Ce tehnologii aștept de la 2017

Citeam ieri un articol despre mizeriile care se vor lansa la CES și cum toți vor sări pe drone și pe VR și progresul a dispărut..

SSD-uri mai ieftine

Am un HDD de 3Tb cu tot felul de prostii pe el și tare aș vrea să trec pe SSD, dar costurile sunt momentan prea mari. De banii ăia aș putea cumpăra 10 chineze și pune să memoreze numere.

Aș vrea ca prețul pentru un 2TB să se reducă la jumătate.

3G stabil

Adică să meargă bine și la fel pe toată suprafața acoperită. Nu doar unde bate antena mai bine sau unde e mai soare, pe toată suprafața unde arată iconița de 3G.

Știu că nici un operator de telecom nu vrea să vorbească despre asta, dar la un moment dat trebuie să schimbe toate antenele cu unele care să susțină traficul în creștere pe care îl facem.

Senzori foto mai buni pe telefoane

Tare aș vrea să putem face poze mai bune cu telefoanele. Nu doar peisaje în lumina perfectă, ci și poze de zi cu zi.

Pentru că momentan suntem tot la categoria săpuniere.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. lumina buna e esentiala pt o foto misto. si cele mai bune fotografii se fac la rasarit si la apus

    nu-ti fa iluzii. nici o tehnologie nu poate schimba asta

    https://www.kenrockwell.com/tech/lighting.htm

    00
  2. De la 2017 aștept mai multe mașini plug-in hibrid. Aștept o lege care să oblige constructorii să ofere cel puțin sisteme start/stop pentru economia de combustibil. Aștept ca TVR, Realitatea și alții să scoată capul din fund și să emită FullHD pe toate canalele.

    00
    • @Georgi La motoarele diesel de 2-3 litri, zgomotul și vibrația la pornire se simte puternic. La benzină nu se simte așa tare. Motorul 0.9Tce de la Dacia sau cel de 1.2 de la VW sunt atât de silențiose încât zici că sunt electrice.
      – Apoi – motorul are un număr de ore de funcționare. Minutul pe care îl câștigi la fiecare semafor înseamnă mai puține frecări, un grad mai redus de colmatare a filtrelor și mai puțin combustibil consumat. De aceea la mașinile plug-in hibrid motoarele țin un număr dublu de kilometri – pentru că nu sunt folosite la plecările de pe loc.

      00
    • Altul care inghite gogoasa cu economia de combustibil la start and stop. Da, poate in zone unde nu e aglomeratie.
      Pai daca prinzi o coada din aia la semafor si te obliga sa inaintezi putin cate putin, o sa pornesti si opresti motorul si o sa iti consume la combustibil de o sa te saturi de start and stop.
      In Bucuresti, Start&Stop e paguba, nu economie.

      Dar nici asa, sa staaau sa imi huruie in cap de cate ori se opreste si se porneste motorul. Plus ca se fute masina de la atatea porniri dese.
      Nu, nu, nu.

      00
    • @Z Uzura apare la pornirea la rece, când ungerea e deficitară, frecările sunt mai mari și piesele în mișcare nu sunt dilatate la parametrii proiectați. În cazul start/stop motorul e deja cald (dacă e rece star/stopul se anulează automat)
      – Masinile hibrid folosesc frâna electromagnetică pt recuperarea energiei și încărcarea acumulatorilor, iar acest lucru duce la creșterea duratei de viață pentru discuri și plăcuțele de frână.

      00
    • @Green daca consideri uzura motorului, aceasta apare mai ales la pornire. Start/stop nu e infailibil (de aia buton sa-l anuleze). Iar masinile hibride folosesc din plin frana de motor care iarasi, dupa cum spui, ar trebui sa reduca viata motorului (frecari, etc…).
      Sunt de acord cu tine – ar fi frumos sa fie masini mai multe si mai curate dar realitatea in RO e alta – e plina de troace vai de fundul lor (si al nostru)…

      00
    • habar n-aveti cum functioneaza un sistem start/stop… nu echivaleaza cu o pornire/oprire normala, nici dpdv al uzurii motorului, nici al consumului de combustibil … google it

      00
  3. Cat de repede va scadea pretul la SSD-uri, tot asa de repede se vor ieftini si HDD-urile, poate cu mult mai mult.

    00
  4. Nu sunt asa sigur ca SSD-urile se vor ieftini pentru ca momentan s-a ajuns la un maxim de capacitate de productie. E adevarat, se investeste, dar se preconizeaza ca noile unitati de productie vor deveni operationale spre final de 2017 – mijloc de 2018 pentru majoritatea producatorilor.
    Pe langa asta, mai e o mare problema cu resursele necesare pentru a produce SSD-uri. Momentan atat HDD-urile cat si SSD-urile necesita anumite minerale rare pentru a fi produse, iar piata pentru aceste minerale este destul de restransa cantitativ. Mai multe SSD-uri inseamna mai multe minerale rare, ceea ce conduce la o creștere a pretului mineralelor, ofsetand momentan scaderea rezultata din competitie / economii de scala.

    Una peste alta, nu se preconizeaza scaderi considerabile pentru SSD si (surprinzator) nici pentru HDD-uri in 2017.

    00
    • NOU
      #10

      „se preconizeaza”

      mai exact cine face preconizarile astea cat de bune sunt cusaturile si la cate spalari rezista?

      00
    • ”Preconizarile” astea sunt facute de Soros, oculta mondiala, reptilienii si mafia zionista care nu vor ca romanii sa aiba SSD-uri ieftine.

      00
    • https://www.computerworld.com/article/3152808/3d-nand-set-to-dominate-ssds-kill-off-traditional-flash.html

      2017 vin capacitatile sanatoase, „noile unitati de productie” sunt deja la lucru – se numesc 3D Nand si lucreeza cu ele (cel putin) Intel / WD. saritura din 2017 o sa fie la 64 de straturi pe 3D Nand, pana atunci o sa se tot dubleze, stiti povestea ( din anii 2003-2004 ) cand RAM-ul a crescut rapid de la 64-128 (uzual in 2004) -256 (uzual 2005) – 512 (uzual 2006 ) – 2-4Gb ( imi aduc aminte ca am cumparat un sistem cu 2500 ron cu 4Gb de RAM) , asa ca sa ne asteptam la sarituri rapide de la 512 Gb – 1 Terra – 2 Terra – 4 Terra – 8 Terra – 16Terra ( vorbesc de budget area, ca SSD-uri de 10 mii ron la 2 Terra exista de vreo 2 ani parca )

      00
  5. 1. Eu as prefera ca si preturile la non-SATA sa scada cu 15-25%.

    2. Pentru ce vrei tu la la capitolul 3G este nevoie de mai mai multe NodeB-uri sau de trecerea la tehnologia c-RAN dar lucrurile astea inseamna mai multi bani si nu e nimeni dispus sa faca asta (I) si (II) majoritatea userilor sunt vrajiti de marketing, 4G…4,5G sunt putini care vor un 3G stabil si cu acoperire peste tot….

    3. E cazul sa invetam baterii mai bune si sa optimizam softul din telefoane sa ne tina 3 zile bateria. E destul de enervant sa umbli cu bateria exterena si cu incarcatorul dupa tine…

    00
  6. nici dracu nu mai investeste in 3g; toata lumea se duce catre 4g si 5g, IoT si alti draci pansati

    00
    • Tu treci direct la adunare fara sa stii cifrele.

      00
    • Asta vroiam sa spun si eu. Am norocul sa stau intr-o tara unde 4G exista de ceva vreme, si unde concurenta este atat de mare incat unul dintre operatori (echivalentul Vodafone ca sa zic asa) a ajuns sa propuna 20 giga in 4G / luna la doar 10 oiro. Atata ca desi am fost la ei ani de zile, am testat si alte retele, gen Orange sau un al 3lea si-am ajuns la concluzia ca astia la care sunt au cel mai prost 4G, incat e mai mult 3G… si pana mea, dupa ce-ai vazut cat de bine merge (daca e reteaua biness) 4G, sa simti ca 3G e incet ca naiba :(

      00
  7. de fapt tu nu vrei o tehnologie nou, ci doar ieftiniri

    00
  8. 3G Stabil: Inside info: Never ever ever ever! nimeni nu va mai investi in 3G.
    Prin reasignarea benzilor de frecventa 2G/3G catre 4G, s-ar putea, dar nu vrea nimeni din industrie sa plateasca deploymentul, pentru ca nici un utilizator nu vrea sa mai plateasca preturile per minut/mega din anii 2000. Nu prea sunt bani de infrastructura, uita-te la Digi, uita-te la retelele mobile din Germania, ramai mult mai des fara semnal in orasele/satele din Vest decat din Romania.
    Toti se uita la 5G ca la pomul laudat. Vom vedea.

    00
  9. Man, tu vrei bokeh pe tel mobil? Adica poze cu background blurat smecher?

    00
    • vrea sa dea un Bukkake la inceput de an :D

      00
    • NOU
      #24

      – Cine vrea să se înveţe să sărute franţuzeşte, scrieţi-mi! Am un articol foarte interesant pe această temă.

      – Ce-i de învăţat? Buza de jos pe tasta Space, cea de sus pe cifra 6 şi apoi cu limba scrii de 100 de ori VFTYJNBH.

      00
  10. macar sa fie 3g acolo unde e desenat pe harta lor colorat ca ar fi.
    macar sa fie 100 de oameni care fac plangere la anrcti.ro ca semnalul nu e cel pe care se lauda ca-l au.

    00
    • Operatorii de telefonie mobila nu garanteaza nici un fel de semnal in interiorul cladirilor. Deci indiferent unde te afli…daca esti inside si nu ai semnal e perfect normal (conform operatorilor).
      Doar daca esti sub cerul liber si nu ai semnal…atunci da…te poti plange.

      00
    • @John: pai pentru e simplu sa nu garanteze nimic, dar asta nu inseamna ca e si normal. bun, daca sunt intr-un buncar pot sa zic ca ma astept sa nu fie semnal, dar daca sunt intr-o cladire cu pereti de sticla, la 1m de geam si semnalul e muci, poate nu e doar cladirea de vina, ca nici n-am vazut reclame care sa vanda „telefonie mobila doar pentru outdoor”.

      00
    • @Teniescu caldire cu pereti de sticla, banuiesc ca esti intr-o cladire de birouri in aceste situatii ca si la hoteluri, mall-uri, stadioane…. etc proprietarul spatiului instaleaza echipamente care sa amplifice semnalul operatorului in respectiva cladire ca nu poti astepta ca o antena de la 2 km sa faca fata la un flux mare de terminale telefonice.
      Apoi in Romania e cel mai rapid internet asa ca e usor de installat niste amplificatoare de semnal, pe aici operatorii de teefonie mobile le ofereau gratuit in trecut acum scot ceva bani de pe ele.
      Pe aici 4G merge pe la 50-60 MB la download pe cand internetul de pe fir abia merge la 5-6 MB. Nu cred ca vor mai fi investitii in 3G ca se trece la „4G” in care si vocea si datele sunt doar pachete de date, asa ca vor fi pe telefoane wi-fi calling.

      00
    • @dw si in Romania se ofera gratuis sau contra cost repetoarele, trebuie doar ca administratorii cladirilor de birouri/mall-uri/etc sa le ceara. Vodafone-ul mai instaleaza si femtocells pe unde sunt fluxuri mai mari de oameni (farmaciile si filialele bancilor de la parterul blocurilor de exemplu)

      00
    • @SirNeo e bine de stiut ca se instaleaza echipamente. Urmatorul pas e activarea de wi-fi calling pe mai multe retele si telefoane, Orange parca are pe ceva modele de Samsung.

      00
  11. Da, și o baterie care să țină 7 zile :-)

    Mai avem de așteptat.

    00
    • Bateriile Nokiilor vechi tineau ;) A si sa revina bateriile pe care sa si le poata schimba utilizatorul, nu sa-ti schimbi telefonul daca nu-ti mai tine bateria…

      00
    • @Vlad: Bateriile din ziua de azi tin mult mai mult ca alea ale Nokiilor alea pe care le tot lauda lumea. Doar ca telefoanele astea mai destepte de azi nu au un ecran monocrom, sunete polifonice si memorie interna de 5 mega. Asa, ca sa lumirim o data bullshitul asta ca vai cum tineau telefoanele vechi si astea din ziua de azi care iti permit sa vezi si in 4K pornache de pe buda nu tin fix ca un telefon fix.

      00
    • @Dan, mai intai sa vem telefoane decente care tin 2 zile. 7 e SF.

      00
  12. 3G stabil, lol. macar sa avem semnal peste tot unde e drum national etc. plecand dintr-o margine de oras, pe jos, in 30 de minute ajungi in locuri unde internetul mobil nu ajunge. nici asta nu e o performanta pentru 2016-2017.

    00
    • Exista o diferenta intre acoperirea popendulatiei si respectiv acoperirea suprafetei: operatorii au interes sa-si puna antene acolo unde exista lume in mod constat si-apoi eventual de-a lungul axelor circulate, autostrazi, sosele, cai ferate… Dar atata timp cat n-avem asa multe autostrazi, iar despre cai ferate (avem simple, nedublate si… neelctrificate?!?) sa vrei sa ai si net cat stai in tren… :(

      00
    • cineva nu vrea net / semnal in afara orasului sau a intrat Orange si Digi sa imi dea minus. mai sus. lol.

      00
    • Man, in romania e semnal beton la telefonie. Sa vezi londra ce fain e unde 3 sau ee n-au semnal deloc in ditamai zonele

      00
  13. Si oled-uri tv cu diagonala un pic mai mica si prin consecinta un pret mai uman.

    00
  14. Detectie(screening) rapida de cancer. Cancerul de multe feluri in faze foarte incipiente e usor de tratat cu metode actuale daca e detectat usor.

    00
  15. vad ca nu mai vrea nimeni calatorii spatiale and shit.

    00
  16. Baterii mai bune, de preferat nu lithium (pretul creste mult prea mult de la un an la altul).

    00
    • Am avut 6 bucati de Crucial. SASE. Din loturi diferite. Au picat toate 6 in mai putin de un an. Tu cumpara toate pocnitorile alea sa iti faci storage de chestii sensibile.

      00
    • Eu am un ssd crucial mx200 de 256 GB cred că de 2 ani imediat şi merge ca-n prima zi. Credeam că-s brand serios la vremea respectivă.

      Încă merge fără probleme, nu-mi fac probleme că tot ce lucrez sau e important e într-un dropbox plătit oricum.

      00
  17. Eu as vrea unu sau mai.multi senzori pe telefon sau alt eevice care-ti spuna cat mai exact compozitia unui material pe care-l scanezi (mancare, apa, bautura sau orice). Si la scanarea corpului sa se faca o comparatie cu o scanare standard si sa zica abaterile. Sci-fi.

    00
  18. Ce vrei tu mestere nu sunt tehnologii noi, ci visurile unui cocalar.
    Tehnologii la care ma astept in viitorul apropiat, nu neaparat 2017:
    – fuziunea nucleara
    – centrale solare cu sare lichida
    – leac impotrica cancerului
    – tehnologia warp
    – teleportarea
    – roboti inteligenti
    – pentru rumani: leac impotriva ciumei rosii si prostiei

    00
  19. Eu de la 2017 astept tehnologia ridicarii rablelor in cel mult 30 de zile, de pe domeniul public. Astept tehnologia filmarii si amendarii celor care fac mizerie pe domeniul public. Astept tehnologia interzicerii condamnatilor, la orice functie publica, pe viata.
    Astept o camera de bord care sa filmeze pe lumina slaba ca un DSLR.
    Astept o compacta cu senzor 4/3 si cu zoom cel putin 30x. Care se apuca sa recomande vreun mirrorless ii dau cu tastatura in cap.

    00
  20. Știu că pot cădea în dizgrație doar inserând un link, dar o sinteză a așteptărilor e prezentată succint aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=isAzezJaRqY
    Cu cât gadgeturile devin mai smart, utilizatorii lor mai dresați să le folosească. Văzusem într-un filmuleț anterior până și grătare smart. (cât să ții fleica până să o întorci pe partea cealaltă, la ce temperatură, dacă-i de porc, pasăre sau pește. Dacă-i pasăre, de care? pui, rață, curcan etc etc…)

    00
  21. Un dispozitiv portabil si ieftin care sa produca electricitate cu randament bun prin conversia agitatiei moleculare (caldura) in agitatie electronica stocabila. Sa-nghete iadul.

    00
  22. eu sunt ceva mai filosof… imi daoresc o spanzuratoare de comunisti autonoma. stiti voi, ii dai drumul pe strada si in cateva zile nu mai castiga psd-ul…

    00
  23. Lol zoso 3tb? Păi spațiu ăla se umple în câteva luni. Doar GOG collection are 3tb.
    Ce să faci cu 3tb în 2017? Eu am vreo 40tb și într-una cumpăr harduri. Bine eu filmez și fac stream 4k.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile