Ce tehnologii vă (mai) entuziasmează?

Citesc câteva bloguri de tehnologie din afară şi serios că nu mai văd tehnologii care să mă entuziasmeze. Aceleaşi telefoane obosite, acum cu cameră de 12 megapixeli în loc de 10, cu ecran de 4.8 în loc de 4.7, aceleaşi tablete acum cu ecran de 8 în loc de 7.9, aceleaşi laptopuri triste, care nu ţin cont de nevoile utilizatorilor, aceleaşi aparate foto inutile.

Ce-mi doresc să văd anul ăsta:

SSD-uri ieftine

Vreau să îmi pot înlocui hardul extern cu un rack in care să bag 4 SSD-uri de 512 giga şi să nu mă coste 100 milioane aste. Presimt că prin vară se vor mai ieftini un pic şi prin toamnă voi putea face asta pentru 1.500 lei. Contez pe Samsung.

Senzori foto mai buni

Deja mă agasează atâtea lansări inutile, cu camere foto DSLR şi Mirrorless cu mici variaţiuni faţă de versiunea anterioară. Nu-i pasă nimănui. Oh, aveţi rezultate bune la ISO 16.000? Ce drăguţ! Numai că… pozele la sensibilitatea aia nu sunt bune de nimic, deci îmi e inutilă opţiunea asta. Ce-ar fi să faceţi să pot face aceeaşi poză la ISO 800, să pot scoate ceva din ea?

Samsung şi Sony sunt singurii care mişcă pe zona asta, şi, surprinzător, Toshiba. Aştept noile SLT-uri de la Sony şi ceva mirrorless-uri logice de la Samsung.

Telefoane cu baterie şi cameră foto

N-a mai rămas nimic de inovat. Ruşii vor să pună un ecran e-ink pe spate. Pij pe ei. Eu vreau să am camera foto/video mai bună şi să ţină bateria două zile. Restul sunt detalii tâmpe. Oh, vai, avem procesorul mai bun. Marş mă de aici cu mizeriile voastre de telefoane urâte, proaste şi scumpe. Sistemul nostru de operare face… JEEETTT!!!

Ah, da. Ecran mat. Pentru că folia aia mă seacă şi vreau să folosesc telefonul afară din casă fără a da luminozitatea la maxim, pentru că dacă fac asta îmi moare în 6 ore şi am nevoie de el toată ziua!

Ultrabook-uri cu baterie mai mare

OK, avem i5 şi i7 pe ele, e de ajuns. Avem ecrane glossy şi anti glare. Avem tastaturi mai bune, putere de procesare mai mare, s-au prins aproape toţi că SSD-urile sunt mai indicate. Acum hai să facem nenorocita aia de baterie să ţină cât spunem în specificaţii, pe mod normal de lucru, nu pe stat degeaba.

La al meu cică ţine bateria mai mult de 7 ore. Ciudat, după ce am scos HDD-ul lor şi am pus SSD-ul meu, deci teoretic ar trebui să ţină mai mult, tot 4-5 ore mă ţine. Probabil pentru că lucrez pe el, cine ştie.


În rest, zgomot. Oh, ceasuri cu sistem de operare de telefon? WTF? Cameră foto cu Android? Ca să ce? Laptopuri cu touchscreen? Really? Goana asta după amestecarea unor chestii care n-au nici o treabă să fie amestecate nu duce la nimic bun sau util. Pentru că nu o să mă întind după telefon să pornesc o aplicaţie cu care să schimb programele la tv când mă pot întinde după telecomandă.

20110817-003

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Smartwatch-urile s-ar putea totusi sa aiba un viitor.
    Un mini-ecran pe care sa poti sa vezi notificari/sms-uri de la smartphone-ul din buzunar/pe silent intr-o conferinta ar putea atrage o oarecare piata. Nu stiu cat de mare in schimb.

    Si ce mi-ar place sa aiba telefonul meu ca tehnologie noua (pe langa baterie mai buna evident) si sunt sanse mari sa si apara in curand pe smartphone-uri e nano-coatingul. (nu de alta da’ am experienta cu un telefon scapat intr-o balta)

    00
  2. Da, un telefon cu specificatiile unui s2 sau ale unui iphone 4 la care sa tina bateria 2-3 zile ar fi perfect. Si ecran cu adevarat indestructibil, sa nu mai stai cu grija ca daca il scapi se face bucatele.

    00
  3. Cat timp mai sunt cumparatori ce isi doresc doar sa fie in trend cu noiile aparitii fara a cantarii bine ceea ce cumpara, nu o sa se omoare producatorii cu inovatiile. E ciudat oarecum, parca astept ca inovatiile sau ideiile revolutionare sa vina din zona companiilor mici. Cei mari parca sunt prea traditionali in tot ceea ce fac.

    00
  4. Ilustratia e monumentala :)))
    (a nu se intelege ca articolul nu e, lucrez cumva in domeniu si sunt perfect de acord cu tine)

    00
  5. Cateodata am impresia ca e o conspiratie. La Apple sigur e conspiratie, azi va dam touchscreen, la anul ii punem si camera, peste doi ani ii punem si un display decent, etc.

    Pe de alta parte cand am scos prima data bateria din S3 mi-am dat seama ca e la fel de grea cat tot restul telefonului. Daca s-ar pune o baterie mai puternica si mai grea cu vreo 30 de grame sigur s-ar trezi dobitoci care sa latre ca ei cumpara telefonul concurentei pentru ca e mai usor sau mai subtire.

    La smartphone mai putin conteaza sa te tina bateria doua zile, important e sa te tina o zi fara sa renunti la sincronzari, la luminozitatea ecranului si alte minuni, fapt ce nu prea se intampla daca vorbesti intensiv.

    PS: Daca pomeneste vreunul de custom rom cu care te tine bateria vesnic ii sparg dintii ! Degeaba te tine bateria mai mult daca reduci calitatea convorbirii, reduci puterea de receptie, etc.

    00
  6. Poza e…priceless :D

    00
  7. Imprimanta 3D. Daca o sa fie ca restul inseamna ca imprimanta in sine o sa fie relativ ieftina, doar cartusul o sa fie scump :P

    00
  8. Note 2… garantat 2 zile de utilizare puternica

    00
  9. Exemplu de utilizari noi a unor tehnologii existente, utile: StickNFind- Bluetooth Powered ultra small Location Stickers https://t.co/kshuwu36

    00
  10. Pe mine ma atrage tare Asus Padfone. Sunt din ce in ce mai aproape de a il/o cumpara. Mi se pare ceva „diferit” iar faza cu vorbitul la stylus cand ai telefonul in tableta mi se pare geniala

    00
  11. Ciudat, acum vreo 2 saptamani cand am comentat in stilul asta la un articol ceva cu tehnologii, multe coaie se bateau la gura mea. Acum ii si vad DA VALI, DA TI-oSUGEM TOTI, TU AI DREPTATE.
    Chiar daca Ursu isi lua muie pe aceeasi tema acu 2 saptamani :))
    Cum e viata asta bah. :))

    00
  12. Super articolul.

    00
  13. mai lasa o saptamana sa treaca si pune un articol cu tableta aia de 10 kg cu tot cu sleeveul din cauciucu de tractor. Cauta 3 motive mediocre pentru care tu o gasesti a fi utila, posteaza si asteapta reactii. Sa vezi cat de utila o sa fie :))

    00
  14. Ceasurile acelea ar putea fi utile. O mulţime de automatizări de tip „casă inteligentă” ar fi mai practice de controlat de pe un ceas de mână decât de pe un telefon. Când eşti acasă este mult mai probabil să ai ceasul la tine decât telefonul lăsat cel mai probabil câţiva metri mai încolo sau în altă încăpere. Şi este mult mai comod să porţi ceasul decât telefonul.

    Mă refer în primul rând la aplicaţii gen răspuns la interfon, deschisă poarta, aprinsă lumina sau reglată luminiozitatea şi de ce nu pentru răspuns la telefon sau citit sms-uri fără a mai fi nevoit să te ridici să cauţi telefonul.

    Iar când eşti în afara casei, legătura bluetooth dintre ceasul de la încheietură şi telefon sau alte dispozitive poate avea şi rol de atenţionare dacă cumva telefonul pleacă în altă direcţie decât mergi tu.

    Ar mai fi şi alte aplicaţii utile, trebuie doar o minte luminată să facă o legătură logică între ele.

    00
  15. In articolu asta faci niste erori destul de mari. De ce-ti trebe SSD-uri pt. un rack extern? SSD-urile sunt pt. lucru intens, nu pt. un rack care-l folosesti din an in pasti. Iar la senzorii foto… confunzi ISO cu noise. Aparatul meu scoate la ISO 16.000 poze perfect utilizabile.

    00
  16. raman iremediabil dependenta de e-reader
    imi doresc cat mai multe carti
    m-ar impresiona un telefon care sa sune si sa dea sms-uri (ok,poate si mailuri), si sa tina bateria o luna.

    00
  17. In materie de telefoane, ceea ce ceri tu exista deja. Nu dau nume ca nu pornim un flame war, dar exista.

    Despre crap-urile cu android pe aparate foto, asa e viata. Toata „revolutia” asta din ultimii ani a pornit de la un device mobil cu touch screen care chiar a fost util. A durat un pic pana s-au trezit si producatorii de chip-uri si acum toata lumea face chestii mai eficiente si mai rapide.
    You know how they say:
    First come the innovators, then come the copycats then come the idiots. Behold, the idiots !

    S-au facut si inca se mai fac multe experimente pe partea asta de mobile/tablet-uri. Inca e un buble care o sa se sparga in 2-3 ani. Sigur, o se piarda mult din zgomot, dar asta e spre bine; ramanem cu ceea ce e important. (hint: nu Angry birds si fart apps).

    Eu astept mult sa vina cineva sa integreze toata tehnologia asta. Sa-mi sa platesc prin nfc, sa am integrarea seamless cu masia, cu apartamenul (lumini, securitate, video feeds, all that crap). Faza e ca nu prea fuge lumea in directia asta. Cohones size se masoara in PetaBytes de date personale, pare-se, dupa trend-ul dat de facebook.

    00
  18. Imprimantele 3D. In curand si pentru omul de rand.

    00
  19. Ne trebuie smartwatch-uri pentru ca e imcomod sa tot scoatem telefonul de 4.x” din buzunar. Asa ca in loc sa facem un telefon mai mic si mai usor de manevrat, mai bine mai adaugam un dispozitiv. Because fuck logic.

    00
  20. google glass
    self driving cars

    00
  21. La faza ca SSD-ul te-ar ajuta la battery life te inseli un pic. HDD-urile clasice au consum mai mic ca SSD-urile la ora actuala. SSD-urile au in jurul a 3-4 watti consum:
    https://techreport.com/r.x/samsung-840pro/power-iometer.gif

    HDD-ul clasic, intre 2 si 3 watti:
    https://techreport.com/r.x/notebook-7200rpm/power-iometer.gif
    [Da, samsung 830-ul consuma de rupe, era singura lui buba]

    De-aia nu ai vazut nici o diferenta la battery life.
    Samsung 830 s-a eftinit puternic sa faca loc la 840 Pro. Da, daca eftinesc indeajuns de mult poti sa-ti iei si 840 simplu, dar fiabilitatea lui e vax pe langa 840 pro sau 830-ul. Already tested on xtremesystems, si-au cumparat 2 tipi 840-ul simplu cu TLC NAND, ambele au murit in 2 sapt.

    Nu ti se pare dubios ca 830-ul pe emag costa ba 1700 ron ba 3000? Diferenta monumentala de 900 ron nu mi-o explic nicicum.

    00
  22. Gresala mea la ultimul paragraf, scrisesem 2600 ca ma uitasem la pretul de la 840 pro si asa am calculat diferenta de 900. Updating it to 1300 :)

    00
  23. sunt o gramada de tehnologii noi misto – nu le gasesti pentru ca esti blocat intr-un echo chamber (telefoane, os-uri, pc/mac sau tablete = boring) :-)

    daca vrei un exemplu misto care imi vine in cap acum – cauta Lockitron

    ps. deja am ajuns contributor pe maretzul tau blog, primesc o bomboana, ceva? :D

    00
    • @dragos: hai bre, le văd şi pe alea, şi nest, şi alte bullshituri, dar sunt 3-5-10 ani distanţa de a se pune in practică.

      da, iti fac un abonament gratuit la blog. te costă 3€ :D

  24. @tana tos – nu vreau sa te supar, dar ce aparat foto ai, cate kg are, cat de des il duci in concediu cu tine si ce inseamna ‘perfect utilizabil’ pentru tine? Daca inseamna ‘pot pune poze pe fb la calitate mica si inca distingi personajele chiar dac azgomotul de imagine e mare’, atunci da. Daca inseamna ‘pot printa la A4 / A3 la o calitate super’, atunci nu, chiar daca e vreun Nikon D4 sau Canon 1DX.

    00
  25. @Ela oare imprimanta 3d pe care o faci cu alta i primanta 3d, vautea sa faca la randu ei ata irimanta 3d?m

    00
  26. aia cu senzorul foto se poate rezolva si fara Samsung sau Sony.

    00
  27. Tehnologia eInk progresează. Încet dar sigur. Se pun mai nou bazele unui ecran eInk care să poată afişa culori din ce în ce mai curate. Eu unul asta urmăresc în materie de ştiri de tehnologie.

    00
  28. @john: da.

    https://www.reprap.org/wiki/Main_Page

    „RepRap is humanity’s first general-purpose self-replicating manufacturing machine.”

  29. as vrea sa existe baterii de smartphone care sa tin 1-2 saptamani. stiu, utopic. (o baterie, nu de schimb, incarcator solar samd).

    ca tehnologie noua, m-a impresionat imito ( https://www.dx.com/p/dual-antenna-quad-core-android-4-2-2-mini-pc-google-tv-player-w-bluetooth-black-transparent-orange-2031135 )
    stiu ca nu e tehnologie noua, e tehnologie … comprimata.

    am unul si nu ii lipseste decat optical digital output pentru combina, pentru dts passtrough.
    dar am sperante ca o sa existe si aia.

    00
  30. vibrator cu plugin pentru facebook.

    00
  31. SLT, Kinect, poate Windows 8 Mobile pe un Nokia și cam atât.

    00
  32. SSD-urile nu se vor ieftini prea curand. Momentan, cel mai ieftin SSD de 512 e undeva pe la 1.700 RON. 4 SSD-uri de 512 = 6800 LEI
    Pretul ar trebui sa scada cu ~80% pentru a ajunge la ce vrei tu (4×512 cu 1.500 RON pana in toamna).
    Keep dreaming!

    00
  33. „Da, un telefon cu specificatiile unui s2 sau ale unui iphone 4 la care sa tina bateria 2-3 zile ar fi perfect”

    Hello Motorola Razr Maxx! Dacă asta îți dorești, nu te plânge că nu există doar pentru că n-ai căutat bine.

    00
  34. Eu vreo 2 chestii aștept. Baterii mai bune (și s-ar putea să existe ceva mișcări în direcția asta având în vedere că au progresat cu asta – .
    Ecrane flexibile pentru smartphone ar fi o alta. Pentru că nu prea e ok să existe riscul să-ți fuți un telefon de 500€ doar pentru că l-ai scăpat accidental. Țin minte aici cum a pățit-o un amic cu un iphone proaspăt cumpărat și lăsat pe masă lângă el. S-a împiedicat un alt isteț de masă și mobilul a căzut de la ~1m pe gresie. Țăndări.

    Mențiune, LeapMotion. Nu c-aș fi un fan al interacțiunii cu calculatorul folosind gesturile dar jucăria respectivă promite și o sensibilitate suficient de bună încât să-l poți folosi și la diverse alte activități.

    Om trăi și-om vedea…

    00
  35. Pentru cei care au mentionat mai sus imprimanta 3D: am prieteni care si-au cumparat de curand pentru afacere, materialele necesare am inteles ca sunt destul de ieftine, imprimanta in sine fiind aia scumpa. Asa arata „in facere”:

    00
  36. Nfc :))

    Ma intereseaza polimerul ala care face sa curga tot continutul unei sticle de ketchup. din motive evidente.

    00
  37. Cercetarea in domeniul bateriilor stagneaza de f. multa vreme si nu prea se intrevad schimbari. Doar din domeniul auto mai poata sa vina surpriza (se investesc bani seriosi in cercetare pt. masinile electrice).
    Momentan numai sistemul de operare poate face diferenta la consum de energie. Exista un sistem de operare care e eficient din acest punct de vedere, dar nu dau nume pt. ca probabil imi iau injuraturi. Problema e ca sta slab la app-uri. Altfel, ultima versiune arata si se misca bine, IMHO.
    …si culmea, firma respectiva are si 2 telefoane cu camera decenta. Dar no, te faci de ras in club daca n-ai iPhone sau Galaxy.

    Legat de SSD-uri, ar fi fain sa aiba si viata mai lunga, nu doar sa scada pretul (ceea ce e natural pana la urma).

    00
  38. Bateriile/acumulatorii nu vor fi prea ieftini si prea performanti in viitor. Or sa apara supercapacitori (deja sunt la preturi mult mai mici decat acumulatorii) din pacate dimensiunile actuale sunt destul de mari pentru a putea fi folositiin telefoane/tablete) Avantajele ar fi ca nu se consuma/uzeaza dupa un nr. de incarcari si ca se incarca foarte repede comparativ cu un acumulator. Deocamdata supercapacitori din nanocarbon si celuloza doar „pe hartie”. Si vor fi si flexibili. Plus ca se descarca extrem de incet daca sunt pusi in dulap, neavand rezistenta interna mare sau electronica incorporata.

    00
  39. @Jordan, nu-i la subiect discutia asta, „utilizabil” e subiectiv si depinde de la ce foloseste fiecare pozele. Nu era vorba nici despre „care-i cel mai carabil aparat foto” pt. ca aici raspunsul e „aparatul de la telefonul mobil”, ci era vorba de calitatea imaginilor.

    00
  40. Eu am altă problemă cu tehnologia. Chiar ieri am scris despre asta. Viața noastră se mută în digital mult prea mult… Eu îmi propun să elimin o parte din aceste tehnologii.. Prea mă „robotizez”..

    00
  41. Stii ce m-ar entuziasma pe mine? Posibilitatea de a-mi pune propriul meu SO pe device-ul mobil, asa cum facem pe laptops/desktops. Ah, am Galaxy S3? Ce-ar fi sa dau o tura la Windows 8 sa vad cum se misca pe el? E drept va fi o functionalitate folosita de geeks ca noi, dar si pe laptopuri este aceeasi situatie.

    Userii de Mac sa ignore acest comentariu. Ei nu au cum sa foloseasca alt SO :D

    00
  42. Pe mine asta ma pasioneaza: https://www.unikey.com/
    Le-am dat si mail sunt pe lista de asteptare :)

    00
  43. Exact, la smarphone-ul din buzunar, avem nevoie de un alt device( un ceas ) care sa ne dea notificarile pe mana, tinem cont ca plecm in delegatii si avem pentru smarphone si un incarcator portabil de baterie, un cablu de date, niste casti! Adunam laptopu cu geanta si incarcatorul aferent, o camera digitala + case-ul si accesoriile, ce mai luam la noi ? stickuri de memorie/ date, tableta, docking stationu :))
    Si uite cum incepem sa ne cumparam break-uri !
    Tehnologia ne usureaza viata, excesul de tehnologie ne-o complica inutil !

    00
  44. Zoso n-a auzit de motorola razr maxx. In legatura cu ssdurile.. Sunt o prostie. In afara de faptul ca e bine sa ai unul pentru ssd si programele uzuale in rest tot hard disk ul e solutia. Sau vrei sa imi spui ca tu ai 2tb de date care trebuie sa fie accesate simultan si cu asa o rapiditate incat nu mai sunt bune hdd clasice? Daca am ajuns sa ne dorim asta atunci vreau si eu salon de striptease in avion sau functionarele de la ghisee cand ma duc sa platesc sa imi faca o m*** pana completez chitanta. Si sa fie si 90-60-90

    00
  45. Drobo Mini.

    00
  46. Neaparat sa scada preturile la ssd-uri si astept sa scoata Apple si un TV cu IOS sau alt sistem proprietar lor incorporat , nu apple tv box etc …

    00
  47. ii ca o ‘evolutie’, lumea nu stie ce vrea si de aceea apar x variatiuni ale aceleiasi tehnologii… variatiuni care mor la fel de repede cum au aparut.

    Ii ca un fel de „supa” tehnologica, unde functioneaza foarte bine legile naturii, survival of the fittest. (cu toate ca de multe ori apar idei revolutionare dar nu sunt fonduri pentru dezvoltarea lor pana sa ajunga la mass-market)

    00
  48. E treaba si cu tehnologia asta.Dar ar trebui sa ne slujeasca ea pe noi nu noi pe ea.Vad pe cate unii ca tre sa munceasca juma de an sa plateasca pentru un gaget de-asta de-abia a aparut.Frate daca nu ti-l permiti cu cat castigi in juma de luna ori e prea scump ori muncesti tu pea ieftin.Nu-l lua ca nu-i de tine.In mod sigur sunt obtiuni si pentru un buget mai mic.Desi sunt posesor de tableta de cand a scos samsungul p1000 nu mi se pare asa o revolutie.Pt mine e bine ca pot lasa laptopul acasa dar atat..Cel mai incantatam fost cand acum cateva luni am luat un ebook reader.Cel mai ieftin de la amazon.Am zis ca daca nu-mi place il dau cadou sau il vand cu juma de pret si tot scot parleala.Si nici nu era asa de scump.Cacatul ala de tableta cu ecran monocrom m-a dat pe spate.Poti citi de te saturi pana o incarci o data.Si pot sa car dupa mine carti mai multe decat aveam in biblioteca maica-mi.Da stiu ca nu are camera foto , nici procesor quadcore si nici macar touch screen.Poate ca de-aia imi place.Face ce trebuie ieftin si fara sa trebuiasca sa trag priza aproape.

    00
  49. Sper sa iasa ceva din asta. Arata si se misca bine:

    https://youtube.com/watch?v=ti_sZwq8uCo

    00
    • @Rider: man, ei n-au avut deşteptăciunea să câştige tracţiune pe desktop, unde chiar e nevoie de un OS stabil. ce crezi că o sa facă pe mobil?

  50. O chinezarie d-asta: https://www.androidauthority.com/runbo-x3-x5-cheap-tough-android-4-0-smartphones-147941/. Partea cu rugged si walkie-talkie pe telefon, la restul nu ma pricep.

    00
  51. @Ion, nr. 39:

    Cercetarea in domeniul bateriilor stagneaza de f. multa vreme si nu prea se intrevad schimbari.

    De unde ai scos prostia asta? Cercetarea în domeniul producerii şi stocării energiei este probabil cea mai intensă din toată istoria omenirii. Iar rezultatele sunt pe măsură.

    Una dintre cele mai spectaculoase după părerea mea se referă la acumulatorii Li-Ion. Printre multiplele probleme ale acestora, două importante vin de la litiul conţinut:
    – este foarte toxic
    – se aseamănă cu petrolul prin faptul că resursele sunt limitate şi aflate în ţări instabile politic (de ex. America de Sud)
    Din aceste motive mi se pare genială soluţia găsită de cercetătorii japonezi de a înlocui litiul cu sodiu şi zahăr, două elemente existente din abundenţă şi deci ieftine.

    Mai sunt multe alte lucruri interesante în domeniul energetic, atât pe partea de producere cât şi cea de stocare.

    00
  52. @jollyca

    nu-i asa ca nu ai vazut mac cu windows pe el si nici laptop oarecare cu mac OS?

    pff…

    00
  53. @zoso:
    Pai desktopul a cam murit. In afara de gameri cine mai cumpara astazi desktop pentru acasa? Iar restul ruleaza tocmai altceva decit windows. Ma rog, cu exceptia citorva cazuri de WM8, unde userul habar n-are ce tine in mina.
    Pentru geameri va apare cit de curind Steambox-ul, care spre surprinderea tuturor va rula Linux. Iata un alt gadget ce asteapta lumea cu nerabdare. Probabil va aduce sfirsitul windows si xbox laolalta.
    Era sa uit ca si cei de la Mozilla si-au facut OS pentru telefon: Firefox OS.
    Deci in lumea open source lucrurile se misca, si se aude tot mai mult despre aceste chestii. Cine va instala pe telefon Ubuntu Mobile sau Firefox OS? Probabil cei, care s-au saturat sa plateasca taxa de santaj pentru Ms sau Apple. In momentul de fata incasarile Ms din acest santaj sunt mai mari decit din propriul WM8. Deci va fi o gaura destul de maricica in bugetul lor.
    Recent am auzit ca Ms doreste sa preia Dell. Imi va parea rau, deoarece Dell si Lenovo erau cam singurii producari de laptopuri bune, restul, cu citeva mici exceptii, fiind deseu industrial. Din pacate Lenovo a luat-o pe aratura. Modelele noi n-au fost tocmai bine primite. Daca Dell intra pe mina celor din Redmond, va dispare in cel mai scurt timp.

    00
  54. Faza ciudata e ca pe oamenii pe care ii stiu eu ii obsedeaza toate chestiile astea gen ‘quantified self’. De la Nike Fuelband, aplicatia aia Moves, Pebble si fitbit pana la obiecte gen LARK si monitoare Withings.

    Ma entuziasmeaza mai mult ideile pe care le avem deja, dar aplicate in locuri in care chiar ai nevoie de ele (de ex. in masini, cum e sau Volvo – https://youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ridS396W2BY)

    Ma intereseaza ce o sa se intample cu device-urile gen Kinect care o sa aiba o vizualizare completa a unei camere, cum isi inchipuiau oamenii ca o sa aiba aspiratoarele robot.

    Si…SIRI.

    00
  55. Ubuntu for Android: https://youtube.com/watch?v=3pZUCKt0RKc

    Telefonul are Android normal iar cand este conectat la un monitor, ruleaza versiunea de desktop Ubuntu, cu toate aplicatiile disponibile pentru Ubuntu, insa poti accesa si aplicatiile de Android de pe desktop, gen sa dai un mesaj, etc.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile