Teoria cu lovitura de stat susținută de miliardarii ruși…

Mă gândeam la asta, în contextul evenimentelor care se întâmplă acum în Rusia, când mercenarii de la Wagner au întors armele și vor să-și apere șeful, care era pe cale să se sinucidă căzând de la etaj.

Teoretic, miliardarii care sărăcesc și nu pot să călătorească și au averile blocate și confiscate suferă, deci ar susține așa ceva. E logic. Scapi naibii de nebun.

Pe de altă parte, ca să omori monstrul e nevoie de un monstru mai mare. Orice om normal ar vedea asta. Nu te legi de gât cu unul mai nebun, care are și o armată privată. Doar că asta e schema, miliardarii ruși nu sunt tocmai niște oameni deștepți, care au ajuns miliardari pe propria lor minte, au primit niște resurse și le-au exploatat. Oricine de pe stradă putea face asta. Deci da, e posibil să îl susțină pe Prigojin.

Altfel, ce soartă crudă pe noi, să ne punem speranțele într-un monstru.

film-house-of-cards-64

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. „Pe de altă parte, ca să omori monstrul e nevoie de un monstru mai mare.”
    vrei sa spui ca Iliescu a fost un monstru mai mare decat Ceausescu? :)
    „Altfel, ce soartă crudă pe noi, să ne punem speranțele într-un monstru.”
    La fel am facut-o in 89 cand l-am votat pe Iliescu si nu mai stiu in ce an l-am votam pe iohanis.

    • domnul iliescu a fost un bătrânel simpatic. numai lapte și miere. rodică stănoiu era aia rea. măgureanu. năstase. toți au întinat nobilele idealuri ale…

    • Deci pana la urma nu e nevoie neaparat de un mosntru mare, merge si cu o gloata monstri mai mici. Nici miliardarii nostri nu is mai isteti decar cei rusi, tot din oameni luato de pe strada sunt claditi.

  2. Dictatorii nu pleacă de la putere fiindcă niște băieți finuți cu bloguri și canale de iutub vor democrație și dau like-uri la memes pe social media. În cazuri extreme e nevoie de niște criminali (la propriu) cu arma în mână, dar cu efecte secundare greu de prezis pe termen mediu și lung.

    • „efecte secundare greu de prezis pe termen mediu și lung”

      De obicei efecte secundare negative grave. Cel mai bun exemplu LIBIA. Dintr-o tara bogata cu un nivel ridicat de trai, a ajuns un dezastru … saracie, terorism, rapiri, etc. Iar africanii au invadat Europa prin Libia ca nu ii mai tine nimeni in frau.

  3. Fii atent ca deplasarea trupelor lui prigojin spre moscova se face sub numele “Mars pentru dreptate”. Un simplu mars. Mai nevinovati ca Piata Victoriei cu ledurile aprinse noaptea. Si ca Putin a dat ordin ca pana pe 1 iulie sa le faca contract mercenarilor lui Prigojin cu Rusia- miscare vazuta ca una de incercare se subminare a autoritatii lui Prigojin, care i-a trimis in mă-sa pe generalii rusi care au venit cu propunerea. Deci vorbim de un drum fara intoarcere. Si e foarte bine ca astia se bat si se ameninta intre ei.

  4. Azi am lenevit. N-am deschis o stire, n-am citit nimic, am iesit prin parc. Pe la 6pm am inceput sa vad memeuri pe subul de EU4 si nu intelegeam ce vor sa zica. M-am prins din comentarii ce si cum. Plm, simt ca n-am pierdut nimic, ceea ce va doresc si voua.

    • Cască ochii Bulă, Istoria se scrie sub ochii tai dar tu esti prea lenes si sa privești. Asa ceva apare o data la cateva zeci de ani, nu înțelegi dar îți va influenta decisiv restul de viață

    • Chiar asa bai Andrei, era Putin rezolvat pana la ora asta, dar ti-a fost tie lene. Da-o dracu de treaba!

    • Eu am spus încă de pe la ora 15 sau cât era, când am discutat cu cineva că este o fentă… Iacă, fac cale întoarsă acum dinspre Moscova, chiar sunt unii atât de naivi încât au impresia „că” criminalul ăla de la Kremlin nu ar apara cu dinții, ditamai capitala?!

    • Nicule, poti tu sa schimbi ceva? Afli ceva azi ce n-o sa afli peste 2-3 zile cand se limpezesc / inrosesc apele? Ciclul asta de stiri 24/7 nu-ti face bine.

      Also, abia ne-am dat jos palaria de experti in educatie, e cam devreme sa ne-o punem pe aia cu experti in politicile interne ale rusilor.

  5. Deci Prigozhin are sprijinul (neanuntat cu voce tare) al unei parti din armata. Atat la nivel de trupeti (din trupele regulate, cei care – aflati la check points – ar trebui sa traga in membrii Wagner, dar aleg sa se abtina, pentru ca nu simt nevoia sa moara pentru nici un nebun). Cat si la nivel de generali, pana acum Wagner era parte din armata, folosea logistica lor, piloti activi sau pensionari au zburat pentru Wagner. Si scheletul lui Wagner il constituie foste cadre (Spetznaz, VDV etc) care au incalcat legea si au primit a doua sansa.
    Se banuieste ca are si sprijinul unei factiuni din FSB, poate de aceea trupe FSB au refuzat sa traga asupra Wagner. Asta ar mai si explica modul in care in ultimele doua luni (cand Prigozhin declara ca nu primeste munitie), de fapt isi faceau stocuri pentur aceste zile. Iar granita dintre membrii FSB si oligarhi este una in cel mai bun caz foarte poroasa.

  6. Bha, ce bine ca noi avem în momentele astea, oameni de stat capabili…te uiți la Iohanis, la Ciolacu, la Marian Neacsu, și ești liniștit…iti dai seama ca sunt capabili, ca vor ști ce sa faca, vor acționa, in caz de ceva..

  7. Eu am o mare nedumerire: popcorn sau nacho cu tortilla?

  8. E gata, s-au impacat. Au ajuns la o intelegere si nu mai ataca…

    • cât de prost sa fii să crezi că scapi cu viață dacă te împaci cu Putin?

    • Kadyrov a făcut-o și a scăpat.

    • Urmeaza Vali cu Bucnici.

    • nentu Putin e iertator.

    • Să facă și ei ca Elon și Mark. In the ring!

    • Noname, corect. Ii face cinste cu un ceai si il iarta

    • Vali are dreptate, prin miscarea asta Putin castiga timp ca mai apoi sa isi calculeze miscarile si sa isi starpeasca inamicul. A incercat asta cu ucrainienii venind pe masa negocierilor cu o oferta de incetare a focurilor dar aia s-au prins si au refuzat-o. Prigojin acum a fost all-in dar nu are cum sa se termine cu pace toate astea, podurile au fost arse, urmeaza o regrupare. In acest moment cred ca Soigu si Gerasimov vor fi scosi tzapi ispasitori si va urma o acalmie de cateva saptamani.
      PS : tocmai eram specialist in scufundari, inainte eram specialist in Covid, in economie si in razboiul ruso-ucrainian, acum sunt in chestia asta din Rusia.

  9. Ce final trist in Rusia . A fost fara finalizare , prost film sau teatru …

  10. S-a linistit treaba, Wagner s-a oprit la 200km de Moscova. SA ne intelegem: s-au oprit, nu s-au dezarmat si se intorc in grotele din care au iesit. Eu cred ca s-au dat saci de bani acolo ca sa-i convinga sa nu intre in razboi civil. Si pwla asta de Putin da lectii catre europeni ca ne conduc homosexualii si ne diluam natiunile si valorile. La el in Mordor e ca in statele africane de doi bani unde periodic se trezeste cate un warlord ca vrea sa devina presedinte si … devine !

    • @Ciocanul – depinde cat de atent sau critic te uiti, in general totul este ceva mai complex decat pare, culminand cu atacul din Capitoliul american, mama democratiei si teoretic o mana de vandali au intrat ca in branza in Capitoliu.
      Insa din ce am vazut eu cu nenea Putin meciul e mai serios decat pare, cumva in lume incepe sa se sudeze tot mai tare BRIC-ul ca alternativa la USA care nu prea are aliati ca de, asa e cand vrei sa fii liderul lumii, iar cand China si India spun ca ei nu se baga in acel razboi parca brusc nici SUA, Germania sau Franta nu simt nevoia de libertate si dreptate.
      Plus ca am senzatia ca Europa sau SUA nu au control in Africa – chinezii cresc rapid pe acolo, asa ca lumea se tot schimba.

  11. mda, cand te trezesti cu „prigojin invadeaza rusia” si te culci cu „hai bai sa bem o votca, ca am glumit” … o butaforie de spectacol ieftin

  12. Mie mi-a parut din start a 2016 doar ca alta tara. Acelasi script. Nu inteleg insa miza.

  13. Am aflat că singura constantă la Kremlin este Medvedev: era beat când a început toată treaba, este beat și acum

  14. Rușii pierd războiul. Nu se pot retrage cu fața curată din el după ce au trâmbițat atâta vreme ”determinare”. Așa că s-a organizat ”rebeliunea” aceea pentru ca una din condițiile puse de Prigozhin să fie retragerea trupelor din război pe motiv că nu mai vrea să-i moară băieții. Putin va suspina înțelegător și va lăsa Ucraina în pace retrăgând trupele și salvând ce i-a mai rămas din armată. Poporul va fi înțelegător cu el și o va vedea ca pe un câștig, nu ca pe o pierdere.
    O altă chestie e că acum Putin știe cine e de partea lui. FIDESZ din Ungaria – de exemplu – l-a aruncat rapid sub tren. La fel și iranienii. Erdogan însă nu. Poate executa acum toți subalternii care s-au aliat rapid cu Prigozhin așa că ne putem aștepta la niște balustrade instabile pe la etajele superioare ale clădirilor din Moscova în zilele următoare. Se vor înlocui niște verigi slabe.
    Și-a costat doar niște elicoptere și vreo 15 morți toată chestia. Parte din armată e acum în Rusia. Poporul din Moscova răsuflă ușurat că nu s-a lăsat cu sânge. Facțiunea Sankt Petersburg a ieșit la iveală și urmează să fie eliminată rapid în zilele următoare. Toți cei de rang înalt care au fugit cu avioanele private vor trebui să se întoarcă să înfrunte plumbul.
    Frumos regizat, cu excepția ideii că un Prigozhin treaz și cu mintea întreagă n-ar fi fost de acord cu niciun fel de troc dacă amenințările lui ar fi fost reale. Că ar fi știut că urmează să fie executat indiferent de ce i se promite, mai ales după atâta amar de ani în cercul înalt al lui Putin din care au tot dispărut oameni în ultimul an și ceva (și pentru chestii mai puțin serioase).
    Ucraina iese cel mai OK din toată chestia – că în săptămânile următoare se vor retrage rușii de-acolo și vor ceda înapoi și teritoriile ocupate, lăsându-i pradă sorții pe toți colaboratorii. Imperiul cam făcea implozie și trebuie restabilită ordinea, că Rusia riscă să piardă nu doar Ucraina ci și restul țărișoarelor din Federația Rusă.
    La cum mergeau lucrurile prin Rusia o rebeliune oricum urma. Așa că s-a organizat una din timp, că prea prinseseră curaj niște nume mari de pe la ei. Controlat, cu deznodământ folositor. Iar după ce vor fi executați cei care s-au alăturat revoltei, o alta va fi imposibilă în viitorul apropiat.

    • „…în săptămânile următoare se vor retrage rușii de-acolo și vor ceda înapoi și teritoriile ocupate…”

      Posibil, dar eu nu am mai auzit de tâlhari care să înapoieze ceea ce au furat.

    • Lol – fix ce scriam mai sus. Citez de pe „Libertatea”:

      La o oră după ce Prigojin a spus că oprește marșul care a ridicat la grad de alertă maximă Rusia lui Putin, două știri au apărut în presa din Moscova: Peskov a precizat că participanții la rebeliunea militară vor fi absolviți de orice dosar penal, dar, în schimb, Comitetul Național pentru Antiterorism al Rusiei a anunțat oficial populația că va fi pedepsită.

      În rândul populației, există acum cazuri de răspândire a mesajelor provocatoare cu apeluri de a participa la mitinguri neautorizate și proteste în sprijinul acțiunilor ilegale ale PMC Wagner, a explicat Comitetul Național pentru Antiterorism”, a scris, sâmbătă seara, ziarul rusesc Kommersant. Asta după ce Prigojin își întorsese din drum trupele.

      „Aceste acțiuni sunt penale și măsuri administrative sau răspunderea penală vor fi aplicate participanților”, se spune în mesajul contra populației, pe care Comitetul pentru Antiterorism l-a trimis agenției oficiale TASS, de unde știrea a ajuns la Kommersant.

    • Teoria cu rebeliunea organizata se va confirma daca, intradevar vor fi retrase trupele din Ucraina. Daca nu, nu mi se pare ca sta in picioare. Lovitura de imagine a regimului in ochii propriului popor imi pare prea puternica.

    • @kilroy: regimul oricum e slab. S-a văzut în Ucraina, s-a văzut când au început micile state din Federația Rusă să cam mârâie a independență, s-a văzut din ce în ce mai des în presa internațională. Evolua situația într-o anumită direcție în ritmul ăla. Așa că trebuia să taie din rădăcină ”răul” din țară. Toți ăia cu ”împotrivă” în suflet vor dispărea acum. Cât despre Ucraina, Putin cred că căuta un motiv să iasă de acolo de un an deja. Era clar pentru orice strateg că efectiv nu are cum păstra teritoriile alea. Nu cu susținerea NATO de care se bucură Ucraina. Tot ce-a trimis acolo soldat a fost căsăpit. Arme vechi, tancuri din Al Doilea Război Mondial. La un moment dat s-au terminat și alea și urma o înfrângere inevitabilă și mult mai rușinoasă decât o retragere impusă de motive politice interne.
      Ca și chestie: s-a zis ceva de Ucraina de ieri până azi prin Rusia? Ceva despre cum să ne concentrăm pe război sau ”ne întoarcem rapid pe front?”. Zero preocupare, zero grabă. A plecat Wagner de-acolo, au retras niște trupe ale Armatei Ruse sub ideea că merg să apere Kremlinul, și alea nu se mai întorc. Nu avea cum să le scoată altfel fără să dea explicații populației pentru sutele de mii de soldați ruși morți în condițiile în care Ucraina tot nu e a lor.
      Putin a făcut o chestie de film: dacă te bănuiește poliția de furt, ca să nu faci pușcărie folosești drept alibi ceva jenant; ”eram la amantă, dar soția nu știe” sau ”băgam droguri în venă”. Că nu te-ai umili așa dacă n-ar fi adevărat alibiul ăla, așa că scapi de zdup. Pentru că da – i-au tras-o băieții din Wagner, dar e o chestie mică față de ce-l aștepta dacă murea ultimul lui soldat în Ucraina: și fără armată, și fără premiu, și cu explicații de dat oamenilor lui. Așa e doar vag zgâriat, armata e acasă, poate renunța la război și mai și știe acum cine e cu el și cine nu. Elimină niște ”elemente huliganice” și scapă și de un război la care ar fi fost jenant să renunțe în orice alt mod. Doi fluturi dintr-una.
      Prigozhin probabil moare în zilele următoare. Că trebuie transmis un mesaj lumii, chit că ăla crede că și-a jucat rolul și totul e OK. Dar acum există filmări cu ruși bucuroși și postări pe rețele de socializare, iar toți ăia merg la zdup sau dispar. Toți ăia de au rupt-o la fugă primesc plumb. Iranul s-a lins pe degete de ajutor, că l-a lăsat pradă sorții. Ungurii nu mai au nici ei susținerea lui. Țărișoarele alea semi-primitive din Federația Rusă care au aplaudat ieri vor avea conducerea schimbată.
      Wagner – deja s-a anunțat – devine parte a Armatei Ruse. Și ca parte a Armatei Ruse va rămâne să asigure integritatea țării. Nu mai merg pe front. Că nu puteai pune mercenari să ”apere țara”, că era ciudat; rolul lor e să fie pe front. Cei rămași în Ucraina probabil sunt carnea de tun: luptați până la ultimul om după care ”asta e”. După care va începe reconstruirea țării. Se va renunța la visele de glorie, se vor restabili relații diplomatice.
      Putin s-a întins mai mult decât credea că poate. Acum trage înapoi de plapumă.

    • Asta cu pedepsirea tuturor celor care au tradat este logica si de asteptat. Daca se da de trei ori peste cap si, pana la urma, se retrage din Ucraina, este bine. Si ma astept sa se predea si mai multi soldati rusi, pana se vor modifica ordinele. Relatia cu Iranul nu cred ca se va schimba, acolo au niste contracte avantajoase pentru ambele parti

    • @Razvan T. Coloja – nu stiu cine castiga sa pierde acel razboi insa trebuie totusi sa imi explici cum pierd rusii cand daca citesti Libertatea in fiecare zi ucrainenii aplica lovituri grele rusilor, la 1-2 luni sunt contra ofesive grele, rusii pierd mereu insa momenta pierderile sunt doar in Ucraina, toti refugiatii aia ucraineni sufera pe cand rusii nu stiu de razboi, infrastructura e zob prin niste orase Ucraina si tot asa.

      In plus, eu sunt curios sa stiu cine plateste reparatiile din Ucraina, tot ce s-a stricat pe acolo, de la nivel de cladire si pana la drumuri, poduri, etc – ma indoiesc ca statele europene o sa zica „vai de ei, hai sa le dam 2-4-5 miliarde de euro cadou sa isi refaca tara”, ceva imi spune ca Ucraina o sa ia imprumuturi exerne pe niste zeci de ani.

    • @Bigbear:

      trebuie totusi sa imi explici cum pierd rusii cand daca citesti Libertatea in fiecare zi ucrainenii aplica lovituri grele rusilor, la 1-2 luni sunt contra ofesive grele, rusii pierd mereu insa momenta pierderile sunt doar in Ucraina, toti refugiatii aia ucraineni sufera pe cand rusii nu stiu de razboi

      Încasările Rusiei din exportul de petrol în februarie 2022 erau de 19,9 miliarde de dolari. În februarie 2023 au fost de 11,6 miliarde de dolari – cu 41,7% mai mici. 300 de miliarde de euro constând în fonduri ale Băncii Centrale ale Rusiei sunt înghețate și 70% dintre bunurile sistemului bancar rus sunt sub sancțiuni. Alte bunuri – aparținând unor persoane private din Rusia – în valoare de 20 de miliarde de Euro sunt și ele inaccesibile. Doar în 2022 le-a scăzut PIB-ul cu 2.1%. Nu mai au mașini străine, rușii nu mai primesc vize nici măcar în Latvia, nu mai au tehnologie nouă și orice microcip ars ce trebuie înlocuit pune o întreagă linie de producție în comă. Nu mai primec împrumuturi, rutele de comerț sunt moarte iar rutele rămase de transport au zone ocolitoare care-i costă mult.
      Deficitul bugetului de Stat în acest moment este de 23.5 miliarde de dolari 1(,7 trilioane de ruble). Costurile au crescut cu 59% pe când venitul a scăzut cu 35%. Bloomberg estimează că PIB-ul lor va scădea cu 190 miliarde de dolari până în 2026.
      În acest moment doar 5% dintre locuitorii din Moscova se pot gândi să-și ia o locuință. 95% dintre mașinile noi puse la vânzare sunt marca Lada. S-au pierdut locuri de muncă odată cu plecarea corporațiilor mari, s-au pierdut bani din cauza devalorizării rublei.
      Dacă te întrebi ce e cu rusul de rând și dacă suferă – vezi mai sus și estimează cât de mișto e acum să locuiești acolo. Sancțiunile i-au ars nasol.

    • @Razvan T. Coloja – inteleg ce spui insa acele masuri nu au o legatura directa cu razboiul, la fel cum USA au impus sanctiuni economice Iranului. La fel de bine acele masuri au fost inainte de intrarea in Ucraina si ai omis sa mentionezi insa pierderile din Ucraina.

      Nu sunt aici sa spun ca Rusia castiga sau o duce bine, doar obosit de acele articole zilnice despre ce tare ii bat ucrainenii in conditiile in care inca nu au reusit sa ii dea afara din tara. Parerea mea este ca ambele tari pierd mult in acest razboi (in procente diferite), diferenta fiind ca toti vor vorbi despre pierderile Rusiei si niciodata nu o sa vezi un articol serios despre pierderile Ucrainei, pentru ca nu ar da bine.

    • @Bigbear:

      inteleg ce spui insa acele masuri nu au o legatura directa cu razboiul

      Ummm… dar cu ce au legătură directă atunci? Sancțiunile au fost impuse tocmai pentru că Rusia a atacat Ucraina. Mai direct de-atât nu se poate, lol.

    • @Bigbear:

      obosit de acele articole zilnice despre ce tare ii bat ucrainenii in conditiile in care inca nu au reusit sa ii dea afara din tara

      Vezi aici cum stă treaba. Așa – cu hartă până prin februarie.
      Ucraina – o țară fără forțe navale și cu forță aeriană neglijabilă – a luat înapoi în câteva luni tot ce-au ocupat rușii de la începutul războiului. Plus teritorii din regiunea ocupată înainte de război. Așa că da – rușii și-au cam luat-o pe spinare; și da – ”îi bat ucrainienii tare” pe ăștia cu ”a doua armată a lumii”.

    • În plus față de ce a scris Răzvan, au pierdut cel puțin 700.000 de oameni care munceau, se estimează ca 50% din cei care lucrau in IT au plecat când s-a anunțat mobilizarea, au o cerere de forță de muncă așa cum nu au avut niciodată

    • @Bigbear
      Ultima ofensiva serioasa a rusilor a luat sfarsti la inceputul lunii iulie 2022, cand au cucerit Sievierodonetsk si Lysychansk. Apoi le-a luat 10 luni ca sa cucereasca Bakhmut.
      Multi barbati tineri si/sau inteligenti au fugit din Rusia cand s-a anuntat mobilizarea. Rusia nu mai are forta ofensiva – nici suficienti soldati (pregatiti) nici tehnica de lupta.

      Ucraina (mai) are rezerve, moral ridicat si tehnica moderna de lupta (nu se intrevede in viitorul apropiat vreun risc sa piarda sustinerea Vestului si sa nu mai primeasca suport).

      In Kharkiv ucrainenii au avut si noroc care nu cred ca se va mai repeta. Ofensiva de acum va fi similara cu ce din Kherson – ucrainienii vor avansa incet, cu pierderi mari, dar asta inseamna si presiune continua pe trupele rusesti de pe linia frontului; in acelas timp vor toca marunt sistemul de aprovizionare rusesc (depozite, poduri etc) si la un moment dat rusii de pe front vor avea de ales intre retragere semnificativa sau riscul de colaps.

  15. Deci de obicei sunt de acord cu Coloja. Acum insa, nici pe departe.

    Revolta a fost nu numai pe bune, dar si 90% previzibila, imi pare numai rau ca nu am dat mai multa atentie razboiului in ultima vreme.

    Mai precis stirea conform careia soldatii wagneri erau obligati sa intre in armata regulata in cateva zile. Chestia asta l-ar fi lasat pe Prigojin fara nici o protectie in jurul pretiosului sau cur.

    Personal avand increderea in rusi pe care o merita, sunt convins ca ar fi fost o chestiune de zile pana cand un Prigojin fara aparare ar fi fost luat de-o aripa si aruncat in fata instantei pentru defaimarea maretei armate ruse. Si asta n-ar fi fost tot, ca prin „metode specifice” ar fi fost facut sa marturiseasca ca e corupt si ca a folosit banii pentru munitii in scop personal, transferandu-i in conturi in Vest.

    Ocazie cu care ii asasinau si imaginea de patriot, dupa care puteau sa il arunce in puscarie.

    Omul a reactionat foarte bine si tipic rusesc, fiindca putin nu intelege decat de forta. In lumea ruseasca, forta e singurul argument care e luat in seama. (Fie vorba intre noi, diplomatii europeni care nu au inteles lucrul asta elementar au cauzat enorme suferinte, inclusiv noua cand ne-au lasat rusilor).

    Dupa care a urmat cedarea, i-a lasat scutul personal, o locatie in Belarus unde o sa fie rege fara titlu, si o carca de bani sa isi intretina curtea. E o negociere tipica FEUDALA, intr-un stat rusesc feudal.

  16. Corectie la comentariul anterior: diplomatii vestici, nu doar europeni.

  17. Si ca sa nu fiu de acord cu Coloja de data asta pana la capat, Putin cat traieste nu il va ucide pe Prigojin.

    Prigojin o sa fie ucis ori ca si pretendent la tron in lupta de dupa moartea lui Putin, ori de batranete si ciroza, ca oricum arata ca unchiul Fester din familia Adams.

    • @mac gregor:

      Putin cat traieste nu il va ucide pe Prigojin.

      Până ieri povestea era că Prigozhin nu va fi acuzat de nimic. Așa bubuia toată presa. Fii atent ce 180 de grade au făcut lucrurile azi:

      ”Dosarul [lui Prigozhin] nu a fost închis, ancheta continuă”, declară o sursă din cadrul Parchetului General rus, citat de principalele trei agenţii ruse de presă.

      Eu îi mai dau vreo lună până bea ceai verde-fosforescent sau alunecă în timp ce curăța fereastra.

    • Am pornit de la presupunerea ca Prigojin a
      negociat cu putin, prin intermediul lui grasului din Belarus. Daca nu e cazul, nasol.

  18. Coloja, bine sumarizat. merci.

  19. Doar că asta e schema, miliardarii ruși nu sunt tocmai niște oameni deștepți, care au ajuns miliardari pe propria lor minte, au primit niște resurse și le-au exploatat. Oricine de pe stradă putea face asta.

    Povestea unui copil sărac, de pe blog, 2014 :)

  20. Eu nu ii inteleg pe cei care zic ca a fost un scenariu pus la cale de Putin. Ca sa ce?
    Din ce stiu eu, ucrainienii nu s-au avantat la atac cu toate trupele crezand ca vor fi retrase de pe front.
    Vede tot globul ca unii inainteaza ca prin branza pana la Moscova, iti doboara cateva elicoptere si avioane, te apuci sa sapi transee in Moscova…a fost teatru, domne.
    Si mai e o chestie pe care nu a luat-o nimeni in seama. In Voronezh era ceva depozit de nucleare care a fost luat rapid de wagner. Nu s-a mai zis nimic de el, toti ochii erau atintiti pe convoiul spre Moscova.

  21. Razvan nu STIE cum sta treaba decat daca este spion rus (sau american) :P

    Serios acum, o varianta foarte plauzibila.

  22. E doar lupta GRU vs KGB. Anumite aspecte seamana izbitor cu „jocurile” de la Revolutie/mineriade. A nu se uita ca si acelea au fost realizate pe baza unor scenarii estice; poate chiar realizate de o parte din oamenii de azi.

    Gen. S a aparut la TV si a tinut marele „speech” ca nu mai sustine revolutia etc. dar… din greseala s-a vazut si un automatul din dotare in cadru (desi unele ziare sustin ca a fost din nebagare de seama… eu cred ca dimpotriva… unealta a aparut voit- transmite un mesaj!) – e clar ca se astepta la ce e mai rau din partea unora.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.