Temă: filmați blocurile goale

Mi-a venit o idee de la un articol anterior. Filmați sau pozați blocuri goale din orașul în care sunteți. Condiția este să fie noi.

Blocurile noi se văd cât de goale sunt seara după 7-8.

imobiliare-2023-brasov-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. Poate când s-o opri potopul, ca ploua de rupe de pe la prânz

    Comentariu apreciat.1126
  2. Normal ca sunt stinse luminile, proprietarii sunt in oraș la cină. Unde si cum sa gadeasca in openspace-ul de la moda, asta daca știu.

    Comentariu apreciat.2807
  3. Bloc deja „vechi”. 28 apartamente pe scară, 5 etaje. Cam 2 apartamente pe palier, maxim 10 pe scară locuite de proprietari. La celelalte „investiții” gradul de ocupare e cam 30%. Sunt 2 garsoniere care sunt pentru închiriat la scara de lângă care sunt goale de juma de an că pe astea le văd din balcon. La mine pe palier un apartament cu 2 camere este locuit maxim 2 luni pe an, nu știu de ce fug chiriașii de Prelungirea Ghencea :D

    Comentariu apreciat.1276
  4. @Vali, se poate? Filmam cu dreapta si conducem cu stanga….

    Comentariu apreciat.441
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 15134
    • si rasiste*

      Indecis. Tu ce zici?832
    • sunt femeie. am primit credit prima casă acum aproape 14 ani exclusiv pe veniturile proprii.
      nu mi s-a părut că s-ar fi tărăganat sau mi-ar fi cerut ceva special/suplimentar.

      Comentariu apreciat.866
    • Daca e vreo entitate pe care nu as suspecta-o vreodata ca nu o intereseaza altceva decat profitul, aia tre’ sa fie o banca. Sunt destul de sigur ca acceptul sau refuzul vin dupa ce se raporteaza strict la statistici care tin varsta, durata job, venituri si alte cacaturi de asea cuantificabile in cifre. Mai pe scurt, prefera sa ii dea un credit unei femei de culoare de 30 de ani, care lucreaza in IT constant, in detrimentul unui barbat blond somer de 50 de ani.

      Comentariu apreciat.831
    • Am lucrat intr-o agentie cu cativa ani in urma si am acordat credite indiferent de sexul clientului. Nu am observat sa fi fost vreo discriminare din acest punct de vedere la nivelul bancii.
      Doar veniturile conteaza.

      Comentariu apreciat.694
    • de ce nu ai vrea sa exploatezi și 50% din populație? de ce te-ai rezuma la doar jumătate?

    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 851
    • Cand comentariul este despre cu totul altceva si tu incerci sa pari sarcastic in scris…e posibil sa iti lipseasca niste social skills

      Comentariu apreciat.311
    • @Fisherman ești pe lângă. Pur și simplu în majoritatea cazurilor el are salariu mai mare deci el va fi creditorul principal și ea cocreditor.
      @Claudiu am colega peste 40 de ani, divorțată cu 2 copii care a primit credit. Alta sub 40, un copil tot divorțată. Imobiliar, nu pe 30 de ani dar ok pentru ele.

      62
    • Sunt sigur ca la orice banca din Romania daca vine o femeie care are un salariu net de 10.000 de lei primeste jet pentru un credit de sa zicem 500.000 de lei . In timp ce daca la aceeasi banca vine un barbat cu un salariu de 3000 de lei , primeste creditul pe loc .
      Mama ei de societate patriarhala /s

      Indecis. Tu ce zici?822
    • pana la urma nu avem un procent, nu gasesc pe google

      pun pariu ca e ca in reprezentarea in parlament, gen 18%

      25
  6. Ce pot sa spun este ca in unele ansambluri residentiale noi sunt cumparate loturi de 5-10-20 de apartamente de catre un singur investitor, uneori institutional, si nu sunt neaparat date in chirie, ci sunt pregatite pentru revanzare. Se intampla asta in multe blocuri, mai ales in alea mai cu staif.
    Nu este obligatoriu cazul pentru toate ansamblurile astea lasate in bezna, dar e o observatie. :)

    Comentariu apreciat.622
    • What is „institutional”, precious?

      Indecis. Tu ce zici?3515
    • fond de investiții.

    • Am fost odata (vreo 2 ani in urma) la un astfel de bloc cu „staif” pe la nord de bucuresti sa vad de un apartament. Unul singur..saracu’ de mine, nici de 189mii eur. M-a cam expediat agentu’, cam plictisit de mine. Si l-am intrebat ce e cu figurile, curios ca mi-a si raspuns, ca deh cam pierde timpul cu mine ca de regula vin „unii” si cumpara cate un etaj sau 20-30 de apartamente. Si ca nu fac prea multe mofturi aia, dau 2-3 milioane euro fara probleme..asa o fi fost, nu am mai stat mult pe acolo

      Comentariu apreciat.955
    • O sa ajungem in sfarsit o tara ca afara, cum isi doresc unii p’aci, unde o sa stam flexibil cu totii in chirie in blocurile fondurilor de investitii rusesti si catareze.

      Comentariu apreciat.7610
    • Bloc cu staif, apartamente scumpe rau, locatari rafinati , ce este o terasa daca nu face proprietarul si o acoperitoare de carton?! https://postimg.cc/Fdw3C27r/cf2d7a00

      514
    • Daca apartamentele sunt pe persoana juridica aka fond de investitie au un regim de impozitare diferit se persoana fizica din care stiu eu! Si nu prea iti convine sa le tii mult pe stoc 😅😅

      64
  7. blocurile goale, parcarile pline….

    ori aia care chiar licuiesc acolo au de la 3 masini in aus, ori ceva imi scapa.

    Comentariu apreciat.383
    • E Urban Residence, in zona Tractorul Coresi. Referitor la parcari, sa stii ca majoritatea blocurilor au si parcari la demisol/subsol. :)

      172
  8. Cel mai dubios e ca inca aveti zapada la Brasov.

    Comentariu apreciat.281
  9. E cam puerila abordarea. De exemplu, du-te in Piata Alba Iulia din Bucuresti la ora 7-8 seara si filmeaza acolo, sunt putine lumine aprinse. Ce inseamna asta? Ca sunt goale, ca sunt nevandute dupa 30 de ani ?

    Indecis. Tu ce zici?319
  10. NOU
    #32

    Dupa 22 filmati, corporatistii seriosi care isi permit apartament la porumb fac overtime!

    Comentariu apreciat.665
  11. NOU
    #33

    nu e nici o surpriza ca in imobiliare sunt ingropati foarte usor banii negri, oare judecatoarea din mangalia unde si-i tine ?

    mai sunt si care sunt luate „pentru investitie” in regim hotelier
    btw, mai sunt 12 zile din luna si hatz garsoniera are ocupate 5 zile

    254
  12. În blocul nou in care stăm noi e la fel, pe tronsonul meu de șapte nivele sunt doar două apartamente ocupate.
    Locuiesc puțini dar toate apartamentele sunt cumpărate, blocul a fost gata în 2022 și toți voiau să bage bănii în ceva de teama inflației.
    Am dat 66k pe apartament, acum in blocul ce se termină la sfârșitul acestui an același apartament costă 99k(48 mp).
    Știu, nebunie dar în capitala de județ Harghita e un singur constructor de blocuri.

    Comentariu apreciat.351
  13. Da. Foarte multe goale. Am luat si eu intr-un bloc nou sa mai diversific. Bloc finalizat de mai mult de un an, din 45 apartamente sunt locuite 7 sau 8. Vandute 90% de constructor, in Cluj. Presupun ca ori nu mai au bani de amenajari ori sunt oameni din afara Clujului care cumpara in caz ca…..nu stiu. …nici macar nu le dau in chirie. Nu inteleg de ce cumpara ca nu are ratiune economica sa le tii goale. Adica dai e 2700 euro/mp sa ce?

    174
    • Cat de sigur esti ca sunt vandute 90%?! Orice vanzator o sa ti zica mereu ca nu mai are multe nevandute…

      Din cate stiu acolo ap deja se vand la combinatia de triplu teapa: semifinisat + gips carton + open space.

      Deci tu consideri ca merita 2700 e/mp pentru dat in chirie… intr un oras fara infrastructura, joburi platite ok putine, parcuri de 5min lungime si centru de 15min tot.

      La Cluj singurul pont pe care il stiu si este sau era ok… ap langa fac de medicina/spital si dat in chirie unui student strain la medicina.

      De aici si probabil faptul ca multe sunt goale… toti viseaza la pontul asta, dar nu sunt atat de multi studenti straini odata si doi la mana dispusi sa dea 6-700 euro chirie pe luna ca sa amortizeze 2700 euro pe mp…

      58
  14. Pozati si apartamentele lu Pascu din Dubai

    104
  15. b0SS eu stau la 3 in blocul ala, tin lumina stinsa ca e mare creditul la banca.
    si cand nu sunt acasa pe la 7-8 seara, unii mai au si treaba.

    Comentariu apreciat.312
  16. Toate apartamentele fara lumina ar trebui confiscate si date la saraci !

    Indecis. Tu ce zici?238
  17. Blocul in care locuiesc, terminat in 2010 are 5-6/18 apartamente nelocuite.
    Estimarea mea e ca minim 30% din apartamente (medie pe blocuri noi si vechi) sunt nelocuite.

    74
  18. Cred ca “misterul” pe care multi il vad se poate explica relativ simplu… avem aproape un sfert din populatie in strainatate.

    Aia mai in varsta (40-60 ani) au becurile stinse la ap comuniste unde vin vara sau de sarbatori si le tin neinchiriate.

    Cei mai tineri, dar nu numai… pe scurt cei care au cumparat recent cam toti cumpara in blocuri noi…

    Acum o sa mi sara in cap cei care stau in blocuri inainte de 1977, dar bagati la cap: ce nu finanteaza banca Rs1 si Rs2 deloc, Rs3 ft rar si la dobanda mai proasta… NU e investitie ! nu va blocati banii in ce nu e creditabil, bancile din asta traiesc asa ca…

    210
  19. din ce gasesc, interest rate ul e pe crestere,

    1.7 in 2021
    6.7 la sarsit de 2022

    si pare ca acum e pe la 8 si ceva, media pe estul europei ca doar aia am gasit

    cand creste indicele ala, creditul devine scump, scade pretul imobiliarelor iar paradoxal scade si numarul cumparatorilor

    din ce inteleg, interest rate, pe langa alte interventii din interior, e un indice care indica nevoia urgenta a oamenilor de a a imprumuta, o ingramadeala la credite

    mai pe direct, cu cat vor mai multi sa cumpere mai mult, pe credit, cu atat nu pot sa cumpere toti, astfel ca acele case raman necumparate si scade pretul pietei

    ori asta ori sunt eu prost si nu inteleg

    23
  20. Tema de articol – ce se intampla in Germania – cei care fac normativele de constructii (DIN-uri) sunt organizati in comitete din care bineinteles fac parte (si) firme de constructii, producatori de echipamente care doar isi urmaresc interesele (de ex. la nr de prize) – chiar daca normativele sunt cu titlul de „Recomandare”, nemtii le iau de bune si nu sunt in stare sa construiasca locuinte sociale ieftine sub un anumit pret pe mp (cu un standard mai scazut) – o investigatie interesanta tip Recorder – https://youtu.be/hLT-W55y-LI?si=IeYrrlYfzKwrlzLO , am gasit si punctul de vedere al DIN (https://www.din.de/de/din-und-seine-partner/presse/mitteilungen/hinweise-zur-swr-sendung-viele-normen-teure-wohnungen-1089074)

    20
    • aia efectiv se vaita ca au standarde de calitate prea mari

      autism german :))

      20
    • E vorba in special despre locuinte sociale – nu si le mai permite nimeni, e o problema foarte mare si chiar nu le pot face ieftine, urmarirea orbeasca a standardelor ar fi unul din motive.
      Ca sa nu mai zic ca fiecare land are propriul „Cod al Construcției”, fiind in jur de 16 coduri diferite in toata Germania.

      20
  21. Sibiu, strada dna Stanca, sunt vreo 60 de blocuri noi, 80% dintre apartamente par a fi nelocuite, cica sunt luate ca investitie.
    Unde stau eu, bloc vechi, 4 din 15 nelocuite.

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile