oameni din animale” ci ”un savant nebun face de multa vreme animale din oameni”

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile