Tehnologie din viitor pentru primăriile din România

Am făcut pozele astea în deplasare, poate văd și responsabilii din primării și învață că pomii au nevoie de apă pentru a avea rădăcini puternice, și sunt soluții mai bune decât să lase 5cm în jurul trunchiului.

Pozele sunt dintr-o singură țară. 5 metode diferite, o singură țară. Incredibil.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

19 comentarii

 1. E peste tot în București, în toate sectoarele, de ani de zile. Dar na, poate încă n-a ajuns tehnologia în orașul Stalin.

  00
  • Să fie clar, tot, inclusiv cu pietrișul cu liant, cu grilaje modulare demontabile, cu grilaje decupabile și mai sunt și pe stil vechi cu un metru pătrat de pământ liber în jurul rădăcinii.

   00
 2. La noi e seceta , nu au nevoie de apa !

  00
 3. In Romania vara e cald

  00
 4. NOU
  #6

  primăriile muncește, boss, n-are ele timp dă stat pă bloguri…

  00
 5. +, ca tot spatiul verde e la cativa cm SUB nivelul strazii – bordurii. In caz ca ploua, nu spala ploaia pamantul direct pe trotuar – carosabil. Numai la noi aduc pamant cu basculanta, uneori spatiul verde e asa, un fel de mic dâmb, la fiecare ploaie sunt pline carosabilul sau trotuarele de mîl, Asa cum mi-a spus un administrator de ADP acum niste ani, cand i-am atras atentia ca nu e ok ce fac – domnu’, eu stiu, dar asa sunt ordinele, intelegeti, ca sunt multe legate – ploua – se murdareste carosabilul/ trotuarele, asa ca sunt contracte de curatenie – spalat, plus ca unii de „sus” au interese sau isi iau spaga de la spalatorii, domnu’ asa si cu gropile, ca sunt multe interese si la servisuri …

  00
  • Nu zic ca Primarii au mereu in vedere interesul cetatenilor, dar in Romania orice spatiu verde care este mai jos sau la acelasi nivel cu asfaltul se transforma automat in loc de parcare. Chiar avem nevoie de dâmburi si borduri de 30 de cm ca sa tinem masinile departe de zonele cu iarba si flori.

   00
 6. NOU
  #9

  Frumos în Nazare, mai poftiti! 🙂

  00
 7. Si comisionul din replantarea altor copaci cine il mai ia ? Rinse & repeat.

  00
  • Pe la noi este vremea de spart trotuare, scos pavele și pus altele, schimbat borduri. Nu avem timp de prostioare 😉

   00
 8. Nu tehnologia e problema, ca asta o avem si noi. Problema e ca de cele mai multe ori, daca S3 planteaza un copac, copacul e proprietatea S3 dar terenul din jurul copacului apartine de Primaria Generala, care Primarie Generala de cele mai multe ori trebuie sa ceara si avizul de la STB sau Ministerul Culturii pentru o lucrare din asta. Ca asa-i la noi, chestii complicate ca sa ne facem viata frumoasa. Nu mai zic ca si copacul, o fi el in proprietatea S3, dar trunchiul e in proprietatea unei directii, ramurile si frunzele in proprietatea altei directii.

  00
 9. si chestiile asta sunt interesante https://imgur.com/a/dWeNh4r

  nu stiu daca se folosesc si prin Romania

  00
  • Nu prea. Cam in orice oras stii cand ploua tare ce zone se inunda. De la canalele infundate cu frunze sau ce mama naibii mai curge in ele de pe strada si trotuar.

   00
 10. „Pe” Cluj sunt ca in poza 2 si 5 de mai multi ani.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube