Telefoanele Samsung ne spionează!

Ați văzut probabil clipul ăsta sau altele ca el, în care, conform experților de pe efemeride, comisarul și ochiulluisauron, Samsung ne fură datele din telefon.

 

 

Partea proastă în toată povestea asta este că nu e ca la hackul ăla cu „încarcă aifonul complet băgându-l la microunde” sau „ios7 face aifonul impermeabil”, pentru ca toți idioții ăștia să își piardă telefoanele. Un indian explică în 45 de secunde ce chip e ăla.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Antena NFC nu își fură informații din telefon, dar aplicațiile dubioase colectează date personale din telefon pe care le transferă către diverse companii. Probabil, unii dintre voi v-ați întrebat de ce o aplicație pentru lanternă pe telefon (sau joc) solicită acces la agenda telefonică și la fotografii?! de ce nu poate funcționa fără?!

    00
  2. Mai erau unele care vorbeau in lift, ca sa nu auda „garda” :D

    00
  3. Asta e indianul cu „Funny job interview with an Indian guy Through Skype”
    :)

    https://www.youtube.com/watch?v=5NddJYKzwHU&hd=1

    00
  4. Crezi că polițist aia grasă din primul video folosește NFC? Sau măcar știe ce e aia?

    00
  5. Ma intreb daca nu cumva solutia sa nu ajungi la parnaie ar fi sa nu faci chestii ilegale. Atunci nu ai avea de ce sa te deranjeze antena NFC, babele din fata blocului sau catelul vecinului care te-ar putea turna la autoritati.

    00
  6. Dacă stăm și ne gândim logic, poți fi ascultat. Pentru că tu chiar dacă închizi aparatul, hardware-ul rămâne acolo (baterie, microfon, cartelă). Microfonul poate funcționa lejer, chiar dacă tu ai oprit telefonul. Există o grămadă de dispozitive de ascultat cu gabarite mult mai mici. Anyway, inițial am crezut că circuitul ală este pentru încărcarea wireless.

    00
    • O functiona microfonu’ da’ te-ai intrebat macar cum transmite ce inregistreaza microfonul, daca telefonul e oprit?

      00
    • Păi ar putea transmite prin intermediul SIM-ului inclus în telefon. Sau eventual stochează şi transmite când îl conectezi la reţea. iaca. Dar ce vroiam să zic mai sus dar am uitat să scriu, e că dacă Samsung chiar ar vrea să spioneze lumea, nu cred că ar pune un chip uriaş pe baterie. Te-ar putea prosti foarte uşor, de exemplu, că telefonul se închide când ţii tu apăsat lung pe power button iar el să înregistreze tot ce e în jur. Ceva de genu

      00
    • Pai MM, tu esti vreun inginer deghizat si nu ne prindem noi?

      00
    • Si eu am un TV Samsung si filmul merge mai departe chiar daca il scot din priza. Am incercat o data si cand am pornit din nou televizorul, se vedea clar ca filmul nu se oprise, practic a mers mai departe cu televizorul stins!

      00
    • :)))) rad ca prostu’ de la comentariul tau de se uita lumea ciudat la mine….
      Extindere: daca nu erai pe cablu, ai incercat sa opresti si dvd playerul?

      00
    • @corcodusul: noi îi spunem la fenomenul ăsta, Live TV. Da ? Mă uit la un film pe pro tv, scot tv din priză şi când il pornesc observ că filmul a mers în continuare (imagine that). Şi eu pot fi troll şi să mă fac că nu am înţeles ce ai zis. XOXO

      00
  7. doamne ce retardati exista in lume.

    1. intai ca nu e ca si cum daca ai descoperit un chip pe baterie inseamna ca gata, ala e sigur chipul cu care te spioneaza; in telefon mai sunt inca 1000 de componente despre care nu stii ce fac ele, inclusiv inca o baterie, asa ca cat de idiot poti sa fii sa zici ca gata, ce ai gasit tu pe baterie e chipul cu care te spioneaza samsung?! foarte idiot.

    2. cercopitecul ala din clip pare sa creada ca toti oamenii care isi iau telefon au grija asta, ca ii asculta Garda si ii baga la parnaie :))
    ce sa faci, cand tu esti gainar, crezi ca toti sunt

    3. nici indianul nu m-a convins cu nimic, nu am de ce sa-l cred ca acolo e chipul de NFC doar pentru ca asa zice el, se aplica exact acelasi rationament ca la pct 1. Poate e chipul de FFC (far field communication) nu de NFC

    00
    • Pentru punctul 3: aș fi tentat să-l cred pe indian ținând cont de amplasarea acelui cip și de distanța la care funcționează NFC-ul (5-7 mm); dacă era vorba de FFC nu avea nici un rost să-l puna fix acolo – cât mai aproape de extremitatea telefonului, nu? ;)

      00
    • @twist
      vezi ca FFC e o chestie pe care am inventat-o eu pe loc :))
      ar fi si culmea sa existe asa ceva :))
      ei, sigur ca e probabil ca e chipul de NFC; doar ca sigur sigur nu stie decat producatorul sau unul care a facut teste; probabil ca indianul stie ce vorbeste, dar strict logic, nu ai motive sa pui baza pe ce spune el, ca nu face decat sa afirme ceva.

      00
    • Din cite inteleg bateriile cu Li au in alt principiu de icnarcare si este necesar un chip in baterie pentru a limita curentul cind e plina. Fara acest circuit bateria se supraincalzeste si se aprinde.

      00
    • @Ranco: chiar mă gândeam oare ce-o fi FFC-ul ăsta – bluetooth, wireless? ;)

      00
    • Indianul ala nu trebuie sa convinga pe nimeni cu nimic, pe toate bateriile Samsung de la telefoanele cu NFC scrie ca chipul se afla acolo. Nu e nimic asa de dificil sau interpretabil…

      00
  8. Mulțumesc Vali, am dat de pământ cu Note 2 din dotare si l-am călcat in picioare.
    Dau o fugă până acasă să caut Siemens-ul ăla A35 de-l foloseam acu 15 ani. Bun telefon.
    Apropo, aveți vreunul o baterie de Siemens A35?

    00
  9. NOU
    #26

    Vreti una tare? Verificati cpu-urile din pc-uri de la anumiti producatori sa vedeti cum au antene gsm in ele si se pot conecta la orice retea stealth fara ca operatorii sa stie macar.
    Ofer recompensa pt primu care gaseste ceva ;)

    00
  10. confirm ce zice BaiatuCuOchiiAlbastrii.

    00
  11. Indianul al doilea mananca caca, acea antenuta cu cip lipita de baterie nu poate fi NFC, pentru simplul motiv ca acel cip trebuie sa fie conectat cu telefonul si printr-o linie de date (generic vorbind) pentru asi indeplini rolul, ori el este legat doar de baterie, asadar ce vedeti in imagine e cel mai probabil partea de incarcare wireless.

    00
    • ai observat ca bateria are 3 contacte?
      nu ma pricep prea bine, dar ma gandesc ca unul din ele poate functiona pe post de canal de date.
      de altfel telefonul stie informatii si despre status-ul bateriei…

      00
    • Nu este partea de incarcare wireless este antena nfc, nu circuitul in sine care se afla integrat in telefon. Am ajuns la aceasta solutie pentru a reducere costurile si numarul conectorilor.

      „The NFC circuitry itself is in the phone, but the antenna is in the battery. This is due to the layout of the phone. Since the range of NFC is very small, the antenna is placed on the outer side of the battery to increase the range as much as possible.”

      00
    • Horică, contactele de la baterie sunt suficiente pentru a transmite semnalul către antena NFC. Nu ai nevoie de contacte separate. Pe acelaşi fir poţi transmite în acelaşi timp tensiunea de alimentare (curent continuu) şi semnalul de antenă (curent alternativ). Separarea se face cu un simplu condensator. Enorm de multe aparate folosesc această soluţie tehnică. Detalii poţi vedea aici.

      00
    • problem solved, m-am uitat pe baterie si scrie pe ea „Near Field Communication”
      :))

      00
  12. indian vs indian

    00
  13. Da’ pe bune acu… pune botu’ careva la retardatul ala? Chiar nu se uita nimeni la fata si la accentul lui inainte sa isi strice telefonul? Are si fata de computer geek, serios acu’…

    00
  14. Mai, tu esti de-al „lor”…

    00
  15. Inca astept Garda sa ma ducă la „pârnaie”… Am haifon… VINOVAT!
    Sau întâi ii saltă pe astia cu Samsung ?

    00
  16. of lume :)

    „ascultarea” sau mai bine zis „duplicarea” traficului se face la nivel de fibra in POP-urile operatorului (de exemplu folosind Corning Pretium Tap Module) pentru ca ulterior traficul sa fie analizat la nivel de cuvinte cheie, tonalitate voce sau alte pattern-uri.

    Device-urile ce ajung in mana consumatorilor sunt safe cat de cat dar ganditi-va la echipamentele care se pun in datacentere unde chiar o mana de oameni au access.
    (adica masonii, reptilienii si chinezii) :)

    00
  17. Uite un studiu interesant despre altfel de inregistrari audio cu mobilul: https://crypto.stanford.edu/gyrophone/files/gyromic.pdf

    00
  18. NOU
    #42

    Eu recunosc ca dupa ce am vazut inregistrarea(via Facebook,wikipedia prostului,ma includ uneori)…mi-am jupit telefonul pam-pam!!!
    Dar nu pt ca ma asculta DNA ,doar de curiozitate sa vad daca si al meu are „chip”.

    00
  19. NFC is safe as fuck…

    00
  20. bai nu stiu da io prefer indienii orignali nu copiile MADE IN ROMANIA

    00
  21. Garda te-ascultă direct din centrală.

    00
  22. Ba nu e niciun NFC acolo pt ca eu am facut sincronizarea cu un coleg care si-a scos si el chipul sa facem proba

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)